Pentru zona

    Acoperișuri, compoziția acoperișurilor înclinate

    Articolul a fost citit chiar de 1192+ utilizatori
    În acest text, vă vom explica tot ce trebuie să știți despre acoperișurile înclinate, calde și reci. Cu alegerea corectă a straturilor, lucrări de calitate și, desigur, materiale de calitate, veți obține un acoperiș sigur, de lungă durată și bun. În comparație cu pereții exteriori, acoperișul este mai expus influenței condițiilor atmosferice, deci există mai multe probleme posibile legate de acesta.
    Articol de specialitate 1192
    acoperiș
    Avem 1061 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Acoperiș înclinat

    Există mai multe tipuri de acoperișuri, dar și mai multe diviziuni după tip și metodă de construcție, materiale, finisaje și altele asemenea. Când vine vorba de acoperișuri înclinate, care sunt încă cele mai frecvente în casele private, caracteristica lor de bază sunt pantele, care permit scurgerea mai rapidă și mai eficientă a apei meteorice - desigur, numai sub condiția ca toate lucrările să fie executate profesional. În raport cu gradul selectat al pantei la care se lucrează, sunt alese și materialele pentru acoperiș și învelișul acoperișului. Datorită tipului de acoperire, acoperișurile înclinate sunt mai sensibile la factorii meteorologici, în special furtuni și grindină, decât, să zicem, acoperișurile plate. Avantajul acoperișurilor înclinate constă în principal în faptul că sunt mai ușor de întreținut și, dacă este necesar, se repară numai piesele deteriorate, fără a fi nevoie de intervenții majore.

    Izolarea acoperișului deasupra spațiului încălzit sau neîncălzit

    Când vine vorba de un spațiu care nu este încălzit (mansardă), izolația termică trebuie plasată deasupra tavanului spațiului încălzit și care nu este o parte integrantă a acoperișului. În astfel de cazuri, peste construcția acoperișului portant se instalează un acoperiș secundar (învelișul de acoperiș suplimentar / rezervă), șipci longitudinale și transversale, adică așa-numitul grătar și acoperiș final.

    Cu toate acestea, dacă există un spațiu de locuit încălzit (mansardă) chiar sub acoperiș, izolația termică trebuie să fie o parte integrantă a construcției acoperișului și, prin urmare, este plasată între și sub grinzi. Astfel de acoperișuri, din punct de vedere al construcției și al proprietăților fizice, sunt împărțite în acoperișuri înclinate calde și reci.

    Sfaturi de specialitate de la FABRICA DE ACOPERIȘURI

    Care sunt avantajele acoperișurilor înclinate față de cele plate?

    Nu există abordare greșită sau corectă în ceea ce privește acoperișul dar da, acoperișurile înclinate (caracteristice zonei noastre geografice) au câteva avantaje față de cele plate, tip terasă. Au o rezistență superioară la încărcarea cu zăpadă cât și la acțiunea vântului. Zăpada nu reușește să troienească în cantități foarte mari (funcție de unghiul de înclinare al pantei desigur) încât să solicite structura în mod periculos, apa de ploaie este direcționată mult mai repede spre sistemul pluvial iar rezistența la vânt este mult crescută față de un acoperiș plat unde la circulația vântului peste acoperiș apare efectul de portanță, popular, efectul de aripă, acoperișul plat tinzând să fie smuls. În plus, datorită formei acoperișului înclinat, apare un spatiu util care poate fi amenajat. Și nu în ultimul rând, gama de învelitori pretabila la acoperișul înclinat este mult mai variată decât la acoperișul plat, tip terasă.

    Ce tip de invelitoare recomandați pentru acoperițuri înclinate? De ce?

    După părerea noastră, raportul cost-beneficii, cel mai bun pentru construirea învelitorii unui acoperiș înclinat, tip șarpantă îl au învelitorile metalice, sub orice formă ar veni ele: țiglă metalică, tablă fălțuită, tablă cutată, panouri sandwich, tablă prefălțuită (tip click), solzi, etc.

    Învelitorile metalice sunt mult mai ușoare (4.2-7 kg/mp) comparativ cu țigla ceramică sau din beton (37-52 kg/mp)  chiar și comparativ cu șindrila bituminoasă (9-11 kg/mp). Acest fapt implică o economie la materialele de construcție (dimensiuni reduse la grinzi din beton din structura construcției, dimensiuni reduse la secțiunile materialului lemnos din structura acoperișului).

    Învelitorile metalice au durata de viață tehnică mai mare dar durata de viață estetică este bună, prin comparație cu alte tipuri de învelitoare. Oferă o gamă foarte mare de finisaje și culori și se pretează la orice formă de șarpantă, fie că vorbim de 2 ape sau de o arhitectură complicată cum ar fi la turle de biserică.

    Și nu în ultimul rând, costul de instalare (material + manoperă) este competitiv față de alte învelitori.

    Laurențiu Crăciun, FABRICA DE ACOPERIȘURI

    Compoziția acoperișurilor calde și reci

    Compoziția ambelor tipuri de acoperiș înclinat este în esență aceeași și se disting prin ordinea straturilor de materiale de construcție și izolație. Acoperișul înclinat cald are un acoperiș secundar plasat imediat deasupra izolației termice, ceea ce, în esență, încetinește pierderea de căldură de pe suprafața exterioară a izolației termice datorită fluxului de aer din jurul său. La un acoperiș rece, conducta de aer se află între acoperișul secundar și izolația termică.

    Acoperișul modern, izolat termic, înclinat cald, constă din: acoperiș primar, grinzi și coarne pentru acoperiș, acoperiș secundar, conductă de aer, izolație termică sub grinzi și stratul final interior. Un strat suplimentar de izolație termică poate fi plasat între bariera de vapori și stratul final interior, care în conformitate cu standardele nu trebuie să depășească 1/5 din grosimea totală a izolației termice. Izolația termică suplimentară sub grinzi este un loc excelent pentru distribuția conductelor de instalare și, prin urmare, acest strat se numește instalațiune plană. Această dispunere a straturilor nu pune în pericol bariera de vapori.

    Compoziția unui acoperiș înclinat rece este oarecum diferită; există acoperișul primar, grinzile și cornurile pentru acoperiș, acoperișul secundar, conducta de aer, izolația termică dintre grinzi, bariera de vapori, izolația termică sub grinzi și stratul final interior.

    Cel mai important lucru este calitatea materialului!

    Compoziția executată corect și toate detaliile acoperișului nu vor fi deloc utile dacă nu sunt folosite materiale de calitate. Un acoperiș înclinat de calitate este unul care are un strat exterior impermeabil, o izolație termică adecvată cu cea mai mică conductivitate termică posibilă și o barieră de vapori al cărei scop este de a preveni formarea condensului în interiorul structurii acoperișului. Bariera de vapori funcționează și ca o barieră de aer, adică asigură impermeabilitatea sistemului din partea interioară (caldă) în timp ce, în același timp, previne pătrunderea aburului prin fisuri și deschideri.

     Reprezentarea schematică a structurii unui acoperiș înclinat
    Reprezentarea schematică a structurii unui acoperiș înclinat

    Dacă decideți să instalați un acoperiș înclinat, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vă vor răspunde la întrebare.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1192
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1061 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1061 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    8.9
    0

    BARANKA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    PAD SIM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    MAXIM SRL


    8.9
    0

    RUUFART BEST CONSTRUCT SRL