Pentru zona

  Terasa de lângă casă ca element de bază al curții

  Articolul a fost citit chiar de 537+ utilizatori
  Nu este nimic mai bine decât să stați fără griji în casa voastră, la umbra copacilor într-o adiere răcoroasă plăcută, ascultând cântecul păsărilor. Locul ideal pentru asta este terasa de lângă zona de zi a casei, care astăzi reprezintă un element indispensabil al fiecărei curți. Terasa din curte este, de asemenea, perfectă pentru petrecerile în grădină și prânzurile de duminică în aer liber în lunile mai calde ale anului.
  Articol de specialitate 537
  terasa din curte
  Avem 1472 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  1. Terasa lângă casă: amenajare

  O condiție prealabilă pentru planificarea de succes și, în cele din urmă, realizarea unei terase în curte este amplasarea corectă a clădirii pe teren și cooperarea reciprocă între arhitect, arhitectul peisagist și client. Ideile și efortul comun vor crea cu siguranță un proiect bun care va fi o combinație între spațiul exterior și interior. Colaborarea fructuoasă se va reflecta chiar și pe terasă, de fapt, o construcție proiectată și executată cu pricepere care va fi umbrită astfel încât să folosească la maximum lumina soarelui și căldura, precum și umbra. Un arhitect sau arhitect peisagist desigur va ține cont de dorințele dumneavoastră în ceea ce privește mărimea și forma terasei, dar în același timp va verifica constant ce structură s-ar potrivi cel mai bine imaginii arhitecturale a clădirii.

  2. Terasa amplasată ideal

  Locația ideală a terasei este în partea de sud a clădirii, bineînțeles, cu umbrire adecvată. Umbrirea poate fi asigurată de copaci, marchize, copertine, pergole, umbrele de soare și pânzele întinse. Dacă nu asigurați umbră adecvată, terasa va fi practic inutilă, și nimeni nu va avea plăcerea să o folosească. Pentru a umbri terasa se folosesc diferite principii, mai exact obiecte solide sau modulare, structuri și construcții. Umbrirea terasei cu copaci creează un microclimat complet diferit. Astfel, copacul vara oferă umbră, iar toamna și iarna, pe măsură ce frunzele cad, va permite razelor soarelui să pătrundă prin coroana sa până la terasă și mai departe în interiorul locuinței.

  „Dacă aveți deja copaci bătrâni în grădină, care sunt exact pe locul unde ați dori să fie terasa, nu-i tăiați! Includeți copacii bătrâni în soluția conceptuală, adică faceți o terasă în jurul lor. Această soluție va oferi o umbră bogată și densă pe care un copac tânăr nu o poate oferi zeci de ani.”
   Este crucial ca terasa de lângă casă să aibă suficientă umbră
  Este crucial ca terasa de lângă casă să aibă suficientă umbră

  3. Terasa trebuie să fie legată de casă corect

  Terasa de vară este considerată o legătură, o verigă între clădire și spațiul deschis. De aceea este ideal atunci când este conectată prin suprafețele mari de sticlă, direct de interior. De regulă, acestea sunt camera de zi sau sufrageria. Astfel, terasa din curte reprezintă o extindere a spațiului interior și îl mărește vizual, așa că este important să ne gândim cu atenție unde va fi amplasată. Dacă terasa nu are legătură directă cu încăperile de locuit, cu siguranță o veți folosi mai puțin și deci nu veți profita de potențialul pe care îl oferă un astfel de loc.

  4. Alegerea materialului: terasă din lemn sau pavată?

  Atunci când alegeți materialele, este important ca cele alese să fie în armonie cu celelalte elemente ale grădinii și casei. Arhitectul peisagist va ține cont, alături de elementele arhitecturale și de spațiu obligatorii, și de dorințele clientului și pe baza acestora va crea o parte vie a grădinii care va îmbogăți și înfrumuseța împrejurimile și clădirea cu estetica și rafinamentul ei.

