Pentru zona

    Întrebări frecvente despre amenajarea curții

    Ce lucrări sunt incluse în amenajarea curții?

    Amenajarea curții poate include numeroase tipuri și feluri de lucrări, precum așa-numita inginerie civilă, adică asfaltarea căilor și curți, ridicarea zidurilor sau gardurilor de protecție, plantarea copacilor și altor plante, grădinăritul, instalarea iluminatului, construirea teraselor sau platourilor, amenajarea obiectelor legate de apă și orice altceva la cererea proprietarului. Amintiți-vă că multe lucrări de amenajare a curții pot fi făcute de un singur executant, deși pentru unele lucrări este mai bine să apelați la altul și să lăsați lucrarea experților în domeniu. Astfel, executantul care vă va asfalta terasa poate de multe ori să construiască un gard și să instaleze iluminat, în timp ce plantarea și tăierea copacilor și plantelor este mai bine lăsată grădinarilor profesioniști, specializați.

    Ar trebui să angajați un arhitect peisagist sau un arhitect?

    Dacă nu aveți experiență în amenajarea teritoriului, adică în proiectarea suprafețelor exterioare, cu siguranță este indicat să angajați un arhitect peisagist sau un arhitect. Cu ajutorul cunoștințelor și experienței lor profesionale, vă vor ajuta să planificați și să implementați un proiect care va fi atractiv din punct de vedere estetic, funcțional și în concordanță cu dorințele și nevoile dumneavoastră.

    Când este cel mai bun moment pentru a amenaja curtea?

    Este greu de dat un răspuns la această întrebare fără echivoc. Momentul cel mai potrivit pentru amenajarea curții depinde de diverși factori, cum ar fi tipul de proiect, condițiile meteorologice, bugetul, disponibilitatea experților ș.a.m.d. Cea mai mare parte a lucrărilor se realizează cel mai ușor primăvara și vara, când vremea este uscată și caldă, ceea ce facilitează construirea și plantarea plantelor. Dar, puteți efectua lucrări mai mici și în alte perioade ale anului.

    Cât durează amenajarea curții?

    Durata amenajării depinde de dimensiunea proiectului și de tipul lucrării care se execută. Proiectele mai mici, cum ar fi ridicarea unui gard sau plantarea câtorva plante, pot dura câteva zile. Proiectele mai mari, cum ar fi amenajarea unei curți întregi sau plantarea unei grădini întregi, pot dura câteva săptămâni sau chiar luni. Asfaltarea unei terase de 20 până la 30 m2, împreună cu drenajul și scurgerile, durează aproximativ trei până la patru zile, în timp ce asfaltarea terasei, căii de acces și a tuturor celorlalte cărări din jurul casei poate dura aproximativ cinci până la opt zile.

    Ce tip de vegetație este potrivit pentru grădina mea?

    Atunci când alegeți plantele pentru grădina dumneavoastră, ar trebui să luați în considerare factorii precum clima, solul, locația și orientarea parcelei, precum și lumina soarelui, adică iluminarea și altele. Este important să alegeți plante care reușesc pe tipul de sol de pe parcela dumneavoastră, condițiile de microclimat, dar și în funcție de timpul și atenția pe care o puteți acorda. Este recomandat să alegeți o combinație de specii care să creeze o paletă de culori frumoasă și să se completeze reciproc. De asemenea, este important să alegeți astfel de specii de plante care să arate frumos în toate anotimpurile, nu doar în timpul înfloririi. Pe lângă foioase, alegeți pini sau conifere, care vor fi verzi și iarna, dar puteți cumpăra și diferite tipuri de ierburi ornamentale care capătă o frumoasă culoare roșiatică toamna și un bej liniștitor iarna. Curtea dumneavoastră va fi interesantă în toate anotimpurile.

    Cum pot îmbunătăți intimitatea curții mele?

    Puteți dobândi și îmbunătăți intimitatea curții dumneavoastră într-o varietate de moduri, dintre care unele includ montarea unui gard, plantarea de arbuști sau copaci înalți, crearea grădinilor verticale ș.a.m.d. Dacă doriți să obțineți intimitate plantând copaci, este important să plantați suficiente conifere veșnic verzi pentru a vă proteja de priviri nedorite chiar și iarna când nu sunt frunze, copacii fiind goi. Cele mai diverse tipuri de garduri pot servi și ca element decorativ, oferind în aceiași timp și intimitate.

    Cum pot îmbunătăți iluminatul în curtea mea?

    La proiectarea iluminatului curții, trebuie făcută o distincție între iluminatul funcțional și cel ambiental. Primul este destinat circulației în siguranță și lucrărilor în jurul casei - de exemplu, coborârea și urcarea pe scări în siguranță. Iluminatul ambiental are scopul de a crea o atmosferă magică, de exemplu în timpul cinelor pe terasa deschisă. Pentru îmbunătățirea iluminatului curții dumneavoastră, puteți folosi lămpi precum reflectoarele de perete sau „spot” și un rând de lămpi de sol ascunse printre tufișuri sau de-a lungul cărărilor. Combinând iluminatul funcțional cu cel ambiental, curtea va reflecta o simțire perfectă.

    48
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?