Pentru zona

    Terasa de lângă casă ca element de bază al curții

    Articolul a fost citit chiar de 833+ utilizatori
    Nu este nimic mai bine decât să stați fără griji în casa voastră, la umbra copacilor într-o adiere răcoroasă plăcută, ascultând cântecul păsărilor. Locul ideal pentru asta este terasa de lângă zona de zi a casei, care astăzi reprezintă un element indispensabil al fiecărei curți. Terasa din curte este, de asemenea, perfectă pentru petrecerile în grădină și prânzurile de duminică în aer liber în lunile mai calde ale anului.
    Articol de specialitate 833
    terasa din curte
    Avem 1562 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    1. Terasa lângă casă: amenajare

    O condiție prealabilă pentru planificarea de succes și, în cele din urmă, realizarea unei terase în curte este amplasarea corectă a clădirii pe teren și cooperarea reciprocă între arhitect, arhitectul peisagist și client. Ideile și efortul comun vor crea cu siguranță un proiect bun care va fi o combinație între spațiul exterior și interior. Colaborarea fructuoasă se va reflecta chiar și pe terasă, de fapt, o construcție proiectată și executată cu pricepere care va fi umbrită astfel încât să folosească la maximum lumina soarelui și căldura, precum și umbra. Un arhitect sau arhitect peisagist desigur va ține cont de dorințele dumneavoastră în ceea ce privește mărimea și forma terasei, dar în același timp va verifica constant ce structură s-ar potrivi cel mai bine imaginii arhitecturale a clădirii.

    2. Terasa amplasată ideal

    Locația ideală a terasei este în partea de sud a clădirii, bineînțeles, cu umbrire adecvată. Umbrirea poate fi asigurată de copaci, marchize, copertine, pergole, umbrele de soare și pânzele întinse. Dacă nu asigurați umbră adecvată, terasa va fi practic inutilă, și nimeni nu va avea plăcerea să o folosească. Pentru a umbri terasa se folosesc diferite principii, mai exact obiecte solide sau modulare, structuri și construcții. Umbrirea terasei cu copaci creează un microclimat complet diferit. Astfel, copacul vara oferă umbră, iar toamna și iarna, pe măsură ce frunzele cad, va permite razelor soarelui să pătrundă prin coroana sa până la terasă și mai departe în interiorul locuinței.

    „Dacă aveți deja copaci bătrâni în grădină, care sunt exact pe locul unde ați dori să fie terasa, nu-i tăiați! Includeți copacii bătrâni în soluția conceptuală, adică faceți o terasă în jurul lor. Această soluție va oferi o umbră bogată și densă pe care un copac tânăr nu o poate oferi zeci de ani.”
     Este crucial ca terasa de lângă casă să aibă suficientă umbră
    Este crucial ca terasa de lângă casă să aibă suficientă umbră

    3. Terasa trebuie să fie legată de casă corect

    Terasa de vară este considerată o legătură, o verigă între clădire și spațiul deschis. De aceea este ideal atunci când este conectată prin suprafețele mari de sticlă, direct de interior. De regulă, acestea sunt camera de zi sau sufrageria. Astfel, terasa din curte reprezintă o extindere a spațiului interior și îl mărește vizual, așa că este important să ne gândim cu atenție unde va fi amplasată. Dacă terasa nu are legătură directă cu încăperile de locuit, cu siguranță o veți folosi mai puțin și deci nu veți profita de potențialul pe care îl oferă un astfel de loc.

    4. Alegerea materialului: terasă din lemn sau pavată?

    Atunci când alegeți materialele, este important ca cele alese să fie în armonie cu celelalte elemente ale grădinii și casei. Arhitectul peisagist va ține cont, alături de elementele arhitecturale și de spațiu obligatorii, și de dorințele clientului și pe baza acestora va crea o parte vie a grădinii care va îmbogăți și înfrumuseța împrejurimile și clădirea cu estetica și rafinamentul ei.

    4.1. Terasă din lemn lângă casă

    O terasă din lemn este cu siguranță una dintre cele mai frumoase structuri exterioare. Lemnul este un material natural care se încadrează perfect în mediul înconjurător și îl completează elegant. Un astfel de element va adăuga casei o notă de vechime și rusticitate, ceea ce este deosebit de fermecător. Tipurile de lemn exotice sunt o alegere din ce în ce mai des întâlnită pentru mobilier și podele, dar aveți grijă să le alegeți corect, întrucât nu orice tip de lemn este calitativ sau durabil. Dacă vă decideți pentru lemn, alegeți tecul sau zada, care sunt ideale pentru utilizarea în aer liber și sunt durabile. Dacă doriți, să zicem, ca o terasă din zadă să reziste foarte mult, nu o lăcuiți, ci ungeți-o cu ulei, deoarece așa își va păstra frumoasa culoare maro.

     Terasa din lemn este și pe mai departe considerată una dintre cele mai elegante, deoarece se încadrează perfect în împrejurimi
    Terasa din lemn este și pe mai departe considerată una dintre cele mai elegante, deoarece se încadrează perfect cu mediul înconjurător

    4.2. Plăci WPC

    Terasa din curte poate realizată și din plăci WPC. Vorbim despre plăci din plastic, care din punct de vedere vizual seamănă destul de mult cu lemnul natural, cu excepția faptului că nu au niciuna din slăbiciunile pe care le are lemnul. Astfel, sunt complet rezistente la apă și umezeală, sunt durabile și mai ușor de curățat și întreținut. Ele sunt adesea folosite pentru terase sau platforme de lângă piscină. Desigur, ar trebui să fiți conștienți de faptul că o astfel de terasă arată ca una din lemn, dar este totuși realizată din material artificial.

    4.3. Terasă pavată

    Terasa de lângă casă poate fi pavată cu plăci sau blocuri din piatră sau beton. Plăcile din piatră sunt cu siguranță cea mai scumpă versiune a podelei, deși prețul depinde în mare măsură de tipul de piatră și de metoda folosită. Plăcile sau blocurile de granit sunt mult mai ieftine decât alte tipuri de piatră. Totuși, este important să alegeți unul dintre tipurile de piatră rezistente și ca acest material să fie așezat perfect pe o bază calitativă.

    O terasă deschisă poate fi pavată și cu plăci sau blocuri din beton, ceea ce reprezintă cea mai ieftină soluție, însă datorită aspectului uniform, nu este printre alegerile preferate ale multora. Trebuie să subliniem că există mai multe tipuri diferite de plăci și blocuri din beton (spălate, simple, lustruite, imprimate etc.), motiv pentru care poate fi găsită o soluție unică pentru fiecare client pretențios.

    4.4. Terasă zidită lângă casă

    Ultima opțiune este cărămida sau teracota. O terasă pavată cu teracotă este extrem de frumoasă și dă un sentiment de intimitate și vechime, dar este și relativ costisitoare și solicitantă de implementat și întreținut. Cărămida sau argila arsă sunt, de asemenea, pardoseli perfecte, mai ales dacă fațada este în același stil sau similar.

     O terasă pavată cu teracotă sau cărămidă, aceeași ca fațada sau similară, arată fantastic, dar și rustic
    O terasă pavată cu teracotă sau cărămidă, aceeași ca fațada sau similară, arată fantastic, dar și rustic

    5. Amenajarea și iluminarea terasei

    5.1. Mobilier pentru gradină pe terasă

    Este important să alegeți mobilier pentru grădină confortabil, care va ajuta și va permite să vă folosiți terasa aranjată pentru toate ocaziile și în variate moduri. Masa de grădină cu scaune este destinată prânzurilor și cinelor în aer liber și adunărilor unui număr mare de persoane, în timp ce hamacurile joase sunt, s-ar spune, mai mult pentru plăcerea personală - relaxare și lectură. Puteți alege și un set de grădină, dar în combinație cu o masă poate părea prea masiv, astfel terasa va arăta plină de mobilier în așa măsură încât „nu poate respira”. Este foarte important ca dimensiunea, masivitatea și numărul pieselor de mobilier de grădină să fie potrivite dimensiunilor și proporțiilor terasei. Pe o terasă mai mică, un set și poate chiar un șezlong jos sau suspendat va fi suficient, în timp ce pe una mai mare vă puteți permite mai multe piese sau combinații diferite de mobilier.

    „Dacă terasa este mică, nu cumpărați mobilier masiv pentru grădină, deoarece o va închide vizual și mai mult. În cele mai multe cazuri, mobilierul din lemn deschis sau plasă metalică arată grozav și funcțional totodată.”

    Dacă aveți mai multe terase sau platforme în jurul casei, dotați-le cu diferite piese de mobilier pentru gradină în funcție de poziție; pe cea centrală, cea mai mare, puteți așeza o masă și câteva șezlonguri joase, iar pe a doua terasă mai mică, un set de canapele de grădină și poate un hamac. Astfel, veți folosi ambele locuri în mod continuu, deși cu ocazii diferite și în scopuri diferite.

     O terasă în aer liber cu o varietate de piese de mobilier pentru grădină permite mai multe utilizări diferite
    O terasă în aer liber cu o varietate de piese de mobilier pentru grădină permite mai multe utilizări diferite

    5.2. Iluminarea terasei

    Atunci când planificați iluminatul pentru terasa de vară, nu trebuie să exagerați pentru a nu influența împrejurimea. Sistemele de iluminat pot fi montate pe toată suprafața, doar pe marginea streșinii sau a pergolei, sau pot fi montate reflectoare „de plafon” pentru a sublinia profunzimea spațiului. Pentru a ilumina terasa pot fi folosite lampioanele, cele suspendate, luminile solare și nu în ultimul rând, lumânările. Pentru iluminat pot fi folosite lămpi de masă și de podea sau chiar cele cu clemă. Scopul principal al iluminatului este de a evidenția elementele individuale, precum apa, copacii sau diverse sculpturi.

    O terasă mică și mare lângă casă: cea mai mare poate fi folosită ca zonă de luat masa în aer liber, iar cea mai mică ca un colț pentru relaxare și lectură
    O terasă mică și una mare lângă casă: cea mai mare poate fi folosită ca zonă de luat masa în aer liber, iar cea mai mică ca un colț pentru relaxare și lectură

     

    Articol de specialitate 833
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Avem 1562 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1562 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
    8.9
    0

    TOTAL SOLID CONSTRUCT SRL-D

    3
    10
    4

    LARILEX CONSTRUCT INVEST S.R.L.


    8.9
    0

    SERAFO CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    GBA EDIL STYLE SRL