Pentru zona
    Țigla, binecunoscută de toata lumea, este cel mai folosit acoperiș în țara noastră. Astăzi, însă, pe piață sunt disponibile multe materiale noi, inovatoare, care le înlocuiesc treptat pe cele tradiționale. Pe lângă proprietățile mecanice excelente, ele sunt cunoscute și pentru aspectul îndrăzneț și modern, care se combină mult mai bine cu materialele moderne de construcție, precum betonul și oțelul. Acoperișurile noi, moderne, se văd tot mai des la noi în țară. În acest text, vom prezenta câteva dintre cele mai bune tipuri de acoperișuri pentru începutul secolului XXI.
    Articol de specialitate 375
    învelitoare acoperiș modernă
    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Acoperiș din tablă

    Deși prima asociere a multora când se amintește acoperișul  din tablă ar fi probabil o hală industrială, o astfel de conotație este acum complet depășită. De fapt, utilizarea acoperișurilor din tablă nu este o invenție a ultimilor ani, deoarece este bine cunoscută în arhitectură încă din anii 1960, când a fost utilizat pe scară largă în Statele Unite. Arhitecții l-au folosit atunci când au proiectat case de familie îndrăznețe care trebuiau să fie o soluție și un răspuns la criza locuințelor de după război și nevoia de clădiri inovatoare și ieftine, dar mai ales foarte funcționale. Acoperișul din tablă se caracterizează printr-o durabilitate excepțională, un aspect minimalist, iar un astfel de acoperiș poate fi montat chiar și pe structuri foarte abrupte până la 90°. Una dintre cele mai moderne soluții este cu siguranță tabla ondulată - mai exact, tabla ale cărei valuri sunt în formă de trapez - care au capacitatea portantă și rezistența îmbunătățite. Cu toate acestea, aceste plăci sunt extrem de ușoare, ceea ce este întotdeauna o caracteristică binevenită, deoarece reduc greutatea totală a structurii acoperișului și, prin urmare, sarcina pe care o suportă clădirea. Sunt disponibile table de cupru, galvanizate, oțel și aluminiu. Un acoperiș metalic costă între 10 și 15 EURO/m2.

    Acoperis metal trapezoidal
    Tabla trapezoidală este unul dintre cele mai versatile materiale care pot fi folosite atât pentru fațade, cât și pentru acoperișuri.

    2. Acoperiș din fibrociment

    Toată lumea își amintește de acoperișurile din fibrociment, deoarece la un moment dat a existat o mare controversă cu privire la azbestul pe care îl conțineau. Astăzi, producția acoperișurilor din fibrociment s-a schimbat și s-a modernizat, astfel încât acestea nu dăunează sănătății și nu conțin azbest. Un astfel de acoperiș este ecologic și are proprietăți excelente de permeabilitate la vapori. De asemenea, este neinflamabil și foarte rezistent la îngheț și rugină. Acoperișurile din fibrociment sunt disponibile în două soiuri: ca plăci ondulate și plăci plate, cu carton ondulat fiind mai rezistent și mai rigid și, prin urmare, pot fi utilizate pentru acoperișuri cu pante mai mari. Plăcile sunt montate cu suprapuneri simple sau duble. Pe lângă proprietățile mecanice bune ale acoperișului din fibrociment, acesta se caracterizează printr-un preț scăzut. Prin urmare, este adesea folosit în construcție sau renovare atunci când resursele financiare sunt limitate, deoarece are toate caracteristicile plăcilor și este mai ieftin. Plăcile din fibrociment costă între 1,5 și 2 EURO în funcție de profil, dimensiuni, culoare și furnizor.

    Acoperiș ondulat
    Anterior, acoperișurile din plăci de fibrociment conțineau azbest problematic, dar astăzi producția este modernizată și inofensivă pentru sănătate.

    3. Acoperiș de beton

    Un acoperiș de beton este cel mai asemănător cu un acoperiș de țiglă din punct de vedere al proprietăților, prețului și greutății. Se caracterizează printr-o capacitate portantă și rezistență excelentă, iar betonul este un material extrem de rezistent - rezistent la condiții meteorologice extreme, razele UV și deteriorări mecanice. Plăcile sunt, de asemenea, neinflamabile. La fel ca și acoperișul din țiglă, betonul nu poate fi folosit pentru pante peste 45°. Acoperișul de beton este extrem de elegant și a fost folosit și de marele arhitect sloven Jože Plečnik pe arcadele pieței din Ljubljana. Plăcile de beton sau țigla din beton sunt destul de accesibile, iar prețul mediu variază între 4-10 EURO/m2.

    4. Tegola

    Unul dintre materialele mai noi folosite pentru acoperiș este bitumul, din care se face  pâslă bituminoasă pentru acoperiș cunoscut sub numele de „tegola”. De fapt, este plastic, care este folosit și pentru hidroizolație, dar aici vine într-un amestec diferit. Este unul dintre cele mai versatile, cele mai accesibile, durabile și nesolicitate tipuri de acoperiș de pe piață într-o nuanță neutră de gri, negru, roșu sau verde Tegola, ca și acoperișul metalic, permite acoperirea structurilor cu pante extreme și funcționează bine ca ca și acoperiș secundar.Calitatea materialelor și a manoperei, precum și metoda de conectare sunt cheia longevității acestui tip de acoperiș.Slăbiciunea tegolei este că aceasta este totul din  plastic, care poate pierde ușor și destul de repede unele proprietăți și poate începe să arate ieftin și neatractiv.De aceea, este esențial ca atunci când alegeți acoperișul, să aveți întotdeauna în vedere imaginea de ansamblu a clădirii și modul în care acoperișul va contribui la aceasta.Tegola costă între 8-12 EURO/m2.

    Tegola pe acoperiș
    Tegola face posibilă acoperirea acoperișurilor foarte abrupte

    5. Policarbonați

    Acest material interesant din plastic sau PVC este bine cunoscut pentru sere, iar tendința de utilizare a policarbonatului pentru acoperișuri vine și la noi. Arhitecții francezi Lacaton & Vassal l-au folosit pentru prima dată la un proiect mai amplu, deoarece au fost impresionați de proprietățile sale excepționale. Materialul este destul de accesibil și transparent, ceea ce înseamnă că umple spațiul cu lumină naturală și, în același timp, permite încălzirea pasivă iarna, deoarece acumulează căldură. Poate v-ați întrebat vreodată cum ar fi să trăiți într-o seră complet plină de lumină și căldură? Un acoperiș din policarbonat v-ar permite să faceți exact asta. Alături de toate avantajele, mai trebuie spus că este foarte ușor și poate fi rapid înlocuit sau reparat în caz de deteriorare. Spațiul acoperit cu  acest tip de acoperiș va fi de o calitate excelentă  pentru locuit, deoarece va fi luminos, aerisit și plăcut călduros iarna. Practic, nu veți găsi un acoperiș mai modern decât policarbonatul.

    Plexiglas pe acoperiș
    Camerele căptușite cu policarbonat sunt extrem de aerisite și luminoase

    6. Acoperiș cu celule solare 

    Unul dintre cele mai noi și, am spune, revoluționare produse de acoperiș de pe piață este cu siguranță un acoperiș cu celule solare   integrate sau module solare. Ideea a venit de la Elon Musk, proprietar și CEO al Tesla și SpaceX. Deși acest concept este cunoscut de multă vreme și Musk nu este inventatorul său, el a fost primul care a proiectat panouri solare plăcute din punct de vedere estetic, practic discrete. Acoperișurile cu panouri solare integrate arată identic cu acoperișurile obișnuite din țiglă, dar folosesc energia soarelui și o transformă în energie electrică utilă. Un astfel de acoperiș, printre altele, arată mult mai bine decât un acoperiș pe care sunt montate ulterior panouri solare. Aspectul neatractiv al unor astfel de acoperișuri este principalul motiv pentru care mulți oameni încă nu optează pentru panouri solare.Șindrilă pe acoperiș

    Învelitoare acoperiș integrată
    Acoperișuri cu module solare integrate sau celule solare

     

     

    Articol de specialitate 375
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    8.9
    0

    HIDROIZOLATII REGHIN S.R.L.


    10
    4

    RAFI RUPI PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    9.7
    0

    SISTEME ACOPERISURI BELL PROFIL S.R.L.


    8.9
    0

    BASAJ CONSTRUCT 2016 SRL