Pentru zona

    Piscine – construcție și preț

    Articolul a fost citit chiar de 1542+ utilizatori
    Vara este perioada în care tuturor le place să se răcorească și să se relaxeze în piscină. Piscinele sunt considerate un plus elegant pentru casă și grădină, deși este mai corect să spunem că este unul dintre cele mai plăcute locuri pentru timpul liber. Pe piață sunt oferite nenumărate tipuri și modele diferite, care diferă în primul rând prin materialele din care sunt realizate, precum și prin construcția lor. Astfel, distingem între beton, polistiren și poliester, adică zidite și din prefabricate, artificiale și naturale - pentru înot sau heleșteie. În acest text, ne-am ocupat de ceea ce trebuie să știți dacă decideți să construiți - despre planificare, materiale și, desigur, prețuri.
    Articol de specialitate 1542
    psicina
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    1. Ce piscină să alegeți?

    Există multe tipuri diferite de piscine pe piață. Cea mai populară este în continuare piscina din beton, care permite cele mai multe variații în ceea ce privește dimensiunea, adâncimea, materialele de finisare (folie PVC, plăci de ceramică...), deși bazinele și heleșteiele naturale sunt din ce în ce mai populare. Piscinele din prefabricate, care erau foarte populare în urmă cu un deceniu, nu mai sunt atât de relevante. Mai jos, vă prezentăm mai detaliat caracteristicile celor două tipuri comune de piscine: piscine din beton și polistiren.

    2. Piscine din beton

    Piscinele din beton, după cum sugerează și numele, sunt cele care sunt construite din beton - fie din blocuri de beton, fie prin turnare folosind cofraj. Construcția unui bazin de beton necesită excavarea și pregătirea unei gropi de construcție și construirea unei plăci de fundație de beton.

    3. Cum se fac piscinele din beton?

    3.1. Bazin de beton: excavarea gropii de construcție, placa pardoselii

    Piscina din beton aparține de fapt grupului încorporat, iar înainte de începerea lucrărilor trebuie săpată și asigurată o groapă de construcție și construită o fundație pe care să stea piscina. Construirea fundului piscinei este primul pas și aici se acordă cea mai mare atenție instalării unor scurgeri adecvate. Drenurile de pardoseală ale piscinei din beton, precum și alte elemente (fântâni, duze, conducte de retur etc.) trebuie amplasate exact în locurile determinate de proiect, iar apoi se trece la betonarea plăcii de podea.

    3.2. Ridicarea pereților piscinei

    Regula este că la ridicarea pereților pentru piscină, este mai întâi construit cofrajul interior în care sunt fixate țevile și componentele echipamentului piscinei. Cofrajele trebuie să fie realizate dintr-un material care poate fi găurit pentru montarea liniilor, deci nu se recomandă niciodată utilizarea PVC-ului sau metal. La joncțiunea plăcii pardoselii cu pereții sunt plasate o bandă de expansiune și silicon, care împiedică trecerea apei din piscină. Când toate instalațiile interne necesare sunt finalizate, urmează betonarea finală a pereților piscinei. La final vine demontarea cofrajului din lemn, când betonul s-a întărit complet.

    Construire piscina
    Piscinele din beton sunt ușor acoperite cu plăci ceramice și folie PVC

    3.3. Montaj țevi, hidroizolații si termoizolații

    La scoaterea cofrajului, instalațiile exterioare prin care funcționează echipamentul piscinei sunt distribuite în jurul piscinei. Toate țevile verticale trebuie să fie protejate și asigurate corespunzător. La exterior se instalează mai multă hidroizolație peste care vine termoizolația impermeabilă (XPS).

    3.4. Hidroizolație și strat final pe interior

    În primul rând se aplică un strat de hidroizolație în interiorul piscinei peste o masă de ciment, impermeabilă. Se recomandă ca aceasta sa fie una dintre masele permanent elastice care să asigure etanșeitate chiar dacă în material apar mici fisuri sau în cazul unor mici tremurături ale plăcii de beton și ale pereților piscinei. Plăcile de ceramică lipite sunt cel mai des folosite ca strat final pe interiorul piscinei. Plăcile trebuie să îndeplinească standarde speciale pentru piscine și să fie impermeabile. Cu toate acestea, mozaicurile sau straturile din piatră sunt adesea folosite ca strat final. Pentru lipirea ceramicii, cel mai bun este așa-numitul adeziv epoxidic, care este complet rezistent la toate valorile pH-ului apei din piscină.

    Uneori, ca strat final se folosește o folie PVC specială pentru piscină, care este și un strat de hidroizolație. O astfel de folie poate avea modele diferite, așa că puteți opta pentru o imitație de mozaic, piatră, marmură sau altele asemenea.