  4.1. Terasă din lemn lângă casă

  O terasă din lemn este cu siguranță una dintre cele mai frumoase structuri exterioare. Lemnul este un material natural care se încadrează perfect în mediul înconjurător și îl completează elegant. Un astfel de element va adăuga casei o notă de vechime și rusticitate, ceea ce este deosebit de fermecător. Tipurile de lemn exotice sunt o alegere din ce în ce mai des întâlnită pentru mobilier și podele, dar aveți grijă să le alegeți corect, întrucât nu orice tip de lemn este calitativ sau durabil. Dacă vă decideți pentru lemn, alegeți tecul sau zada, care sunt ideale pentru utilizarea în aer liber și sunt durabile. Dacă doriți, să zicem, ca o terasă din zadă să reziste foarte mult, nu o lăcuiți, ci ungeți-o cu ulei, deoarece așa își va păstra frumoasa culoare maro.

   Terasa din lemn este și pe mai departe considerată una dintre cele mai elegante, deoarece se încadrează perfect în împrejurimi
  Terasa din lemn este și pe mai departe considerată una dintre cele mai elegante, deoarece se încadrează perfect cu mediul înconjurător

  4.2. Plăci WPC

  Terasa din curte poate realizată și din plăci WPC. Vorbim despre plăci din plastic, care din punct de vedere vizual seamănă destul de mult cu lemnul natural, cu excepția faptului că nu au niciuna din slăbiciunile pe care le are lemnul. Astfel, sunt complet rezistente la apă și umezeală, sunt durabile și mai ușor de curățat și întreținut. Ele sunt adesea folosite pentru terase sau platforme de lângă piscină. Desigur, ar trebui să fiți conștienți de faptul că o astfel de terasă arată ca una din lemn, dar este totuși realizată din material artificial.

  4.3. Terasă pavată

  Terasa de lângă casă poate fi pavată cu plăci sau blocuri din piatră sau beton. Plăcile din piatră sunt cu siguranță cea mai scumpă versiune a podelei, deși prețul depinde în mare măsură de tipul de piatră și de metoda folosită. Plăcile sau blocurile de granit sunt mult mai ieftine decât alte tipuri de piatră. Totuși, este important să alegeți unul dintre tipurile de piatră rezistente și ca acest material să fie așezat perfect pe o bază calitativă.

  O terasă deschisă poate fi pavată și cu plăci sau blocuri din beton, ceea ce reprezintă cea mai ieftină soluție, însă datorită aspectului uniform, nu este printre alegerile preferate ale multora. Trebuie să subliniem că există mai multe tipuri diferite de plăci și blocuri din beton (spălate, simple, lustruite, imprimate etc.), motiv pentru care poate fi găsită o soluție unică pentru fiecare client pretențios.

  4.4. Terasă zidită lângă casă

  Ultima opțiune este cărămida sau teracota. O terasă pavată cu teracotă este extrem de frumoasă și dă un sentiment de intimitate și vechime, dar este și relativ costisitoare și solicitantă de implementat și întreținut. Cărămida sau argila arsă sunt, de asemenea, pardoseli perfecte, mai ales dacă fațada este în același stil sau similar.

   O terasă pavată cu teracotă sau cărămidă, aceeași ca fațada sau similară, arată fantastic, dar și rustic
  O terasă pavată cu teracotă sau cărămidă, aceeași ca fațada sau similară, arată fantastic, dar și rustic

  5. Amenajarea și iluminarea terasei

  5.1. Mobilier pentru gradină pe terasă

  Este important să alegeți mobilier pentru grădină confortabil, care va ajuta și va permite să vă folosiți terasa aranjată pentru toate ocaziile și în variate moduri. Masa de grădină cu scaune este destinată prânzurilor și cinelor în aer liber și adunărilor unui număr mare de persoane, în timp ce hamacurile joase sunt, s-ar spune, mai mult pentru plăcerea personală - relaxare și lectură. Puteți alege și un set de grădină, dar în combinație cu o masă poate părea prea masiv, astfel terasa va arăta plină de mobilier în așa măsură încât „nu poate respira”. Este foarte important ca dimensiunea, masivitatea și numărul pieselor de mobilier de grădină să fie potrivite dimensiunilor și proporțiilor terasei. Pe o terasă mai mică, un set și poate chiar un șezlong jos sau suspendat va fi suficient, în timp ce pe una mai mare vă puteți permite mai multe piese sau combinații diferite de mobilier.

  „Dacă terasa este mică, nu cumpărați mobilier masiv pentru grădină, deoarece o va închide vizual și mai mult. În cele mai multe cazuri, mobilierul din lemn deschis sau plasă metalică arată grozav și funcțional totodată.”

  Dacă aveți mai multe terase sau platforme în jurul casei, dotați-le cu diferite piese de mobilier pentru gradină în funcție de poziție; pe cea centrală, cea mai mare, puteți așeza o masă și câteva șezlonguri joase, iar pe a doua terasă mai mică, un set de canapele de grădină și poate un hamac. Astfel, veți folosi ambele locuri în mod continuu, deși cu ocazii diferite și în scopuri diferite.

   O terasă în aer liber cu o varietate de piese de mobilier pentru grădină permite mai multe utilizări diferite
  O terasă în aer liber cu o varietate de piese de mobilier pentru grădină permite mai multe utilizări diferite

  5.2. Iluminarea terasei

  Atunci când planificați iluminatul pentru terasa de vară, nu trebuie să exagerați pentru a nu influența împrejurimea. Sistemele de iluminat pot fi montate pe toată suprafața, doar pe marginea streșinii sau a pergolei, sau pot fi montate reflectoare „de plafon” pentru a sublinia profunzimea spațiului. Pentru a ilumina terasa pot fi folosite lampioanele, cele suspendate, luminile solare și nu în ultimul rând, lumânările. Pentru iluminat pot fi folosite lămpi de masă și de podea sau chiar cele cu clemă. Scopul principal al iluminatului este de a evidenția elementele individuale, precum apa, copacii sau diverse sculpturi.

  O terasă mică și mare lângă casă: cea mai mare poate fi folosită ca zonă de luat masa în aer liber, iar cea mai mică ca un colț pentru relaxare și lectură
  O terasă mică și una mare lângă casă: cea mai mare poate fi folosită ca zonă de luat masa în aer liber, iar cea mai mică ca un colț pentru relaxare și lectură

   

  Articol de specialitate 537
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 1472 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 1472 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 1472 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
  10
  3

  ALEX PAVAJ GARDEN S.R.L.


  9.4
  0

  IZOLVEST SRL


  9.9
  0

  BROWNSTONE SRL


  10
  0

  AGNI BI TRADING S.R.L.


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul AMENAJĂRI EXTERIOARE?

 • Amenajări exterioare Bucureşti
 • Amenajări exterioare Cluj-Napoca
 • Amenajări exterioare Constanţa
 • Amenajări exterioare Dumbrăveni
 • Amenajări exterioare Iaşi
 • Amenajări exterioare Timişoara
 • Amenajări exterioare Alba Iulia
 • Amenajări exterioare Arad
 • Amenajări exterioare Bacău
 • Amenajări exterioare Baia Mare
 • Amenajări exterioare Bârlad
 • Amenajări exterioare Bistriţa
 • Amenajări exterioare Botoşani
 • Amenajări exterioare Brăila
 • Amenajări exterioare Braşov
 • Amenajări exterioare Buzău
 • Amenajări exterioare Călăraşi
 • Amenajări exterioare Craiova
 • Amenajări exterioare Deva
 • Amenajări exterioare Drobeta-Turnu Severin
 • Amenajări exterioare Focşani
 • Amenajări exterioare Galaţi
 • Amenajări exterioare Giurgiu
 • Amenajări exterioare Hunedoara
 • Amenajări exterioare Mediaş
 • Amenajări exterioare Oradea
 • Amenajări exterioare Piatra-Neamţ
 • Amenajări exterioare Piteşti
 • Amenajări exterioare Ploieşti
 • Amenajări exterioare Râmnicu Vâlcea
 • Amenajări exterioare Reşiţa
 • Amenajări exterioare Roman
 • Amenajări exterioare Satu Mare
 • Amenajări exterioare Sfântu Gheorghe
 • Amenajări exterioare Sibiu
 • Amenajări exterioare Slatina
 • Amenajări exterioare Slobozia
 • Amenajări exterioare Suceava
 • Amenajări exterioare Târgovişte
 • Amenajări exterioare Târgu Jiu
 • Amenajări exterioare Târgu Mureş
 • Amenajări exterioare Tulcea
 • Amenajări exterioare Turda
 • Amenajări exterioare Vaslui
 • Amenajări exterioare Zalău
 • Amenajări exterioare Abrud
 • Amenajări exterioare Adjud
 • Amenajări exterioare Agnita
 • Amenajări exterioare Aiud
 • Amenajări exterioare Aleşd
 • Amenajări exterioare Alexandria
 • Amenajări exterioare Amara
 • Amenajări exterioare Anina
 • Amenajări exterioare Aninoasa
 • Amenajări exterioare Ardud
 • Amenajări exterioare Avrig
 • Amenajări exterioare Azuga
 • Amenajări exterioare Babadag
 • Amenajări exterioare Baia de Aramă
 • Amenajări exterioare Baia de Arieş
 • Amenajări exterioare Baia Sprie
 • Amenajări exterioare Băile Govora
 • Amenajări exterioare Băile Herculane
 • Amenajări exterioare Băile Olăneşti
 • Amenajări exterioare Băile Tuşnad
 • Amenajări exterioare Băileşti
 • Amenajări exterioare Bălan
 • Amenajări exterioare Bălceşti
 • Amenajări exterioare Balş
 • Amenajări exterioare Băneasa
 • Amenajări exterioare Baraolt
 • Amenajări exterioare Bechet
 • Amenajări exterioare Beclean
 • Amenajări exterioare Beiuş
 • Amenajări exterioare Berbeşti
 • Amenajări exterioare Bereşti
 • Amenajări exterioare Bicaz
 • Amenajări exterioare Blaj
 • Amenajări exterioare Bocşa
 • Amenajări exterioare Boldeşti-Scăeni
 • Amenajări exterioare Bolintin-Vale
 • Amenajări exterioare Borşa
 • Amenajări exterioare Borsec
 • Amenajări exterioare Brad
 • Amenajări exterioare Bran
 • Amenajări exterioare Breaza
 • Amenajări exterioare Brezoi
 • Amenajări exterioare Broşteni
 • Amenajări exterioare Bucecea
 • Amenajări exterioare Budeşti
 • Amenajări exterioare Buhuşi
 • Amenajări exterioare Bumbeşti-Jiu
 • Amenajări exterioare Buşteni
 • Amenajări exterioare Buziaş
 • Amenajări exterioare Cajvana
 • Amenajări exterioare Calafat
 • Amenajări exterioare Călan
 • Amenajări exterioare Călimăneşti
 • Amenajări exterioare Câmpeni
 • Amenajări exterioare Câmpia Turzii
 • Amenajări exterioare Câmpina
 • Amenajări exterioare Câmpulung
 • Amenajări exterioare Câmpulung Moldovenesc
 • Amenajări exterioare Caracal
 • Amenajări exterioare Caransebeş
