Pentru zona
  Iarbă-covor (cunoscută și sub denumirea de iarbă de gazon, gazon-covor) este o soluție excelentă dacă doriți să aveți un gazon des, luxuriant și sănătos. Sunt oameni care nu regretă efortul sau timpul de a întreține un gazon natural, dar nu toată lumea are ocazia să aștepte ca iarba să crească natural. Am întrebat un expert care sunt avantajele covoarelor de iarbă și cum trebuie întreținute.
  Articol de specialitate 103
  covor iarba
  Avem 1577 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  1. De ce clienții aleg iarba-covor? Care sunt avantajele sale?

  1.1. Efect imediat

  Dacă grădina este în curs de renovare sau o casă nouă este în curs de finisare, desigur este de dorit ca terenul de grădină sau curtea să poată fi folosită imediat. Un gazon frumos și luxuriant este cea mai importantă parte a exteriorului. Toată lumea vrea să meargă, să se joace sau să se odihnească pe iarbă cât mai curând posibil. Dacă decideți să semănați iarbă, va trebui să așteptați un sezon întreg pentru ca solul să fie înlocuit cu iarbă. Chiar și în timpul procesului de germinare a semințelor și înainte ca iarba semănată să prindă bine rădăcini, nu este recomandat să călcați pe ea.

  Covorul de iarbă dă imediat aspectul unui gazon vechi de doi ani. În 14 zile, copiii vor putea deja să alerge pe el. Efectul este mult mai rapid și mai bun. Datorită densității sale, covorul/peluza nu permite apariția buruienilor sau a dăunătorilor, astfel iarba va rămâne frumoasă mult timp.

  2. Care sunt dezavantajele montării covorului de iarbă? Ce trebuie avut în vedere?

  2.1. Udarea covorului-iarbă

  Este foarte important să udați bine gazonul după montarea covorului. Udarea este foarte importantă în primele două săptămâni. Și anume, covorul de iarbă nu are rădăcini și are nevoie de o cantitate mai mare de apă pentru a supraviețui. Foarte curând după plantare începe să crească rădăcini și astfel se rezolvă problema udării. În primele zile se recomandă udarea cu aproximativ 30 l/m2, în funcție de perioada anului.

  2.2. Rulare covor-iarbă

  Se poate întâmpla ca iarba să nu fie bine așezată (există pungi de aer), deci să nu aibă contact cu solul. Va începe să se usuce în acele locuri. Cu toate acestea, chiar și în caz contrar, după derularea și așezarea sulurilor de iarbă din care este făcut covorul-gazon, se efectuează rularea, adică presarea substratului pe sol, deci ar trebui repetat procesul în acele locuri critice, astfel încât iarba să devină din nou verde.

  3. Cum se realizează întreținerea? Ce trebuie făcut pentru ca iarba să fie mereu frumoasă?

  3.1. Fertilizarea covorului de iarbă

  Este recomandat să fertilizați iarba de trei ori pe an. Fertilizarea se face primăvara, vara și toamna. Determinați cantitatea de îngrășăminte conform instrucțiunilor producătorului.

  3.2. Aerisire și depunerea nisipului

  Iarba trebuie aerisită o dată pe an. De-a lungul timpului, sub iarbă se acumulează un strat de lăstari morți și alte substanțe, astfel încât uneori poate avea o grosime de până la 2 cm. Acest strat împiedică apa să pătrundă suficient de adânc în sistemul radicular de mică adâncime și, prin urmare, trebuie îndepărtat cu greble speciale pentru ca iarba să poată respira.

  Este bine să puneți ocazional nisip deasupra de iarbă. Prin turnarea nisipului fin amestecat cu îngrășăminte, este posibilă pătrunderea aerului prin toate straturile și o creștere mai bună.

  3.3. Udarea ierbii

  Desigur, nimic nu reușește fără udare. Iarba supraviețuiește în general fără udare, dar din cauza secetelor tot mai frecvente, udarea devine din ce în ce mai necesară. Se recomandă udarea o dată sau de două ori pe săptămână. Este mai bine să udați abundent și mai rar, pentru ca iarba să dezvolte rădăcini adânci, decât mai des și cu mai puțină apă. Practic, nu există reguli, dar este important să controlați în mod regulat umiditatea solului și să vă ghidați de situația dată.

  4. Cum se montează iarba-covor?

  4.1. Pregătirea terenului

  În primul rând, ca și la toate lucrările în aer liber, este necesară o bună pregătire a solului. Iarba are nevoie de cel puțin 10 cm de humus bine cernut, de înaltă calitate. Dacă solul este compactat, acesta trebuie săpat și amestecat până la o adâncime de 15 cm.

  Această procedură este urmată de nivelare, asigurând panta terenului și altele asemenea. Pentru o creștere bună, se recomandă, de asemenea, să adăugați 1 până la 2 cm de nisip amestecat cu îngrășăminte.

  4.2. Montarea covorului-iarbă

  Urmează așezarea gazonului, care nu este o procedură deosebit de solicitantă. Doar asigurați-vă că derulați rulourile individuale de iarbă una lângă alta, adică acestea să se atingă, dar să nu se suprapună. Întregul gazon trebuie montat în 24 de ore.

  4.3. Rulare și udare

  Iarba proaspăt plantată trebuie să fie bine rulată, astfel încât să se așeze complet pe substratul de humus pe toată suprafața, fără pungi de aer. Când totul este terminat, este necesară și prima udare.

  Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

  Trimiteți-ne o cerere sau puneți o întrebare.

  Iarba-covor
  Iarba-covor

   

  Articol de specialitate 103
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 1577 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane