Pentru zona

    Plăci din fibrociment pentru acoperiș și fațadă, preț panouri fibrociment

    Articolul a fost citit chiar de 1657+ utilizatori
    Plăcile din fibrociment au fost folosite de mult timp în construcții datorită multifunctionalității lor. Aceste panouri pentru acoperiș și fațadă sunt produse ca ondulate sau plate și în producție de serie conform unui anumit șablon. Sunt fabricate din așa-numitul ciment Portland, apă și aditivi, la care se adaugă alcool polivinilic și fibre de celuloză prelucrate. Toate aceste ingrediente sunt prietenoase cu mediul, iar datorită greutății lor specifice reduse, sunt considerate un material ușor care nu îngreunează prea mult construcția.
    Articol de specialitate 1657
    Învelitoare acoperis
    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Compoziția plăcii de fibrociment

    Fibrele de azbest erau folosite cândva ca liant pentru plăcile de fibrociment, dar astăzi sunt interzise, ​​deoarece azbestul este recunoscut ca un material foarte dăunător și inacceptabil pentru mediu. Compoziția plăcilor din fibrociment constă acum din ciment Portland, apă, materiale de umplutură și alcool polivinilic armat și fibre de celuloză prelucrate. Acestea sunt materii prime care nu sunt dăunătoare mediului sau oamenilor și de aceea sunt realizate din acestea acoperișuri durabile, solide și flexibile structural.

    Toate ingredientele necesare sunt combinate în procesul de producție din fabrică într-un amestec care este trecut prin role speciale. Pe banda transportoare se aplică mai multe straturi de masă și se formează sub presiunea presei în matrițe după modele special concepute, iar apoi curelele astfel formate sunt tăiate și uscate.

    2. Care sunt caracteristicile plăcilor din fibrocement pentru acoperiș?

    Plăcile din fibrocement pentru acoperiș  sunt de fapt un material de acoperiș realizat din ingrediente naturale și, prin urmare, sunt ecologice. Plăcile de acoperiș produse în acest mod se caracterizează prin capacitate de încărcare și rezistență mai mare, rezistență la apă, mucegai, putrezire, bacterii și diferite condiții meteorologice; servesc la izolarea fonică, sunt ignifuge, permeabile la vapori și au o durată de viață lungă. Fibrele de celuloză întăresc miezul de ciment, făcând placa foarte rezistentă, în timp ce alți aditivi și procesul de producție în sine asigură rezistența mecanică și stabilitatea. De asemenea, este foarte important ca structura lor să fie omogenă și ca armătura cu fibre să fie distribuită pe toată suprafața și adâncimea, în interiorul miezului plăcii. Acest tip de acoperiș poate fi instalat pe clădiri nou construite, dar cu siguranță poate fi folosit pentru renovarea acoperișurilor dărăpănate, deoarece greutatea sa specifică este mică și nu reprezintă o sarcină mare pentru structura clădirii, adică structura de sustinere.

    3. Dimensiunile și formele plăcilor din fibrocement pentru acoperiș

    Când vine vorba de acest tip de acoperiș, puteții alege între table ondulata si plate, iar ambele tipuri sunt disponibile în diverse profile, dimensiuni și culori. Aceste plăci sunt un acoperiș foarte practic, destinată acoperirii oricărui tip de acoperiș pentru clădiri rezidențiale, sociale, industriale sau agricole. Datorită dimensiunilor standardizate, panourile sunt potrivite atât pentru acoperișuri plate, cât și pentru acoperișuri abrupte, cu o pantă de 7° și mai mult.

    Sunt produse în profile de diferite grosimi marcate cu numere (cel mai adesea 9 și 12 mm), în timp ce dimensiunile sunt standardizate și variază de la 300x125 cm, 260x125 cm și 260x60 cm, deși există și firme care pot lucra cu alte dimensiuni în funcție de mașinile lor. Plăcile sunt împărțite în plăci de fibrociment cu undă înaltă și undă joasă. În funcție de tipul ales de proiectantul dvs., acoperișul poate fi acoperit cu un sistem de acoperire simplu sau dublu și puteți alege dintre diferite formate și dispoziții de panouri. Desigur, un singur pliu este mai economic, iar pentru această metodă de operare se folosesc de obicei panouri mici de 40x40 cm. Un acoperiș realizat în acest fel va arăta divers și elegant în același timp.

