Pentru zona

  5 sfaturi utile pentru amenajarea spațiului din jurul piscinei

  În lunile fierbinți de vară când temperaturile depășesc 30 de grade, piscina este un loc ideal pentru a vă răcori și a scăpa de stres. O soluție și mai bună este să vă construiți propria piscină în curtea din spate a unei case sau cabane și asta din mai multe motive. După o zi obositoare, oricând ne putem răsfăța cu efectul liniștitor al apei și al înotului, care este considerată una dintre cele mai benefice activități fizice pentru sănătatea umană, tocmai pentru că piscina este la îndemână. De altfel, în jurul ei putem organiza diferite tipuri de sărbători și întruniri de familie și să petrecem timp de calitate alături de cei dragi. Totuși, este necesar să subliniem încă un lucru important - piscina contribuie foarte mult la aspectul oricărei curți, iar zonei din jurul piscinei trebuie acordată la fel de multă atenție ca și construcției și întreținerii acesteia. Cu sfaturile noastre, în curtea voastră puteți crea un adevărat mic paradis de care vă veți bucura!
  Articol de specialitate 386
  piscina
  Avem 167 executanți pentru domeniul Piscina:

  După terminarea lucrărilor de construcție a piscinei în sine, au mai rămas două lucruri - formarea unui spațiu util în jurul acesteia, adică construcția plajei și amenajarea peisagistică a spațiului rămas, care va completa atmosfera și va îmbogăți curtea. 

  Zona din jurul piscinei trebuie să fie antiderapantă și rezistentă la clor

  În primul rând, este important să subliniem de ce zona din jurul piscinei (plajă) este atât de importantă. Va permite întreținerea mai ușoară a piscinei, va asigura siguranța și securitatea, adică o zonă anti-alunecare în jurul acesteia, și va oferi, de asemenea, un spațiu pentru relaxare lângă suprafața apei, pentru băi de soare și organizarea de sărbători, deoarece pe această suprafață pot fi amplasate diferite piese de mobilier de grădină și piscină.

  Indiferent de materialul pe care îl alegeți în timpul construcției, spațiul din jurul piscinei va completa în mod semnificativ aspectul acesteia. În cele mai multe cazuri, după betonare, plaja este acoperită cu diferite materiale care formează stratul final și contribuie la estetica spațiului în sine. Finisarea include în principal acoperirea cu piatră naturală, plăci de behaton, beton imprimat, pardoseală din lemn. Materialul pentru stratul final, forma, suprafața zonei din jurul piscinei și chiar estetica depind de dorințele și bugetul proprietarului piscinei.

  spatiu-langa-piscina.png

  Prioritar este ca stratul final să fie anti-alunecare și rezistent la clor și alți agenți chimici care vor fi folosiți în timpul întreținerii piscinei. De asemenea, stratul final ar trebui să prezinte rezistență la diferite condiții climatice nefavorabile. Prin urmare, pe lângă cerințele estetice, substratul ar trebui să îndeplinească și condițiile atmosferice.

  Plăcile de nuanțe neutre evidențiază albastrul piscinei

  Dacă doriți să accentuați și mai mult albastrul piscinei, vă sugerăm să folosiți plăci de nuanțe neutre pentru pavarea zonei din jurul piscinei. În acest scop, cel mai des sunt folosite culorile alb și crem pe plăci cu o textură mai aspră din piatră, precum și textura lemnului pe plăcile mate cu suprafață anti-alunecare.

  Când vine vorba de accentuarea structurii suprafeței din jurul piscinei, cel mai bine este să o faceți cu iluminare, care contribuie și la o siguranță suplimentară în jurul piscinei chiar și în orele târzii de seară.

  Construiți piscina mai departe de copacii de foioase

  Pentru a nu fi nevoiți să curățați constant frunzele din piscină și în jurul acesteia, este important ca în împrejurimile acesteia să nu existe copaci de foioase.

  Regula de bază la construirea unei piscine este: aceasta trebuie amplasată în partea cea mai deschisă a curții pentru a fi expusă cât mai mult la razele soarelui. Copacii de foioase creează umbră și reduc expunerea piscinei și a zonei din jurul acesteia la căldura soarelui.

  Un gard viu, în schimb, poate fi o soluție bună pentru că protejează de privirile indiscrete ale trecătorilor și vecinilor, dar și de praf.

  piscina-in-curte.png

  Alegeți cu grijă plantele din jurul piscinei

  Deoarece plantele sădite în curte sunt în mare parte perene, trebuie să fim atenți la caracteristicile lor înainte de plantare. Cel mai important este să creăm un echilibru cu decorul din restul curții și designul casei, iar în funcție de forma și suprafața spațiului care urmează a fi decorat, alegem anumite tipuri. De asemenea, ar trebui să ne ghidăm după ușurința întreținerii plantelor și siguranță (unele părți ale plantelor pot cauza anumite probleme și trebuie ținute departe de copii și animale de companie).

  Desigur, este important ca plantele pe care le-am plantat să se dezvolte corespunzător și să crească optim și deci, este necesar să le alegem pe cele care se potrivesc condițiilor climatice și calității și valorii pH-ului solului din curte.

  Cât de importantă este înălțimea și culoarea plantelor pe care doriți să o atingeți, la fel de important este și dacă plantele au miros. Anumite plante pot crea o adevărată oază parfumată în curtea dumneavoastră și vă permit să vă bucurați de aromoterapie în aer liber.

  Suculentele sunt o soluție excelentă

  Plantele suculente pot fi o alegere ideală pentru o zonă de piscină din două motive: se adaptează bine cu alte specii de plante din curtea voastră și se integrează cu ușurință în exteriorul existent,  totodată dau o notă exotică.

  Este important doar să acordați atenție faptului că suculentele nu au spini sau, dacă au, să fie mici. Suculentele cu spini mai mari ar trebui evitate deoarece pielea noastră este expusă în timpul șederii la piscină și o putem deteriora.

  Vă sfătuim să alegeți crassula, aeonium, echeveria, aptenia.

  Dacă decideți să construiți o piscină, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanți și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 386
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

  Avem 167 executanți pentru domeniul Piscina:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 167 executanți pentru domeniul Piscina
  9.8
  0

  CDD DARRICON MEX S.R.L.


  9.2
  0

  BLACK BAT GRUP S.R.L.


  10
  1

  URSU CĂLIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


  9.5
  0

  CASA LUC SRL