Pentru zona

  Amenajarea curții: o curte bine întreținută de care veți fi mândri

  Curțile sunt o parte importantă a fiecărei case. Ele sunt, de asemenea, primul contact pe care trecătorii și oaspeții îl au cu casa dvs, așa că este deosebit de important modul în care sunt aranjate. Curțile amenajate sunt cele care, pe lângă funcționalitatea bună, oferă și mai mult - o calitate estetică care nu numai că crește valoarea proprietății, ci și întreaga idee conceptuală. Cu câteva sfaturi practice, vrem să vă ajutăm și să simplificăm amenajarea curții dvs - diferența va fi evidentă!
  Articol de specialitate 184
  amenajarea curtii
  Avem 1451 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  Amenajare și iluminare corespunzătoare

  Unul dintre primele lucruri la care trebuie să te gândești când vine vorba de amenajarea curții este cu siguranță iluminatul. Este foarte important ca acesta sa fie conceput cu multă masură și tact pentru a accentua locurile potrivite. Există două niveluri de iluminat din curte care merită combinate și încadrate într-un întreg armonios: iluminatul funcțional și cel ambiental. Primul tip este destinat unei orientări mai ușoare și mișcării în siguranță în timpul orelor de seară și de noapte. Acea iluminare ar trebui să fie suficient de puternică pentru ca să vedeți poteca sub picioarele dvs, dar și suficient de subtilă pentru a nu fi o pacoste pentru împrejurimi în niciun sens. Nu trebuie să fie acoperit de plante, altfel nu își va îndeplini scopul. Un alt tip de iluminat - iluminatul ambiental - este destinat să creeze un mediu plăcut pentru a fi în aer liber. Iluminarea ambientală constă din lumini slabe, difuze.

  Lămpile pentru iluminarea ambientală sunt plasate în locuri neașteptate - de exemplu, sub un copac, astfel încât să lumineze coroana magnifică sau în tufișuri, pentru a crea un halou de lumină și altele asemenea. Lasați-vă  imaginația la voia întâmplării!
  Iluminarea curtii
  Iluminatul terasei trebuie proiectat atent, cu mult tact pentru locurile potrivite

  Streașină - da sau nu?

  Streașinile sunt un element notoriu al curților noastre. De obicei sunt prea mari, prea masive și blochează vederea asupra împrejurimilor. Ele sunt adăugate în mare parte mai târziu, când casa este deja construită și, prin urmare, acționează ca un element independent care nu are nimic în comun cu nimic altceva - atât în ​​ceea ce privește designul, cât și în ceea ce privește materialele și construcția. Așa ceva ar trebui evitat ori de câte ori este posibil, în primul rând pentru că există un alt tip de streașină, cel care, spre deosebire de prima completează armonios arhitectura casei și face fiecare curte mai frumoasă. Astfel de copertine sunt proiectate ca parte a clădirii și sunt planificate în timpul planificării construcției. Împreună cu casa formează un tot coerent și îi conferă un caracter aparte.

  Streasina casa
  O streașină poate face o curte să arate mai bine sau mai rău, în funcție de faptul că face parte sau nu din soluția arhitecturală

  Vă puteți imagina o curte ordonată, fără poteci amenajate?

  Răspunsul este simplu și bineînțeles: nu. Potecile amenajate sunt o parte indispensabilă a fiecărei curți. Deși scopul lor este în primul rând pragmatic, este un element care conferă unei grădini, fie ea mare sau mică, un caracter aparte și o desparte de vecinii săi. Atunci când proiectați poteci, aveți posibilități cu adevărat infinite: puteți alege dintre diverse materiale (piatră, pietruire, cărămizi, scânduri de lemn, nisip, iarbă), diferite forme (regulate, ortogonale, circulare, trasee întortocheate), secvențe dinamice (expansiuni, întreruperi, fuziuni) și așa mai departe. O atenție deosebită trebuie acordată detaliilor, cum ar fi îmbinările diferitelor materiale, conexiunile dintre poteci și suprafețele de iarbă și altele asemenea.

  Streasina casa
  Nu există curte îngrijită fără poteci amenajate

  Canale în curte

  Curtea trebuie să fie frumoasă, dar și funcțională. Unul dintre elementele cheie, deși, din păcate, adesea neglijate sunt canalele de lângă poteci sau platouri. Canalele permit drenarea adecvată a apei de pe suprafețele pietonale sau rutiere (pavate sau din beton), unde apa nu se poate scurge în mod natural. Dacă apa nu este lăsată să se miște în mod natural, aceasta va rămâne și va stagna la suprafață, ceea ce poate duce la inundații în timpul ploilor abundente. Apa stagnantă este, de asemenea, un substrat ideal pentru alge și mucegai, care se răspândesc rapid pe fațadă. Canalele sunt, prin urmare, o parte necesară a oricărei grădini moderne.

  Astăzi, există atât de multe varietăți și modele de canale încât cu siguranță va exista un produs chiar și pentru cei mai pretențioși clienți - cei care vor să-i facă complet invizibili și complet fuzionați cu mediul imediat.
  Canale curte
  Canalele previn stagnarea apei pe suprafețele pavat

  Betonarea curții

  Se credea că betonarea scurtăturilor era o soluție simplificată și ieftină, care nu putea fi comparată cu pavajul. Nu a fost cazul de multă vreme - terasele din beton sunt considerate prestigioase, estetice și funcționale și, în același timp, datorită aspectului lor neutru, se adaptează perfect la diferite soluții arhitecturale. Există mai multe modalități de tratare a suprafețelor din beton: șlefuire, sablare, aprindere, lustruire, imprimare. Ce tip de tratament veți alege depinde de conceptul general al grădinii.

  Betonare curte
  Betonarea curții este tipică pentru arhitectura modernă

  Decorarea curții cu plante

  Uneori plantele sunt suficiente pentru a face grădina să arate îngrijită. Deși majoritatea caselor au grădini în spate, departe de drum, merită să luați în considerare modul în care alegerea tipurilor potrivite de plante și plantarea imaginativă poate înfrumuseța și partea din față a parcelei dvs. Arbuștii pitici rezistenți care nu cresc excesiv și, în același timp, protejează iarba de lângă trotuarul de pe alee de buruieni sunt potriviti în special pentru alee.

  Decorare curte
  O curte ordonată: plantele ajută mai mult decât ce credeți

  Tamponarea curții

  Un amestec de nisip și pietriș pentru umplerea curții, numit și granulat sau fracțiune, este o alegere excelentă pentru zonele imediat adiacente zonelor pavate și ale căilor de acces. Un astfel de teren este mult mai ușor de întreținut decât iarba. Deși previne buruienile, permite plantarea plantelor și însuflețirea curții. Dacă vrei ca grădina ta să arate mereu ordonată, dar nu ai nici timpul, nici voința să o întreții singur, tamponarea este alegerea potrivită pentru dvs.

  Tamponare curte
  Amestecul de nisip și pietriș pentru curți poate fi de diferite culori și dimensiuni de granule

  Curte mică, dar bine întreținută

  Curțile mici sunt o provocare specială. Aranjarea este cu atât mai importantă când vine vorba de suprafețe mai mici, pentru că este necesară crearea unei unități în miniatură, plăcută estetic, dar compactă. Dacă aveți o curte atât de mică, este important să schițați în prealabil toate elementele de design și pozițiile acestora. Așa că vei vedea rapid cât spațiu mai rămâne pentru ce element, unde pot fi amplasate plantele și cât de largi pot fi potecile. Vă recomandăm ca, în ciuda spațiului limitat, să încercați să păstrați cât mai multe zone verzi, deoarece acestea reprezintă cea mai bună calitate în fiecare loc.

  Nu exagerați cu copacii mari - toate plantele ar trebui să fie proporționale cu dimensiunea grădinii.
  Curte mica
  O curte mică, dar amenajată compact

  Protejați copacii magnifici

  Dacă există un stejar sănătos, magnific, vechi de o sută de ani sau un tei mare bătrân în picioare pe terenul dvs., nu-l smulgeți. Copacii mari și bătrâni sunt uimitori și incredibil de valoroși, mai ales vara când răspândesc umbră bogată și oferă parcelei dvs. un farmec aparte. Amintiți-vă că un copac vechi tăiat nu poate fi înlocuit cu unul nou - chiar dacă plantați un copac nou, tânăr, va dura zeci de ani pentru a ajunge la dimensiunea celui precedent. Prin urmare, uită-te la copacii bătrâni care stau suficient de departe de casa ta și nu interferează cu construcția, ca pe o comoară rară și o valoare adăugată care face curtea dvs. specială.

  Copaci batrani
  Copacii bătrâni și magnifici sunt un element neprețuit al curții

   

  Articol de specialitate 184
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 1451 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 1451 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 1451 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
  9.2
  0

  FAIR PLAY CONSTRUCTION SRL


  9.2
  0

  CBA NEW DESIGN SRL-D


  9.9
  0

  BENCOMP SRL


  9.5
  0

  VELICA MUR COMPANY SRL


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul AMENAJĂRI EXTERIOARE?

