Pentru zona
  Țigla din beton, pe lângă țigla clasică de cărămidă, este o învelire foarte populară pentru acoperiș, deoarece are avantaje unice. În acest text, am abordat acele caracteristici, care sperăm că vă vor ajuta să luați decizia corectă de cumpărare.
  Articol de specialitate 450
  tigle beton
  Avem 1055 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  1. Cum se fac țiglele din beton?

  Țiglele din beton sunt realizate dintr-un amestec de nisip, apă și liant. Calitatea betonului depinde în principal de calitatea cimentului, granulația nisipului și cantitatea de apă adăugată.

  Cel mai important lucru este să determinați raportul corect de ingrediente atunci când amestecați masa, deoarece doar așa poate fi suficient de rezistent betonul.

  În masa betonului se adaugă aditivi speciali care cresc rezistența la influențele externe. Țiglele, ca multe alte elemente de construcție, sunt produse într-o fabrică, prin presarea masei de beton în matrițe la presiune ridicată. Acest lucru creează forma binecunoscută a plăcilor. Plăcile sunt apoi tratate cu protecție suplimentară a suprafeței. Tigla de beton se usucă la duritatea necesară, de obicei în jur de 28 de zile.

  2. Țigle din beton - avantaje

  Învelirea din beton sunt cunoscute în primul rând pentru duritatea ridicată și capacitatea portantă. Betonul este un material extrem de rezistent și durabil, motiv pentru care un acoperiș acoperit cu acesta obține o durată de viață lungă. Acest tip de țiglă este rezistentă și la influențele meteorologice negative, razele UV, acizi și diferite tipuri de deteriorări mecanice. Pe lângă toate acestea, plăcile sunt și incombustibile și un izolator termic excelent, realizate din materiale naturale, iar producția în sine este mult mai curată din punct de vedere ecologic în comparație cu acoperișurile din lut și metal (produce semnificativ mai puțin CO2). Țigla din beton poate fi folosită pentru pante de acoperiș între 17° (cu acoperiș secundar), adică între 22° si 67°.

  Greutatea unui acoperiș din beton este de aproximativ 45 kg/m2, ceea ce este comparabil cu greutatea unui înveliș din cărămidă a acoperișului, cu un avantaj foarte important - este mai stabil la vânt. Construcțiile de astăzi sunt în general concepute pentru a rezista la sarcini semnificativ mai mari (greutatea acoperișului, zăpada, vânt).

  3. Țigla din beton - slăbiciuni

  Betonul este predispus la o varietate de probleme, inclusiv creșterea mușchilor și eflorescența, printre altele, care pot scurta semnificativ durata de viață a întregului acoperiș dacă nu este întreținut corespunzător.

  3.1.Țigla din beton „înflorește”

  Depuneri albe de carbonat de calciu pot fi găsite pe toate elementele din beton utilizate în construcții. De fapt, de multe ori pare că betonul s-a decolorat, adică are pete sau depuneri, dar este de fapt cristalizare de sare din cauza apei pe care o conține betonul. La fel se întâmplă și cu alte materiale naturale, precum tencuiala, piatra, lemnul, pe pereți sau ferestre, mai ales vara, la căldură, când apa se evaporă și sarea se depune. Poate apărea și din cauza vremii umede, mai ales în timpul iernii când betonul se usucă lent. Problema este mai frecventă la țiglele nou postate decât la cele care au fost postate cu un an sau doi în urmă. Dacă depozitele nu apar în primul an, este puțin probabil ca acestea să apară în anii următori.

  Procesele naturale de uscare (căldura de vară) îndepărtează „înflorirea”. Acest proces natural restabilește culoarea originală a țiglelor, precum și rezistența la apă și rezistența produsului. În cele mai multe cazuri, aceasta este mai mult o problemă vizuală decât ceva serios de care să vă faceți griji.

  Tigla beton
  Betonul este un material extrem de rezistent și durabil, motiv pentru care învelișul acoperișului din beton atinge o durată lungă de viață

   

  3.2. Schimbarea culorii țiglelor din beton

  O altă problemă vizuală este modul în care căldura afectează țiglele din beton. Cu cât țigla este mai întunecată, cu atât absoarbe mai multă căldură. Țigla din beton poate schimba astfel culoarea, ceea ce contribuie la scurtarea duratei de viață a acoperișului.

  3.3. Țigle beton fisurate sau sparte

  Fisurile sau spargerile tiglelor din beton pot apar din cauza impactului obiectelor (ramuri, impacturi ale obiectelor purtate de vânt puternic, grindina...). O atenție deosebită trebuie acordată părților abrupte ale acoperișului, în special sub deschiderile ferestrelor, deoarece pot exista deteriorari ale plăcilor când vă sprijiniți pe scară.

  3.4. Umiditatea

  Spațiile mansardelor pot fi umede. Acest lucru este de obicei cauzat de țiglele din beton sparte sau crăpate care permit scurgerea apei de ploaie. Este necesar să verificați în mod regulat dacă nu există scurgeri, deoarece acest lucru ar putea cauza deteriorarea structurii acoperișului și a tavanului. Verificați dacă partea inferioară a țiglelor din beton este uscată. Umiditatea poate apărea și din cauza condensului.

  3.5. Mușchi pe țigla din beton

  Dacă țiglele din beton sunt acoperite cu mușchi, aceasta afectează curgerea liberă a apei de pe acoperiș, încetinind de fapt scurgerea. Creșterea mușchilor trebuie monitorizată astfel încât să nu fie prea mult, deoarece acest lucru poate provoca daune grave.

  4. Țigla din beton - întreținerea corespunzătoare

  Controlul și monitorizarea stării acoperișului nu este deloc inutilă și nicio pierdere de timp sau bani - mai mult, este bine să angajați ocazional profesioniști care se vor ocupa de tot ce este necesar. Reparațiile de bază sau curățarea țiglelor trebuie făcute în mod corect. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să verificați țiglele în fiecare zi. De fapt, va fi suficient să o faceți doar de două ori pe an, primăvara și toamna, când se produc cea mai mare cantitate de daune.

  4.1. Nu folosiți jetul de apă de înaltă presiune!

  Conform cercetărilor efectuate, nu se recomandă folosirea unui jet de apă de înaltă presiune pentru a îndepărta mușchiul și alte murdărie de pe țiglele din beton, așa cum se face cu alte elemente din beton. Acest lucru se datorează faptului că aceste țigle de acoperiș absorb mai multă apă decât țiglele convenționale, ceea ce poate duce la sfărâmare sau crăpare. De asemenea, merită să știți că mușchiul nu dăunează acestor țigle ca un abraziv chimic agresiv. Pare chiar să adauge un pic de atractivitate, dinamism și aspect unic acoperișului. Trebuie doar să ai grijă să nu se răspândească și să nu se umfle prea mult.

  4.2. Îndepărtarea manuală a mușchiului

  Se poate face, dar cu blândețe. Mușchiul și alte impurități nu trebuie răzuite de pe țiglă, deoarece acestea pot fi deteriorate sau chiar sparte. Asta ar însemna apoi reparații constante și lucrări repetate.

  4.3. Îndepărtarea chimică a mușchilor

  Îndepărtarea chimică este o soluție eficientă, dar va trebui să angajați un profesionist. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că substanțele chimice care afectează mușchiul au efecte dăunătoare asupra altor viețuitoare, inclusiv asupra oamenilor, așa că trebuie manipulate cu grijă.

  4.4. Sârme de cupru

  O soluție pe termen mai lung este utilizarea sârmei de cupru. Acestea sunt fixate peste țigle pentru a preveni creșterea mușchiului. Poate părea surprinzător, dar este un proces chimic simplu - cuprul oxidează și eliberează sulfat de cupru în timpul precipitațiilor, ceea ce deranjează plantele.

  4.5. Curățare regulată a jgheaburilor

  Asigurați-vă că curățați frunzele și resturile de pe jgheab ori de câte ori este posibil. Acest lucru va evita stagnarea apei și va ajuta la prevenirea deteriorării țiglelor din beton.

  5. Țigla din beton - durata de viață

  Durata medie de viață a unei țigle din beton, după cum afirmă producătorii, este de aproximativ 30 de ani. Cu toate acestea, în practică s-a demonstrat că acest tip poate dura cel puțin 60 de ani și poate chiar mai mult dacă este întreținut corespunzător. Trebuie luate în considerare și condițiile de mediu. În zonele cu multă vreme extremă, cum ar fi vântul puternic sau grindina, va trebui să acordați mai multă atenție stării lor.

  6. Țigla din beton - preț

  Cât va fi necesar să aloci pentru acest tip de acoperiș depinde de tipul sau panta acoperișului, de marca betonului, dar și de antreprenor sau ofertant. Țiglele din beton sunt potrivite pentru acoperișuri cu o pantă de 17°-67°. La renovarea unui acoperiș, pe lângă montarea unui nou înveliș de acoperiș, trebuie adăugate și costurile de demontare și îndepărtare a acoperișului existent. Astăzi, toate tipurile de acoperișuri sunt de aceeași calitate în aceeași gamă de preț. Pretul plăcilor de beton începe de la 0,80 EURO/buc în sus. Se calculează că sunt aproximativ 10 țigle pe metru pătrat, deci un m2 de acoperiș te va costa aproximativ 8 EURO.

  Invelitoare acoperis
  Înlăturarea chimică este o soluție eficace, dar va trebui să angajați un profesionist. 

   

  Articol de specialitate 450
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

  Avem 1055 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  Serviciu gratuit
  CĂUTĂM LOCAL
  Fără comisioane
  Avem 1055 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
  8.9
  0

  BURCSA JANCSI ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


  10
  4

  RUBEL PROFI S.R.L.


  10
  4

  METAL ARTE CONFECTII SRL


  8.9
  0

  EXPERT MONTAJ ACOPERISE SRL