Pentru zona

    Construirea unei piscine - ce trebuie să știți înainte de a investi?

    Când sosesc temperaturile de vară și tropicale, tot ce ne dorim este să ne răcorim, iar cel mai bun mod de a face asta este piscina. Dacă v-ați hotărât să construiți o piscină în curte, este important să organizați lucrul la timp, de îndată ce temperaturile exterioare „permit” - în clima noastră este martie, aprilie, de îndată ce temperatura depășește 15 grade. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de construirea unei piscine, este important să ne gândim la câteva fapte. Vi le dezvăluim mai jos.
    Articol de specialitate 48
    construire piscina
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Construirea unei piscine este, fără îndoială, o investiție mare. Necesită pregătire detaliată, mult timp (poate dura câteva luni), luarea unei serii de decizii, precizie. Ce material să alegeți, ce acoperire să instalați, sunt doar câteva dintre întrebările pe care probabil vi le puneți.

    Cei mai importanți pași când este  vorba de construirea unei piscine sunt alegerea unui loc, adică locația piscina, dimensiuni și formă,  materiale de constrcție. În cele ce urmează, ne vom ocupa de piscinele din beton ca fiind cea mai comună alegere. Piscinele din beton au numeroase avantaje: sunt de lungă durată și durabile, pot fi de diferite forme și se adaptează cu ușurință la aproape orice stil și mediu.

    Cel mai folosit material pentru construcția piscinei este betonul și există mai multe motive pentru asta: rezistența betonului armat, capacitatea acestuia de a rezista la presiunea apei care umple piscina și a solului care se află la exterior, longevitate extremă, chiar și mai multe decenii...
    bazin din beton
    Cel mai folosit material pentru construcția piscinelor este betonul.

    Locația construirii piscinei

    În primul rând - determinați locul exact în care va fi construită piscina. Există câteva reguli pe care trebuie să le urmați. Alegeți cea mai însorită zonă din curte. Lumina directă a soarelui va menține temperatura apei. Piscina nu ar trebui să fie într-o locație cu vânt dintr-un motiv simplu - evaporarea apei crește și va trebui să adăugați apă în mod constant pentru a menține nivelul corect. În plus, nu vă veți simți confortabil când veți ieși din piscină ud și vântul suflă direct asupra dumneavoastră.

    Este necesar să alegeți cel mai bun loc din curte pentru a construi o piscină. Se recomandă ca piscina să fie în lumina directă a soarelui, ferită de vânt.

    De asemenea, în apropierea piscinei nu ar trebui să existe copaci de foioase pentru că va trebui să-i curățați în mod constant și să îndepărtați frunzele, mai există și problema rădăcinilor plantelor. Este necesar ca instalațiile necesare - apă și electricitate - să fie efectuate la locul construirii piscinei, dar conductele de canalizare și alte conducte subterane să fie la distanță. Terenul trebuie să fie disponibil pentru construcția piscinei în sine, cel mai bine este să fie plat pentru a reduce costurile de excavare.

    Dacă și copiii vor folosi piscina, alegeți o locație în care să îi puteți „supraveghea” din mai multe poziții.

    Forma și dimensiunile piscinei

    Forma piscinei se realizează în timpul turnării învelișului din beton armat, în timp ce planul proiectului piscinei trebuie urmărit în detaliu. Forma finală a piscinei poate fi influențată de compoziția terenului, de dimensiunile curții. Cel mai bine este să vă consultați cu experți în ceea ce privește forma și dimensiunea viitoarei piscine, precum și planul de construcție. Companiile acreditate vor înțelege dorințele dumneavoastră dar vor lua în considerare și situația de pe teren.

    plan constructie piscina
    Cel mai bine este să vă consultați cu experți în ceea ce privește forma și dimensiunea viitoarei piscine, precum și planul de construcție.

    Cui ar trebui să i se încredințeze construcția sau achiziționarea și instalarea piscinei? Trimiteți o cerere la antreprenori potriviți și recunoscuți din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Dar cât costă piscinele? Cu cât piscina este mai mare, cu atât prețul este mai mare, mai ales datorită construirii  piscinei și a materialelor necesare. Prețul excavării, achiziționării și montării piscinei poate fi între 450 si 660 EURO/m2. O piscină din beton cu căptușeală ceramică, hidroizolație și toate lucrările necesare costă aproximativ 650 EURO/m2. Înainte de a construi piscina, definește bugetul pe care ești gata să-l aloci. Pentru construirea piscinei, cel mai bine este să aveți un plan detaliat de construcție pe care să vă bazați întregul proces și să reduceți potențialele erori.

    Lucrurile care nu sunt de obicei incluse în prețul piscinei sunt amenajarea teritoriului, terasele, scările, iluminatul exterior (proiector cu LED, halogen și RGB), căzile cu hidromasaj, gardul piscinei, sistemul de sunet exterior, atracțiile acvatice precum toboganele sau piste pentru sărit.

    Formele obișnuite pentru piscină sunt dreptunghiulare, ovale și sub forma literei latine L din motive simple: prețuri accesibile (o piscină clasică dreptunghiulară este întotdeauna cea mai ieftină pentru că este cea mai ușoară de construit), întreținere ușoară, potrivită pentru diverse activități. De asemenea, sunt luate în considerare și alte forme, dar țineți cont de următorul fapt: cu cât forma piscinei dvs. este mai neobișnuită, cu atât vă va costa mai mult.

    Piscinele din beton pot avea diferite forme de cochilie si pot fi construite în diferite dimensiuni, important este doar să ținem cont de dimensiunea spațiului în care va fi amplasată.

    Indiferent de forma si dimensiunile piscinei pentru care vă decideți, construcția trebuie făcută cu profesionalism și cu calitate, eventualele nereguli și fisuri vor cauza costuri semnificative în viitor.

    Construirea unei piscine presupune alegerea stratului final

    Alegerea finisajului va afecta și prețul final, așa că este necesar să ne gândim la el la începutul construirii piscinei.

    finisaj piscina
    Alegerea finisajului va afecta și prețul final, așa că este necesar să ne gândim la el la începutul construcției piscinei.

    Deosebit  două tipuri de piscine din beton: piscine cu mozaic și piscine cu liner. Piscinele cu mozaic au o durată lungă de viață și sunt unice, iar ca căptușeală se utilizează piatra, ceramica, sticla, porțelanul. Piscinele cu liner sunt, așa cum sugerează și numele, căptușite cu o căptușeală, o folie PVC durabilă, impermeabilă, flexibilă și ușor de întreținut. Cu căptușeli, construcția piscinei durează mai puțin și prețurile sunt mai mici.

    Sistemul de filtrare a piscinei

    Cu ajutorul sistemului de circulație apa din piscină rămâne curată. Există două tipuri de curățare a piscinei: skimmer și preaplin. În cazul unei piscine cu skimmer, purificarea apei de suprafață se realizează printr-un skimmer conectat la o pompă. Prin skimmerele situate deasupra pereților piscinei și prin orificiul de drenaj din fundul piscinei, apa este aspirată. Cu ajutorul unei pompe, apa este adusă la filtru, unde apa este filtrată din particulele nedorite. După aceea, apa este returnată înapoi în piscină. Echipamentul pentru o piscină cu skimmer necesită: filtru + supapă cu șase poziții, pompă de circulație, scurgere, skimmer, duze de perete. În plus, este necesară instalarea unei duze de aspirație pe care se monteazaăfurtunul și periile, iar piscina se aspiră când se murdărește.

    skimer curatare piscina
    În cazul piscinelor skimmer, curățarea suprafeței apei se face prin skimmerul conectat la pompă

    Pe de altă parte, piscina de tip preaplin are un mecanism diferit. Purificarea apei de suprafață se realizează prin revărsarea acesteia în canalul de  preaplin. Procesul de filtrare în sine decurge astfel: apa este turnată peste grila de preaplin în canalul de preaplin. De acolo, apa merge la rezervorul de compensare care servește la reglarea nivelului apei din piscină. Nivelul apei din piscină depinde de numărul de persoane aflate în piscină, de condițiile climatice și de modul de funcționare al sistemului de filtrare, dar scopul este de a evita pierderea sau lipsa apei. Impuritățile de suprafață sunt reținute în recipientul de compensare. Apa de acolo trece prin sistemul de filtrare și înapoi în piscină prin duzele de podea.

    Ați văzut sisteme de preaplin în hoteluri, centre SPA, piscine din oraș. Spre deosebire de piscinele cu skimmer, este mai ușor să mențineți calitatea apei cu piscinele cu preaplin.

    Amenajarea zonei din jurul piscinei

    Zona din jurul piscinei are multiple roluri: cel mai important - va asigura siguranța și securitatea, va permite o întreținere mai simplă a piscinei și este totodată un spațiu util pentru relaxare, plajă, organizarea diverselor sărbători și întruniri.

    Indiferent de estetica zonei din jurul piscinei pentru care vă decideți,  este important ca aceasta să fie antiderapantă și rezistentă la clor, precum și alte mijloace care vor fi folosite pentru întreținerea  piscinei.

    Materialele folosite pentru acoperirea zonei din jurul piscinei includ: terasă (din lemn sau mai frecvent WPC), piatră naturală, panouri de behaton, beton imprimat. Stratul final de acoperire trebuie să fie rezistent la diferite condiții climatice.

    Dacă vreți să scoateți în evidență albastrul piscinei, cel mai bine este să optați pentru acoperiri în nuanțe neutre. O alegere bună este pardoseala WPC în nuanțe deschise de lemn. Este important doar ca învelișul să aibă fie o textură mai aspră (dacă este o pardoseală, textură de lemn natural), fie un finisaj mat, dar antiderapant.

    spațiul din jurul piscinei
    Dacă doriți să scoateți în evidență albastrul piscinei, cel mai bine este să optați pentru acoperiri de nuanțe neutre.

    Dacă doriți să păstrați intimitatea și să protejați piscina de privirile indiscrete, un gard viu este o alegere bună, dar din specii veșnic verzi. Copacii veșnic verzi își vărsează frunzele pe tot parcursul anului și formează un gard viu dens. Optați pentru specii cu creștere rapidă, care vor forma bariera dorită în scurt timp. O alegere obișnuită este un gard viu din tuia (în special tuia smarald și coloană), dafin-cireș, plante foarte rezistente, tisa - gardul din această plantă este compact, cu peri denși, opaci, care seamănă cu o sculptură.

    Construirea piscinei - procedură

    Și acum mai multe despre procesul real de construire a unei piscine. Procesul de construire a unei piscine durează de obicei aproximativ două luni, dar acest lucru va depinde în primul rând de condițiile meteorologice, dimensiunile și forma piscinei, de complexitatea terenului și de amploarea lucrărilor care trebuie efectuate.

    Construirea unei piscine este un proces complex care are loc în mai multe etape. Primul pas este să săpați o groapă - pentru aceasta veți avea nevoie de un excavator, cu excepția cazului în care piscina este mică și este posibilă săparea manuală. Înainte de a începe săparea, este necesar să vă asigurați că în acel loc nu există instalații care să poată fi deteriorate.

    spațiul din jurul piscinei
    Construirea unei piscine este un proces complex care are loc în mai multe etape.

    Următorul pas implică realizarea fundului piscinei, care ar trebui să fie plat și compact. Înainte de a face fundul, este necesar să compactați solul folosind plăci vibrante sau alte echipamente. Aceasta este urmată de instalarea armăturii în placa de jos a piscinei și a pereților acesteia. Acest pas se face conform proiectului creat anterior, iar în timpul acestuia se face poziționarea tuturor țevilor care fac parte din sistemul de filtrare. Armarea înseamnă fie bare de armare care sunt plasate în două direcții, fie plasă de armare.

    Urmează apoi betonarea piscinei, adică realizarea unui pat de beton. După această etapă, este necesar să se usuce betonul timp de aproximativ trei săptămâni.

    La realizarea unui jgheab de beton, placa din fundul  piscinei este mai întâi betonată, iar după întărirea acestuia, pereții sunt betonați. Grosimea plăcii de podea și a pereților piscinei nu trebuie să fie mai mică de 15 cm.
    betonare piscina
    La realizarea unui jgheab de beton, placa din functul piscinei este mai întâi betonată, iar după întărirea acestuia, pereții sunt betonați.

    Odată ce betonul s-a întărit, cofrajul este îndepărtat, urmat de hidroizolație. Această etapă este necesară pentru a proteja construcția piscinei de influența umidității din sol. Consecințele absenței sau impermeabilizării prost executate sunt scurgerile de apă și deteriorarea betonului și armăturilor în timp. La exterior se montează în general benzi hidroizolante din PVC, TPO, bitum și bentonită. Acest lucru împiedică intrarea apei în piscină. Hidroizolația instalată la interior are scopul de a împiedica scurgerea apei din piscină. Pentru acest tip de izolație se folosesc folii PVC, ciment polimeric sau acoperiri epoxidice.

    După hidroizolație se efectuează un test de rezistență la apăși se parcurg următorii pași: montarea învelișurilor finale și racordarea sistemului de filtrare și epurare.

    Articol de specialitate 48
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina
    8.9
    0

    DZC CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    CASA LUC SRL


    8.9
    0

    SPIDER COM SRL


    8.9
    0

    PISCINE SPERANTA SERVICE SRL