Pentru zona

    Modalitățile de construire a piscinelor și prețurile acestora

    Articolul a fost citit chiar de 7820+ utilizatori
    Vara este anotimpul în care ne place să ne răcorim și să ne relaxăm la piscină. Așa că, dacă avem piscina acasă, cu siguranță că îi vom dedica o mare parte din timpul nostru liber. Piscina dă un stil deosebit casei și împrejurimilor acesteia. Pe piață există o gamă largă de piscine, care se deosebesc în primul rând după materialul din care sunt executate și, deci, după tipul construcției. Piscinele pot fi: din beton, din cărămizi de polistiren, piscine prefabricate, piscine independente și bazine naturale sau iazuri de înot. În acest articol, vă prezentăm cum se construiesc piscinele din beton și cele din cărămizi de polistiren, ca și prețurile diferitelor tipuri de piscine.
    Articol de specialitate 7820
    1
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    1. PISCINELE DIN BETON

    Aceste piscine sunt construite fie din cărămizi din beton, fie betonate cu ajutorul cofrajelor. Pentru a construi o piscină din beton, trebuie să se excaveze și să se pregătească groapa destinată piscinei, iar apoi să se execute placa de fundație din beton a acesteia.

    Săparea gropii de construcție și turnarea plăcii de fundație

    Înainte de construirea piscinei din beton, se excavează groapa destinată acesteia, care trebuie să fie adecvat protejată. Apoi se pune fundația placă, pe care se va construi piscina. Deci, execuția fundului piscinei constituie primul pas. În această fază trebuie să fim atenți la felul în care amplasăm gurile de scurgere. Gurile de scurgere de pe fundul piscinei din beton, ca și restul elementelor componente (fântână arteziană, conducte de retur) se amplasează în poziții prestabilite cu precizie. Abia apoi se betonează placa fundului piscinei.

    Executarea pereților din beton

    Prima regulă care trebuie să fie aplicată la executarea pereților din beton ai bazinului este de a executa mai întâi peretele interior (șapa), pe care se fixează țevile și restul elementelor, ce țin de tehnica de construire a bazinului. Bineînțeles, că materialul din care se execută șapa trebuie să faciliteze execuția de găuri, prin care se instalează țevile și restul elementelor. Tocmai de aceea, nu se recomandă ca șapa să fie din PVC sau metalică. Pe liniile de unire a fundației placă cu pereții din beton ai piscinei, se aplică o bandă de expansiune, combinată cu silicon de expansiune. Banda de expansiune împiedică infiltrarea în interior a apei din piscină. După montarea tuturor instalațiilor piscinei, se trece la betonarea pereților acesteia, iar după întărirea betonului se demontează cofrajul din lemn.

    Montarea țevii în jurul piscinei, execuția hidro și termoizolației

    După demontarea cofrajului, în jurul piscinei se montează instalațiile externe, necesare funcționării piscinei. Se recomandă protejarea adecvată a tuturor țevilor verticale. Din exterior, se montează hidroizolația și izolația termică impermeabilă (XPS).

    Hidroizolația și stratul final din partea interioară

    Mai întâi, pe partea interioară a piscinei se aplică stratul hidroizolant. Se recomandă folosirea unei compoziții cu o elasticitate rezistentă, care să asigure impermeabilitatea piscinei, chiar și în cazul în care apar eventuale crăpături, din cauza mișcării fundației și a pereților piscinei. Ca și strat interior final al piscinei se pot folosi plăci ceramice, fixate cu adeziv. Plăcile ceramice trebuie să corespundă standardului în vigoare pentru bazine de apă și trebuie să fie foarte rezistente la acțiunea apei. Ca și strat final se pot folosi și diferite mozaicuri din sticlă sau placaj din piatră. Pentru lipirea plăcilor ceramice se recomandă folosirea unui adeziv epoxidic special, care nu este deloc sensibil la valoarea pH a apei din bazin. În interiorul bazinului, ca și strat final se poate folosi în locul plăcilor ceramice o folie din PVC specială pentru bazine, care servește atât ca strat hidroizolant, cât și ca strat final al piscinei. Aceste folii din PVC au motive foarte variate (mozaicuri, imitația marmurei etc.).

    Sfaturi de specialitate GARDEN POOL SOLUTIONS SRL

    Exista mai multe tipuri de piscine. Care piscine sunt cele mai populare și din ce cauza?

    Alegerea unui anumit tip de piscină implică mai multe aspecte: spațiu disponibil, existența utilităților, destinația piscinei, buget disponibil etc. Nu se poate vorbi neaparat despre "popularitatea" unei anumite tipologii, ținând cont de multitudinea factorilor implicați în selecție.

    Dacă discutăm despre locația de amplasare, distingem două categorii: piscine interioare și piscine exterioare. Tot în funcție de locația de amplasare și de spațiul disponibil, avem piscine supraterane și piscine îngropate complet sau parțial. De regulă, pentru piscinele supraterane se aleg modele prefabricate, care implică un minimum de lucrari de construcție și, în multe cazuri, pot fi și demontate și montate în sezonul următor în același spațiu sau relocate. Pentru piscinele îngropate, majoritatea utilizatorilor optează pentru o piscină construită din beton, finisată cu vitroceramică, gresie specială pentru piscine sau liner, avantajul fiind flexibilitatea și unicitatea. Altfel spus, din beton putem construi orice formă de piscină, cu orice dimensiuni, chiar și atunci când exista diverse constrângeri legate de spații mici, rezultatul final fiind unul care permite clientului să își transforme visul în realitate. Cu alte cuvinte, apelând la consilierea firmelor specializate în construcția piscinelor, beneficiarul se poate bucura la finalul lucrărilor de un concept arhitectural extrem de sofisticat transpus în practică.

    Un aspect extrem de important este bugetul alocat. Poate că putem discuta despre o limită inferioară a bugetului, dar nu vom putea vorbi aproape niciodată despre o limită superioară a acestuia.  Acum 19 ani, când mi-am început eu activitatea în acest domeniu, piscina însemna încă, din pacate, o groapă betonată umplută cu apă. Din fericire și - în același timp - din nefericire, clienții sunt din ce în ce mai educați în acest sens. Spun "din fericire" pentru că sunt foarte rare acum cazurile în care aceștia încep să toarne betoane și abia apoi apelează la specialiști. "Din nefericire", pentru că multe persoane apelează la Internet și Social Media pentru documentare și demarează lucrările în regie proprie pe baza sfaturilor primite în online, sperând la o diminuare a costurilor în acest fel. Nu doresc să insinuez că acest lucru este unul nociv, dar experiența mi-a aratat că, uneori, "ieftin poate însemna foarte scump în timp", aplicându-se oricum și reversul medaliei, respectiv "scump poate însemna foarte ieftin în timp". 

    Sfatul meu pentru clienți: apelați cu încredere la specialiști, pentru că împreună veți găsi soluția unică si personalizată care corespunde fiecăruia dintre Dumneavoastra, indiferent de spațiu, buget sau alte constrângeri.

    În funcție de ce factori alegem fundul și adâncimea piscinei?

    Pentru o locație publică, adâncimea unei piscine are implicații legate și de necesitatea de a avea sau nu un salvamar prezent în perimetru. Pentru o locație rezidențiala, evident nu există astfel de constrângeri. Însă trebuie să ne gândim întotdeauna la câteva aspecte: Va fi o piscină de relaxare? Va fi o piscina pentru sărituri? Va fi una pentru antrenamente și competiții? Sau va fi o piscina pe care o vor folosi și copiii sau doar copiii? Apoi, există posibilitatea unor infiltrații de apă din exterior, la un nivel ridicat al pânzei freatice? Etc., etc. Din nou, răspunsurile la aceste întrebari coroborate cu opinia experților rezultă în produsul final dorit, cu o exploatare sustenabilă, lipsită de griji.

    Ce fel de filtrare recomandați clienților dvs? De ce?

    Exploatarea sustenabila implică și alegerea unui tip de filtrare adecvat pentru apa din piscine. De regulă vorbim despre filtre cu nisip cuartos sau cu sticlă, însă capacitatea acestora se alege în funcție de destinația piscinei. La o piscină rezidențială, calculăm anumiți timpi de filtrare / recirculare. La una publică, pe lângă timpul de recirculare a întregului cubaj de apă, ținem cont și de înalțimea stratului filtrant. La o piscină pentru copii, avem, spre exemplu, un timp de filtrare mult mai mic decât pentru cele două categorii menționate anterior.

    Roxana Farcaș, GARDEN POOL SOLUTIONS SRL

     

    2. PISCINA DIN CĂRĂMIZI DIN POLISTIREN

    Ca și în cazul piscinelor din beton, pentru construirea unei piscine din cărămizi din polistiren este necesară excavarea și pregătirea gropii în care va fi construită piscina și execuția fundației placă. Urmează apoi construirea pereților din cărămizi de polistiren.