 • Amenajări exterioare Bucureşti
 • Amenajări exterioare Cluj-Napoca
 • Amenajări exterioare Constanţa
 • Amenajări exterioare Dumbrăveni
 • Amenajări exterioare Iaşi
 • Amenajări exterioare Timişoara
 • Amenajări exterioare Alba Iulia
 • Amenajări exterioare Arad
 • Amenajări exterioare Bacău
 • Amenajări exterioare Baia Mare
 • Amenajări exterioare Bârlad
 • Amenajări exterioare Bistriţa
 • Amenajări exterioare Botoşani
 • Amenajări exterioare Brăila
 • Amenajări exterioare Braşov
 • Amenajări exterioare Buzău
 • Amenajări exterioare Călăraşi
 • Amenajări exterioare Craiova
 • Amenajări exterioare Deva
 • Amenajări exterioare Drobeta-Turnu Severin
 • Amenajări exterioare Focşani
 • Amenajări exterioare Galaţi
 • Amenajări exterioare Giurgiu
 • Amenajări exterioare Hunedoara
 • Amenajări exterioare Mediaş
 • Amenajări exterioare Oradea
 • Amenajări exterioare Piatra-Neamţ
 • Amenajări exterioare Piteşti
 • Amenajări exterioare Ploieşti
 • Amenajări exterioare Râmnicu Vâlcea
 • Amenajări exterioare Reşiţa
 • Amenajări exterioare Roman
 • Amenajări exterioare Satu Mare
 • Amenajări exterioare Sfântu Gheorghe
 • Amenajări exterioare Sibiu
 • Amenajări exterioare Slatina
 • Amenajări exterioare Slobozia
 • Amenajări exterioare Suceava
 • Amenajări exterioare Târgovişte
 • Amenajări exterioare Târgu Jiu
 • Amenajări exterioare Târgu Mureş
 • Amenajări exterioare Tulcea
 • Amenajări exterioare Turda
 • Amenajări exterioare Vaslui
 • Amenajări exterioare Zalău
 • Amenajări exterioare Abrud
 • Amenajări exterioare Adjud
 • Amenajări exterioare Agnita
 • Amenajări exterioare Aiud
 • Amenajări exterioare Aleşd
 • Amenajări exterioare Alexandria
 • Amenajări exterioare Amara
 • Amenajări exterioare Anina
 • Amenajări exterioare Aninoasa
 • Amenajări exterioare Ardud
 • Amenajări exterioare Avrig
 • Amenajări exterioare Azuga
 • Amenajări exterioare Babadag
 • Amenajări exterioare Baia de Aramă
 • Amenajări exterioare Baia de Arieş
 • Amenajări exterioare Baia Sprie
 • Amenajări exterioare Băile Govora
 • Amenajări exterioare Băile Herculane
 • Amenajări exterioare Băile Olăneşti
 • Amenajări exterioare Băile Tuşnad
 • Amenajări exterioare Băileşti
 • Amenajări exterioare Bălan
 • Amenajări exterioare Bălceşti
 • Amenajări exterioare Balş
 • Amenajări exterioare Băneasa
 • Amenajări exterioare Baraolt
 • Amenajări exterioare Bechet
 • Amenajări exterioare Beclean
 • Amenajări exterioare Beiuş
 • Amenajări exterioare Berbeşti
 • Amenajări exterioare Bereşti
 • Amenajări exterioare Bicaz
 • Amenajări exterioare Blaj
 • Amenajări exterioare Bocşa
 • Amenajări exterioare Boldeşti-Scăeni
 • Amenajări exterioare Bolintin-Vale
 • Amenajări exterioare Borşa
 • Amenajări exterioare Borsec
 • Amenajări exterioare Brad
 • Amenajări exterioare Bran
 • Amenajări exterioare Breaza
 • Amenajări exterioare Brezoi
 • Amenajări exterioare Broşteni
 • Amenajări exterioare Bucecea
 • Amenajări exterioare Budeşti
 • Amenajări exterioare Buhuşi
 • Amenajări exterioare Bumbeşti-Jiu
 • Amenajări exterioare Buşteni
 • Amenajări exterioare Buziaş
 • Amenajări exterioare Cajvana
 • Amenajări exterioare Calafat
 • Amenajări exterioare Călan
 • Amenajări exterioare Călimăneşti
 • Amenajări exterioare Câmpeni
 • Amenajări exterioare Câmpia Turzii
 • Amenajări exterioare Câmpina
 • Amenajări exterioare Câmpulung
 • Amenajări exterioare Câmpulung Moldovenesc
 • Amenajări exterioare Caracal
 • Amenajări exterioare Caransebeş
 • Amenajări exterioare Carei
 • Amenajări exterioare Cavnic
 • Amenajări exterioare Căzăneşti
 • Amenajări exterioare Cehu Silvaniei
 • Amenajări exterioare Cernavodă
 • Amenajări exterioare Chişineu-Criş
 • Amenajări exterioare Ciacova
 • Amenajări exterioare Cisnădie
 • Amenajări exterioare Codlea
 • Amenajări exterioare Comăneşti
 • Amenajări exterioare Comarnic
 • Amenajări exterioare Copşa Mică
 • Amenajări exterioare Corabia
 • Amenajări exterioare Costeşti
 • Amenajări exterioare Covasna
 • Amenajări exterioare Cristuru Secuiesc
 • Amenajări exterioare Cugir
 • Amenajări exterioare Curtea de Argeş
 • Amenajări exterioare Curtici
 • Amenajări exterioare Dăbuleni
 • Amenajări exterioare Darabani
 • Amenajări exterioare Dărmăneşti
 • Amenajări exterioare Dej
 • Amenajări exterioare Deta
 • Amenajări exterioare Dolhasca
 • Amenajări exterioare Dorohoi
 • Amenajări exterioare Drăgăneşti
 • Amenajări exterioare Drăgăneşti-Olt
 • Amenajări exterioare Drăgăşani
 • Amenajări exterioare Dragomireşti
 • Amenajări exterioare Eforie
 • Amenajări exterioare Făgăraş
 • Amenajări exterioare Făget
 • Amenajări exterioare Fălticeni
 • Amenajări exterioare Făurei
 • Amenajări exterioare Feteşti
 • Amenajări exterioare Fieni
 • Amenajări exterioare Fierbinţi-Târg
 • Amenajări exterioare Filiaşi
 • Amenajări exterioare Flămânzi
 • Amenajări exterioare Frasin
 • Amenajări exterioare Fundulea
 • Amenajări exterioare Găeşti
 • Amenajări exterioare Gătaia
 • Amenajări exterioare Geoagiu
 • Amenajări exterioare Gheorgheni
 • Amenajări exterioare Gherla
 • Amenajări exterioare Ghimbav
 • Amenajări exterioare Gura Humorului
 • Amenajări exterioare Hârlău
 • Amenajări exterioare Hârşova
 • Amenajări exterioare Haţeg
 • Amenajări exterioare Horezu
 • Amenajări exterioare Huedin
 • Amenajări exterioare Huşi
 • Amenajări exterioare Ianca
 • Amenajări exterioare Iernut
 • Amenajări exterioare Ineu
 • Amenajări exterioare Însurăţei
 • Amenajări exterioare Întorsura Buzăului
 • Amenajări exterioare Isaccea
 • Amenajări exterioare Jibou
 • Amenajări exterioare Lehliu-Gară
 • Amenajări exterioare Lipova
 • Amenajări exterioare Liteni
 • Amenajări exterioare Livada
 • Amenajări exterioare Luduş
 • Amenajări exterioare Lugoj
 • Amenajări exterioare Lupeni
 • Amenajări exterioare Mangalia
 • Amenajări exterioare Mărăşeşti
 • Amenajări exterioare Marghita
 • Amenajări exterioare Medgidia
 • Amenajări exterioare Miercurea Nirajului
 • Amenajări exterioare Miercurea Sibiului
 • Amenajări exterioare Miercurea-Ciuc
 • Amenajări exterioare Mihăileşti
 • Amenajări exterioare Milişăuţi
 • Amenajări exterioare Mioveni
 • Amenajări exterioare Mizil
 • Amenajări exterioare Moineşti
 • Amenajări exterioare Moldova Nouă
 • Amenajări exterioare Moreni
 • Amenajări exterioare Motru
 • Amenajări exterioare Murfatlar
 • Amenajări exterioare Murgeni
 • Amenajări exterioare Nădlac
 • Amenajări exterioare Năsăud
 • Amenajări exterioare Năvodari
 • Amenajări exterioare Negreşti
 • Amenajări exterioare Negreşti-Oaş
 • Amenajări exterioare Negru Vodă
 • Amenajări exterioare Nehoiu
 • Amenajări exterioare Novaci
 • Amenajări exterioare Nucet
 • Amenajări exterioare Ocna Mureş
 • Amenajări exterioare Ocna Sibiului
 • Amenajări exterioare Ocnele Mari
 • Amenajări exterioare Odobeşti
 • Amenajări exterioare Odorheiu Secuiesc
 • Amenajări exterioare Olteniţa
 • Amenajări exterioare Oneşti
 • Amenajări exterioare Orăştie
 • Amenajări exterioare Oraviţa
