Pentru zona

  Panta unui acoperiș: acoperișuri cu o apă, cu două ape sau cu mai multe ape?

  Articolul a fost citit chiar de 1012+ utilizatori
  Forma acoperișului este influențată de mulți factori, cum ar fi, de exemplu, influențele vremii, contextul spațiului, dorințele proprietarului și altele asemenea. În România, acoperișurile înclinate sau, mai precis, acoperișurile în două ape sunt încă cele mai comune, care în unele regiuni sunt și cele mai utile din cauza cantității anuale de zăpadă. Acest text este rezultatul cercetărilor noastre privind tipurile și formele acoperișurilor și caracteristicile acestora: acoperișuri plate și așa-numitele cu o singură apă, cu două sau mai multe ape.
  Articol de specialitate 1012
  panta acoperisului

  1. Ce influențează forma acoperișului

  1.1. Panta acoperișului depinde de dorințele clientului

  Primul aspect care influențează forma acoperișului și care trebuie subliniat este dorința clientului. Inspirați probabil din imagini din diverse medii, clienții caută foarte des acoperișuri robuste, speciale, cu forme complexe. Cu toate acestea, trebuie subliniat că un acoperiș cu mai multe ape nu este cea mai potrivită alegere. În primul rând: cu cât forma acoperișului este mai complexă, cu cât are mai multe suprafețe exterioare, compoziții și tăieturi, cu atât garantează mai mari pierderi de căldură. În plus, cu cât sunt mai multe suprafețe plane de acoperiș, cu atât sunt mai multe contacte și îmbinări ale acestora -  de asemenea, sunt cele mai riscante elemente de executat pe o structură de acoperiș, deoarece fiecare reprezintă în viitor un potențial punct de scurgere. În sfârșit, un acoperiș cu rupere în atâtea pante nu este soluția cea mai fericită din punct de vedere estetic și nici arhitectural, deoarece necesită și o amenajare specială a spațiului interior.

  1.2. Condițiile meteorologice și panta acoperișului

  Un alt aspect care influențează, spus profesionist, articularea acoperișului, sunt cu siguranță condițiile meteorologice. Caracteristicile arhitecturale ale fiecărei clădiri, inclusiv structura acoperișului, nu pot fi definite dincolo de condițiile naturale ale zonei în care va fi construită. Astfel, acoperișul arhitecturii alpine este mai abrupt și are streașina mai mare, astfel încât apa și zăpada să poată curge mai repede de pe acoperiș. În schimb, forma acoperișului de pe coasta mării este mai plată, în principal din cauza vântului puternic și a precipitațiilor reduse.

  1.3. Panta acoperișului este determinată de microlocație

  Pe lângă poziția geografică în sine, forma și panta acoperișului sunt influențate și de microlocație. Caracteristicile arhitecturii s-au adaptat de-a lungul timpului atât factorilor geografici și microclimatici, cât și factorilor istorici, sau mai degrabă tradiționali. În acest sens, există o clasificare a acoperișurilor în funcție de numărul de pante (cu o singură apă, cu două ape și mai multe ape) și în funcție de pantă (înclinată și plană).

   Panta acoperișului pentru anumite zone de construcție este reglementată prin lege
  Panta acoperișului pentru anumite zone de construcție este reglementată prin lege

  2. Panta acoperișului și legislație

  Există reguli generale de parcelare, reglementare și construcție care determină dimensiunea, forma și suprafața terenului de construcție urmează să fie format, modul de aranjare a parcelei pentru construcție, regulament și linii de construcție, reguli de construcție, adică reguli pentru determinarea poziției, înălțimii și aspectului exterior al clădirii, precum și alte reguli de construcție. Cu alte cuvinte, există reglementări privind construcția acoperișurilor în anumite zone de construcție, iar fără a respecta acele reglementări atunci când planificați clădiri, nici măcar nu puteți obține autorizație de construire.

  LEGEA 50/1991, Actualizată 201, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții prevede:
  „Articolul 11 (1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifica structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor: a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora și materialele din care sunt executate;...”

  Panta acoperișului este prevăzută de lege pentru a păstra arhitectura tipică și autohtonă a satului și a anumitor zone geografice. Datorită acestui fapt, trăsăturile arhitecturale ale peisajului construit sunt păstrate. Puteți găsi datele despre cât ar trebui să fie panta acoperișului în informațiile despre locație pe care le primiți de la primărie. Informațiile despre locație indică nivelul de înclinare a acoperișului.

  „Dacă panta acoperișului nu este cea prevăzută de lege sau nu este specificată în datele despre locație, nu veți primi autorizație de construire!”

  Sfaturi de specialitate de la ROOF NEMO DINAMIC SRL

  De ce factori trebuie să se țInă cont în alegerea tipului de acoperiș? 

  Alegerea corectă de construire a unui acoperiș depinde de mai mulți factori și este necesară o analiză detaliată a imobilului. 

  Dacă imobilul este nou, atunci avem un proiect în care sunt luate în calcul toate riscurile și avantajele, deci în acest mod este simplu, respectăm proiectul. 

  În cazul în care imobilul este vechi, situația este diferită: se analizează în detaliu imobilul, în cazul în care la baza construcției nu există un proiect. În funcție de rezultatul analizei propunem cea mai sigură modalitate de a construi în siguranță și garanție pentru acoperis. Toate detaliile de bună calitate cu și fără riscuri se discută cu beneficiarul imobilului înainte de a încheia un contract cu prestatorul, punându- i-se în vedere toate riscurile, costurile și aprobările necesare. După această discuție prealabilă se încheie un contract bine stabilit și aprobat de ambele părți .

  Cum știm dacă acoperișul trebuie reparat sau înlocuit?

  După cum am explicat mai detaliat în paragraful de mai sus, se face o analiză detaliată a acoperișului vechi. În cazul în care este necesară o reparație, nu mai intervine și analiza construcției, iar dacă acesta trebuie schimbat , analizăm rezistența imobilului și hotărâm ce fel de materiale se pot folosi ca rezistență, greutate, calitate .

  Ce tipuri de reparații efectuați la acoperișuri și de ce este recomandat să se apeleze la serviciile unei firme specializate? 

  Firma noastră efectuează toate tipurile de reparații la acoperișuri și mansarde. Este necesar să se apeleze la o firmă specializată, deoarece doar așa știm că putem primi informații corecte, garanții și dovezi ale reparațiilor.

  Ce acoperă garanția lucrărilor pe care le executați? 

  Garanția pe care noi o acordăm beneficiarilor atunci când sunt și materialele de la noi, este garanția pe materiale în funcție de ce vom folosi și in general este acordată de producător. Iar in cazul manoperei este garanția de bună execuție acordată de noi prin proces verbal la recepția lucrării – care este pe o perioadă de timp stabilită în funcție de complexitatea lucrării.

  Dna Ștefania Chirilă, ROOF NEMO DINAMIC SRL

  3. Acoperiș cu două ape

  3.1. Acoperiș clasic cu două ape

  Cea mai comună formă de acoperiș în România și, de asemenea, în regiune, este așa-numitul acoperiș cu două ape sau două pante, care poate fi clasic, cu suprafețe egale de acoperiș, sau asimetric, cu pante de diferite lungimi. Acoperișul cu două ape a fost creat în mediul nostru în principal datorită caracteristicilor naturale geografice și atmosferice. Acoperișul cu două ape este, de asemenea, cel mai frecvent prescris acoperiș în România, cu pante între 5° și 30° (ușor înclinat) și 30° și în sus (abrupt).

  3.2. Pantele acoperișului

  Acoperișurile în două ape cu o pantă de 50°-55° sunt considerate mai abrupte, în timp ce acelea între 20° și 30° au o pantă mai mică. Panta acoperișului în două ape este importantă din cauza utilității spațiului situat sub acele pante. Dacă doriți o mansardă rezidențială sub structura în două ape, pantele ar trebui să fie între 20° și 45°, iar dacă doriți un unghi de acoperiș mai mare (pantă mai mică și acoperiș mai plat), este nevoie de un perete mai înalt. Înălțimea utilă minimă este de 1,50 m. Părțile încăperilor mai mici decât această linie nu sunt considerate spațiu de locuit util și nu sunt incluse în calculul suprafeței utile a clădirii.

  „Bineînțeles, în părțile mai joase decât 1,50 cm ale mansardei, puteți amplasa anumite piese de mobilier, precum un pat, masă sau sertare, dar în acele părți ale încăperii nu vă puteți mișca normal.”

  3.3. Acoperiș cu două ape și perete calcan

  Peretele calcan reglează înălțimea acoperișului cu două ape și influențează zona utilă a spațiului de sub acoperiș. Cu cât peretele este mai înalt, cu atât plafonul mansardei de sub acoperiș va fi mai înalt. Dacă nu veți avea un perete calcan, acoperișul cu două ape trebuie să fie mai abrupt; pantele ideale în astfel de cazuri sunt între 20° și 35°, dar trebuie să știți că pantele mai abrupte înseamnă un acoperiș mult mai mare, adică mai greu. Aproape peste tot, informațiile despre locație determină unghiul absolut admis al clădirii, pe care acoperișul cu două ape nu trebuie să îl depășească, așa că trebuie calculat exact la ce înălțime va fi punctul cel mai înalt al crestei în raport cu panta.

   Un acoperiș cu două ape, este încă cel mai comun tip de construcție de acest tip în România
  Un acoperiș cu două ape, este încă cel mai comun tip de construcție de acest tip în România

  4. Acoperiș cu o singură apă

  Utilizarea unui acoperiș cu o singură apă sau cu o singură pantă este tot mai frecvent, ceea ce are sens atunci când proiectantul dorește să folosească la maximum partea însorită a clădirii. Această formă de structură a acoperișului reduc pierderile de căldură ale clădirii. Dacă există condiții reale pentru o astfel de soluție, ar fi păcat să nu le folosiți. Un acoperiș cu o singură apă este util la fel și dacă toate dormitoarele sunt orientate pe o parte a fațadei, în timp  ce pe partea cealaltă există doar un coridor, pasaj sau o galerie care le leagă. În caz contrar, ar trebui să fiți atenți, deoarece se poate dovedi că o casă cu un acoperiș cu o singură apă este incoerentă și, din punct de vedere al designului, mai puțin plăcută din punct de vedere estetic.

  5. Acoperiș cu mai multe ape

  Un acoperiș cu mai multe pante înclinate este potrivit pentru clădirile care nu necesită spațiu de locuit, în sensul mansardelor. Deoarece are patru laturi care de obicei se întâlnesc exact la mijloc în raport cu vârfurile „cutiei” clădirii, pantele acoperișului pot fi puțin mai jos decât un acoperiș cu două ape. Acest tip de construcție este ideal pentru clădirile cu planul uniform, pătrat. Acoperișurile cu mai multe ape au fost cândva foarte populare, în special la vilele din orașele vechi sau la casele de vară cu plan pătrat, dar astăzi utilizarea lor se părăsește treptat. 

   Un acoperiș cu mai multe înclinații, cu mai multe ape are cel mai mult sens dacă planul casei este pătrat
  Un acoperiș cu mai multe înclinații, cu mai multe ape are cel mai mult sens dacă planul casei este pătrat

  6. Acoperiș plat

  Acoperișurile plate sunt din ce în ce mai frecvente. Este deja o constantă la clădirile publice, deoarece este mai simplu de executat, dar este tot mai folosit și pentru casele de familie. Folosirea lui are sens dacă este în concordanță cu contextul spațiului și este recomandat în special atunci când vine vorba de construcții urbane. Utilizarea unui acoperiș plat are sens mai ales atunci când nu există suficient spațiu în jurul clădirii și doriți să înlocuiți lipsa unei curți cu o terasă pe acoperiș sau cu un acoperiș verde.

  „Sunt locuri în țara noastră în care un acoperiș plat este interzis, așa că trebuie construit unul cu doua sau mai multe ape.”
   Acoperișurile plate sunt cel mai adesea asociate cu arhitectura modernă, deși nu sunt sinonime; exemplele de arhitectură foarte modernă pot avea, de asemenea, un acoperiș cu două ape
  Acoperișurile plate sunt cel mai adesea asociate cu arhitectura modernă, deși nu sunt sinonime; exemplele de arhitectură foarte modernă pot avea, de asemenea, un acoperiș cu două ape

  Dacă decideți să construiți sau să înlocuiți acoperișul, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 1012
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul ÎNVELITOARE ACOPERIS?

 • Învelitoare acoperis Bucureşti
 • Învelitoare acoperis Cluj-Napoca
 • Învelitoare acoperis Constanţa
 • Învelitoare acoperis Dumbrăveni
 • Învelitoare acoperis Iaşi
 • Învelitoare acoperis Timişoara
 • Învelitoare acoperis Alba Iulia
 • Învelitoare acoperis Arad
 • Învelitoare acoperis Bacău
 • Învelitoare acoperis Baia Mare
 • Învelitoare acoperis Bârlad
 • Învelitoare acoperis Bistriţa
 • Învelitoare acoperis Botoşani
 • Învelitoare acoperis Brăila
 • Învelitoare acoperis Braşov
 • Învelitoare acoperis Buzău
 • Învelitoare acoperis Călăraşi
 • Învelitoare acoperis Craiova
 • Învelitoare acoperis Deva
 • Învelitoare acoperis Drobeta-Turnu Severin
 • Învelitoare acoperis Focşani
 • Învelitoare acoperis Galaţi
 • Învelitoare acoperis Giurgiu
 • Învelitoare acoperis Hunedoara
 • Învelitoare acoperis Mediaş
 • Învelitoare acoperis Oradea
 • Învelitoare acoperis Piatra-Neamţ
 • Învelitoare acoperis Piteşti
 • Învelitoare acoperis Ploieşti
 • Învelitoare acoperis Râmnicu Vâlcea
 • Învelitoare acoperis Reşiţa
 • Învelitoare acoperis Roman
 • Învelitoare acoperis Satu Mare
 • Învelitoare acoperis Sfântu Gheorghe
 • Învelitoare acoperis Sibiu
 • Învelitoare acoperis Slatina
 • Învelitoare acoperis Slobozia
 • Învelitoare acoperis Suceava
 • Învelitoare acoperis Târgovişte
 • Învelitoare acoperis Târgu Jiu
 • Învelitoare acoperis Târgu Mureş
 • Învelitoare acoperis Tulcea
 • Învelitoare acoperis Turda
 • Învelitoare acoperis Vaslui
 • Învelitoare acoperis Zalău
 • Învelitoare acoperis Abrud
 • Învelitoare acoperis Adjud
 • Învelitoare acoperis Agnita
 • Învelitoare acoperis Aiud
 • Învelitoare acoperis Aleşd
 • Învelitoare acoperis Alexandria
 • Învelitoare acoperis Amara
 • Învelitoare acoperis Anina
 • Învelitoare acoperis Aninoasa
 • Învelitoare acoperis Ardud
 • Învelitoare acoperis Avrig
 • Învelitoare acoperis Azuga
 • Învelitoare acoperis Babadag
 • Învelitoare acoperis Baia de Aramă
 • Învelitoare acoperis Baia de Arieş
 • Învelitoare acoperis Baia Sprie
 • Învelitoare acoperis Băile Govora
 • Învelitoare acoperis Băile Herculane