    Execuția pereților din cărămizi din polistiren și montarea țevii în jurul piscinei

    Construirea unei piscine din cărămizi din polistiren este cu siguranță o variantă mai bună, aceasta chiar și din motive financiare. De asemenea, o astfel de piscină poate fi construită de constructori individuali. Bazinul se construiește în următorul fel: pe măsură ce se incorporează rândurile de cărămizi, se montează concomitent elementele instalațiilor bazinului. Cărămizile din polistiren facilitează construirea rapidă a bazinului și, de asemenea, constituie o izolație termică excelentă. Astfel, pe partea exterioară a bazinului nu mai avem nevoie să montăm o izolație termică suplimentară. Datorită folosirii cărămizilor din polistiren, nu avem nevoie de cofraje, iar după construirea pereților piscinei, trebuie doar să îi netezim și să facem corectări minime. Apoi, montăm echipamentul exterior al piscinei - țevile și toate elementele ce țin de tehnica de funcționare a piscinei.

    Hidroizolația piscinei

    Pentru piscinele construite din cărămizi de polistiren se folosesc cel mai adesea folii speciale din PVC, care servesc ca și hidroizolație pentru interiorul piscinei. Grosimea unei astfel de folii de bazin obișnuite din PVC este de 1,5 mm. Folia se montează în bazin într-o zi sau maxim în două, dar montarea trebuie să fie realizată de un specialist, care știe să așeze, să croiască și să sudeze folia corect. Dacă folia este amplasată și sudată profesional, aceasta va asigura impermeabilitatea bazinului. Folia se fixează pe partea marginală a bazinului cu elemente speciale. Pe pereți se folosesc elemente speciale de protecție.

    3. CÂT COSTĂ O PISCINĂ?

    În încheierea articolului, vă prezentăm prețurile diferitelor tipuri de piscine sau bazine. Bazinele nezidite sunt cele mai ieftine, iar cele din beton sunt cele mai scumpe.

     

    3.png

     

    Piscinele din beton

    Prețul orientativ al piscinelor din beton armat cu formă dreptunghiulară și executate la comandă, care include costul lucrărilor de construcție (excavarea, betonarea fundului și pereților piscinei, ca și execuția camerei motoarelor), al supravegherii efectuate de către furnizorul tehnicii pentru piscine, al nivelării și etanșării suprafețelor, al execuției hidroizolației și al placării cu plăci ceramice, este de 1.000,00 €/m2.

    Piscinele din cărămizi de polistiren

    Prețul unui bazin zidit cu cărămizi din polistiren, incluzând materialul (cărămizile din polistiren, folia, filtrele și restul echipamentului) montajul, execuția lucrărilor de construcție și a fundației din beton, racordul la apă și execuția canalelor costă 270,00 €/m2. Acest preț este orientativ și este valabil pentru piscinele din polistiren cu dimensiunile: 8 x 4 x 1,5 m. După cum am mai menționat, acest preț include montajul, execuția lucrărilor de construcție și al fundației din beton, racordul la apă și execuția canalizării.

    Piscinele prefabricate din polistiren

    Prețul orientativ al unei piscine prefabricate din polistiren cu formă ovală, care include montajul, execuția lucrărilor de construcție și a fundației din beton, racordul la apă și execuția canalelor costă 250,00 €/m2. Acest preț este orientativ și este valabil pentru piscinele din polistiren cu dimensiunile: 8 x 4 x 1,5 m.

    Piscinele independente

    Prețul orientativ al unei piscine independente cu formă ovală, care include tehnica de execuție a piscinei, racordul la conducta de alimentare cu apă, dar nu și pregătirea peluzelor cu iarbă, este de 180,00 €/m2.

    Bazinele naturale

    Prețul unui iaz natural de înot cu terasament, care include costul filtrului biologic subacvatic, al pompei subacvatice și al filtrului cu fosfat este de aproximativ 1.200,00 €/m2.

     

    Articol de specialitate 7820
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina
    8.9
    0

    AQUA EURO CONSULT MC SRL


    8.9
    0

    STEKA PISCINE SRL


    8.9
    0

    CORAL BUSINESS CONSULTING SRL


    8.9
    0

    SOLTECH A.G. SERV SRL