    4. Piscină din blocuri de polistiren

    Similar construcției din beton, pentru o piscină din blocuri de polistiren este necesară excavarea și pregătirea specială a gropii de construcție, iar apoi construirea unei plăci de beton. Abia apoi vin pereții de polistiren.

    5. Construirea unei piscine din blocuri de polistiren

    5.1. Așezarea țevilor  în jurul piscinei

    Construirea unei piscine din blocuri de polistiren este, fără îndoială, mai bine, dacă nu altceva, din punct de vedere al costurilor. În plus, astfel de construcții pot fi acceptate de oameni care nu sunt profesioniști. În timpul construcției piscinei fiecare rând de blocuri este așezat separat, trebuie doar să vă ocupați de montarea corectă a instalațiilor și liniilor. Avantajul blocurilor de polistiren este că nu este nevoie să montați izolație termică suplimentară în exteriorul piscinei. În plus, cu blocurile se lucrează rapid și chiar ele sunt termoizolatoare, nu este necesară montarea sau îndepărtarea cofrajelor, iar lucrările de finisare sunt reparații minime și netezirea pereților.

    Când se ridică pereții, în jurul piscine se postează țevi și toată tehnica piscinei. 

    5.2. Hidroizolarea piscinei

    Pentru hidroizolarea piscinelor din blocuri de polistiren se folosește cel mai adesea o folie specială din PVC, care servește ca hidroizolație în interior. Grosimea medie a acestei folii este de aproximativ 1,5 mm. Piscina este căptușită cu folie într-o zi sau două, dar tăierea, instalarea și sudarea foliei trebuie lăsate pe seama unui expert. Dacă căptușeala piscinei este făcută corect, aceasta va acționa ca o pungă etanșă. În jurul marginilor piscinei, folia este fixată cu elemente de fixare speciale, iar pe pereți se lipește o pâslă de protecție specială direct sub folie.

    Piscina infinity
    Piscina este visul fiecărui proprietar de casă

    6. Cât costă piscinele?

    Putem spune că cele mai ieftine sunt piscinele autoportante, din prefabricate, iar cele mai scumpe sunt din beton. O piscină din beton, comparativ cu, să zicem, una din prefabricate, este mai scumpă, dar arată mai bine, finisajele arată mai frumos și, desigur, este mai durabilă. În plus, permite modelarea unică, ceea ce nu este cazul celor prefabricate, și poate avea dimensiuni mult mai mari.

    6.1. Piscine din beton

    Prețul indicativ al unei piscine din beton la comandă, cu o înveliș din beton armat de formă dreptunghiulară, inclusiv lucrări de construcție (excavarea, betonarea fundului și a pereților și instalarea unității mecanice și a echipamentelor), controlul furnizorilor de tehnologie pentru piscine, instalare din materiale impermeabile și lucrări de etanșare, hidroizolații și ceramică, dacă are o dimensiune de 7x3x1,6 m (care este media) costă între 2.900 si 3.650 EURO. Cele mari, cu dimensiunile 12x6x1,6 m, sunt între 5.200 și 6.200 EURO.

    6.2. Piscine din blocuri de polistiren

    O piscină din zidărie de polistiren împreună cu materialul - blocuri de polistiren, folie, filtre și alte echipamente - inclusiv asamblare, lucrări de construcție și subbetonare, racordarea la apă și săparea canalelor, costă aproximativ 3.500 EURO pentru o piscină cu polistiren 6x3x1,5 m împreună cu lucrările de construcție, montaj, racord apa si canalizare. Pentru dimensiunea 8x4x1,5 m, ar trebui să alocați în jur de 4.500 EURO.

    6.3. Piscine din prefabricate (poliester)

    Prețul aproximativ al unei piscine prefabricate din poliester de formă rotundă, incluzând asamblarea, lucrările de construcție și subbetonarea, racordarea la apă și săparea canalelor, se ridică la aproximativ 3.100 EUR. Acest preț aproximativ este valabil pentru o piscină de 8x4x1,5 m.

    6.4. Piscina de sine statatoare

    Prețul aproximativ al piscinelor ovale de sine stătătoare și al echipamentului de piscină, racord la apă, fără pregătirea gazonului poate fi de la aproximativ 350 EURO (pentru 4x4,1,2 m) până la 2.300 EURO (pentru 5x3x1,2 m) și 3.500 EUR (pentru 8x4x1, 2 m).

    6.5. Piscine naturale

    Prețul unui iaz natural în care se poate înota, care se construiește prin umplere, împreună cu un filtru biologic submersibil, o pompă submersibilă și un filtru de fosfat și alte accesorii de aproximativ 30 m2, este de aproximativ 25.000 EURO.

    Articol de specialitate 1542
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina
    9.9
    0

    OCEAN ART DESIGN SRL


    8.9
    0

    SOLTECH A.G. SERV SRL


    8.9
    0

    IZOPLUS BUILDING SRL


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL