Pentru zona

  Design exterior, amenajarea exteriorului casei

  Articolul a fost citit chiar de 2338+ utilizatori
  Amenajarea exteriorului casei se face, de obicei, odată cu construirea acesteia. Dar, ulterior, se poate schimba aspectul împrejurimilor casei. O casă abia construită, care nu are încă executată amenajarea exterioară nu este atractivă, pentru că în jurul ei încă se mai pot vedea urmele lăsate de procesul de construire și de utilaje. Este mai bine, să se realizeze designul exterior al casei, deja înainte de mutarea în ea. Proprietarii pot decide să facă aceste lucrări în regie proprie. Dar, în cazul acesta nu pot fi siguri că rezultatul va fi unul de calitate, dacă nu sunt profesioniști. Soluția cea mai bună este, deci, aceea de a angaja o firmă specializată în design exterior și arhitectură peisagistică pentru amenajarea împrejurimilor casei.
  Articol de specialitate 2338
  1

  1. Planul grădinii și al exteriorului casei

  Dacă dorim ca exteriorul clădirii să fie frumos amenajat, trebuie să ne facem sau să ne comandăm mai întâi un plan al grădinii de la un specialist, pentru că nu putem să o lăsăm să crească în mod spontan și neordonat. Deci, așa cum aveți nevoie de un  proiect al casei, înainte de a o construi, tot așa aveți nevoie și de un proiect al amenajării exterioare a acesteia. Acest proiect este conturat în fazele incipiente de către arhitect. Apoi, cel mai bine este să angajați un arhitect peisagist, care să vă facă un plan detaliat al împrejurimilor casei. Un astfel de plan cuprinde: stabilirea exactă a zonelor de grădină și cu gazon, a zonelor pavate sau asfaltate, a plantărilor care urmează a fi efectuate, a mobilierului de grădină etc. De asemenea, trebuie să vă asigurați că exteriorul casei este în perfectă armonie cu arhitectura acesteia.

  2. Amenajarea grădinilor și a spațiului exterior

  Pentru a obține un aspect specific și de calitate, munca de amenajare a grădinii și a împrejurimilor sale ia destul de mult timp. Pentru executarea unor astfel de lucrări, avem nevoie de echipamente și mașini de grădină adecvate. Dacă veți angaja un expert în design exterior pentru efectuarea acestor lucrări, acesta vă va examina terenul, vă va planta o grădină nouă sau o va reamenaja pe cea deja existentă. Printre activitățile pe care le va desfășura se numără: tunderea ierbii, udarea plantelor, tăierea pomilor și a arbuștilor, fertilizarea și săparea pământului, eliminarea deșeurilor și altele.

  Sfaturi de specialitate de la PLANODOM CONSTRUCT SRL

  La ce trebuie să fim atenți atunci când planificăm amenajarea exteriorului casei?

       - atribuirea unei destinații de folosință

       - delimitarea spațiului

       - stabilirea perimetrului disponibil

  Ținând cont de aceste aspecte și funcție de destinația amenajării, proiectul poate fi de amenajare a unei:

       - curți

       - grădini

       - terasă/foișor

       - piscină

       - împrejmuire

       - sau chiar locuri de joacă

  Astfel va trebui ținut cont și de:

       - împărțirea în zone funcționale principale (odihnă, joacă, gătit, socializare, etc.)

       - plasarea obiectele de decor sau funcționale

       - alegerea materialelor de pavare sau placare

       - poziționarea față de soare/umbră (terase/piscine în special)

       - poziționarea față de casă în cazul foișoarelor, piscinelor sau locurilor de joacă

       - traseele sau aleile de acces de la o zonă la alta nu sunt deloc de neglijat (trebuie optimizate și construite ergonomic, să poată fi folosite "natural", să nu ai senzația de constrângere în accesul spre diferite intrări sau locuri de pe proprietate)

       - vegetația dorită pe proprietate

  Pavaj sau asfalt pentru curte? Care este recomandarea dvs? De ce?

  Pentru proiecte rezidențiale fără doar și poate pavajul este recomandarea noastră. Până a pune în balanță costuri, durabilitate sau aspecte eco (legate de mediul înconjurător) confortul și feelingul unui pavaj corect ales nu poate fi egalat de un covor de asfalt. Dacă însă se vrea amenajarea unei curți a unui spațiu industrial, de depozitare sau acces pentru mașini de tonaj mare, sigur, asfaltul este o alegere mai bună.

  Pavajul este semnificativ mai versatil: poate fi montat aproape oriunde, se montează și întreține ușor, este disponibil în multe nuanțe și forme și se poate armoniza fațada casei cu pavajul exterior. Un alt avantaj al pavajului este acela că apa se scurge în pământ evitându-se astfel formarea de bălți nedorite. 
  Pentru amenajări premium, pavajul antichizat poate pune în valoare întregul areal.
  Piatra naturală (granitul, andezitul sau chiar travertinul) sunt folosite tot mai des în placarea rezidențială - desigur, cu rezultate plăcute ce oferă confortul unui material natural.
  Iar pentru amenajări cu adevarat speciale se poate lua în considerare pavajul klinker - are un aspect absolut plăcut și natural. Se regăsește într-o multitudine de nuanțe. De asemenea, absorbția de apă a unui astfel de pavaj este foarte mică (comparabilă cu a granitului), nu rămâne pătat de uleiuri sau alte lichide organice și se întreține ușor chiar și pe termen lung.
  Pentru mai mult verde sau combinarea cu pietriș se poate opta pentru pavajul grilă (înierbat).

  Cu siguranță covorul de asfalt necesită mai puțină întreținere decât pavajul, dar pentru a pune în operă un strat durabil de asfalt este necesară o pregătire elaborată a straturilor anterioare - cu siguranță, asfaltul nu conferă unei curți, armonia și "căldura" unui pavaj corect.

  Andrei Olaru, PLANODOM CONSTRUCT SRL

  3. Însămânțarea sau execuția gazonului

  Dacă doriți să aveți în spațiul exterior al casei un gazon cu iarbă sănătoasă și densă de tip englezesc, trebuie să vă ocupați în mod deosebit de aceasta deja din timpul însămânțării. Plantarea ierbii se face toamna, deoarece temperaturile și umiditatea sunt ideale pentru această lucrare. Semănatul de primăvară trebuie făcut cel târziu până la jumătatea lunii mai, pentru ca iarba tânără să poată supraviețui și trece cu bine peste anotimpul verii. Iarba se mai poate semăna și vara, dar în acest caz apar o mulțime de probleme cu buruienile și seceta. Înainte de a semăna iarba, nivelați și săpați suprafața aleasă. Pentru o suprafață de pământ de 40 de metri pătrați veți avea nevoie de aproximativ 1 kg de semințe. După ce ați presărat uniform semințele, greblați terenul și udați-l bine. Pentru a menține pământul neîntărit, asigurați-i o umiditate adecvată până la germinarea semințelor.

  4. Punerea rulourilor de gazon

  Nu trebuie să munciți câțiva ani pentru a crea o peluză ideală. Prin așezarea unor rulouri de gazon, puteți crea instantaneu o peluză de tip englezesc nemaipomenită. Așezarea gazonului nu este o muncă ușoară. Este recomandabil, să angajați un expert pentru aceasta. O persoană calificată va știi să pregătească în mod corespunzător terenul, înainte de a monta rulourile de gazon: el va săpa pământul și va executa sistemul de drenare - care este necesar pentru eliminarea excesului de apă - și va îndepărta orice rădăcini și pietre aflate pe teren. Iarba poate fi și semănată. Dar, un rezultat excelent și rapid veți avea, dacă veți pune rulouri de gazon pe teren, care, în plus, necesită mai puțină întreținere și sunt mai rezistente.

