Care este prețul lucrărilor de amenajare a spațiului verde din jurul casei? Amenajarea spațiului verde din jurul casei cuprinde o gamă atât de largă de servicii, încât este dificil de furnizat chiar și un preț indicativ. Ca sumă forfetară pentru săparea canalelor, instalarea conductelor de apă și canalizare, pavaj, asfaltare și montarea gazonului, puteți calcula între 400-1000lei/m2.
Cui să încredințați lucrările de amenajare a spațiului verde din jurul casei? Trimiteți o cerere către executanții lucrărilor de amenajare a spațiului verde din jurul casei din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Preț pentru amenajare curte. Prețul pentru lucrări de săpături manuale, realizare mici terasamente, amplasare de trepte decorative din piatră, plantare de gazon si plante mici, montare sistem de irigație
Nu ne ocupăm deseori de amenajarea exterioară completă a casei și, de aceea, este foarte important ca atunci când o facem, să îi acordăm toată atenția necesară. Atât pentru a evita greșelile și costurile exagerate, cât și pentru a economisi timp - care este foarte prețios pentru fiecare dintre noi - este bine ca pentru astfel de lucrări să se angajeze grădinari peisagiști și designeri de exterior.
Tipul lucrărilor de amenajare exterioară a casei depinde atât de caracteristicile acesteia, cât și de caracteristicile locației. Obiectivul final al unei amenajări exterioare de calitate este conectarea casei cu grădina în așa fel încât să ne putem petrece timpul liber în grădina casei în condiții de confort și la adăpost de influențele climaterice nefavorabile, cum ar fi: vântul, ploaia și soarele prea puternic. De asemenea, cu siguranță că veți dori, ca atunci când sunteți în grădină, să fiți protejați de priviri indiscrete, ca și de vizite neanunțate și nedorite din partea anumitor persoane, sau de intrarea pe proprietatea dumneavoastră a unor animale străine.
Un alt aspect de care trebuie să țineți seama este armonizarea designului grădinii și al curții, atât cu aspectul exterior al casei, cât și cu specificul zonei. În acest sens, vă recomandăm să alegeți cu atenție pomii și florile pe care le veți planta în grădină și să folosiți materiale naturale autohtone.
Cel mai bine este să începeți planificarea amenajării exterioare a casei deja din toamnă. Astfel, veți avea suficient timp de gândire și veți putea lua deciziile cele mai bune, armonizându-vă dorințele personale cu produsele existente pe piață. De asemenea, astfel veți avea suficient timp pentru a căuta și a alege un designer de exterior, cu care să pregătiți liniile directoare ale amenajării exterioare și care să vă execute cu profesionalism proiectul. Dacă acest proiect este realizat până la sfârșitul lunii ianuarie, puteți trece la pasul următor, care este angajarea din timp a executanților, care își vor începe lucrările în luna martie.
Primăvara este timpul ideal pentru executarea lucrărilor de construcții. Singurul lucru la care trebuie să fiți atenți este ca pe perioada lucrărilor temperatura atmosferică nocturnă să nu scadă sub 0 ℃. De fapt, puteți planta plantele începând cu luna aprilie. Dacă întârziați cu lucrările, atunci este mai bine să amânați plantările până în toamnă, pentru că vara condițiile nu sunt foarte propice pentru această activitate. În schimb, toamna este un anotimp optim pentru plantări. Plantele care se plantează în acest anotimp își dezvoltă bine rădăcinile pe perioada iernii, iar primăvara își dezvoltă foarte bine și partea verde.
