Pentru zona

    Streașina: clasică sau învelită?

    Articolul a fost citit chiar de 1467+ utilizatori
    Streașina este un element clasic de acoperiș care este utilizat pe scară largă în țara noastră. În plus față de valorile estetice, streașina acoperișului are și unele practice - protejează fațada și partea superioară a casei de intemperii, indiferent dacă este vorba de precipitații sau căldură, adică supraîncălzire. Streașina este partea acoperișului care se extinde dincolo de partea plană a clădirii.
    Articol de specialitate 1467
    streașina
    Avem 1117 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Diverse forme de streașină

    Există mai multe forme de streașină, de fapt, modalități de realizare. În primul rând, materialul trebuie ales cu atenție - impermeabil și suficient de flexibil, deși dur. Un alt lucru important este metoda de execuție, adică instalarea impermeabilă, fără așa-numite poduri termice. Există streașini clasice din lemn, fără umplutură, dar și închise ca niște cutii. Streașinile complet izolate cu diverse materiale sunt un tip special.

    1.1. Streașina clasică

    Streașina clasică de pe partea inferioară are grinzi de lemn vizibile, în timp ce celelalte straturi, deasupra grinzilor, sunt la fel ca și restul acoperișului. Părțile vizibile dintre grinzi sunt în mare parte plane. Cu o astfel de streașină, clădirea arată mai tradițională și se potrivește mai bine mediului natural.

    1.2. Streașina învelită

    O altă modalitate de instalare a streașinii este închiderea cu plăci din diverse materiale, astfel încât să arate la fel ca fațada. În acest caz, substructura este realizată mai întâi, în principal din aluminiu sau tablă zincată. Deasupra ei este fixată o acoperire, care poate fi la fel realizată din diferite materiale. În trecut, plăcile de gips sau knauf erau cele mai des folosite, dar s-au dovedit a fi rele, deoarece rețin umezeala. Ca o soluție alternativă bună, a fost utilizată izolația termică, cum ar fi plăcile de bentonită sau fragmacel, polistiren, polistiren extrudat sau altele similare. Peste acestea se poate folosi chiar și tencuială decorativă. În general vorbind, este important ca plăcile să fie impermeabile, ușoare, portante și ușor de prelucrat.

    2. Vopsirea unei streașini

    O protecție adecvată este crucială pentru longevitatea streașinii, precum și pentru toate celelalte părți exterioare ale casei. De îndată ce observați cum culoarea s-a schimbat sau se decojește, prindeți-vă de lucru fără nicio clipă de întârziere. Vopsirea streașinii este necesară pentru ca, în timp, stratul suprafeței de lemn sau gips-carton să nu fie deteriorat. Când vopsirea se face în mod regulat, este suficient un strat sau două, altfel vor fi necesare mai multe straturi și o protecție mai puternică. În cel mai rău caz, lemnul deteriorat va trebui înlocuit.

    Vă sugerăm să nu amânați repararea streașinii pentru a evita deteriorări profunde și, astfel, cheltuieli mai mari. Cele mai mari economisiri veți obține printr-o întreținere regulată la fiecare patru până la șase ani, deoarece un strat de vopseală este de obicei suficient în acel interval de timp.

    Dacă vă decideți pentru streașină, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    1467
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 1117 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane