Pentru zona

    Schimbarea învelitorii acoperișului și renovarea acoperișului

    Articolul a fost citit chiar de 2695+ utilizatori
    Dacă acoperișul are o vechime de peste 30 de ani și este degradat, sunt necesare schimbarea învelișului acoperișului, renovarea jgheaburilor și alte lucrări. Dacă amânăm prea mult renovarea acoperișului, poate intra apa în construcția din lemn a acestuia, afectând-o complet. Acest fapt va mări cheltuielile de mentenanță a locuinței. Acum 20-30 ani nu erau răspândite cunoștințele de fizică a construcțiilor privitoare și la pierderea de căldură prin acoperișuri, iar materialele și tehnologia pe care le folosim la ora actuală erau foarte limitate sau nu erau disponibile.
    Articol de specialitate 2695
    tile roof
    Avem 2015 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    Cine execută? Montatorii de acoperișuri.
    Cât costă învelitoarea unui acoperiș? Între 20-40 lei/m2.
    Cât timp durează? Câteva zile.

    1. Renovarea acoperișului

    Renovarea acoperișului poate cuprinde: renovarea cadrului și înlocuirea învelitorii acestuia sau numai achiziționarea și montarea unei învelitori noi. Dacă construcția din lemn veche a acoperișului este în stare bună, aceasta poate fi păstrată. La ora actuală, se execută acoperișuri ventilate prin montarea de șipci și contra-șipci și executarea unui canal de aer cu un înveliș secundar. În funcție de capacitatea portantă a construcției și greutatea învelitorii, puteți alege dintre diferitele tipuri de învelitori de acoperiș: metalice și ușoare, clasice din țiglă, din beton sau tegola.

    Sfaturi de specialitate de la ROMADA ROOFING SYSTEM SRL

    Ce materiale recomandați când vine vorba despre schimbarea învelitorii acoperișului?

    Criteriile ce stau la baza alegerii sistemului de învelitoare, sunt multiple, dar de cele mai multe ori, reperele sunt alese greșit. Cea mai frecventă prima întrebare primită de la un potențial client este "cât costă metrul pătrat?".  Acest criteriu de selecție este pe cât de nepotrivit pe atât de puțin elocvent, asta datorită faptului că pentru a acoperi un imobil, nu este necesară doar "tabla", pe lângă învelitoarea propriu-zisă, fiind necesare multe alte elemente, toate componente ale unui sistem de învelitoare. Revenind la întrebarea dvs, recomand ca până la preț, clienții să aleagă după: tipul de material (țiglă metalică cu acoperire cu piatră, țiglă metalică, țiglă ceramică sau beton); garanția oferită de producător;  distribuitorul și/sau montatorul ce va vinde/monta sistemul de învelitoare; design. Luând în considerare cele enumerate mai sus, recomandările mele sunt:
    - Novatik Natura: țiglă metalică acoperită cu rocă vulcanică; garanție 50 ani
    - Novatik Metal: țigla metalică; garanție 25 ani. 

    Cât timp durează construirea acoperișului de la O?

    Evident, că în funcție de dimensiunea și complexitatea acoperișului dar și în funcție de numărul de lucrători, durata de execuție poate să fie mai mică sau mai mare. Cu o echipă de dulgheri de 3 persoane, pentru un acoperis de dificultate medie (4 ape și inclinație 30 de grade), cu o suprafață aproximativ de 120mp,  timpul de execuție poate fi de aproximativ 4-5 zile. Pentru același tip de acoperiș, montajul sistemului de învelitoare cu o echipă de 5 oameni, timpul de execuție poate fi de aproximativ 3-5 zile.

    Cristian Oncica, ROMADA ROOFING SYSTEM SRL

    2. Prețurile învelitorilor de acoperiș

    Prețurile învelitorilor de acoperiș adecvate pentru case familiale variază între 20-40 lei/m2, în funcție de materialul din care acestea sunt fabricate. Costul materialelor pentru un acoperiș cu suprafața de aproximativ 110 m2 se ridică la 2.000-4.000 lei. Montarea învelitorii de acoperiș costă între 25-50 lei/m2. Deci, schimbarea învelișului acoperișului vă va costa în total cca. 50-100 lei/m2.

    În cererea pe care ne-o veți trimite, menționați dimensiunile acoperișului și gradul de înclinare a acestuia, precum și lungimea crestei acoperișului. Atașați și o fotografie. Executanții de acoperișuri interesați vă vor vizita și vă vor pregăti oferte

    Articol de specialitate 2695
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

    Avem 2015 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2015 executanți pentru domeniul Acoperisuri
    8.9
    0

    PROFESIONAL BUILDING SRL


    9.7
    1

    LIDO STRUCT SRL


    8.9
    0

    FRAȚII COZAC CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    NGF PRODUCT SRL