Pentru zona

    Pregătirea piscinei pentru iarnă - când și cum se face ?

    După zilele însorite și perioada de vară, a sosit toamna și este timpul să pregătim piscina pentru iarnă. Pregătirea este importantă pentru ca piscina să o putem folosi  în sezonul urmator în condiții optime. Dar  când și cum se face pregătirea piscinei pentru, vom răspunde în continuarea textului.
    Articol de specialitate 103
    pregătirea piscinei pentru iarnă
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    În timpul lunilor de vară, piscinele sunt o modalitate ideală de a vă răcori, de a vă  preda efectului linisșitor al apei sau de a vă bucura de înot - conform specialistilor, unul dintre cele mai benefice sporturi pentru organismul uman. Piscinele sunt și ele un plus stilistic important pentru casă și grădină, ele pot fi găsite în nenumărate modele și tipuri, deosebindu-se în primul rând prin materialul din care sunt realizate și construcție. În perioada mai caldă a anului, zona din jurul piscinei este un loc preferat pentru organizarea diverselor sărbători și adunări de familie. Dar ce când vine vremea mai rece?

    Când se face pregătirea piscinei pentru iarnă?

    Pregătirea piscinei pentru iarnă trebuie făcută atunci când apa din piscină scade și nu depășește temperatura de 12 grade.

    Înainte de pregătirea piscinei pentru iarnă (până când nu este încă frig afară), tratamentul chimic și filtrarea apei din acesta pot fi reduse. Este important de subliniat faptul că filtrarea și tratarea chimică a apei trebuie reduse proporțional cu scăderea temperaturii apei. Formula este simplă - pe parcursul întregii zile, pompa de filtrare a piscinei ar trebui să funcționeze cât mai multe ore cât jumătate din numărul care arată temperatura apei. De exemplu, dacă temperatura apei în piscină este de 16 grade, pompa piscinei ar trebui să funcționeze doar 8 ore în timpul zilei, iar cronometrul care pornește pompa ar trebui setat corespunzător.

    Când vine vorba de tratament chimic, dozarea este și ea foarte simplă - dacă ați folosit două tablete de clor la 30 de grade, una va fi suficientă la 16 grade. Și de ce? La temperaturi mai scăzute, dezvoltarea bacteriilor și algelor încetinește.

    Cum se face pregătirea piscinei pentru iarnă?

    Recomandarea pentru majoritatea piscinelor este să rămână complet sau parțial umplute cu apă în timpul iernii. Piscinele din poliester ar trebui să rețină 1/2 până la 2/3 din cantitatea de apă pe timpul iernii, la fel ca și piscinele cu folie cu skimmer (LINER). Piscinele din beton cu skimmer sau un canal de preaplin nu trebuie deloc golite.

    piscina iarna

    Recomandarea pentru majoritatea piscinelor este să rămână complet sau parțial umplute cu apă în timpul iernii

    Primul lucru care trebuie făcut este cu siguranță curățarea pereților, fundul piscinei și reglarea nivelului apei în piscină.  Puteți curăța fundul piscinei cu un aspirator. Curățați și filtrul.

    Pentru acele piscine care rămân pline la 2/3, coborâți nivelul apei la 20 cm sub duzele de retur.

    Este necesar să se efectueze un tratament de șoc cu clor - cu câteva zile înainte de a pregăti piscina pentru iarnă, este necesar să se efectueze un tratament de șoc cu ajutorul clorului cu dizolvare rapidă pentru a distruge toate bacteriile, germenii și algele. Doza de granule pentru tratamentul cu soc cu clor este de 15 g per m3 de apă. Înainte de această etapă, valoarea pH-ului apei trebuie reglată. Granulele de clor trebuie mai întâi dizolvate în apă, într-un recipient, apoi soluția este turnată în jurul perimetrului piscinei sau în vasul de compensare. Este important de subliniat că tratamentul de șoc nu este utilizat în paralel cu agenții de control al algelor, adică. algicide.

    Înainte de dezinfecție, este necesară ajustarea valorii pH-ului apei între 7,2 și 7,6. Înainte de setare, este necesar să se efectueze o analiză a apei pentru a afla valoarea actuală a pH-ului. În funcție de rezultatele obținute este necesară tratarea apei din piscină cu un agent adecvat.

    Când s-a făcut tratamentul de șoc cu clor cu dizolvare lentă, este necesar să așteptați două zile, apoi se folosesc substanțele chimice pentru piscină. În acest scop, se foloseste Wintersleep, un agent de protecție a piscine pet imp de iarnă care previne formarea algelor și depunerea de calcar. Cantitatea se adaugă conform instrucțiunilor producătorului indicate pe ambalaj. La temperaturi mai scăzute, dezvoltarea algelor încetinește, iar odată cu utilizarea acestui agent, aceasta este complet anulată.

    ”Wintersleep este considerată o soluție excelentă pentru piscinele exterioare, care iernează umplut
    prelată piscină
    Pentru acele piscine care rămân pline la 2/3, coboară nivelul apei la 20 cm sub duzele de retur

    După ce sunt utilizate substanțele chimice pentru piscină, sistemul de filtrare trebuie  să se răspândească în piscină și filtrul trebuie spălat din nou.

    După ce piscina este curățată de impuritățile fizice și apa este tratată chimic, urmează întreținerea de iarnă a încăperii tehnice și acoperirea piscinei.

    Pentru piscinele la care nivelul apei este de ½ până la 2/3, opriți siguranța pentru camera tehnică a piscinei, iar în camera tehnică, opriți toate întrerupătoarele din dulap și închideți-o bine. Apoi supapele sunt rezolvate - supapa pentru fundul piscinei este închisă, în timp ce celelalte supape sunt deschise și apa este lăsată să curgă din conductă. Acestea sunt conducte de skimmer, duze, pentru aspirație. Supapele sunt cel mai bine îndepărtate și depozitate. Aveți grijă de garnituri - toate supapele care rămân închise și rețin apa în piscină trebuie izolate cu polistiren, vată de sticlă sau alt izolator. Este necesar să scurgeți apa din filtrul de nisip prin deschiderea orificiului de evacuare din partea inferioară a filtrului. Lăsați capacul filtrului și scurgerea din partea de jos deschise peste iarnă. Pentru acele filtre care au o supapă cu șase poziții în partea superioară a filtrului, se recomandă îndepărtarea inelului pentru a elibera presiunea. Puneți mânerul acelei supape în poziția neutră, adică nu se află în niciuna dintre cele 6 poziții posibile. Acest lucru elimină sarcina de pe etanșarea supapei.

    piscina acoperită
    Înainte de dezinfecție, este necesară ajustarea valorii pH-ului apei între 7,2 și 7,6

    Dar pompa pentru piscină? Toate pompele piscinei trebuie golite prin deschiderea dopurilor de scurgere. Utilizați WD-40 pentru a proteja părțile mobile ale pompei care sunt accesibile. Apoi, trebuie să scoateți pompele și să le depozitați într-un loc uscat și cald - un cazan sau un garaj, de exemplu, sau să le duceți la un centru de service pentru verificare.

    Este necesar să închideți racordul de apă în afara încăperii tehnice, să goliți conductele la acesta. Supapele din PVC instalate sunt cel mai bine îndepărtate sau doar deschise. De asemenea, trebuie să aveți grijă la garnituri.

    Se recomandă ca încăperea tehnică să fie izolată și să aibă o metodă specifică de încălzire care să regleze temperatura pe tot parcursul anului, iar în perioada mai rece a anului trebuie setată,  încât înghețul  fie imposibil. Dacă nu are încălzire suplimentară proprie, este important să izolați țevile și robinetul de scurgere în care există apă. Este necesar să se verifice etanșarea ușii de intrare.

    Și cum rămâne cu bazinele care rămân complet pline pe timpul iernii? Dacă modul de funcționare de iarnă nu este setat, atunci la fel ca și în cazul piscinelor care rămân 2/3 pline cu apă, este necesară golirea tuturor conductelor din camera tehnică, precum și a filtrului și a pompelor piscinei. Și dacă există modul de funcționare de iarnă, toate conductele, filtrul și pompa de debit rămân pline pe tot parcursul anului, deoarece dispozitivul de filtrare în acest caz funcționează la nevoie, adică atunci când temperatura apei este în jur de 3 grade.

    Pentru ce sunt dopurile de cauciuc pentru țevi? Se folosesc atunci când piscina este umplută cu apă, iar noi dorim să golim conductele dintre piscină și camera tehnică.  Dopurile de etanșare din cauciuc etanșează rapid și ușor țeava, după care țeava poate fi golită și piscina rămâne plină cu apă. De asemenea, pot fi folosite pentru conducte din piscine parțial drenate. În acest fel, se împiedică scurgerea apei în camera tehnică dacă apa din piscină se ridică din cauza ploilor abundente.

    În cele din urmă, există capace și flotoare pentru piscine.

    Flotoarele de protecție sau compensatoarele de gheață servesc la acumularea presiunii gheții atunci când suprafața piscinei îngheață. Sunt necesare pentru piscinele din beton, dar sunt recomandate si pentru alte tipuri de piscine deoarece previn deteriorarea piscinei din cauza ghetii. Flotoarele sunt unite între ele într-un lanț care este apoi așezat pe toată lungimea piscinei. Este recomandat să aveți cel puâin două rânduri de flotoare de protectie, și chiar mai multe dacă piscina este mai mare.

    Capacele piscinei nu trebuie să permită trecerea luminii, să aibă deschideri pe ele pentru ca apa de ploaie să nu introducă murdărie în piscină. Dacă apa de ploaie se acumulează în mijlocul piscinei, este necesar să folosiți o pompă de colectare pentru a curăța santina. Regula universală este ca dimensiunea capacului de pe fiecare parte a piscinei să fie cu 1,5 - 2 metri mai mare decât dimensiunile piscinei.

    piscina pe timp de iarna
    Acoperile pentru piscină  nu trebuie să lase lumină sau să aibă deschideri în ele

    Pregătirea piscinei pentru reutilizare

    Anul viitor, când temperaturile exterioare încep să crească și este timpul să folosim din nou piscina, trebuie respectate și anumite acțiuni.

    Mai întâi, scoateți capacul de protecție de iarnă (dacă s-a acumulat murdărie și apă de ploaie pe el, curățați-l înainte de a-l îndepărta), spălați-l, pliați-l și puneți-l deoparte. De asemenea, este necesar să se îndepărteze flotoarele de iarnă folosite împotriva înghețului.

    Având în vedere că piscina nu a fost folosită  câteva luni, este inevitabil să se acumuleze murdărie și, ca și în cazul pregătirii de iarnă a piscinei, este necesară aspirarea fundului și curățarea pereților. După aceea, este necesar să se facă pregătiri în camera tehnică, adică să se reinstaleze toate elementele care au fost îndepărtate - filtre, pompe, dacă există încălzitoare, lămpi UV, electrolizoare... Când toate dispozitivele sunt conectate la sistem , întrerupătoarele din cutia de distribuție pot fi pornite și apa pornită în sistem.

    În sfârșit vine și prepararea apei din piscină, care nu trebuie să conțină alge sau impurități.  Ar trebui să aibă o valoare a pH-ului adecvată, care depinde de tipul de piscină: piscinele din poliester și folie trebuie să aibă un pH între 7,0 și 7,4, în timp ce piscinele din beton ar trebui să aibă un pH între 7,4 și 7,6.

    Întreținerea anuală a piscinei include serviciul de deschidere sezonieră a piscinei, adică punerea în funcțiune de primăvară imediat ce  temperatura apei depășește 15 grade, dar și închiderea piscinei și „iernarea acesteia”. Prețul  acesteia variază semnificativ în funcție de dimensiunea piscinei în sine, de tipul piscinei și de ce chimie a piscinei este utilizată, precum și de furnizor. Pe lângă deschiderea și închiderea piscinei, serviciile de întreținere includ curățarea piscinei, verificarea și întreținerea periodică a sistemului de filtrare, stabilirea valorii optime a pH-ului apei și curățarea echipamentului piscinei. Prețurile pot varia de la câteva sute la câteva mii de euro pentru servicii complete.

    Și dacă piscinele sunt tentante pentru tine și te gândești să le construiești, trebuie să știi și că prețurile variază considerabil. Deci, de exemplu, piscina din beton cu acoperire ceramică, hidroizolație și toate lucrările necesare aproximativ 650 EURO/m2.

    Dacă căutați pe cineva in în care să aveți încredere pentru construcția sau achiziția și montarea unei piscine, puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând contractorii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

     

    Articol de specialitate 103
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina
    8.9
    0

    CONSTANTIN BAUWERKE S.R.L.


    8.9
    1

    SG CONSTRUCTION HOUSE S.R.L.


    8.9
    0

    DADDY MAGIC DESIGN SRL


    8.9
    0

    CASA LUC SRL