    Dacă proiectantul dvs. decide asupra unui sistem de acoperire dublă, știți că acesta este una dintre cele mai fiabile modalități de instalare a acoperișului, deoarece suprafața acoperișului este acoperită de două ori pe întreaga suprafață și chiar de trei ori în locurile de suprapunere, adică , articulații. Panourile de 40x40 sau 40x72 cm sunt de obicei folosite pentru plierea dublă.

    Pe lângă toate acestea, trebuie menționat că plăcile din fibrocement pentru acoperiș pot fi vopsite și cu o dublă aplicare de culoare acrilic pur roșu, maro, închis sau gri deschis (cel mai adesea, în timp ce alte culori sunt încărcate suplimentar), deși sunt disponibile și panouri nevopsite. Indiferent de culoarea pe care o alegeți în conformitate cu fațada și, în general, cu estetica și stilul casei și grădinii, fiecare va arăta frumos, uniform și natural.

    4. Plăci din fibrociment - montaj

    Dacă dimensiunile și profilele sunt aceleași cu plăcile vechi de azbociment, noile plăci pot fi atașate (prin înșurubare sau prindere) de șipcile existente nedeteriorate și de structura de susținere înlăcuită, asigurând astfel o reabilitare ușoară, rapidă și economic.

    Plăcile din fibrociment sunt atașate structurii de susținere cu șuruburi SFS, astfel încât să reziste la vânturi și furtuni și mai puternice, care sunt din ce în ce mai des întâlnite astăzi. Plăcile din fibrociment sunt potrivite pentru acoperirea unei game largi de pante, dar vă recomandăm să citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile producătorului. Dacă nu aveți experiență în lucrul cu astfel de materiale și în comerțul cu acoperișuri în general, vă recomandăm să contactați un meșter cu experiență.

    Placa fibrociment acoperis
    Panourile din fibrociment sunt realizate din materii prime ecologice și ecologice și sunt o acoperire durabilă, rezistentă și flexibilă structural pentru acoperiș și/sau fațadă.

    5. Plăci din fibrociment pentru fațadă

    Acest tip de plăci și-au găsit locul și pe fațade. Este vorba în principal despre plăcile de fațadă de format mare, care sunt din ce în ce mai prezente în arhitectura modernă. În trecut, panourile ondulate erau utilizate pe scară largă pentru fațade, în special pentru protejarea elementelor din părțile umbrite ale clădirilor. Panourile de fațadă de format mare sunt durabile, cu aspect modern și utilizate pe scară largă pentru sistemele de fațadă ventilate.

    Sunt disponibile în diferite finisaje și în peste 70 de nuanțe. Panourile de fațadă de format mare au o suprafață tratată special, margini impregnate și un strat special pe partea din spate. După tăierea tuturor celor patru margini, acestea pot fi tăiate în continuare la dimensiunea dorită. Se instaleaza in rosturi orizontale si verticale, alternativ in benzi cu suprapuneri orizontale peste o substructura metalica sau din lemn. Dacă sunt luate ca elemente pur estetice pentru a acoperi, de exemplu, o fațadă veche, atunci sunt doar lipite de suprafețe.

    6. Acoperiș din fibrociment – preț

    Cât costă plăcile din fibrociment? Plăcile din fibrociment costă între 1,5 și 2 EURO în funcție de profil, dimensiuni, culoare și furnizor.

    Dacă decideți să montații plăci de fibrociment, ne puteți contacta la Daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la întrebarea dumneavoastră cu o ofertă adecvată. Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Placi fibrociment acoperis
    Plăcile din fibrociment sunt un acoperiș ecologic, efficient din punct de vedere energetic și perfect estetic, destinat clădirilor nou construite, precum și pentru renovarea celor în stare precară.
    Placa fibrobeton
    Placă din  fibrociment ondulată
    Placă fibrobeton ondulată
    Placă din fibrociment plană

     

     

    Articol de specialitate 1657
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    9.6
    0

    HOUSE BOBICONSTRUCT SRL


    10
    0

    EUROŢIGLĂ S.R.L.


    9.3
    0

    AMONTI BUILDING EXPERT SRL-D


    10
    0

    DORNA ECOHOUSE SRL

    44