 • Amenajări exterioare Carei
 • Amenajări exterioare Cavnic
 • Amenajări exterioare Căzăneşti
 • Amenajări exterioare Cehu Silvaniei
 • Amenajări exterioare Cernavodă
 • Amenajări exterioare Chişineu-Criş
 • Amenajări exterioare Ciacova
 • Amenajări exterioare Cisnădie
 • Amenajări exterioare Codlea
 • Amenajări exterioare Comăneşti
 • Amenajări exterioare Comarnic
 • Amenajări exterioare Copşa Mică
 • Amenajări exterioare Corabia
 • Amenajări exterioare Costeşti
 • Amenajări exterioare Covasna
 • Amenajări exterioare Cristuru Secuiesc
 • Amenajări exterioare Cugir
 • Amenajări exterioare Curtea de Argeş
 • Amenajări exterioare Curtici
 • Amenajări exterioare Dăbuleni
 • Amenajări exterioare Darabani
 • Amenajări exterioare Dărmăneşti
 • Amenajări exterioare Dej
 • Amenajări exterioare Deta
 • Amenajări exterioare Dolhasca
 • Amenajări exterioare Dorohoi
 • Amenajări exterioare Drăgăneşti
 • Amenajări exterioare Drăgăneşti-Olt
 • Amenajări exterioare Drăgăşani
 • Amenajări exterioare Dragomireşti
 • Amenajări exterioare Eforie
 • Amenajări exterioare Făgăraş
 • Amenajări exterioare Făget
 • Amenajări exterioare Fălticeni
 • Amenajări exterioare Făurei
 • Amenajări exterioare Feteşti
 • Amenajări exterioare Fieni
 • Amenajări exterioare Fierbinţi-Târg
 • Amenajări exterioare Filiaşi
 • Amenajări exterioare Flămânzi
 • Amenajări exterioare Frasin
 • Amenajări exterioare Fundulea
 • Amenajări exterioare Găeşti
 • Amenajări exterioare Gătaia
 • Amenajări exterioare Geoagiu
 • Amenajări exterioare Gheorgheni
 • Amenajări exterioare Gherla
 • Amenajări exterioare Ghimbav
 • Amenajări exterioare Gura Humorului
 • Amenajări exterioare Hârlău
 • Amenajări exterioare Hârşova
 • Amenajări exterioare Haţeg
 • Amenajări exterioare Horezu
 • Amenajări exterioare Huedin
 • Amenajări exterioare Huşi
 • Amenajări exterioare Ianca
 • Amenajări exterioare Iernut
 • Amenajări exterioare Ineu
 • Amenajări exterioare Însurăţei
 • Amenajări exterioare Întorsura Buzăului
 • Amenajări exterioare Isaccea
 • Amenajări exterioare Jibou
 • Amenajări exterioare Lehliu-Gară
 • Amenajări exterioare Lipova
 • Amenajări exterioare Liteni
 • Amenajări exterioare Livada
 • Amenajări exterioare Luduş
 • Amenajări exterioare Lugoj
 • Amenajări exterioare Lupeni
 • Amenajări exterioare Mangalia
 • Amenajări exterioare Mărăşeşti
 • Amenajări exterioare Marghita
 • Amenajări exterioare Medgidia
 • Amenajări exterioare Miercurea Nirajului
 • Amenajări exterioare Miercurea Sibiului
 • Amenajări exterioare Miercurea-Ciuc
 • Amenajări exterioare Mihăileşti
 • Amenajări exterioare Milişăuţi
 • Amenajări exterioare Mioveni
 • Amenajări exterioare Mizil
 • Amenajări exterioare Moineşti
 • Amenajări exterioare Moldova Nouă
 • Amenajări exterioare Moreni
 • Amenajări exterioare Motru
 • Amenajări exterioare Murfatlar
 • Amenajări exterioare Murgeni
 • Amenajări exterioare Nădlac
 • Amenajări exterioare Năsăud
 • Amenajări exterioare Năvodari
 • Amenajări exterioare Negreşti
 • Amenajări exterioare Negreşti-Oaş
 • Amenajări exterioare Negru Vodă
 • Amenajări exterioare Nehoiu
 • Amenajări exterioare Novaci
 • Amenajări exterioare Nucet
 • Amenajări exterioare Ocna Mureş
 • Amenajări exterioare Ocna Sibiului
 • Amenajări exterioare Ocnele Mari
 • Amenajări exterioare Odobeşti
 • Amenajări exterioare Odorheiu Secuiesc
 • Amenajări exterioare Olteniţa
 • Amenajări exterioare Oneşti
 • Amenajări exterioare Orăştie
