Pentru zona

    Design exterior, amenajarea exteriorului casei

    Articolul a fost citit chiar de 2776+ utilizatori
    Amenajarea exteriorului casei se face, de obicei, odată cu construirea acesteia. Dar, ulterior, se poate schimba aspectul împrejurimilor casei. O casă abia construită, care nu are încă executată amenajarea exterioară nu este atractivă, pentru că în jurul ei încă se mai pot vedea urmele lăsate de procesul de construire și de utilaje. Este mai bine, să se realizeze designul exterior al casei, deja înainte de mutarea în ea. Proprietarii pot decide să facă aceste lucrări în regie proprie. Dar, în cazul acesta nu pot fi siguri că rezultatul va fi unul de calitate, dacă nu sunt profesioniști. Soluția cea mai bună este, deci, aceea de a angaja o firmă specializată în design exterior și arhitectură peisagistică pentru amenajarea împrejurimilor casei.
    Articol de specialitate 2776
    proiectarea gradinii
    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    1. Planul grădinii și al exteriorului casei

    Dacă dorim ca exteriorul clădirii să fie frumos amenajat, trebuie să ne facem sau să ne comandăm mai întâi un plan al grădinii de la un specialist, pentru că nu putem să o lăsăm să crească în mod spontan și neordonat. Deci, așa cum aveți nevoie de un  proiect al casei, înainte de a o construi, tot așa aveți nevoie și de un proiect al amenajării exterioare a acesteia. Acest proiect este conturat în fazele incipiente de către arhitect. Apoi, cel mai bine este să angajați un arhitect peisagist, care să vă facă un plan detaliat al împrejurimilor casei. Un astfel de plan cuprinde: stabilirea exactă a zonelor de grădină și cu gazon, a zonelor pavate sau asfaltate, a plantărilor care urmează a fi efectuate, a mobilierului de grădină etc. De asemenea, trebuie să vă asigurați că exteriorul casei este în perfectă armonie cu arhitectura acesteia.

    2. Amenajarea grădinilor și a spațiului exterior

    Pentru a obține un aspect specific și de calitate, munca de amenajare a grădinii și a împrejurimilor sale ia destul de mult timp. Pentru executarea unor astfel de lucrări, avem nevoie de echipamente și mașini de grădină adecvate. Dacă veți angaja un expert în design exterior pentru efectuarea acestor lucrări, acesta vă va examina terenul, vă va planta o grădină nouă sau o va reamenaja pe cea deja existentă. Printre activitățile pe care le va desfășura se numără: tunderea ierbii, udarea plantelor, tăierea pomilor și a arbuștilor, fertilizarea și săparea pământului, eliminarea deșeurilor și altele.

    Sfaturi de specialitate de la PLANODOM CONSTRUCT SRL

    La ce trebuie să fim atenți atunci când planificăm amenajarea exteriorului casei?

         - atribuirea unei destinații de folosință

         - delimitarea spațiului

         - stabilirea perimetrului disponibil

    Ținând cont de aceste aspecte și funcție de destinația amenajării, proiectul poate fi de amenajare a unei:

         - curți

         - grădini

         - terasă/foișor

         - piscină

         - împrejmuire

         - sau chiar locuri de joacă

    Astfel va trebui ținut cont și de:

         - împărțirea în zone funcționale principale (odihnă, joacă, gătit, socializare, etc.)

         - plasarea obiectele de decor sau funcționale

         - alegerea materialelor de pavare sau placare

         - poziționarea față de soare/umbră (terase/piscine în special)

         - poziționarea față de casă în cazul foișoarelor, piscinelor sau locurilor de joacă

         - traseele sau aleile de acces de la o zonă la alta nu sunt deloc de neglijat (trebuie optimizate și construite ergonomic, să poată fi folosite "natural", să nu ai senzația de constrângere în accesul spre diferite intrări sau locuri de pe proprietate)

         - vegetația dorită pe proprietate

    Pavaj sau asfalt pentru curte? Care este recomandarea dvs? De ce?

    Pentru proiecte rezidențiale fără doar și poate pavajul este recomandarea noastră. Până a pune în balanță costuri, durabilitate sau aspecte eco (legate de mediul înconjurător) confortul și feelingul unui pavaj corect ales nu poate fi egalat de un covor de asfalt. Dacă însă se vrea amenajarea unei curți a unui spațiu industrial, de depozitare sau acces pentru mașini de tonaj mare, sigur, asfaltul este o alegere mai bună.

