Pentru zona
    Dacă sunteți norocoși să aveți în curte o piscină, va trebui să ajutați puțin norocul cu o întreținere adecvată. Doar așa va fi și va rămâne atractivă, revigorantă și întotdeauna gata de utilizare. Întreținerea preventivă și regulată ajută foarte mult la reducerea costurilor totale, deoarece este singura modalitate de a evita pagubele ireparabile cauzate de neglijență. De fapt, i se aplică aceleași reguli ca oricărui aparat, mașină sau echipament - iar o piscină este la fel ca mașina dvs. - inspecțiile regulate sunt esențiale.
    Articol de specialitate 362
    piscina
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    În afară de inspecția și întreținerea structurii piscinei, este la fel de important sau poate chiar mai important să întreținem apa din piscină, pentru că atunci când o folosiți, apa vă poate intra în gură, nas, ochi, urechi. În primul rând, așadar, sunt igiena și puritatea apei, iar acestea sunt realizate cu substanțe chimice și alți aditivi. De aceea, am pregătit câteva sfaturi despre curățarea și întreținerea piscinei și a apei din ea.

    Menținerea valorilor chimice optime ale apei

    Astăzi, cu unelte foarte simple, puteți verifica adecvarea aditivilor chimici necesari pentru a menține apa inofensivă și curată impecabil. Ei vor arăta imediat proporția actuală de substanțe chimice din apă. În principiu, regula este că echilibrul substanțelor chimice din apa piscinei să fie verificat la fiecare 7 zile în lunile de vară, iar în restul anului va fi suficient să se verifice la fiecare 14 zile, deoarece temperaturile mai scăzute îngreunează și încetinesc reproducerea microorganismelor dăunătoare. Desigur, în lunile mai reci apa trebuie controlată doar dacă mai folosiți piscina.

    Întreținerea și curățarea regulată a piscinei este esențială pentru înotul în siguranță; sursa: https://blog.comet-spa.com/cleaning-en/cleaning-the-pool-the-advantages-of-having-a-pressure-washer
    Întreținerea și curățarea regulată a piscinei este esențială pentru înotul în siguranță;
    sursa: https://blog.comet-spa.com/cleaning-en/cleaning-the-pool-the-advantages-of-having-a-pressure-washer

    Valoarea Ph - ului

    Nivelul factorului pH din piscină ar trebui să fie între 7,2-7,8, iar valoarea ideală ar fi în jur de 7,4. Daca pH-ul apei din piscină scade sub 7,2 înseamnă că ați adăugat prea mult clor; acest lucru trebuie luat în considerare și instrucțiunile producătorului trebuie urmate cu atenție. Orice valoare mai mare a pH-ului indică faptul că eficacitatea clorului este mai scăzută. Dacă pH-ul ajunge la o valoare de 8,0 înseamnă că clorul este deja cu 10% mai puțin eficient față de valorile optime ale pH-ului.

    Dacă pH-ul este ridicat, va începe să se formeze spumă pe pereții piscinei; dacă pH-ul este mai scăzut, nu va exista spumă. O cantitate excesivă de clor cu siguranță nu este de dorit; cel mai bine este să mențineți o valoare adecvată a pH-ului și să îndepărtați orice spumă care s-ar putea forma.

    Valoarea adecvată a pH-ului apei din piscină este 7,4; sursa: https://dennett-pools.com/wp-content/uploads/2020/12/Houston-Pool-Chemical-maintenance-min.jpg
    Valoarea adecvată a pH-ului apei din piscină este 7,4;
    sursa: https://dennett-pools.com/wp-content/uploads/2020/12/Houston-Pool-Chemical-maintenance-min.jpg

    Goliți coșul filtrului

    Coșul filtrant sau skimmer basket este de obicei amplasat undeva în lateral, astfel încât să fie mai accesibil. Funcția sa principală este de a colecta impuritățile din mediu (de exemplu, frunzele căzute) înainte ca acestea să se înmoaie și să se scufunde pe fundul piscinei. Este important să verificați coșul în mod regulat, astfel încât să nu fie niciodată plin mai mult de jumătate, altfel nu poate funcționa corect și nu servește scopului.

    Coșul filtrant nu permite deșeurilor verzi și impurităților să cadă pe fundul piscinei; sursa: http://www.levelgroundpool.com/images/pool-cleaning3.JPG
    Coșul filtrant nu permite deșeurilor verzi și impurităților să cadă la fundul piscinei;
    sursa: http://www.levelgroundpool.com/images/pool-cleaning3.JPG

    Urmăriți nivelul apei

    Nivelul apei este prea mare sau prea scăzut? Cantitatea ideală a apei din piscină este uneori un adevărat puzzle, dar trebuie totuși să o găsiți pe cea optimă. Se estimează că apa să ajungă exact la jumătatea înălțimii coșului filtrant pentru ca întreaga piscină să funcționeze eficient și calitativ. Dacă nivelul apei este prea scăzut, pompa piscinei poate să devină uscată, iar dacă este prea mare, coșul cu filtru se va „îneca”; murdăria acumulată se va revărsa la suprafața apei și apoi, în cele din urmă, va cădea la fundul piscinei.

    Limitați cantitatea de clorinare

    Ocazional, din cauza cantităților ridicate de alge sau chiar fecale de animale, va fi necesară o abordare mai agresivă de curățare. Acest lucru înseamnă efectiv că va fi necesară o creștere a cantității de clor pentru a neutraliza deșeurile periculoase și poluanții. Clorul ucide toate ciupercile, bacteriile și alte microorganisme. Totuși, așa-numita clorurare chimică a apei piscinei, ar trebui limitată doar la cazuri extreme. Aceasta nu ar trebui să fie în niciun caz o practică constantă, deoarece cantitatea ridicată de clor din apă este dăunătoare pielii și sănătății în general. Vă recomandăm să nu folosiți piscina cel puțin câteva zile după acest tip de clorinare pentru a permite cantităților dozate de clor să se evaporeze din apă. De asemenea, sfătuim, dacă faceți deja acest pas fără ajutor profesional, să lucrați noaptea, adică seara când nu este soare; acesta descompune clorul, astfel că efectele procesului agresiv de curățare ar fi mult mai slabe.

     Clorarea chimică se efectuează numai în situații excepționale; sursa: sursa: https://www.contemporist.com/lieven-dejaeghere-designs-a-glass-and-concrete-pool-house-in-belgium/
    Clorarea chimică se efectuează numai în situații excepționale;
    sursa: sursa: https://www.contemporist.com/lieven-dejaeghere-designs-a-glass-and-concrete-pool-house-in-belgium/

    Curățarea filtrului

    Majoritatea piscinelor au nevoie doar de curățarea filtrului de câteva ori pe an și asta depinde în mare măsură de cât de frecvent este folosită piscina. Principalele semne de avertizare că filtrul trebuie curățat urgent sunt performanța slabă de drenaj la fundul piscinei și mirosurile care provin de la suprafața apei. La fel, filtrele ar trebui inspectate cu atenție după fiecare furtună majoră, care poate arunca o mulțime de deșeuri verzi și murdărie din mediu. La curățarea filtrului în acid clorhidric 10% este obligatorie folosirea echipamentului de protecție format din mănuși lungi de cauciuc și ochelari de protecție. Este important că atunci când amestecați acidul cu apă pentru a obține o soluție de 10 la sută, adăugați întotdeauna ACID ÎN APĂ, nu invers. Curățați bine filtrul și lăsați-l să se usuce la aer.

    Inspectarea de ansamblu a construcției piscinei

    Apa nu este singurul element al piscinei care necesită inspecție, curățare și întreținere regulată. La fel de importante sunt elementele structurale precum fundul, pereții și gardul, precum și alarmele care protejează și închid piscina. Acestea din urmă sunt foarte importante, mai ales dacă aveți copii mici care nu pot înota - dacă piscina nu este îngrădită și asigurată corespunzător, aceștia pot cădea în apă și se pot îneca în timpul jocului. Dacă descoperiți fisuri în pereții sau fundul piscinei, le puteți repara cu silicon, dar trebuie să fiți atenți și la coroziunea care necesită imediat o reparație.

    Dacă decideți să instalați sau să întrețineți în mod profesional piscina, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanți și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Articol de specialitate 362
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Piscina?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Piscina
    8.9
    0

    TERRA GRES SRL


    8.9
    0

    SC DIGART CONSTECH SRL


    8.9
    0

    EPACONS S.R.L.


    9.7
    1

    LIDO STRUCT SRL