Pentru zona

    Amenajarea curții: o curte bine întreținută de care veți fi mândri

    Articolul a fost citit chiar de 581+ utilizatori
    Curțile sunt o parte importantă a fiecărei case. Ele sunt, de asemenea, primul contact pe care trecătorii și oaspeții îl au cu casa dvs, așa că este deosebit de important modul în care sunt aranjate. Curțile amenajate sunt cele care, pe lângă funcționalitatea bună, oferă și mai mult - o calitate estetică care nu numai că crește valoarea proprietății, ci și întreaga idee conceptuală. Cu câteva sfaturi practice, vrem să vă ajutăm și să simplificăm amenajarea curții dvs - diferența va fi evidentă!
    Articol de specialitate 581
    amenajarea curtii
    Avem 1554 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    Amenajare și iluminare corespunzătoare

    Unul dintre primele lucruri la care trebuie să te gândești când vine vorba de amenajarea curții este cu siguranță iluminatul. Este foarte important ca acesta sa fie conceput cu multă masură și tact pentru a accentua locurile potrivite. Există două niveluri de iluminat din curte care merită combinate și încadrate într-un întreg armonios: iluminatul funcțional și cel ambiental. Primul tip este destinat unei orientări mai ușoare și mișcării în siguranță în timpul orelor de seară și de noapte. Acea iluminare ar trebui să fie suficient de puternică pentru ca să vedeți poteca sub picioarele dvs, dar și suficient de subtilă pentru a nu fi o pacoste pentru împrejurimi în niciun sens. Nu trebuie să fie acoperit de plante, altfel nu își va îndeplini scopul. Un alt tip de iluminat - iluminatul ambiental - este destinat să creeze un mediu plăcut pentru a fi în aer liber. Iluminarea ambientală constă din lumini slabe, difuze.

    Lămpile pentru iluminarea ambientală sunt plasate în locuri neașteptate - de exemplu, sub un copac, astfel încât să lumineze coroana magnifică sau în tufișuri, pentru a crea un halou de lumină și altele asemenea. Lasați-vă  imaginația la voia întâmplării!
    Iluminarea curtii
    Iluminatul terasei trebuie proiectat atent, cu mult tact pentru locurile potrivite

    Streașină - da sau nu?

    Streașinile sunt un element notoriu al curților noastre. De obicei sunt prea mari, prea masive și blochează vederea asupra împrejurimilor. Ele sunt adăugate în mare parte mai târziu, când casa este deja construită și, prin urmare, acționează ca un element independent care nu are nimic în comun cu nimic altceva - atât în ​​ceea ce privește designul, cât și în ceea ce privește materialele și construcția. Așa ceva ar trebui evitat ori de câte ori este posibil, în primul rând pentru că există un alt tip de streașină, cel care, spre deosebire de prima completează armonios arhitectura casei și face fiecare curte mai frumoasă. Astfel de copertine sunt proiectate ca parte a clădirii și sunt planificate în timpul planificării construcției. Împreună cu casa formează un tot coerent și îi conferă un caracter aparte.

    Streasina casa
    O streașină poate face o curte să arate mai bine sau mai rău, în funcție de faptul că face parte sau nu din soluția arhitecturală

    Vă puteți imagina o curte ordonată, fără poteci amenajate?

    Răspunsul este simplu și bineînțeles: nu. Potecile amenajate sunt o parte indispensabilă a fiecărei curți. Deși scopul lor este în primul rând pragmatic, este un element care conferă unei grădini, fie ea mare sau mică, un caracter aparte și o desparte de vecinii săi. Atunci când proiectați poteci, aveți posibilități cu adevărat infinite: puteți alege dintre diverse materiale (piatră, pietruire, cărămizi, scânduri de lemn, nisip, iarbă), diferite forme (regulate, ortogonale, circulare, trasee întortocheate), secvențe dinamice (expansiuni, întreruperi, fuziuni) și așa mai departe. O atenție deosebită trebuie acordată detaliilor, cum ar fi îmbinările diferitelor materiale, conexiunile dintre poteci și suprafețele de iarbă și altele asemenea.

    Streasina casa
    Nu există curte îngrijită fără poteci amenajate

    Canale în curte

    Curtea trebuie să fie frumoasă, dar și funcțională. Unul dintre elementele cheie, deși, din păcate, adesea neglijate sunt canalele de lângă poteci sau platouri. Canalele permit drenarea adecvată a apei de pe suprafețele pietonale sau rutiere (pavate sau din beton), unde apa nu se poate scurge în mod natural. Dacă apa nu este lăsată să se miște în mod natural, aceasta va rămâne și va stagna la suprafață, ceea ce poate duce la inundații în timpul ploilor abundente. Apa stagnantă este, de asemenea, un substrat ideal pentru alge și mucegai, care se răspândesc rapid pe fațadă. Canalele sunt, prin urmare, o parte necesară a oricărei grădini moderne.