  Prin folosirea rulourilor de gazon veți avea imediat o peluză ideală.
  Prin folosirea rulourilor de gazon veți avea imediat o peluză ideală.

  5. Tunderea sau înlăturarea pomilor

  Tunderea copacilor pare a fi o muncă foarte simplă la prima vedere, dar aceasta trebuie să fie făcută de o persoană calificată. De exemplu, trebuie să știți, care este perioada cea mai favorabilă a anului pentru tunderea pomilor, ce părți ale crengilor trebuie să fie tăiate, cum trebuie să fie modelat pomul și altele. Același lucru este valabil și pentru îndepărtarea copacilor, de care nu mai aveți nevoie, care, în plus mai este și o lucrare potențial periculoasă.

  6. Pavarea grădinii

  Amenajarea împrejurimilor casei include pavarea curții sau a altor suprafețe. Înainte de așezarea pavelelor, terenul trebuie să fie pregătit corespunzător și consolidat. Apoi, se poate începe cu montarea pavelelor, care sunt de obicei beton și pot fi așezate pe o suprafață de teren întărit sau betonat. Modul în care vom așeza pavele și modul în care va trebui să fie pregătit în prealabil tamponul depind de modul de utilizarea a suprafeței pavate, și anume, dacă pe suprafața pavată se va circula pietonal sau și cu vehicule etc. Dacă dorim ca suprafața să fie pavată corespunzător, atunci este imperativ să angajăm o firmă specializată în acest tip de lucrări.

  Amenajarea exterioară mai include și alte activități, cum ar fi: instalarea de sisteme de irigare, execuția de fântâni sau iazuri, ornamentarea terenului cu roci speciale, montarea de mobilier de grădină etc.

  Dacă hotărâți să amenajați grădina, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de această temă, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

   

  Articol de specialitate 2338
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul AMENAJĂRI EXTERIOARE?

 • Amenajări exterioare Bucureşti
 • Amenajări exterioare Cluj-Napoca
 • Amenajări exterioare Constanţa
 • Amenajări exterioare Dumbrăveni
 • Amenajări exterioare Iaşi
 • Amenajări exterioare Timişoara
 • Amenajări exterioare Alba Iulia
 • Amenajări exterioare Arad
 • Amenajări exterioare Bacău
 • Amenajări exterioare Baia Mare
 • Amenajări exterioare Bârlad
 • Amenajări exterioare Bistriţa
 • Amenajări exterioare Botoşani
 • Amenajări exterioare Brăila
 • Amenajări exterioare Braşov
 • Amenajări exterioare Buzău
 • Amenajări exterioare Călăraşi
 • Amenajări exterioare Craiova
 • Amenajări exterioare Deva
 • Amenajări exterioare Drobeta-Turnu Severin
 • Amenajări exterioare Focşani
 • Amenajări exterioare Galaţi
 • Amenajări exterioare Giurgiu
 • Amenajări exterioare Hunedoara
 • Amenajări exterioare Mediaş
 • Amenajări exterioare Oradea
 • Amenajări exterioare Piatra-Neamţ
 • Amenajări exterioare Piteşti
 • Amenajări exterioare Ploieşti
 • Amenajări exterioare Râmnicu Vâlcea
 • Amenajări exterioare Reşiţa
 • Amenajări exterioare Roman
 • Amenajări exterioare Satu Mare
 • Amenajări exterioare Sfântu Gheorghe
 • Amenajări exterioare Sibiu
 • Amenajări exterioare Slatina
 • Amenajări exterioare Slobozia
 • Amenajări exterioare Suceava
 • Amenajări exterioare Târgovişte
 • Amenajări exterioare Târgu Jiu
 • Amenajări exterioare Târgu Mureş
 • Amenajări exterioare Tulcea
 • Amenajări exterioare Turda
 • Amenajări exterioare Vaslui
 • Amenajări exterioare Zalău
 • Amenajări exterioare Abrud
 • Amenajări exterioare Adjud
 • Amenajări exterioare Agnita
 • Amenajări exterioare Aiud
 • Amenajări exterioare Aleşd
 • Amenajări exterioare Alexandria
 • Amenajări exterioare Amara
 • Amenajări exterioare Anina
 • Amenajări exterioare Aninoasa
 • Amenajări exterioare Ardud
 • Amenajări exterioare Avrig
 • Amenajări exterioare Azuga
 • Amenajări exterioare Babadag
 • Amenajări exterioare Baia de Aramă
 • Amenajări exterioare Baia de Arieş
 • Amenajări exterioare Baia Sprie
 • Amenajări exterioare Băile Govora
 • Amenajări exterioare Băile Herculane
 • Amenajări exterioare Băile Olăneşti
 • Amenajări exterioare Băile Tuşnad
 • Amenajări exterioare Băileşti
 • Amenajări exterioare Bălan
 • Amenajări exterioare Bălceşti
 • Amenajări exterioare Balş
 • Amenajări exterioare Băneasa
 • Amenajări exterioare Baraolt
 • Amenajări exterioare Bechet
 • Amenajări exterioare Beclean
 • Amenajări exterioare Beiuş
 • Amenajări exterioare Berbeşti
 • Amenajări exterioare Bereşti
 • Amenajări exterioare Bicaz
 • Amenajări exterioare Blaj
 • Amenajări exterioare Bocşa
 • Amenajări exterioare Boldeşti-Scăeni
 • Amenajări exterioare Bolintin-Vale
 • Amenajări exterioare Borşa
 • Amenajări exterioare Borsec
 • Amenajări exterioare Brad
 • Amenajări exterioare Bran
 • Amenajări exterioare Breaza
 • Amenajări exterioare Brezoi
 • Amenajări exterioare Broşteni
 • Amenajări exterioare Bucecea
 • Amenajări exterioare Budeşti
 • Amenajări exterioare Buhuşi
 • Amenajări exterioare Bumbeşti-Jiu
 • Amenajări exterioare Buşteni
 • Amenajări exterioare Buziaş
 • Amenajări exterioare Cajvana
 • Amenajări exterioare Calafat
 • Amenajări exterioare Călan
 • Amenajări exterioare Călimăneşti
 • Amenajări exterioare Câmpeni
 • Amenajări exterioare Câmpia Turzii
 • Amenajări exterioare Câmpina
 • Amenajări exterioare Câmpulung
 • Amenajări exterioare Câmpulung Moldovenesc
 • Amenajări exterioare Caracal
 • Amenajări exterioare Caransebeş