 • Amenajări exterioare Orşova
 • Amenajări exterioare Oţelu Roşu
 • Amenajări exterioare Ovidiu
 • Amenajări exterioare Panciu
 • Amenajări exterioare Pâncota
 • Amenajări exterioare Paşcani
 • Amenajări exterioare Pătârlagele
 • Amenajări exterioare Pecica
 • Amenajări exterioare Petrila
 • Amenajări exterioare Petroşani
 • Amenajări exterioare Piatra-Olt
 • Amenajări exterioare Plopeni
 • Amenajări exterioare Podu Iloaiei
 • Amenajări exterioare Pogoanele
 • Amenajări exterioare Potcoava
 • Amenajări exterioare Predeal
 • Amenajări exterioare Pucioasa
 • Amenajări exterioare Răcari
 • Amenajări exterioare Rădăuţi
 • Amenajări exterioare Râmnicu Sărat
 • Amenajări exterioare Râşnov
 • Amenajări exterioare Recaş
 • Amenajări exterioare Reghin
 • Amenajări exterioare Roşiori de Vede
 • Amenajări exterioare Rovinari
 • Amenajări exterioare Roznov
 • Amenajări exterioare Rupea
 • Amenajări exterioare Săcele
 • Amenajări exterioare Săcueni
 • Amenajări exterioare Salcea
 • Amenajări exterioare Sălişte
 • Amenajări exterioare Săliştea de Sus
 • Amenajări exterioare Salonta
 • Amenajări exterioare Sângeorgiu de Pădure
 • Amenajări exterioare Sângeorz-Băi
 • Amenajări exterioare Sânnicolau Mare
 • Amenajări exterioare Sântana
 • Amenajări exterioare Sărmaşu
 • Amenajări exterioare Săveni
 • Amenajări exterioare Scorniceşti
 • Amenajări exterioare Sebeş
 • Amenajări exterioare Sebiş
 • Amenajări exterioare Segarcea
 • Amenajări exterioare Seini
 • Amenajări exterioare Sighetu Marmaţiei
 • Amenajări exterioare Sighişoara
 • Amenajări exterioare Simeria
 • Amenajări exterioare Şimleu Silvaniei
 • Amenajări exterioare Sinaia
 • Amenajări exterioare Siret
 • Amenajări exterioare Slănic
 • Amenajări exterioare Slănic-Moldova
 • Amenajări exterioare Solca
 • Amenajări exterioare Şomcuta Mare
 • Amenajări exterioare Sovata
 • Amenajări exterioare Ştefăneşti
 • Amenajări exterioare Ştefăneşti
 • Amenajări exterioare Ştei
 • Amenajări exterioare Strehaia
 • Amenajări exterioare Sulina
 • Amenajări exterioare Tălmaciu
 • Amenajări exterioare Ţăndărei
 • Amenajări exterioare Târgu Bujor
 • Amenajări exterioare Târgu Cărbuneşti
 • Amenajări exterioare Târgu Frumos
 • Amenajări exterioare Târgu Lăpuş
 • Amenajări exterioare Târgu Neamţ
 • Amenajări exterioare Târgu Ocna
 • Amenajări exterioare Târgu Secuiesc
 • Amenajări exterioare Târnăveni
 • Amenajări exterioare Tăşnad
 • Amenajări exterioare Tăuţii-Măgherăuş
 • Amenajări exterioare Techirghiol
 • Amenajări exterioare Tecuci
 • Amenajări exterioare Teiuş
 • Amenajări exterioare Ţicleni
 • Amenajări exterioare Tismana
 • Amenajări exterioare Titu
 • Amenajări exterioare Topliţa
 • Amenajări exterioare Topoloveni
 • Amenajări exterioare Turceni
 • Amenajări exterioare Turnu Măgurele
 • Amenajări exterioare Ulmeni
 • Amenajări exterioare Ungheni
 • Amenajări exterioare Uricani
 • Amenajări exterioare Urlaţi
 • Amenajări exterioare Urziceni
 • Amenajări exterioare Valea lui Mihai
 • Amenajări exterioare Vălenii de Munte
 • Amenajări exterioare Vânju Mare
 • Amenajări exterioare Vaşcău
 • Amenajări exterioare Vatra Dornei
 • Amenajări exterioare Vicovu de Sus
 • Amenajări exterioare Victoria
 • Amenajări exterioare Videle
 • Amenajări exterioare Vişeu de Sus
 • Amenajări exterioare Vlăhiţa
 • Amenajări exterioare Vulcan
 • Amenajări exterioare Zărneşti
 • Amenajări exterioare Zimnicea
 • Amenajări exterioare Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate