Pentru zona

    Amenajarea curții

    Articolul a fost citit chiar de 581+ utilizatori
    Curtea casei este primul loc pe care vizitatorul îl întâlnește atunci când face cunoștință cu clădirea în care intră. Este un spațiu deschis care este strâns legat de casă și mediul înconjurător și acționează ca un pasaj extins către clădirea în sine. O curte îngrijită este un indicator al atenției gazdelor față de ele înseși și de locul în care locuiesc. Pentru toate acestea, aranjarea elementelor individuale ar trebui să formeze o compoziție semnificativă care să completeze casa. Spațiul din fața intrării trebuie să fie corespunzător armonizat, utilizabil și practic, ceea ce se realizează prin alegerea corespunzătoare a materialelor și manoperă de calitate.
    Articol de specialitate 581
    amenajarea curtii
    Avem 1554 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    1. Elemente de amenajare a curții

    Elementele precum o zonă pietonală adecvată, garaj (parcarea), gard, pereți decorativi, vegetație, iluminat și apă, contribuie la valoarea și aspectul întregului teren. Toate aceste elemente au valoare atât funcțională, cât și estetică, deoarece însuflețesc spațiul.

    1.1. Drum de acces

    Drumul de acces adecvat stă la baza amenajării peisagistice. Pentru o cale liberă către garaj sau intrare în clădire, există practic două opțiuni: pavaj și asfaltare. Fiecare dintre aceste două proceduri are avantajele și dezavantajele sale, iar cel mai important în ambele cazuri este baza solidă corectă și suficient de compactată și dură.

    1.2. Loc de parcare

    Casă familială, bloc de locuințe sau clădire publică. Tipologia nu este foarte importantă, deoarece conform standardelor actuale, fiecare clădire trebuie să aibă loc suplimentar de parcare. Când vine vorba de clădiri publice și blocuri de locuințe, parcările sunt de obicei amplasate în subteran ca garaje, în timp ce în casele private acest spațiu este situat în mare parte la parter sub forma unei clădiri speciale - garaj. Ambele tipuri trebuie să fie conectate la casă în mod funcțional. 

    1.3. Gard

    Separăm spațiul privat de cel public (parcelă-stradă) cu gard de curte și determinăm delimitarea terenului între vecini, cu siguranță mai mare pentru locuitori și case. Decizia asupra tipului de gard aparține în totalitate proprietarului: metal, lemn, beton, piatră sau vegetație. În cele din urmă, alegerea ar trebui să fie legată de utilizarea materialului la fel de mult ca și de clădire și mediul înconjurător.

    1.4. Vegetație

    Sădirea plantelor are un efect pozitiv asupra stării de spirit și, în plus, revigorează mediul înconjurător. În locul gardurilor clasice din cărămidă, putem delimita terenul cu vecinii și, în același timp, creăm și mai multă intimitate și limităm privirile către interiorul curții.

    1.5. Iluminat

    Iluminatul exterior deja de mult timp nu mai servește doar ca măsură de protecție pe timp de noapte, ci devine din ce în ce mai important ca sursă complementară în proiectarea curții. Deoarece clădirile sunt diverse ca design și formă, la fel este și alegerea iluminatului din curte, care subliniază și completează conceptul gândit de casă și grădină, în special pe timp de noapte. Iluminatul exterior este amplasat de obicei de-a lungul căilor, lângă intrări și terase, astfel încât poziția și direcția luminii indică punctele principale ale curții.

    1.6. Apă

    Fiecare element legat de apă are un efect calmant și creează o atmosferă specială în curte. Puteți alege dintr-o gamă variată, așa că puteți monta unul gata făcut sau îl puteți proiecta. Operarea și montarea vor fi cu siguranță facilitate dacă elementul este instalat împreună cu drenajul, mai ales dacă terenul nu este adaptat la drenaj.

     Iluminatul bine conceput poate crea o atmosferă specială
    Iluminatul bine conceput poate crea o atmosferă specială

    Dacă vă hotărâți să amenajați gradina, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 581
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Avem 1554 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1554 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
    9.1
    0

    CEL MAI CEL CONSTRUCTOR SRL


    9.4
    0

    YSAPRO CONSTRUCT S.R.L.


    9.4
    0

    NEWARHITECTURE SRL


    9.5
    0

    SULFATIM SRL