 • Amenajări exterioare Carei
 • Amenajări exterioare Cavnic
 • Amenajări exterioare Căzăneşti
 • Amenajări exterioare Cehu Silvaniei
 • Amenajări exterioare Cernavodă
 • Amenajări exterioare Chişineu-Criş
 • Amenajări exterioare Ciacova
 • Amenajări exterioare Cisnădie
 • Amenajări exterioare Codlea
 • Amenajări exterioare Comăneşti
 • Amenajări exterioare Comarnic
 • Amenajări exterioare Copşa Mică
 • Amenajări exterioare Corabia
 • Amenajări exterioare Costeşti
 • Amenajări exterioare Covasna
 • Amenajări exterioare Cristuru Secuiesc
 • Amenajări exterioare Cugir
 • Amenajări exterioare Curtea de Argeş
 • Amenajări exterioare Curtici
 • Amenajări exterioare Dăbuleni
 • Amenajări exterioare Darabani
 • Amenajări exterioare Dărmăneşti
 • Amenajări exterioare Dej
 • Amenajări exterioare Deta
 • Amenajări exterioare Dolhasca
 • Amenajări exterioare Dorohoi
 • Amenajări exterioare Drăgăneşti
 • Amenajări exterioare Drăgăneşti-Olt
 • Amenajări exterioare Drăgăşani
 • Amenajări exterioare Dragomireşti
 • Amenajări exterioare Eforie
 • Amenajări exterioare Făgăraş
 • Amenajări exterioare Făget
 • Amenajări exterioare Fălticeni
 • Amenajări exterioare Făurei
 • Amenajări exterioare Feteşti
 • Amenajări exterioare Fieni
 • Amenajări exterioare Fierbinţi-Târg
 • Amenajări exterioare Filiaşi
 • Amenajări exterioare Flămânzi
 • Amenajări exterioare Frasin
 • Amenajări exterioare Fundulea
 • Amenajări exterioare Găeşti
 • Amenajări exterioare Gătaia
 • Amenajări exterioare Geoagiu
 • Amenajări exterioare Gheorgheni
 • Amenajări exterioare Gherla
 • Amenajări exterioare Ghimbav
 • Amenajări exterioare Gura Humorului
 • Amenajări exterioare Hârlău
 • Amenajări exterioare Hârşova
 • Amenajări exterioare Haţeg
 • Amenajări exterioare Horezu
 • Amenajări exterioare Huedin
 • Amenajări exterioare Huşi
 • Amenajări exterioare Ianca
 • Amenajări exterioare Iernut
 • Amenajări exterioare Ineu
 • Amenajări exterioare Însurăţei
 • Amenajări exterioare Întorsura Buzăului
 • Amenajări exterioare Isaccea
 • Amenajări exterioare Jibou
 • Amenajări exterioare Lehliu-Gară
 • Amenajări exterioare Lipova
 • Amenajări exterioare Liteni
 • Amenajări exterioare Livada
 • Amenajări exterioare Luduş
 • Amenajări exterioare Lugoj
 • Amenajări exterioare Lupeni
 • Amenajări exterioare Mangalia
 • Amenajări exterioare Mărăşeşti
 • Amenajări exterioare Marghita
 • Amenajări exterioare Medgidia
 • Amenajări exterioare Miercurea Nirajului
 • Amenajări exterioare Miercurea Sibiului
 • Amenajări exterioare Miercurea-Ciuc
 • Amenajări exterioare Mihăileşti
 • Amenajări exterioare Milişăuţi
 • Amenajări exterioare Mioveni
 • Amenajări exterioare Mizil
 • Amenajări exterioare Moineşti
 • Amenajări exterioare Moldova Nouă
 • Amenajări exterioare Moreni
 • Amenajări exterioare Motru
 • Amenajări exterioare Murfatlar
 • Amenajări exterioare Murgeni
 • Amenajări exterioare Nădlac
 • Amenajări exterioare Năsăud
 • Amenajări exterioare Năvodari
 • Amenajări exterioare Negreşti
 • Amenajări exterioare Negreşti-Oaş
 • Amenajări exterioare Negru Vodă
 • Amenajări exterioare Nehoiu
 • Amenajări exterioare Novaci
 • Amenajări exterioare Nucet
 • Amenajări exterioare Ocna Mureş
 • Amenajări exterioare Ocna Sibiului
 • Amenajări exterioare Ocnele Mari
 • Amenajări exterioare Odobeşti
 • Amenajări exterioare Odorheiu Secuiesc
 • Amenajări exterioare Olteniţa
 • Amenajări exterioare Oneşti
 • Amenajări exterioare Orăştie
 • Amenajări exterioare Oraviţa
 • Amenajări exterioare Orşova
 • Amenajări exterioare Oţelu Roşu
 • Amenajări exterioare Ovidiu
 • Amenajări exterioare Panciu
 • Amenajări exterioare Pâncota
 • Amenajări exterioare Paşcani
 • Amenajări exterioare Pătârlagele
 • Amenajări exterioare Pecica
 • Amenajări exterioare Petrila
 • Amenajări exterioare Petroşani
 • Amenajări exterioare Piatra-Olt
 • Amenajări exterioare Plopeni
 • Amenajări exterioare Podu Iloaiei
 • Amenajări exterioare Pogoanele
 • Amenajări exterioare Potcoava
 • Amenajări exterioare Predeal
 • Amenajări exterioare Pucioasa
 • Amenajări exterioare Răcari
 • Amenajări exterioare Rădăuţi
 • Amenajări exterioare Râmnicu Sărat
 • Amenajări exterioare Râşnov
 • Amenajări exterioare Recaş
 • Amenajări exterioare Reghin
 • Amenajări exterioare Roşiori de Vede
 • Amenajări exterioare Rovinari
 • Amenajări exterioare Roznov
 • Amenajări exterioare Rupea
 • Amenajări exterioare Săcele
 • Amenajări exterioare Săcueni
 • Amenajări exterioare Salcea
 • Amenajări exterioare Sălişte
 • Amenajări exterioare Săliştea de Sus
 • Amenajări exterioare Salonta
 • Amenajări exterioare Sângeorgiu de Pădure
 • Amenajări exterioare Sângeorz-Băi
 • Amenajări exterioare Sânnicolau Mare
 • Amenajări exterioare Sântana
 • Amenajări exterioare Sărmaşu
 • Amenajări exterioare Săveni
 • Amenajări exterioare Scorniceşti
 • Amenajări exterioare Sebeş
 • Amenajări exterioare Sebiş
 • Amenajări exterioare Segarcea
 • Amenajări exterioare Seini
 • Amenajări exterioare Sighetu Marmaţiei
 • Amenajări exterioare Sighişoara
 • Amenajări exterioare Simeria
 • Amenajări exterioare Şimleu Silvaniei
 • Amenajări exterioare Sinaia
 • Amenajări exterioare Siret
 • Amenajări exterioare Slănic
 • Amenajări exterioare Slănic-Moldova
 • Amenajări exterioare Solca
 • Amenajări exterioare Şomcuta Mare
 • Amenajări exterioare Sovata
 • Amenajări exterioare Ştefăneşti
 • Amenajări exterioare Ştefăneşti
 • Amenajări exterioare Ştei
 • Amenajări exterioare Strehaia
 • Amenajări exterioare Sulina
 • Amenajări exterioare Tălmaciu
 • Amenajări exterioare Ţăndărei
 • Amenajări exterioare Târgu Bujor
 • Amenajări exterioare Târgu Cărbuneşti
 • Amenajări exterioare Târgu Frumos
 • Amenajări exterioare Târgu Lăpuş
 • Amenajări exterioare Târgu Neamţ
 • Amenajări exterioare Târgu Ocna
 • Amenajări exterioare Târgu Secuiesc
 • Amenajări exterioare Târnăveni
 • Amenajări exterioare Tăşnad
 • Amenajări exterioare Tăuţii-Măgherăuş
 • Amenajări exterioare Techirghiol
 • Amenajări exterioare Tecuci
 • Amenajări exterioare Teiuş
 • Amenajări exterioare Ţicleni
 • Amenajări exterioare Tismana
 • Amenajări exterioare Titu
 • Amenajări exterioare Topliţa
 • Amenajări exterioare Topoloveni
 • Amenajări exterioare Turceni
 • Amenajări exterioare Turnu Măgurele
 • Amenajări exterioare Ulmeni
 • Amenajări exterioare Ungheni
 • Amenajări exterioare Uricani
 • Amenajări exterioare Urlaţi
 • Amenajări exterioare Urziceni
 • Amenajări exterioare Valea lui Mihai
 • Amenajări exterioare Vălenii de Munte
 • Amenajări exterioare Vânju Mare
 • Amenajări exterioare Vaşcău
 • Amenajări exterioare Vatra Dornei
 • Amenajări exterioare Vicovu de Sus
 • Amenajări exterioare Victoria
 • Amenajări exterioare Videle
 • Amenajări exterioare Vişeu de Sus
 • Amenajări exterioare Vlăhiţa
 • Amenajări exterioare Vulcan
 • Amenajări exterioare Zărneşti
 • Amenajări exterioare Zimnicea
 • Amenajări exterioare Zlatna