Pentru zona

    5 sfaturi utile pentru amenajarea spațiului din jurul piscinei

    În lunile fierbinți de vară când temperaturile depășesc 30 de grade, piscina este un loc ideal pentru a vă răcori și a scăpa de stres. O soluție și mai bună este să vă construiți propria piscină în curtea din spate a casei sau cabanei din mai multe motive. După o zi obositoare, ne putem răsfăța oricând cu efectul liniștitor al apei și al înotului, care este considerat una dintre cele mai benefice activități fizice pentru sănătatea umană, tocmai pentru că piscina este la îndemâna noastră. În plus, putem organiza diferite tipuri de sărbătoriri și adunări ale familiei și să petrecem frumos cu cei dragi. Cu toate acestea, este necesar să subliniem încă un lucru important - piscina contribuie foarte mult la aspectul oricărei curți, iar zona din jurul piscinei are nevoie de multă atenție, la fel și când este vorba de construirea și întreținerea acestei. Cu sfaturile noastre, puteți face un adevărat mic paradis în curtea dvs. de care vă veți bucura!
    Articol de specialitate 263
    piscine
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    După terminarea lucrărilor din jurul piscinei, au mai rămas două lucruri - formarea unui spațiu util în jurul acesteia, adică construcția locului pentru plajă  și amenajarea spațiului rămas, care va completa atmosfera,  va îmbunătăți și va înfrumuseța curtea dvs. 

    Zona din jurul piscinei trebuie să fie antiderapantă și rezistentă la clor

    În primul rând, este important să subliniem de ce zona din jurul piscinei este atât de importantă. Va permite o întreținere mai simplă a piscinei, va asigura siguranța și securitatea, adică o zonă anti-derapantă în jurul acesteia și va oferi, de asemenea, un spațiu pentru relaxare la suprafața apei, pentru plajă și organizarea de sărbători, deoarece pe acesta pot fi amplasate diferite tipuri de mobilier de grădină și piscină

    Indiferent de materialul pe care îl alegeți în timpul construcției, spațiul din jurul piscinei îi va completa în mod semnificativ aspectul. În cele mai multe cazuri, după betonare, plaja din jurul piscine  este acoperită cu diferite materiale care formează stratul final și contribuie la estetica zonei în sine. Finisarea include în principal acoperirea cu piatră naturală, panouri de piatră,  beton amprentat, pardoseală din lemn. Materialul pentru stratul de finisare, forma, suprafața zonei din jurul piscinei și chiar estetica depind de dorințele și bugetul proprietarului piscinei.

    Amenajare piscine

    Ceea ce este însă important, este că stratul final trebuie să fie antiderapant și rezistent la clor și alți agenți chimici care vor fi folosiți în timpul întreținerii piscinei. De asemenea, stratul final ar trebui să prezinte rezistență la diferite condiții climatice nefavorabile. Prin urmare, pe lângă cerințele estetice, substratul ar trebui să îndeplinească și cerințele atmosferice.

    Plăcile de nuanțe neutre evidențiază albastrul piscinei

    Dacă doriți să subliniați și mai mult albastrul piscinei, este sugerat să folosiți plăci de nuanțe neutre pentru a pava zona din jurul piscinei. În acest scop, culorile alb și crem sunt folosite mai ales pe plăci cu o textură de piatră mai aspră, precum și pe plăci mate cu suprafață antideparare în textura lemnului.

    Când vine vorba de evidențierea  structurii suprafeței din jurul piscinei, cel mai bine este să o faceți cu iluminare, care contribuie și la o siguranță suplimentară în jurul piscinei chiar și în orele târzii de seară.

    Piscina trebuie să fie cât mai departe de copacii de foioase

    Pentru a nu fi nevoit să curățați constant frunzele din și în jurul piscinei, este important ca în împrejurimile acesteia să nu existe copaci de foioase.

    Regula de bază pentru construirea unei piscine este: aceasta trebuie amplasată în partea cea mai deschisă a curții pentru a fi expus cât mai mult la razele soarelui. Copacii de foioase creează umbră și reduc expunerea piscinei și a zonei din jurul acesteia la căldura soarelui.

    Un gard viu, în schimb, poate fi o soluție bună pentru că protejează de vederile nedorite ale trecătorilor și vecinilor, dar și de praf.

    Piscina in curte

    Alegeți cu grijă plantele de lângă piscină

    Având în vedere că plantele din curte sunt în mare parte perene, trebuie să fim atenți la caracteristicile lor înainte de plantare. Cel mai important este să creăm un echilibru cu decorarea restului curții și designul casei, iar în funcție de forma și suprafața spațiului care urmează a fi decorat, alegem anumite tipuri. De asemenea, ar trebui să ne ghidăm după cât de ușor sunt de întreținut plantele pe care intenționăm să le plantăm, dar și sigure (unele părți ale plantelor pot cauza anumite probleme și trebuie ținute departe de copii și animale de companie).

    Desigur, este important ca plantele pe care le-am plantat să se dezvolte corespunzător și să crească optim și este necesar să le alegem pe cele care se potrivesc condițiilor noastre climatice și calității și valorii pH-ului solului din curte.

    Cât este de important culoarea plantelor și înălțimea pe care o vor atinge, la fel de important este dacă plantele au miros. Anumite plante pot crea o adevărată oază parfumată în curtea dumneavoastră și astfel vă veți putea bucura de aromoterapie în aer liber.

    Plantele suculente  sunt o soluție excelentă

    Plantele suculente pot fi o alegere ideală pentru spațiul din jurul piscinei din două motive: se îmbină bine cu alte specii de plante din curtea dvs. și se integrează cu ușurință în exteriorul existent, dând în același timp o notă exotică.

    Este important doar să acordați atenție faptului că plantele suculente nu au spini sau, dacă au, sunt mici. Cele  cu spini mai mari ar trebui evitate, deoarece în timpce suntem în piscină,  pielea noastră este expusă și poate suferi leziuni.

    Alegerea dvs. ar trebu să fie Crassula, aeonium, Echeveria, aptenia.

    Dacă decideți să construiți o piscină, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la întrebarea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    echipa dvs.,

    DaiBau.ro

    Articol de specialitate 263
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina
    8.9
    0

    TEKRAM MITROI GROUP SRL


    9.1
    1

    BRODCASTINT SRL


    8.9
    0

    CORAL BUSINESS CONSULTING SRL


    8.9
    0

    DOMENIUL VERDE S.R.L