Lucrările de amenajare exterioară a casei durează, de obicei, o lună sau cel mult două luni. Dar, bineînțeles, că durata lucrărilor mai depinde și de amploarea acestora, ca și de vreme. Când vorbim de vreme, nu ne referim numai la temperatura atmosferică, ci și la cantitatea precipitațiilor. Dacă pământul este prea umed, nu veți putea termina la timp lucrările
Dacă nu este îngrijită constant, grădina își schimbă destul de repede aspectul, care devine neîngrijit și neatractiv. Într-o astfel de grădină nu ne vom putea simți bine și în consecință nu ne vom petrece timpul cu plăcere. Fără lucrări de întreținere, grădina poate căpăta un aspect sălbatic deja într-un an de zile, pentru că aceasta este starea și tendința naturală a plantelor. Plantele agresive și rezistente vor crește și se vor înmulți, dăunând plantelor mai delicate, care au nevoie de mai multă atenție. Lucrările de întreținere a grădinii sunt următoarele: curățarea grădinii de uscături, pietre și plante moarte, cosirea, tăierea arborilor și a arbuștilor. Este important să inspectăm starea pomilor fructiferi și ornamentali și să eliminăm crengile uscate ai acestora. Tăierea arbuștilor și a pomilor se face toamna. Dintre lucrările de mentenanță mai fac parte și lucrările la grădina de legume și la grădina de flori, întreținerea gazonului și a caldarâmurilor, pavajelor, aleilor. Periodic trebuie să fie inspectată și starea gardurilor, a balustradelor, a ușilor, a porții, a pergolei. Dacă acestea se află într-o stare proastă, trebuie să le reabilitați cât mai rapid pentru ca situația să nu se înrăutățească.
În continuare, vă prezentăm unele dintre cele mai frecvente lucrări de amenajare a grădinilor și a curților.
Înainte de a planta iarba, trebuie să analizați, calitatea pământului grădinii. Este important, ca pregătirea grădinii în vederea plantării ierbii (nivelarea și întărirea pământului) să se facă cu mașini speciale și ușoare. Dacă am folosi utilaje grele, atunci am distruge structura solului, care ar fi mult prea întărit și nu ar mai permite buna scurgere a apei. Aceasta ar duce la putrezirea rădăcinilor ierbii. După nivelarea pământului, se pun îngrășăminte pentru a facilita buna dezvoltare a rădăcinilor ierbii. După toate acestea, se poate planta iarba.
Înainte de a executa plantările, este bine să aveți un plan, care să țină seama de tipul plantelor alese, condițiile pe care acestea le necesită și specificul terenului. Este important să alegeți plante adecvate, care să se dezvolte bine având în vedere amplasarea grădinii, tipul pământului și zona climatică. Atât pentru plantarea de flori, arbuști, pomi fructiferi și ornamentali, cât și pentru întreținerea grădinii aveți nevoie de cunoștințe de horticultură. De asemenea, trebuie să fiți pregătiți să faceți efort fizic și să acordați timp îngrijirii grădinii.
Lucrările de pavare includ pregătirea în prealabil a terenului. Pavelele se amplasează pe un teren întărit sau asfaltat. Pentru pavarea curților, a grădinilor sau a aleilor de acces se folosesc cel mai frecvent pavele din beton. Modul de amplasare a pavelelor depinde de scopul cu care urmează a fi folosit pavajul (mers pe jos sau cu automobilul etc.).
Pentru că avem din ce în ce mai puțin timp pentru grădinărit, un sistem de irigare automat este întotdeauna binevenit. În acest fel, vom avea grădina udată chiar și când vom fi plecați de acasă pentru o perioadă mai îndelungată. În general, sistemele de irigare se folosesc pentru udarea ierbii și a grădinilor de legume, flori sau pomi fructiferi. Sistemul de irigare trebuie să fie proiectat în prealabil, cel mai bine, deja din faza de proiectare a grădinii. Pentru ca sistemul de irigare să funcționeze optimal, este bine să încredințați proiectarea și executarea acestuia unor specialiști cu experiență adecvată.
O grădină în care se află doar plante poate fi frumoasă, dar nu poate avea un caracter bine definit. În timp ce plantele sunt într-o continuă metamorfoză de-a lungul anului, elementele de grădină rămân neschimbate și aportă o anumită stabilitate și continuitate. În casa de grădină vom putea ține uneltele de grădinărit, iar în pavilion sau pe terasa acoperită ne vom putea petrece timpul liber și în condiții de ploaie sau soare foarte puternic. Dintre elementele care creează designul grădinii fac parte și gardurile, aleile, porțile și scările grădinii.
Procedura de lucru pe care o expunem mai jos îi va ajuta atât pe cei ce își renovează curtea și grădina, cât și cei ce le construiesc pentru prima dată. Este vorba de informații despre lucrurile la care trebuie să vă așteptați în cazul în care veți avea de realizat amenajarea exterioară a casei. Amenajarea exterioară poate fi împărțită în două faze: proiectarea și execuția.
Faza de proiectare este compusă din analize, strângerea de idei și planificare. În această fază veți colabora strâns cu arhitectul peisagist, grădinarul sau designerul de exterior. Împreună veți stabili scopul și aspectul grădinii, elementele pe care le veți construi sau monta în grădină, curte sau în jurul casei dumneavoastră. La sfârșit, veți primi proiectul, care va cuprinde locația și schițele elementelor de construit sau montat, materialele alese și planul grădinii cu diferitele specii de plante propuse.
Pașii planificării:
1. Căutați inspirație pe internet, în cărți și reviste de specialitate; faceți o listă cu elementele pe care le veți folosi pentru amenajarea exterioară a casei; pregătiți o schiță.
2. Stabiliți bugetul execuției.
3. Căutați proiectanți respectiv executanți potențiali, selectați pe câțiva dintre aceștia și stabiliți o vizită a acestora la locație.
4. Alegeți echipa finală de specialiști.
5. În faza de planificare vă veți întâlni de mai multe ori cu proiectantul ales și veți analiza variantele propuse de acesta.
6. Confirmarea proiectului final.
De cele mai multe ori, amenajarea exterioară a caselor este executată de către specialiști în domeniu. În acest sens, puteți angaja o firmă care să se ocupe de execuția tuturor lucrărilor – începând de la construcție, pavare și până la plantarea grădinii - sau puteți alege câte un specialist pentru fiecare lucrare în parte. Astfel, un executant va monta piscina, un al doilea va pava aleile, un al treilea va executa o terasă din lemn, iar un al patrulea se va îngriji de plantări. În această fază, proiectantul și executanții vor colabora foarte strâns, pentru a concretiza proiectul stabilit. După încheierea lucrărilor, grădina dumneavoastră va fi gata pentru primirea oaspeților și a rudelor.
Etapele de lucru:
1. Examinarea ofertei și evaluarea investiției.
2. Lucrările de demolare (dacă sunt necesare).
3. Lucrările de pământ, execuția sistemului de drenare.
4. Execuția piscinei (excavări, montare piscină).
5. Racordul la rețelele publice de alimentare cu apă, gaza, curent electric.
6. Montarea sistemului de irigare.
7. Lucrări de construcții și pavare (ziduri de susținere, ziduri de sprijin, echipamentul de grădină).
8. Montarea copertinelor, execuția teraselor, montarea balustradelor și a gardurilor etc.
9. Execuția bucătăriei de vară, a căminului etc. în exteriorul casei.
10. Plantarea ierbii, a plantelor, arbuștilor și a pomilor fructiferi și ornamentali.
11. Testarea sistemului de irigare, a rețelei de alimentare cu apă, gaz și electricitate etc.
12. Curățenia finală și instrucțiunile de utilizare și de mentenanță.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
De curatat terenul de vegetatie
Teren de 700 m2 necesita curatare de vegetatie, respectiv pregatire pt constructie. 1738.8 RON la 2898 RON
Amenajare curte interioara
Am nevoie de turnat beton, suprafata de aprox 100 mp, pavare curte interioara aprox 50 mp, inclusiv sisteme de scurgere a apei 6520.5 RON la 10867.5 RON
Cuptor de pâine și gratar
Dorim sa construim o terasa, cuptor de pâine și grătar. 6955.2 RON la 11592 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.