 • Amenajări exterioare Oraviţa
 • Amenajări exterioare Orşova
 • Amenajări exterioare Oţelu Roşu
 • Amenajări exterioare Ovidiu
 • Amenajări exterioare Panciu
 • Amenajări exterioare Pâncota
 • Amenajări exterioare Paşcani
 • Amenajări exterioare Pătârlagele
 • Amenajări exterioare Pecica
 • Amenajări exterioare Petrila
 • Amenajări exterioare Petroşani
 • Amenajări exterioare Piatra-Olt
 • Amenajări exterioare Plopeni
 • Amenajări exterioare Podu Iloaiei
 • Amenajări exterioare Pogoanele
 • Amenajări exterioare Potcoava
 • Amenajări exterioare Predeal
 • Amenajări exterioare Pucioasa
 • Amenajări exterioare Răcari
 • Amenajări exterioare Rădăuţi
 • Amenajări exterioare Râmnicu Sărat
 • Amenajări exterioare Râşnov
 • Amenajări exterioare Recaş
 • Amenajări exterioare Reghin
 • Amenajări exterioare Roşiori de Vede
 • Amenajări exterioare Rovinari
 • Amenajări exterioare Roznov
 • Amenajări exterioare Rupea
 • Amenajări exterioare Săcele
 • Amenajări exterioare Săcueni
 • Amenajări exterioare Salcea
 • Amenajări exterioare Sălişte
 • Amenajări exterioare Săliştea de Sus
 • Amenajări exterioare Salonta
 • Amenajări exterioare Sângeorgiu de Pădure
 • Amenajări exterioare Sângeorz-Băi
 • Amenajări exterioare Sânnicolau Mare
 • Amenajări exterioare Sântana
 • Amenajări exterioare Sărmaşu
 • Amenajări exterioare Săveni
 • Amenajări exterioare Scorniceşti
 • Amenajări exterioare Sebeş
 • Amenajări exterioare Sebiş
 • Amenajări exterioare Segarcea
 • Amenajări exterioare Seini
 • Amenajări exterioare Sighetu Marmaţiei
 • Amenajări exterioare Sighişoara
 • Amenajări exterioare Simeria
 • Amenajări exterioare Şimleu Silvaniei
 • Amenajări exterioare Sinaia
 • Amenajări exterioare Siret
 • Amenajări exterioare Slănic
 • Amenajări exterioare Slănic-Moldova
 • Amenajări exterioare Solca
 • Amenajări exterioare Şomcuta Mare
 • Amenajări exterioare Sovata
 • Amenajări exterioare Ştefăneşti
 • Amenajări exterioare Ştefăneşti
 • Amenajări exterioare Ştei
 • Amenajări exterioare Strehaia
 • Amenajări exterioare Sulina
 • Amenajări exterioare Tălmaciu
 • Amenajări exterioare Ţăndărei
 • Amenajări exterioare Târgu Bujor
 • Amenajări exterioare Târgu Cărbuneşti
 • Amenajări exterioare Târgu Frumos
 • Amenajări exterioare Târgu Lăpuş
 • Amenajări exterioare Târgu Neamţ
 • Amenajări exterioare Târgu Ocna
 • Amenajări exterioare Târgu Secuiesc
 • Amenajări exterioare Târnăveni
 • Amenajări exterioare Tăşnad
 • Amenajări exterioare Tăuţii-Măgherăuş
 • Amenajări exterioare Techirghiol
 • Amenajări exterioare Tecuci
 • Amenajări exterioare Teiuş
 • Amenajări exterioare Ţicleni
 • Amenajări exterioare Tismana
 • Amenajări exterioare Titu
 • Amenajări exterioare Topliţa
 • Amenajări exterioare Topoloveni
 • Amenajări exterioare Turceni
 • Amenajări exterioare Turnu Măgurele
 • Amenajări exterioare Ulmeni
 • Amenajări exterioare Ungheni
 • Amenajări exterioare Uricani
 • Amenajări exterioare Urlaţi
 • Amenajări exterioare Urziceni
 • Amenajări exterioare Valea lui Mihai
 • Amenajări exterioare Vălenii de Munte
 • Amenajări exterioare Vânju Mare
 • Amenajări exterioare Vaşcău
 • Amenajări exterioare Vatra Dornei
 • Amenajări exterioare Vicovu de Sus
 • Amenajări exterioare Victoria
 • Amenajări exterioare Videle
 • Amenajări exterioare Vişeu de Sus
 • Amenajări exterioare Vlăhiţa
 • Amenajări exterioare Vulcan
 • Amenajări exterioare Zărneşti
 • Amenajări exterioare Zimnicea
 • Amenajări exterioare Zlatna