    Pavajul este semnificativ mai versatil: poate fi montat aproape oriunde, se montează și întreține ușor, este disponibil în multe nuanțe și forme și se poate armoniza fațada casei cu pavajul exterior. Un alt avantaj al pavajului este acela că apa se scurge în pământ evitându-se astfel formarea de bălți nedorite. 
    Pentru amenajări premium, pavajul antichizat poate pune în valoare întregul areal.
    Piatra naturală (granitul, andezitul sau chiar travertinul) sunt folosite tot mai des în placarea rezidențială - desigur, cu rezultate plăcute ce oferă confortul unui material natural.
    Iar pentru amenajări cu adevarat speciale se poate lua în considerare pavajul klinker - are un aspect absolut plăcut și natural. Se regăsește într-o multitudine de nuanțe. De asemenea, absorbția de apă a unui astfel de pavaj este foarte mică (comparabilă cu a granitului), nu rămâne pătat de uleiuri sau alte lichide organice și se întreține ușor chiar și pe termen lung.
    Pentru mai mult verde sau combinarea cu pietriș se poate opta pentru pavajul grilă (înierbat).

    Cu siguranță covorul de asfalt necesită mai puțină întreținere decât pavajul, dar pentru a pune în operă un strat durabil de asfalt este necesară o pregătire elaborată a straturilor anterioare - cu siguranță, asfaltul nu conferă unei curți, armonia și "căldura" unui pavaj corect.

    Andrei Olaru, PLANODOM CONSTRUCT SRL

    3. Însămânțarea sau execuția gazonului

    Dacă doriți să aveți în spațiul exterior al casei un gazon cu iarbă sănătoasă și densă de tip englezesc, trebuie să vă ocupați în mod deosebit de aceasta deja din timpul însămânțării. Plantarea ierbii se face toamna, deoarece temperaturile și umiditatea sunt ideale pentru această lucrare. Semănatul de primăvară trebuie făcut cel târziu până la jumătatea lunii mai, pentru ca iarba tânără să poată supraviețui și trece cu bine peste anotimpul verii. Iarba se mai poate semăna și vara, dar în acest caz apar o mulțime de probleme cu buruienile și seceta. Înainte de a semăna iarba, nivelați și săpați suprafața aleasă. Pentru o suprafață de pământ de 40 de metri pătrați veți avea nevoie de aproximativ 1 kg de semințe. După ce ați presărat uniform semințele, greblați terenul și udați-l bine. Pentru a menține pământul neîntărit, asigurați-i o umiditate adecvată până la germinarea semințelor.

    4. Punerea rulourilor de gazon

    Nu trebuie să munciți câțiva ani pentru a crea o peluză ideală. Prin așezarea unor rulouri de gazon, puteți crea instantaneu o peluză de tip englezesc nemaipomenită. Așezarea gazonului nu este o muncă ușoară. Este recomandabil, să angajați un expert pentru aceasta. O persoană calificată va știi să pregătească în mod corespunzător terenul, înainte de a monta rulourile de gazon: el va săpa pământul și va executa sistemul de drenare - care este necesar pentru eliminarea excesului de apă - și va îndepărta orice rădăcini și pietre aflate pe teren. Iarba poate fi și semănată. Dar, un rezultat excelent și rapid veți avea, dacă veți pune rulouri de gazon pe teren, care, în plus, necesită mai puțină întreținere și sunt mai rezistente.

    așezarea gazonului rulat
    Prin așezarea gazonului rulat obțineți gazonul perfect peste noapte.

    5. Tunderea sau înlăturarea pomilor

    Tunderea copacilor pare a fi o muncă foarte simplă la prima vedere, dar aceasta trebuie să fie făcută de o persoană calificată. De exemplu, trebuie să știți, care este perioada cea mai favorabilă a anului pentru tunderea pomilor, ce părți ale crengilor trebuie să fie tăiate, cum trebuie să fie modelat pomul și altele. Același lucru este valabil și pentru îndepărtarea copacilor, de care nu mai aveți nevoie, care, în plus mai este și o lucrare potențial periculoasă.

    6. Pavarea grădinii

    Amenajarea împrejurimilor casei include pavarea curții sau a altor suprafețe. Înainte de așezarea pavelelor, terenul trebuie să fie pregătit corespunzător și consolidat. Apoi, se poate începe cu montarea pavelelor, care sunt de obicei beton și pot fi așezate pe o suprafață de teren întărit sau betonat. Modul în care vom așeza pavele și modul în care va trebui să fie pregătit în prealabil tamponul depind de modul de utilizarea a suprafeței pavate, și anume, dacă pe suprafața pavată se va circula pietonal sau și cu vehicule etc. Dacă dorim ca suprafața să fie pavată corespunzător, atunci este imperativ să angajăm o firmă specializată în acest tip de lucrări.

    Amenajarea exterioară mai include și alte activități, cum ar fi: instalarea de sisteme de irigare, execuția de fântâni sau iazuri, ornamentarea terenului cu roci speciale, montarea de mobilier de grădină etc.

    Dacă hotărâți să amenajați grădina, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de această temă, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 2776
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
    8.9
    0

    ALFABLOC SRL


    8.9
    0

    ZANETTI SRL


    8.9
    0

    GABRIELLA INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    BROWNSTONE SRL