Pentru zona
  Țigla din beton, pe lângă țigla clasică de cărămidă, este o învelire foarte populară pentru acoperiș, deoarece are avantaje unice. În acest text, am abordat acele caracteristici, care sperăm că vă vor ajuta să luați decizia corectă de cumpărare.
  Articol de specialitate 72
  tigle beton
  Avem 892 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  1. Cum se fac țiglele din beton?

  Țiglele din beton sunt realizate dintr-un amestec de nisip, apă și liant. Calitatea betonului depinde în principal de calitatea cimentului, granulația nisipului și cantitatea de apă adăugată.

  Cel mai important lucru este să determinați raportul corect de ingrediente atunci când amestecați masa, deoarece doar așa poate fi suficient de rezistent betonul.

  În masa betonului se adaugă aditivi speciali care cresc rezistența la influențele externe. Țiglele, ca multe alte elemente de construcție, sunt produse într-o fabrică, prin presarea masei de beton în matrițe la presiune ridicată. Acest lucru creează forma binecunoscută a plăcilor. Plăcile sunt apoi tratate cu protecție suplimentară a suprafeței. Tigla de beton se usucă la duritatea necesară, de obicei în jur de 28 de zile.

  2. Țigle din beton - avantaje

  Învelirea din beton sunt cunoscute în primul rând pentru duritatea ridicată și capacitatea portantă. Betonul este un material extrem de rezistent și durabil, motiv pentru care un acoperiș acoperit cu acesta obține o durată de viață lungă. Acest tip de țiglă este rezistentă și la influențele meteorologice negative, razele UV, acizi și diferite tipuri de deteriorări mecanice. Pe lângă toate acestea, plăcile sunt și incombustibile și un izolator termic excelent, realizate din materiale naturale, iar producția în sine este mult mai curată din punct de vedere ecologic în comparație cu acoperișurile din lut și metal (produce semnificativ mai puțin CO2). Țigla din beton poate fi folosită pentru pante de acoperiș între 17° (cu acoperiș secundar), adică între 22° si 67°.

  Greutatea unui acoperiș din beton este de aproximativ 45 kg/m2, ceea ce este comparabil cu greutatea unui înveliș din cărămidă a acoperișului, cu un avantaj foarte important - este mai stabil la vânt. Construcțiile de astăzi sunt în general concepute pentru a rezista la sarcini semnificativ mai mari (greutatea acoperișului, zăpada, vânt).

  3. Țigla din beton - slăbiciuni

  Betonul este predispus la o varietate de probleme, inclusiv creșterea mușchilor și eflorescența, printre altele, care pot scurta semnificativ durata de viață a întregului acoperiș dacă nu este întreținut corespunzător.

  3.1.Țigla din beton „înflorește”

  Depuneri albe de carbonat de calciu pot fi găsite pe toate elementele din beton utilizate în construcții. De fapt, de multe ori pare că betonul s-a decolorat, adică are pete sau depuneri, dar este de fapt cristalizare de sare din cauza apei pe care o conține betonul. La fel se întâmplă și cu alte materiale naturale, precum tencuiala, piatra, lemnul, pe pereți sau ferestre, mai ales vara, la căldură, când apa se evaporă și sarea se depune. Poate apărea și din cauza vremii umede, mai ales în timpul iernii când betonul se usucă lent. Problema este mai frecventă la țiglele nou postate decât la cele care au fost postate cu un an sau doi în urmă. Dacă depozitele nu apar în primul an, este puțin probabil ca acestea să apară în anii următori.

  Procesele naturale de uscare (căldura de vară) îndepărtează „înflorirea”. Acest proces natural restabilește culoarea originală a țiglelor, precum și rezistența la apă și rezistența produsului. În cele mai multe cazuri, aceasta este mai mult o problemă vizuală decât ceva serios de care să vă faceți griji.

  Tigla beton
  Betonul este un material extrem de rezistent și durabil, motiv pentru care învelișul acoperișului din beton atinge o durată lungă de viață

   

  3.2. Schimbarea culorii țiglelor din beton

  O altă problemă vizuală este modul în care căldura afectează țiglele din beton. Cu cât țigla este mai întunecată, cu atât absoarbe mai multă căldură. Țigla din beton poate schimba astfel culoarea, ceea ce contribuie la scurtarea duratei de viață a acoperișului.

  3.3. Țigle beton fisurate sau sparte

  Fisurile sau spargerile tiglelor din beton pot apar din cauza impactului obiectelor (ramuri, impacturi ale obiectelor purtate de vânt puternic, grindina...). O atenție deosebită trebuie acordată părților abrupte ale acoperișului, în special sub deschiderile ferestrelor, deoarece pot exista deteriorari ale plăcilor când vă sprijiniți pe scară.

  3.4. Umiditatea

  Spațiile mansardelor pot fi umede. Acest lucru este de obicei cauzat de țiglele din beton sparte sau crăpate care permit scurgerea apei de ploaie. Este necesar să verificați în mod regulat dacă nu există scurgeri, deoarece acest lucru ar putea cauza deteriorarea structurii acoperișului și a tavanului. Verificați dacă partea inferioară a țiglelor din beton este uscată. Umiditatea poate apărea și din cauza condensului.

  3.5. Mușchi pe țigla din beton

  Dacă țiglele din beton sunt acoperite cu mușchi, aceasta afectează curgerea liberă a apei de pe acoperiș, încetinind de fapt scurgerea. Creșterea mușchilor trebuie monitorizată astfel încât să nu fie prea mult, deoarece acest lucru poate provoca daune grave.

  4. Țigla din beton - întreținerea corespunzătoare

  Controlul și monitorizarea stării acoperișului nu este deloc inutilă și nicio pierdere de timp sau bani - mai mult, este bine să angajați ocazional profesioniști care se vor ocupa de tot ce este necesar. Reparațiile de bază sau curățarea țiglelor trebuie făcute în mod corect. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să verificați țiglele în fiecare zi. De fapt, va fi suficient să o faceți doar de două ori pe an, primăvara și toamna, când se produc cea mai mare cantitate de daune.

  4.1. Nu folosiți jetul de apă de înaltă presiune!

  Conform cercetărilor efectuate, nu se recomandă folosirea unui jet de apă de înaltă presiune pentru a îndepărta mușchiul și alte murdărie de pe țiglele din beton, așa cum se face cu alte elemente din beton. Acest lucru se datorează faptului că aceste țigle de acoperiș absorb mai multă apă decât țiglele convenționale, ceea ce poate duce la sfărâmare sau crăpare. De asemenea, merită să știți că mușchiul nu dăunează acestor țigle ca un abraziv chimic agresiv. Pare chiar să adauge un pic de atractivitate, dinamism și aspect unic acoperișului. Trebuie doar să ai grijă să nu se răspândească și să nu se umfle prea mult.

  4.2. Îndepărtarea manuală a mușchiului

  Se poate face, dar cu blândețe. Mușchiul și alte impurități nu trebuie răzuite de pe țiglă, deoarece acestea pot fi deteriorate sau chiar sparte. Asta ar însemna apoi reparații constante și lucrări repetate.

  4.3. Îndepărtarea chimică a mușchilor

  Îndepărtarea chimică este o soluție eficientă, dar va trebui să angajați un profesionist. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că substanțele chimice care afectează mușchiul au efecte dăunătoare asupra altor viețuitoare, inclusiv asupra oamenilor, așa că trebuie manipulate cu grijă.

  4.4. Sârme de cupru

  O soluție pe termen mai lung este utilizarea sârmei de cupru. Acestea sunt fixate peste țigle pentru a preveni creșterea mușchiului. Poate părea surprinzător, dar este un proces chimic simplu - cuprul oxidează și eliberează sulfat de cupru în timpul precipitațiilor, ceea ce deranjează plantele.

  4.5. Curățare regulată a jgheaburilor

  Asigurați-vă că curățați frunzele și resturile de pe jgheab ori de câte ori este posibil. Acest lucru va evita stagnarea apei și va ajuta la prevenirea deteriorării țiglelor din beton.

  5. Țigla din beton - durata de viață

  Durata medie de viață a unei țigle din beton, după cum afirmă producătorii, este de aproximativ 30 de ani. Cu toate acestea, în practică s-a demonstrat că acest tip poate dura cel puțin 60 de ani și poate chiar mai mult dacă este întreținut corespunzător. Trebuie luate în considerare și condițiile de mediu. În zonele cu multă vreme extremă, cum ar fi vântul puternic sau grindina, va trebui să acordați mai multă atenție stării lor.

  6. Țigla din beton - preț

  Cât va fi necesar să aloci pentru acest tip de acoperiș depinde de tipul sau panta acoperișului, de marca betonului, dar și de antreprenor sau ofertant. Țiglele din beton sunt potrivite pentru acoperișuri cu o pantă de 17°-67°. La renovarea unui acoperiș, pe lângă montarea unui nou înveliș de acoperiș, trebuie adăugate și costurile de demontare și îndepărtare a acoperișului existent. Astăzi, toate tipurile de acoperișuri sunt de aceeași calitate în aceeași gamă de preț. Pretul plăcilor de beton începe de la 0,80 EURO/buc în sus. Se calculează că sunt aproximativ 10 țigle pe metru pătrat, deci un m2 de acoperiș te va costa aproximativ 8 EURO.

  Invelitoare acoperis
  Înlăturarea chimică este o soluție eficace, dar va trebui să angajați un profesionist. 

   

  Articol de specialitate 72
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 892 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 892 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 892 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
  8.9
  0

  CAROLINA & ALBERTO SRL


  10
  0

  Asociația Samu Mate


  9.2
  0

  R.M.A. PROFESIONAL CONSULTING SRL


  9
  0

  CONSTRUCTII ACOPERISURI SRL


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul ÎNVELITOARE ACOPERIS?

 • Învelitoare acoperis Bucureşti
 • Învelitoare acoperis Cluj-Napoca
 • Învelitoare acoperis Constanţa
 • Învelitoare acoperis Dumbrăveni
 • Învelitoare acoperis Iaşi
 • Învelitoare acoperis Timişoara
 • Învelitoare acoperis Alba Iulia
 • Învelitoare acoperis Arad
 • Învelitoare acoperis Bacău
 • Învelitoare acoperis Baia Mare
 • Învelitoare acoperis Bârlad
 • Învelitoare acoperis Bistriţa
 • Învelitoare acoperis Botoşani
 • Învelitoare acoperis Brăila
 • Învelitoare acoperis Braşov
 • Învelitoare acoperis Buzău
 • Învelitoare acoperis Călăraşi
 • Învelitoare acoperis Craiova
 • Învelitoare acoperis Deva
 • Învelitoare acoperis Drobeta-Turnu Severin
 • Învelitoare acoperis Focşani
 • Învelitoare acoperis Galaţi
 • Învelitoare acoperis Giurgiu
 • Învelitoare acoperis Hunedoara
 • Învelitoare acoperis Mediaş
 • Învelitoare acoperis Oradea
 • Învelitoare acoperis Piatra-Neamţ
 • Învelitoare acoperis Piteşti
 • Învelitoare acoperis Ploieşti
 • Învelitoare acoperis Râmnicu Vâlcea
 • Învelitoare acoperis Reşiţa
 • Învelitoare acoperis Roman
 • Învelitoare acoperis Satu Mare
 • Învelitoare acoperis Sfântu Gheorghe
 • Învelitoare acoperis Sibiu
 • Învelitoare acoperis Slatina
 • Învelitoare acoperis Slobozia
 • Învelitoare acoperis Suceava
 • Învelitoare acoperis Târgovişte
 • Învelitoare acoperis Târgu Jiu
 • Învelitoare acoperis Târgu Mureş
 • Învelitoare acoperis Tulcea
 • Învelitoare acoperis Turda
 • Învelitoare acoperis Vaslui
 • Învelitoare acoperis Zalău
 • Învelitoare acoperis Abrud
 • Învelitoare acoperis Adjud
 • Învelitoare acoperis Agnita
 • Învelitoare acoperis Aiud
 • Învelitoare acoperis Aleşd
 • Învelitoare acoperis Alexandria
 • Învelitoare acoperis Amara
 • Învelitoare acoperis Anina
 • Învelitoare acoperis Aninoasa
 • Învelitoare acoperis Ardud
 • Învelitoare acoperis Avrig
 • Învelitoare acoperis Azuga
 • Învelitoare acoperis Babadag
 • Învelitoare acoperis Baia de Aramă
 • Învelitoare acoperis Baia de Arieş
 • Învelitoare acoperis Baia Sprie
 • Învelitoare acoperis Băile Govora
 • Învelitoare acoperis Băile Herculane
 • Învelitoare acoperis Băile Olăneşti
 • Învelitoare acoperis Băile Tuşnad
 • Învelitoare acoperis Băileşti
 • Învelitoare acoperis Bălan
 • Învelitoare acoperis Bălceşti
 • Învelitoare acoperis Balş
 • Învelitoare acoperis Băneasa
 • Învelitoare acoperis Baraolt
 • Învelitoare acoperis Bechet
 • Învelitoare acoperis Beclean
 • Învelitoare acoperis Beiuş
 • Învelitoare acoperis Berbeşti
 • Învelitoare acoperis Bereşti
 • Învelitoare acoperis Bicaz
 • Învelitoare acoperis Blaj
 • Învelitoare acoperis Bocşa
 • Învelitoare acoperis Boldeşti-Scăeni
 • Învelitoare acoperis Bolintin-Vale
 • Învelitoare acoperis Borşa
 • Învelitoare acoperis Borsec
 • Învelitoare acoperis Brad
 • Învelitoare acoperis Bran
 • Învelitoare acoperis Breaza
 • Învelitoare acoperis Brezoi
 • Învelitoare acoperis Broşteni
 • Învelitoare acoperis Bucecea
 • Învelitoare acoperis Budeşti
 • Învelitoare acoperis Buhuşi
 • Învelitoare acoperis Bumbeşti-Jiu
 • Învelitoare acoperis Buşteni
 • Învelitoare acoperis Buziaş
 • Învelitoare acoperis Cajvana
 • Învelitoare acoperis Calafat
 • Învelitoare acoperis Călan
 • Învelitoare acoperis Călimăneşti
 • Învelitoare acoperis Câmpeni
 • Învelitoare acoperis Câmpia Turzii
 • Învelitoare acoperis Câmpina
 • Învelitoare acoperis Câmpulung
 • Învelitoare acoperis Câmpulung Moldovenesc
 • Învelitoare acoperis Caracal
 • Învelitoare acoperis Caransebeş
 • Învelitoare acoperis Carei
 • Învelitoare acoperis Cavnic
 • Învelitoare acoperis Căzăneşti
 • Învelitoare acoperis Cehu Silvaniei
 • Învelitoare acoperis Cernavodă
 • Învelitoare acoperis Chişineu-Criş
 • Învelitoare acoperis Ciacova
 • Învelitoare acoperis Cisnădie
 • Învelitoare acoperis Codlea
 • Învelitoare acoperis Comăneşti
 • Învelitoare acoperis Comarnic
 • Învelitoare acoperis Copşa Mică
 • Învelitoare acoperis Corabia
 • Învelitoare acoperis Costeşti
 • Învelitoare acoperis Covasna
 • Învelitoare acoperis Cristuru Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Cugir
 • Învelitoare acoperis Curtea de Argeş
 • Învelitoare acoperis Curtici
 • Învelitoare acoperis Dăbuleni
 • Învelitoare acoperis Darabani
 • Învelitoare acoperis Dărmăneşti
 • Învelitoare acoperis Dej
 • Învelitoare acoperis Deta
 • Învelitoare acoperis Dolhasca
 • Învelitoare acoperis Dorohoi
 • Învelitoare acoperis Drăgăneşti
 • Învelitoare acoperis Drăgăneşti-Olt
 • Învelitoare acoperis Drăgăşani
 • Învelitoare acoperis Dragomireşti
 • Învelitoare acoperis Eforie
 • Învelitoare acoperis Făgăraş
 • Învelitoare acoperis Făget
 • Învelitoare acoperis Fălticeni
 • Învelitoare acoperis Făurei
 • Învelitoare acoperis Feteşti
 • Învelitoare acoperis Fieni
 • Învelitoare acoperis Fierbinţi-Târg
 • Învelitoare acoperis Filiaşi
 • Învelitoare acoperis Flămânzi
 • Învelitoare acoperis Frasin
 • Învelitoare acoperis Fundulea
 • Învelitoare acoperis Găeşti
 • Învelitoare acoperis Gătaia
 • Învelitoare acoperis Geoagiu
 • Învelitoare acoperis Gheorgheni
 • Învelitoare acoperis Gherla
 • Învelitoare acoperis Ghimbav
 • Învelitoare acoperis Gura Humorului
 • Învelitoare acoperis Hârlău
 • Învelitoare acoperis Hârşova
 • Învelitoare acoperis Haţeg
 • Învelitoare acoperis Horezu
 • Învelitoare acoperis Huedin
 • Învelitoare acoperis Huşi
 • Învelitoare acoperis Ianca
 • Învelitoare acoperis Iernut
 • Învelitoare acoperis Ineu
 • Învelitoare acoperis Însurăţei
 • Învelitoare acoperis Întorsura Buzăului
 • Învelitoare acoperis Isaccea
 • Învelitoare acoperis Jibou
 • Învelitoare acoperis Lehliu-Gară
 • Învelitoare acoperis Lipova
 • Învelitoare acoperis Liteni
 • Învelitoare acoperis Livada
 • Învelitoare acoperis Luduş
 • Învelitoare acoperis Lugoj
 • Învelitoare acoperis Lupeni
 • Învelitoare acoperis Mangalia
 • Învelitoare acoperis Mărăşeşti
 • Învelitoare acoperis Marghita
 • Învelitoare acoperis Medgidia
 • Învelitoare acoperis Miercurea Nirajului
 • Învelitoare acoperis Miercurea Sibiului
 • Învelitoare acoperis Miercurea-Ciuc
 • Învelitoare acoperis Mihăileşti
 • Învelitoare acoperis Milişăuţi
 • Învelitoare acoperis Mioveni
 • Învelitoare acoperis Mizil
 • Învelitoare acoperis Moineşti
 • Învelitoare acoperis Moldova Nouă
 • Învelitoare acoperis Moreni
 • Învelitoare acoperis Motru
 • Învelitoare acoperis Murfatlar
 • Învelitoare acoperis Murgeni
 • Învelitoare acoperis Nădlac
 • Învelitoare acoperis Năsăud
 • Învelitoare acoperis Năvodari
 • Învelitoare acoperis Negreşti
 • Învelitoare acoperis Negreşti-Oaş
 • Învelitoare acoperis Negru Vodă
 • Învelitoare acoperis Nehoiu
 • Învelitoare acoperis Novaci
 • Învelitoare acoperis Nucet
 • Învelitoare acoperis Ocna Mureş
 • Învelitoare acoperis Ocna Sibiului
 • Învelitoare acoperis Ocnele Mari
 • Învelitoare acoperis Odobeşti
 • Învelitoare acoperis Odorheiu Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Olteniţa
 • Învelitoare acoperis Oneşti
 • Învelitoare acoperis Orăştie
 • Învelitoare acoperis Oraviţa
 • Învelitoare acoperis Orşova
 • Învelitoare acoperis Oţelu Roşu
 • Învelitoare acoperis Ovidiu
 • Învelitoare acoperis Panciu
 • Învelitoare acoperis Pâncota
 • Învelitoare acoperis Paşcani
 • Învelitoare acoperis Pătârlagele
 • Învelitoare acoperis Pecica
 • Învelitoare acoperis Petrila
 • Învelitoare acoperis Petroşani
 • Învelitoare acoperis Piatra-Olt
 • Învelitoare acoperis Plopeni
 • Învelitoare acoperis Podu Iloaiei
 • Învelitoare acoperis Pogoanele
 • Învelitoare acoperis Potcoava
 • Învelitoare acoperis Predeal
 • Învelitoare acoperis Pucioasa
 • Învelitoare acoperis Răcari
 • Învelitoare acoperis Rădăuţi
 • Învelitoare acoperis Râmnicu Sărat
 • Învelitoare acoperis Râşnov
 • Învelitoare acoperis Recaş
 • Învelitoare acoperis Reghin
 • Învelitoare acoperis Roşiori de Vede
 • Învelitoare acoperis Rovinari
 • Învelitoare acoperis Roznov
 • Învelitoare acoperis Rupea
 • Învelitoare acoperis Săcele
 • Învelitoare acoperis Săcueni
 • Învelitoare acoperis Salcea
 • Învelitoare acoperis Sălişte
 • Învelitoare acoperis Săliştea de Sus
 • Învelitoare acoperis Salonta
 • Învelitoare acoperis Sângeorgiu de Pădure
 • Învelitoare acoperis Sângeorz-Băi
 • Învelitoare acoperis Sânnicolau Mare
 • Învelitoare acoperis Sântana
 • Învelitoare acoperis Sărmaşu
 • Învelitoare acoperis Săveni
 • Învelitoare acoperis Scorniceşti
 • Învelitoare acoperis Sebeş
 • Învelitoare acoperis Sebiş
 • Învelitoare acoperis Segarcea
 • Învelitoare acoperis Seini
 • Învelitoare acoperis Sighetu Marmaţiei
 • Învelitoare acoperis Sighişoara
 • Învelitoare acoperis Simeria
 • Învelitoare acoperis Şimleu Silvaniei
 • Învelitoare acoperis Sinaia
 • Învelitoare acoperis Siret
 • Învelitoare acoperis Slănic
 • Învelitoare acoperis Slănic-Moldova
 • Învelitoare acoperis Solca
 • Învelitoare acoperis Şomcuta Mare
 • Învelitoare acoperis Sovata
 • Învelitoare acoperis Ştefăneşti
 • Învelitoare acoperis Ştefăneşti
 • Învelitoare acoperis Ştei
 • Învelitoare acoperis Strehaia
 • Învelitoare acoperis Sulina
 • Învelitoare acoperis Tălmaciu
 • Învelitoare acoperis Ţăndărei
 • Învelitoare acoperis Târgu Bujor
 • Învelitoare acoperis Târgu Cărbuneşti
 • Învelitoare acoperis Târgu Frumos
 • Învelitoare acoperis Târgu Lăpuş
 • Învelitoare acoperis Târgu Neamţ
 • Învelitoare acoperis Târgu Ocna
 • Învelitoare acoperis Târgu Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Târnăveni
 • Învelitoare acoperis Tăşnad
 • Învelitoare acoperis Tăuţii-Măgherăuş
 • Învelitoare acoperis Techirghiol
 • Învelitoare acoperis Tecuci
 • Învelitoare acoperis Teiuş
 • Învelitoare acoperis Ţicleni
 • Învelitoare acoperis Tismana
 • Învelitoare acoperis Titu
 • Învelitoare acoperis Topliţa
 • Învelitoare acoperis Topoloveni
 • Învelitoare acoperis Turceni
 • Învelitoare acoperis Turnu Măgurele
 • Învelitoare acoperis Ulmeni
 • Învelitoare acoperis Ungheni
 • Învelitoare acoperis Uricani
 • Învelitoare acoperis Urlaţi
 • Învelitoare acoperis Urziceni
 • Învelitoare acoperis Valea lui Mihai
 • Învelitoare acoperis Vălenii de Munte
 • Învelitoare acoperis Vânju Mare
 • Învelitoare acoperis Vaşcău
 • Învelitoare acoperis Vatra Dornei
 • Învelitoare acoperis Vicovu de Sus
 • Învelitoare acoperis Victoria
 • Învelitoare acoperis Videle
 • Învelitoare acoperis Vişeu de Sus
 • Învelitoare acoperis Vlăhiţa
 • Învelitoare acoperis Vulcan
 • Învelitoare acoperis Zărneşti
 • Învelitoare acoperis Zimnicea
 • Învelitoare acoperis Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate