Pentru zona

    Plăci de fibrociment

    Articolul a fost citit chiar de 2412+ utilizatori
    Plăcile din fibrociment au un scop multilateral în construcție. Printre altele, acestea sunt folosite pentru realizarea acoperișurilor din fibrociment, care aparțin materialelor compozite cu rezistență ridicată la tracțiune și compresiune.
    Articol de specialitate 2412
    streașină fasadă fibrociment
    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Compoziția plăcii din fibrociment

    Acoperirea unui acoperiș din ciment fibros este de fapt realizată din ciment Portland, nisip și apă, cu armături din polivinil și fibre de celuloză prelucrate. Toate aceste ingrediente sunt ecologice.

    Anterior, fibrele de azbest erau folosite ca liant pentru plăcile din fibrociment, însă, acest lucru este acum interzis, deoarece între timp s-a stabilit că azbestul dăunează sănătății. Astăzi, materialele precum asfalt (bitum), fibră de sticlă (PVC), metal, sticlă (fibre transparente), lemn și altele similare sunt utilizate ca lianți. Cu toate acestea, fibrele de celuloză sunt utilizate cel mai adesea și mai ales în acest scop. Elementele listate sunt amestecate în producție și trecute prin role speciale. Mai multe straturi ale amestecului sunt aplicate pe banda de producție și modelate sub presă, iar apoi benzile mulate sunt tăiate și uscate.

    2. Care sunt avantajele unui acoperiș din fibrociment?

    Plăcile moderne din fibrociment au în primul rând o compoziție naturală și, prin urmare, sunt cele mai ecologice. Instalarea lor este foarte simplă și rapidă și sunt potrivite pentru acoperișuri cu pante diferite. Deoarece aceste plăci sunt foarte rezistente și durabile, sunt la fel de rezistente la daunele mecanice cât la incendiu și condițiile meteorologice. În plus, acest tip de acoperiș este, de asemenea, permeabil la vapori.

    3. Dimensiuni și forme ale plăcilor din fibrociment

    Există plăci plate sau ondulate din fibrociment și pot fi de diferite culori, astfel încât veți putea alege în funcție de nevoile și dorințele dumneavoastră. Acoperișul poate fi acoperit cu plăci plate din fibrociment o singură dată sau dublu. Cu siguranță, o dată este mai economic și mai ieftin și pentru această lucrare sunt folosite plăci de 40x40 cm. Acoperișul acoperit cu astfel de plăci arată elegant și vibrant. Desigur, o acoperire a acoperișului din două straturi de plăci din fibrociment poate fi, de asemenea, instalată pentru a face acoperișul și mai rezistent și mai durabil. Pentru astfel de lucrări se utilizează fie plăci de 40x40 cm, fie 40x72 cm.

    4. Instalarea plăcilor din fibrociment

    Instalarea unui astfel de acoperiș necesită o pregătire detaliată, deoarece crestele și îmbinările plăcilor trebuie să se suprapună. Vă recomandăm să citiți toate instrucțiunile producătorului pentru tipul de acoperire pe care l-ați ales. Pe lângă ordinea corectă de lucru și așezarea plăcilor, modul special de înșurubare este, de asemenea, important în acest caz. Dacă nu aveți experiență cu astfel de lucrări, cel mai bine este să le lăsați pe seama profesioniștilor.

    5. Plăci de fațadă din fibrociment

    Plăcile din fibrociment sunt, de asemenea, utilizate pentru placarea fațadelor. Pe lângă faptul că sunt foarte rezistente, ele arată bine și vin în mai mult de 70 de culori și nuanțe, așa că sunt adesea folosite pentru a face fațade ventilate. Plăcile din fibrociment sunt produse în diferite dimensiuni pentru a le face cât mai convenabile de utilizat - de la câțiva centimetri la 3 m și mai mult. Grosimea lor standard este cuprinsă între 0,8 și 1,2 cm. Pentru ca aceste plăci să poată fi utilizate pentru fațadă, trebuie să existe o substructură metalică.

    6. Acoperiș din fibrociment – preț

    Cât costă plăcile din fibrociment? Plăcile din fibrociment costă aproximativ 36,35  lei în funcție de dimensiuni și de ofertant.

    Dacă decideți să instalați plăci din fibrociment, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2412
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    8.9
    0

    PETMATICRIS VAL SRL


    8.9
    0

    AKTIV DESIGN BYG S.R.L.

    Nr 46
    8.9
    0

    CRISALT TRUST SRL


    8.9
    0

    M.A.T. PREMIUM ROOF SRL