Pentru zona

    Folie permeabilă la vapori - acoperiș secundar

    Articolul a fost citit chiar de 740+ utilizatori
    Prin fiecare acoperiș poate la un moment dat să curgă apa, iar apa este cel mai mare inamic al oricărei construcții care îi accelerează degradarea și putrezirea. De aceea, în zona noastră geografică este necesară acoperirea secundară. Acoperișul secundar, adică folia permeabilă la vapori, protejează izolația termică de pătrunderea apei și a umezelii, în cazul în care prin acoperiș curge apa. În plus, acoperișul secundar are multe alte puncte forte pe care le vom prezenta aici.
    Articol de specialitate 740
    folie permeabila la vapori
    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Ce este un acoperiș secundar?

    1.1. Acoperișul secundar este folie permeabilă la vapori

    Învelișul secundar al acoperișului, cu alte cuvinte acoperișul secundar, este de fapt o folie permeabilă la vapori, adică o folie de protecție care permite trecerea aburului, dar nu lasă apa să treacă. Printre altele, folia permeabilă la vapori acționează ca o protecție suplimentară împotriva vântului, deoarece protejează structura și interiorul de pătrunderea vântului și de fluctuațiile de temperatură care apar în consecință. Pe lângă reglarea umidității, care este scopul său principal, acoperișul secundar oferă și protecție termică.

    1.2. Folia permeabilă la vapori drenează condensul

    Pe lângă prevenirea trecerii apei în izolație, funcția sa principală și cea mai importantă este de a drena apa condensată de sub acoperiș și de a asigura trecerea controlată a umidității, în special a celei create în interiorul clădirii. De ce este acest lucru atât de important? Pătrunderea apei pluviale în clădire este împiedicată prin hidroizolație, iar din cauza diferențelor mari de temperatură, mai ales iarna, în interiorul structurii pot apărea aburi. Folia permeabilă la vapori permite vaporilor să treacă din interior spre exterior, ceea ce previne condensarea acestora și apariția unor deteriorări mari ale structurii.

    1.3. Folia permeabilă la vapori este necesară

    În zona noastră geografică este necesară montarea unui acoperiș secundar, întrucât caracteristicile climatului continental care este prezent în țara noastră, iernile relativ umede, sunt însoțite de temperaturi nocturne foarte scăzute. Prin urmare, clădirile trebuie încălzite mai bine, ceea ce duce în principal la crearea și condensarea aburului. Folia permeabilă la vapori este, prin urmare, o componentă necesară a oricărui acoperiș.

    2. Cum se montează un acoperiș secundar

    2.1. Acoperișul secundar necesită o montare profesională

    Deci, acoperișul secundar este o folie specială permeabilă la vapori care este plasată deasupra izolației termice a acoperișului. El trebuie montat corect pentru a funcționa adecvat - de fapt, să-și îndeplinească scopul.

    La proiectarea și montarea acoperișului, o atenție deosebită trebuie acordată montării foliei permeabile la vapori. Umiditatea, privind din interior, trece prin izolația termică și apoi prin acoperișul secundar spre suprafață. Dacă acoperișul secundar nu funcționează corect și nu permite circularea umidității, condensul va apărea în partea de jos. În acest caz izolația de sub acoperișul secundar se umezește, iar atunci și structura clădirii se umezește. Acest lucru poate duce la putrezire sau chiar la mucegai.

    „Folia permeabilă la vapori plasată necorespunzător, ale cărei îmbinări nu se etanșează, va începe să se separe de substrat și nu-și va atinge țelul.”

    2.2. Lipirea îmbinărilor

    Este foarte important ca îmbinările, de fapt, marginile dintre benzile de folie de pe acoperișul secundar să se lipească bine între ele, pentru că altfel umiditatea va trece necontrolat. De asemenea, în locurile în care folia nu este lipită corespunzător, se va ajunge la pătrunderea termică. În cazul acesta, puteți pierde cu până la 40% mai multă energie.

     Acoperișul secundar, de fapt, folia permeabilă la vapori, acționează și ca protecție împotriva vântului
    Acoperișul secundar, de fapt, folia permeabilă la vapori, acționează și ca protecție împotriva vântului

    3. Care folie permeabilă la vapori este cea mai bună?

    Acoperișurile secundare sunt de obicei produse sub formă de folie ușoară și flexibilă, iar pe piață există o selecție bogată. Puteți alege între diferite folii, precum Omega, Stamisol, Bramac Flex, Universal, Tyvek etc. Totuși, în loc de folii, din ce în ce mai populare devin diferite plăci de protecție, precum Agepan din fibre de lemn. Deoarece fiecare construcție este unică, vă sfătuim să consultați un expert înainte de a alege și a monta folia.

    4. Folie permeabilă la vapori - specificații

    „Foliile permeabile la vapori au întotdeauna specificația producătorului, așa că în funcție de acea descriere se alege cea potrivită acoperișului care trebuie realizat.”

    4.1. Care este rezistența acoperișului secundar?

    Rezistența aerului prin care trec vaporii de apă se determină pe baza valorii marcate pe produse cu „Sd”. De exemplu, valoarea lui Sd = 1 este egală cu rezistența unui strat de aer de 1 m grosime. Valorile Sd ale acoperișurilor secundare diferă mult, de obicei variind între Sd = 1 și Sd = 0,02 m.

    4.2. Cât de grea este folia permeabilă la vapori?

    La montarea acestei folii de protecție se determină și greutatea materialului pe m2. Greutățile acoperișurilor secundare sunt, de asemenea, foarte diferite; ele variază de obicei între 120 și 800 g/m2, dar pot fi și în afara acestui interval.

    4.3. Expunerea la razele UV

    Pe lângă valorile declarate, se determină cât timp acoperișul secundar poate fi expus la lumina soarelui, fără a-și modifica proprietățile primare chiar și sub influența razelor UV. Folia permeabilă la vapori nu este un strat care ar trebui expus direct la razele UV, cum ar fi, de exemplu, expusă hidroizolația.

    5. Folie permeabilă la vapori – preț

    Folia permeabilă la vapori reprezintă doar o mică parte din costul construirii unui acoperiș, iar prețurile sunt diferite și încep de la 13 RON/m2.

    Dacă decideți să montați sau să înlocuiți un acoperiș secundar, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 740
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    8.6
    0

    GEREBENEŞ D. LUDOVIC ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    9.7
    0

    SUZY & ROXY SRL


    9.9
    0

    OCEAN ART DESIGN SRL


    9.3
    0

    PAD SIM CONSTRUCT SRL