Pentru zona
    Temperaturile ridicate și seceta de câteva săptămâni ne aduc la cunoștință că am intrat în vară. Sună contradictoriu, dar oamenii preferă într-adevăr să fie peste zi acasă, iar ieșirea pentru a se distra rămâne pentru orele de seară și de noapte. Având în vedere căt vara este perioada ideală pentru petrecerile din curte, v-am pregătit câteva sugestii despre cum să vă amenajați terasa pentru a fi potrivită pentru socializare și relaxare de mai multe feluri.
    Articol de specialitate 468
    petrecere pe terasa
    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    1. Asigurați umbră

    Umbrirea bună a terasei este obligatorie, pentru că doar așa va reprezenta un loc plăcut în care vă place să stați. Există mai multe opțiuni pe care să le alegeți: fie umbrele de soare standard care au un stâlp de susținere în mijloc, fie versiuni mai moderne cu un stâlp lateral, care oferă mai multe opțiuni pentru amplasarea unei mese și a scaunelor sub umbrela de soare. Una dintre cele mai bune soluții sunt copertinele sau pânzele care se întind ușor între copaci sau structura casei și care, datorită suprafeței lor mari, vă oferă umbră pe tot parcursul zilei, mai ales dacă întindeți mai multe pânze în mai multe straturi.

    Umbrele cu stâlp de sprijin
    Umbrelele de soare cu stâlp de sprijin lateral permit o amenajare mai flexibilă a mobilierului de gradină
    Panza pentru terasa
    Pânza poate fi întinsă între copaci sau structura casei în mai multe straturi, astfel încât să aveți o zonă umbrită pe tot parcursul zilei

    2. Cufundați-vă în verdeață

    Nici această calitate a umbririi nu poate fi comparată cu umbra oferită de copaci. Temperatura de sub copertine este întotdeauna cu câteva grade mai mică decât cea de sub umbrelă sau copertină. Vă recomandăm să mutați șezlongul și masa pe iarbă sub un copac stufos și astfel să creați diferite locuri unde să vă așezați; ziua la umbra unui copac, iar seara pe terasă.

    Umbra copacilor
    Umbra copacilor nu este doar plăcută, ci creează și o ambianță atractivă

    3. Confortul ar trebui să fie pe primul loc

    Știm  cu toții terasele  care prin decorul și ambianța lor, pur și simplu te ademenesc să te așezi și să stai cu prietenii, bucurându-te de atractia lor. Confortul terasei este foarte important și se poate realiza cu câteva trucuri simple. Primul este că un fotoliu sau un șezlong nu poate avea niciodată prea multe perne. Pernele și pernițele de toate dimensiunile, culorile și modelele nu numai că vor asigura o întindere confortabilă, dar vor crea și o atmosferă colorată și jucăușă.

    Garnitura terasa
    Confortul pe terasă este întotdeauna pe primul loc
    Terasa confortabila
    Confortul pe terasă este întotdeauna pe primul loc

    4. Masa de sufragerie ad-hoc pentru mai mulți oaspeți

    Uneori se întâmplă să aveți nevoie să organizzați o cină pentru un număr mare de persoane. Puteți întâmpina multe probleme de organizare, iar una dintre cele mai mari este dimensiunea mesei și numărul de scaune. Această provocare poate fi rezolvată rapid și relativ ușor prin adăugarea de mese diferite care sunt continuate sau adunate în compoziții diferite, în semicerc sau ceva asemănător, astfel încât toți oaspeți să se vadă și să poată vorbi. Când mesele sunt acoperite cu fețe de masă, diferența dintre ele nici nu va fi vizibilă, deși altfel compoziția diferitelor mese și scaune din grădină arată retro și creează o ambianță cu totul specială.

    Sufragerie open space
    Combinarea diferitelor scaune și mese este o soluție potrivită pentru petreceri mari ocazionale sau invitați mai mulți.

    Sufragerie

    5. Mai multe flori sunt întotdeauna mai bune decât mai puține

    Poate părea paradoxal și inutil să decorați o terasă înconjurată de copaci și arbuști, flori anuale sau perene în ghivece. Totuși, acest lucru nu este adevărat, deoarece maxima că prea multe flori sunt mai bune decât prea puține se aplică întotdeauna spațiilor deschise, trebuie doar să aveți grijă să nu exagerați. Nu este nimic mai bun decât să stați la o masă cu vaze pline cu flori proaspăt tăiate din propria dvs. grădină. În acest fel, adueți plantele din grădină în viața de zi cu zi, deoarece vă puteți bucura de mirosul lor și de vederea lor în timp ce prânziți sau citiți o carte...

    Flori terasa
    Florile tăiate într-o vază pe masă vă  vor însenina serile de vară și vă  vor răsfăța oaspeții

    6. Sezlongurile nu pot fi surplus

    Chiar dacă aveți o masă mare, nu trebuie să uitați de alte tipuri de mobilier de grădină. Masa este excelentă pentru a mânca și a socializa cu un număr mare de persoane, dar nu este pentru a citi confortabil sau pentru a observa împrejurimile, mai ales  pentru a vă relaxa. Această funcție poate fi preluată perfect de un șezlong de grădină. Alegeți unul pe roți, astfel încât să îl puteți muta în funcție de nevoile și dispoziția dvs.

    Sezlong

    Este bine că terasa oferă cât mai multe modalități de a vă relaxa: de la un scaun obișnuit pentru seară, la un șezlong pentru a citi confortabil un roman tensionat

    7. Lăsați totul să strălucească

    Terasa de vară este activă mai ales seara, când temperaturile sunt suficient de plăcute ca să vă doriți să stați cât mai mult timp afară. Un truc simplu care vă va impresiona oaspeții și vă va atrage pe terasă în fiecare seară sunt luminile decorative. Agățați-le sau întindeți-le în locuri cheie - deasupra mesei, de exemplu, sau deasupra hamacului, între pomi și poate chiar prin coroane, care devin astfel superbe ca pomii de Crăciun.

    Lumini terasa
    Cu lumininile nu puteți greși niciodată

    8. Un hamac ușor diferit

    Veți fi de acord cu noi că a vă întinde  și a vă legăna într-o plasă atârnată la umbra plăcută este poate una dintre cele mai mari plăceri ale verii. Totuși, nu toată lumea are posibilitatea să monteze un hamac, pentru că nu au destui copaci înalți și puternici sau își doresc să fie în centrul acțiunii, cât mai aproape de terasă și de alte persoane. Pe piață sunt disponibile multe soluții inovatoare, inclusiv plase de sine stătătoare sau fotolii care nu trebuie să fie atașate de suporturi naturale sau artificiale. Acest lucru vă va oferi diverse posibilități de a plasa piese de mobilier de grădină oriunde în curte.

    Hamac
    Fotoliile suspendate sunt o alternativă bună la hamace sau șezlonguri

    9. Șemineu pentru seri romantice

    Puteți îmbogăți atmosfera terasei dvs. cu un șemineu. Contrar credinței populare, o astfel de soluție nu este neapărat costisitoare; este suficient un focar pentru un șemineu pe care îl puteți cumpăra din orice magazin de bricolaj, în care puneți lemn de foc sau material inflamabil și îl aprindeți.  Desigur, o cărămidă sau un șemineu încorporat poate fi întotdeauna luat în considerare, deși este o opțiune mai scumpă și, dacă vă răzgândiți cândva pe viitor, va fi mai greu de îndepărtat. Pe de altă parte, terasa va deveni imediat un fel de loc romantic de care nu te vei plictisi nici ușor și nici repede.  

    Semineu
    Șemineul nu trebuie să fie neapărat scump pentru a obține același efect și ambianță

    Semineu10. Nu uita păturile

    Acest lucru sună puțin ciudat, deoarece vorbim de vară, dar aveți grijă; serile de vară de la începutul și sfârșitul verii pot fi mai răcoroase, când temperatura poate scădea sub 20°C. În astfel de cazuri, este bine să aveți  la îndemână o pătură pentru a vă acoperi și a vî încălzi. Acest lucru este valabil mai ales pentru oaspeții care vin îmbrăcați lejer în timpul căldurii zilei și rămân după ce se întunecă.

    Patura terasa
    Nu uitați pătura - serile verii pot fi foarte răcoroase! 
    Articol de specialitate 468
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
    8.9
    0

    IVAN ALEXANDRU-MARIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    8.9
    0

    AMENAJARI ESTETIC MAHMUDIA SRL


    8.9
    0

    SC MODERN HOUSE SRL


    9.9
    0

    GENTIANA CONSTRUCT SRL