    Astăzi, există atât de multe varietăți și modele de canale încât cu siguranță va exista un produs chiar și pentru cei mai pretențioși clienți - cei care vor să-i facă complet invizibili și complet fuzionați cu mediul imediat.
    Canale curte
    Canalele previn stagnarea apei pe suprafețele pavat

    Betonarea curții

    Se credea că betonarea scurtăturilor era o soluție simplificată și ieftină, care nu putea fi comparată cu pavajul. Nu a fost cazul de multă vreme - terasele din beton sunt considerate prestigioase, estetice și funcționale și, în același timp, datorită aspectului lor neutru, se adaptează perfect la diferite soluții arhitecturale. Există mai multe modalități de tratare a suprafețelor din beton: șlefuire, sablare, aprindere, lustruire, imprimare. Ce tip de tratament veți alege depinde de conceptul general al grădinii.

    Betonare curte
    Betonarea curții este tipică pentru arhitectura modernă

    Decorarea curții cu plante

    Uneori plantele sunt suficiente pentru a face grădina să arate îngrijită. Deși majoritatea caselor au grădini în spate, departe de drum, merită să luați în considerare modul în care alegerea tipurilor potrivite de plante și plantarea imaginativă poate înfrumuseța și partea din față a parcelei dvs. Arbuștii pitici rezistenți care nu cresc excesiv și, în același timp, protejează iarba de lângă trotuarul de pe alee de buruieni sunt potriviti în special pentru alee.

    Decorare curte
    O curte ordonată: plantele ajută mai mult decât ce credeți

    Tamponarea curții

    Un amestec de nisip și pietriș pentru umplerea curții, numit și granulat sau fracțiune, este o alegere excelentă pentru zonele imediat adiacente zonelor pavate și ale căilor de acces. Un astfel de teren este mult mai ușor de întreținut decât iarba. Deși previne buruienile, permite plantarea plantelor și însuflețirea curții. Dacă vrei ca grădina ta să arate mereu ordonată, dar nu ai nici timpul, nici voința să o întreții singur, tamponarea este alegerea potrivită pentru dvs.

    Tamponare curte
    Amestecul de nisip și pietriș pentru curți poate fi de diferite culori și dimensiuni de granule

    Curte mică, dar bine întreținută

    Curțile mici sunt o provocare specială. Aranjarea este cu atât mai importantă când vine vorba de suprafețe mai mici, pentru că este necesară crearea unei unități în miniatură, plăcută estetic, dar compactă. Dacă aveți o curte atât de mică, este important să schițați în prealabil toate elementele de design și pozițiile acestora. Așa că vei vedea rapid cât spațiu mai rămâne pentru ce element, unde pot fi amplasate plantele și cât de largi pot fi potecile. Vă recomandăm ca, în ciuda spațiului limitat, să încercați să păstrați cât mai multe zone verzi, deoarece acestea reprezintă cea mai bună calitate în fiecare loc.

    Nu exagerați cu copacii mari - toate plantele ar trebui să fie proporționale cu dimensiunea grădinii.
    Curte mica
    O curte mică, dar amenajată compact

    Protejați copacii magnifici

    Dacă există un stejar sănătos, magnific, vechi de o sută de ani sau un tei mare bătrân în picioare pe terenul dvs., nu-l smulgeți. Copacii mari și bătrâni sunt uimitori și incredibil de valoroși, mai ales vara când răspândesc umbră bogată și oferă parcelei dvs. un farmec aparte. Amintiți-vă că un copac vechi tăiat nu poate fi înlocuit cu unul nou - chiar dacă plantați un copac nou, tânăr, va dura zeci de ani pentru a ajunge la dimensiunea celui precedent. Prin urmare, uită-te la copacii bătrâni care stau suficient de departe de casa ta și nu interferează cu construcția, ca pe o comoară rară și o valoare adăugată care face curtea dvs. specială.

    Copaci batrani
    Copacii bătrâni și magnifici sunt un element neprețuit al curții

     

    Articol de specialitate 581
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Avem 1554 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1554 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
    9.7
    0

    CAMITEHNO SRL


    9.6
    0

    FELCAR VAL CONSTRUCT SRL


    9.6
    0

    MOSTTEAM CONSTRUCT SRL


    10
    3

    SOLOMON PLUVIAL CONSTRUCT SRL