 • Învelitoare acoperis Băile Olăneşti
 • Învelitoare acoperis Băile Tuşnad
 • Învelitoare acoperis Băileşti
 • Învelitoare acoperis Bălan
 • Învelitoare acoperis Bălceşti
 • Învelitoare acoperis Balş
 • Învelitoare acoperis Băneasa
 • Învelitoare acoperis Baraolt
 • Învelitoare acoperis Bechet
 • Învelitoare acoperis Beclean
 • Învelitoare acoperis Beiuş
 • Învelitoare acoperis Berbeşti
 • Învelitoare acoperis Bereşti
 • Învelitoare acoperis Bicaz
 • Învelitoare acoperis Blaj
 • Învelitoare acoperis Bocşa
 • Învelitoare acoperis Boldeşti-Scăeni
 • Învelitoare acoperis Bolintin-Vale
 • Învelitoare acoperis Borşa
 • Învelitoare acoperis Borsec
 • Învelitoare acoperis Brad
 • Învelitoare acoperis Bran
 • Învelitoare acoperis Breaza
 • Învelitoare acoperis Brezoi
 • Învelitoare acoperis Broşteni
 • Învelitoare acoperis Bucecea
 • Învelitoare acoperis Budeşti
 • Învelitoare acoperis Buhuşi
 • Învelitoare acoperis Bumbeşti-Jiu
 • Învelitoare acoperis Buşteni
 • Învelitoare acoperis Buziaş
 • Învelitoare acoperis Cajvana
 • Învelitoare acoperis Calafat
 • Învelitoare acoperis Călan
 • Învelitoare acoperis Călimăneşti
 • Învelitoare acoperis Câmpeni
 • Învelitoare acoperis Câmpia Turzii
 • Învelitoare acoperis Câmpina
 • Învelitoare acoperis Câmpulung
 • Învelitoare acoperis Câmpulung Moldovenesc
 • Învelitoare acoperis Caracal
 • Învelitoare acoperis Caransebeş
 • Învelitoare acoperis Carei
 • Învelitoare acoperis Cavnic
 • Învelitoare acoperis Căzăneşti
 • Învelitoare acoperis Cehu Silvaniei
 • Învelitoare acoperis Cernavodă
 • Învelitoare acoperis Chişineu-Criş
 • Învelitoare acoperis Ciacova
 • Învelitoare acoperis Cisnădie
 • Învelitoare acoperis Codlea
 • Învelitoare acoperis Comăneşti
 • Învelitoare acoperis Comarnic
 • Învelitoare acoperis Copşa Mică
 • Învelitoare acoperis Corabia
 • Învelitoare acoperis Costeşti
 • Învelitoare acoperis Covasna
 • Învelitoare acoperis Cristuru Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Cugir
 • Învelitoare acoperis Curtea de Argeş
 • Învelitoare acoperis Curtici
 • Învelitoare acoperis Dăbuleni
 • Învelitoare acoperis Darabani
 • Învelitoare acoperis Dărmăneşti
 • Învelitoare acoperis Dej
 • Învelitoare acoperis Deta
 • Învelitoare acoperis Dolhasca
 • Învelitoare acoperis Dorohoi
 • Învelitoare acoperis Drăgăneşti
 • Învelitoare acoperis Drăgăneşti-Olt
 • Învelitoare acoperis Drăgăşani
 • Învelitoare acoperis Dragomireşti
 • Învelitoare acoperis Eforie
 • Învelitoare acoperis Făgăraş
 • Învelitoare acoperis Făget
 • Învelitoare acoperis Fălticeni
 • Învelitoare acoperis Făurei
 • Învelitoare acoperis Feteşti
 • Învelitoare acoperis Fieni
 • Învelitoare acoperis Fierbinţi-Târg
 • Învelitoare acoperis Filiaşi
 • Învelitoare acoperis Flămânzi
 • Învelitoare acoperis Frasin
 • Învelitoare acoperis Fundulea
 • Învelitoare acoperis Găeşti
 • Învelitoare acoperis Gătaia
 • Învelitoare acoperis Geoagiu
 • Învelitoare acoperis Gheorgheni
 • Învelitoare acoperis Gherla
 • Învelitoare acoperis Ghimbav
 • Învelitoare acoperis Gura Humorului
 • Învelitoare acoperis Hârlău
 • Învelitoare acoperis Hârşova
 • Învelitoare acoperis Haţeg
 • Învelitoare acoperis Horezu
 • Învelitoare acoperis Huedin
 • Învelitoare acoperis Huşi
 • Învelitoare acoperis Ianca
 • Învelitoare acoperis Iernut
 • Învelitoare acoperis Ineu
 • Învelitoare acoperis Însurăţei
 • Învelitoare acoperis Întorsura Buzăului
 • Învelitoare acoperis Isaccea
 • Învelitoare acoperis Jibou
 • Învelitoare acoperis Lehliu-Gară
 • Învelitoare acoperis Lipova
 • Învelitoare acoperis Liteni
 • Învelitoare acoperis Livada
 • Învelitoare acoperis Luduş
 • Învelitoare acoperis Lugoj
 • Învelitoare acoperis Lupeni
 • Învelitoare acoperis Mangalia
 • Învelitoare acoperis Mărăşeşti
 • Învelitoare acoperis Marghita
 • Învelitoare acoperis Medgidia
 • Învelitoare acoperis Miercurea Nirajului
 • Învelitoare acoperis Miercurea Sibiului
 • Învelitoare acoperis Miercurea-Ciuc
 • Învelitoare acoperis Mihăileşti
 • Învelitoare acoperis Milişăuţi
 • Învelitoare acoperis Mioveni
 • Învelitoare acoperis Mizil
 • Învelitoare acoperis Moineşti
 • Învelitoare acoperis Moldova Nouă
 • Învelitoare acoperis Moreni
 • Învelitoare acoperis Motru
 • Învelitoare acoperis Murfatlar
 • Învelitoare acoperis Murgeni
 • Învelitoare acoperis Nădlac
 • Învelitoare acoperis Năsăud
 • Învelitoare acoperis Năvodari
 • Învelitoare acoperis Negreşti
 • Învelitoare acoperis Negreşti-Oaş
 • Învelitoare acoperis Negru Vodă
 • Învelitoare acoperis Nehoiu
 • Învelitoare acoperis Novaci
 • Învelitoare acoperis Nucet
 • Învelitoare acoperis Ocna Mureş
 • Învelitoare acoperis Ocna Sibiului
 • Învelitoare acoperis Ocnele Mari
 • Învelitoare acoperis Odobeşti
 • Învelitoare acoperis Odorheiu Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Olteniţa
 • Învelitoare acoperis Oneşti
 • Învelitoare acoperis Orăştie
 • Învelitoare acoperis Oraviţa
 • Învelitoare acoperis Orşova
 • Învelitoare acoperis Oţelu Roşu
 • Învelitoare acoperis Ovidiu
 • Învelitoare acoperis Panciu
 • Învelitoare acoperis Pâncota
 • Învelitoare acoperis Paşcani
 • Învelitoare acoperis Pătârlagele
 • Învelitoare acoperis Pecica
 • Învelitoare acoperis Petrila
 • Învelitoare acoperis Petroşani
 • Învelitoare acoperis Piatra-Olt
 • Învelitoare acoperis Plopeni
 • Învelitoare acoperis Podu Iloaiei
 • Învelitoare acoperis Pogoanele
 • Învelitoare acoperis Potcoava
 • Învelitoare acoperis Predeal
 • Învelitoare acoperis Pucioasa
 • Învelitoare acoperis Răcari
 • Învelitoare acoperis Rădăuţi
 • Învelitoare acoperis Râmnicu Sărat
 • Învelitoare acoperis Râşnov
 • Învelitoare acoperis Recaş
 • Învelitoare acoperis Reghin
 • Învelitoare acoperis Roşiori de Vede
 • Învelitoare acoperis Rovinari
 • Învelitoare acoperis Roznov
 • Învelitoare acoperis Rupea
 • Învelitoare acoperis Săcele
 • Învelitoare acoperis Săcueni
 • Învelitoare acoperis Salcea
 • Învelitoare acoperis Sălişte
 • Învelitoare acoperis Săliştea de Sus
 • Învelitoare acoperis Salonta
 • Învelitoare acoperis Sângeorgiu de Pădure
 • Învelitoare acoperis Sângeorz-Băi
 • Învelitoare acoperis Sânnicolau Mare
 • Învelitoare acoperis Sântana
 • Învelitoare acoperis Sărmaşu
 • Învelitoare acoperis Săveni
 • Învelitoare acoperis Scorniceşti
 • Învelitoare acoperis Sebeş
 • Învelitoare acoperis Sebiş
 • Învelitoare acoperis Segarcea
 • Învelitoare acoperis Seini
 • Învelitoare acoperis Sighetu Marmaţiei
 • Învelitoare acoperis Sighişoara
 • Învelitoare acoperis Simeria
 • Învelitoare acoperis Şimleu Silvaniei
 • Învelitoare acoperis Sinaia
 • Învelitoare acoperis Siret
 • Învelitoare acoperis Slănic
 • Învelitoare acoperis Slănic-Moldova
 • Învelitoare acoperis Solca
 • Învelitoare acoperis Şomcuta Mare
 • Învelitoare acoperis Sovata
 • Învelitoare acoperis Ştefăneşti
 • Învelitoare acoperis Ştefăneşti
 • Învelitoare acoperis Ştei
 • Învelitoare acoperis Strehaia
 • Învelitoare acoperis Sulina
 • Învelitoare acoperis Tălmaciu
 • Învelitoare acoperis Ţăndărei
 • Învelitoare acoperis Târgu Bujor
 • Învelitoare acoperis Târgu Cărbuneşti
 • Învelitoare acoperis Târgu Frumos
 • Învelitoare acoperis Târgu Lăpuş
 • Învelitoare acoperis Târgu Neamţ
 • Învelitoare acoperis Târgu Ocna
 • Învelitoare acoperis Târgu Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Târnăveni
 • Învelitoare acoperis Tăşnad
 • Învelitoare acoperis Tăuţii-Măgherăuş
 • Învelitoare acoperis Techirghiol
 • Învelitoare acoperis Tecuci
 • Învelitoare acoperis Teiuş
 • Învelitoare acoperis Ţicleni
 • Învelitoare acoperis Tismana
 • Învelitoare acoperis Titu
 • Învelitoare acoperis Topliţa
 • Învelitoare acoperis Topoloveni
 • Învelitoare acoperis Turceni
 • Învelitoare acoperis Turnu Măgurele
 • Învelitoare acoperis Ulmeni
 • Învelitoare acoperis Ungheni
 • Învelitoare acoperis Uricani
 • Învelitoare acoperis Urlaţi
 • Învelitoare acoperis Urziceni
 • Învelitoare acoperis Valea lui Mihai
 • Învelitoare acoperis Vălenii de Munte
 • Învelitoare acoperis Vânju Mare
 • Învelitoare acoperis Vaşcău
 • Învelitoare acoperis Vatra Dornei
 • Învelitoare acoperis Vicovu de Sus
 • Învelitoare acoperis Victoria
 • Învelitoare acoperis Videle
 • Învelitoare acoperis Vişeu de Sus
 • Învelitoare acoperis Vlăhiţa
 • Învelitoare acoperis Vulcan
 • Învelitoare acoperis Zărneşti
 • Învelitoare acoperis Zimnicea
 • Învelitoare acoperis Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate