Pentru zona

    De ce laurul englezesc este o alegere excelentă pentru un gard viu?

    Articolul a fost citit chiar de 9634+ utilizatori
    Vă gândiți probabil la ce ați putea planta în jurul casei și care ar fi o graniță clară între spațiul privat și cel public? Zidul ar fi cu siguranță o graniță fără îndoială, dar într-un fel creează o impresie neplăcută. Un astfel de cadru fizic evident trimite un mesaj de refuz și respingere. În plus, zidul nu este întotdeauna o soluție disponibilă pentru marcarea proprietății private. Cu toate acestea, un laur englezesc este cu siguranță soluția ideală.
    Articol de specialitate 9634
    florile laurului englezesc
    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    1. De ce laurul englezesc este pentru garduri vii?

    Laurul englezesc (Prunus laurocerasus) este un arbust dens, veșnic verde, originar din granițele Europei de Est și din Asia de Vest. Este împodobit cu frunze verzi calde și lucioase, verde închis în partea de sus și verde pal în partea de jos. În a doua jumătate a primăverii, acest dafin este decorat cu mici flori albe care formează ciorchini. Laurul englezesc crește până la înălțimea de 2-6 m și este ideal pentru garduri vii, deoarece crește foarte repede (30-60 cm pe an) atât la soare, cât și la umbră; tolerează bine tăierea, este rezistent la boli și la aerul poluat din oraș. În plus, prețul este destul de accesibil și veți obține, fără îndoială, un gard viu frumos, natural și atractiv.

     Laurul englezesc este ideal pentru formarea parcurilor
    Laurul englezesc este ideal pentru formarea parcurilor

    2. Plantarea unui laur englezesc

    Laurul englezesc este o plantă ornamentală și practică, care crește bine pe pământ afânat și umed, pe un sol acid. Solul ar trebui să fie bine drenat, astfel încât apa să nu se rămână în jurul rădăcinilor; calcarul nu-i corespunde. Laurul englezesc poate fi plantat în locuri însorite sau semi-umbrite și umbrite. Cele mai bune perioade pentru plantare sunt primăvara și toamna. Lăstarii trebuie să fie plantați la o distanță de 30-40 cm și o adâncime de un metru; atunci când vor crește, va fi un gard viu fantastic de densitate ideală. Acest dafin tolerează bine temperaturile scăzute, dar nu gerul uscat. Rezistă la vânturile puternice și la smogul orașului. La fiecare cinci ani, centrul tufișului trebuie subțiat, astfel încât să apară lăstari noi.

    Fructele laurului englezesc
    Fructele laurului englezesc

    3. Tunderea gardului viu

    Un mare plus pentru laurul englezesc ca gard viu este ușurința întreținerii. Este tuns în înălțime și lățime pentru a face arbuștii cât mai luxuriant posibil, cu o mulțime de lăstari pe fiecare ramură, dar nicidecum vara când există căldură și secetă. Ultima tundere se poate face la sfârșitul lunii septembrie.

    4. Prețul răsadului de laur englezesc

    Cât costă un laur englezesc? Prețul laurului englezesc depinde în primul rând de vechime, adică de înălțimea răsadurilor. Răsadurile mai mari și mai vechi sunt mai puternice și au șanse mai mari de a supraviețui și de a reuși - cu alte cuvinte, pentru a forma gardul viu pe care îl doriți ca protecție împotriva privirilor nedorite. Răsadurile de 20-50 cm înălțime sunt de 15-25 lei, pe când cele de 50-100 cm sunt de 45-60 lei. Plantele adulte mai mari de 100 cm, de fapt până la 160 cm sunt de 60-90 lei.

    Dacă decideți să plantați un gard viu, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 9634
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1566 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare
    8.9
    0

    SZASZ INTERNATIONAL SRL


    10
    1

    GARDEN BEAUTY S.R.L.


    8.9
    0

    SABITCOM BUILD DOMUS SRL


    8.9
    0

    WORK TEST SMA SRL