Pentru zona

    O cabină de duș Walk-in  - argumente pro și contra

    Indiferent dacă vă mutați într-un apartament nou sau doar vă renovați casa, pentru amenajarea băii se acordă întotdeauna multă atenție. O tendință care nu s-a demodat de ani de zile și este un element indispensabil în băile moderne este cabina de duș. Ca să vă ajutăm cât mai bine în luarea unei decizii, am analizat toate avantajele și dezavantajele unei astfel de soluții.
    Articol de specialitate 38
    walk in cabină duș
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Designerii de interior din întreaga lume cred că o cabină de duș este o combinație de simplitate și eleganță. De ani de zile tronează când este vorba de amenajarea modernă a băii. O cabină de duș este, fără îndoială, atractivă, dar este oare practică?

    Ce este cabina de duș Walk-in?

    Dacă sunteți adeptul designului interior modern, în loc de o cadă sau cabină de duș clasică, puteți alege o cabină de duș Walk in, o cabină de duș minimalistă, fără multe detalii, formată dintr-o pereți despărțitor din sticlă în mare parte transparentă (nu are ușă de duș) și un canal, care drenează apa. Se instalează în plan cu pardoseala (la acelaș nivel cu gresia), ceea ce facilitează accesul. Așa cum sugerează și numele, trebuie doar să intri în ea. Cabinele de duș de tip walk-in nu au alte bariere verticale.

    O cabină de duș Walk-in diferă de o cabină de duș obișnuită prin faptul că doar o parte este închisă de un compartiment de sticlă. La cabina de duș convențională, două sau trei laturi sunt închise.

    Peretele de sticlă fix din cabina de duș se numește perete de duș. Peretele de duș separă zona de duș de restul băii. Ideea este de a crea un spațiu complet sau parțial deschis pentru duș cu ajutorul pereților de duș care se poate intra fără obstacole, adică fără a ridica picioarele.

    Avantajele cabinelor de duș Walk-in

    Cabinele de duș walk-in au câștigat popularitate în primul rând datorită următoarelor trei beneficii: sunt reglabile ca mărime, pot fi găsite în diferite dimensiuni și reprezintă o soluție excelentă atât pentru băile înguste, cât și pentru cele spațioase; ușor de curățat, mai simplu decât cabinele de duș clasice; și nu în ultimul rând, se vor adapta perfect în aproape orice tip de decor, deși le întâlnim cel mai des in locuințele moderne. Când amenajați case de lux, o cabină de duș nu este rezervată doar pentru baie, ci poate fi găsită și în dormitor, sala de fitness privată.

    cabina dus walk in kabina dormitor
    Când e vorba de decorarea caselor de lux, o cabină de duș nu este rezervată doar pentru baie, ci poate fi găsită și în dormitor, sala de sport privată.
    Cabinele de duș walk-in se caracterizează printr-un aspect elegant, design simplu și flexibilitate considerabilă în ceea ce privește dimensiunile.

    Spre deosebire de cabinele de duș clasice, unde trebuie să te ghidezi după dimensiunile standard oferite, cabinele de duș walk-in pot fi de orice dimensiune. Motivul constă în faptul că cabinele de duș apar la nivelul podelei și nu au limitări dimensionale.

    Totuși, se poate spune că pereții de duș sau pereții despărțitori din sticlă cu ajutorul cărora se realizează un concept deschis sunt achiziționate în mare parte în dimensiunile 90x90, 80x100, 80x120, în funcție de preferințele proprietarului și de dimensiunea băii în sine.

    Apropo de dimensiuni, vom evidenția un alt avantaj al cabinelor de duș walk-in. Acestea fac fiecare baie vizual mai mare, ceea ce este deosebit de important în spațiile înguste. O baie mică cu ajutorul unei cabine de duș pare mai lată, mai spațioasă, capătă adâncime. Și anume, ecranul de sticlă este de obicei transparent și nu creează bariere vizuale, ceea ce face ca baia să pară mai spațioasă decât este în realitate. O vană sau un duș clasic creează o pauză vizuală.

    Un avantaj enorm al unei cabine de duș este că deschide spațiul și creează iluzia că baia este semnificativ mai mare decât este în realitate.

    În timp ce în unele băi cu cabină de duș se montează aceeași gresie peste tot, în altele, pentru a obține un aspect mai luxos, se instalează un alt tip de gresie pe partea în care se află dușul decât în ​​restul camerei. În acest fel, cabina de duș iasă în evidență.

    Un alt avantaj important este întreținerea. Spre deosebire de o cabină de duș convențională cu ușă, o cabină de duș nu are elemente sau colțuri în care de obicei se acumulează murdăria și se dezvoltă mucegai. Suprafețele mari și plane fac curățarea mai rapidă.

    mucegai în cabina de duș
    ​Spre deosebire de o cabină de duș convențională cu ușă, o cabină de duș  walk-in nu are elemente sau colțuri în care de obicei se acumulează murdăria și se dezvoltă mucegaiul.
    Cabinele de duș walk-in  sunt ușor de curățat, deoarece au puține elemente - există doar un duș, un despărțitor și un canal pentru scurgerea apei.

    Paravanul de sticlă este cel mai bine curățat cu o cârpă moale și agenți lichizi neagresivi. Periile aspre și bureții, precum și agenții abrazivi pot deteriora suprafața. Dacă există calcar în apă, plăcile colorate sau mozaic sunt o alegere mai bună, deoarece plăcile deschise, de o singură culoare, lasă urme dacă nu sunt curățate cu regularitate.

    walk in faianță gresie
    Dacă există calcar în apă, plăcile colorate sau mozaicul sunt o alegere mai bună, deoarece plăcile strălucitoare, de o singură culoare, lasă urme dacă nu sunt curățate cu regularitate.

    Intrarea simplă în cabina de duș, adică accesul facil, este un avantaj care iese în prim-plan, mai ales în casele cu copii, bătrâni sau persoane cu dificultăți de mobilitate. Și anume, cabinele de duș walk-in nu au uși și nu au obstacole la intrare, deoarece sunt instalate la nivelul podelei. Tot ce trebuie să faceții este să pășiți în ele, fără să săriți sau să vă urcați.

    Un număr mare de leziuni la copii și la bătrâni apar tocmai în baie. Intrarea și ieșirea din cadă poate fi o problemă pentru ei, deoarece se pot împiedica. Datorită accesului facil, cabina de duș walk-in este potrivită pentru toate generațiile.

    Și ultimul avantaj, care este crucial pentru unii oameni, în timp ce pentru alții este cel mai puțin important - adaptabilitatea cabinei de duș walk-in  la diferite stiluri de interior. Este un fapt incontestabil că o cabină de duș walk-in  arată luxoasă și că, în combinație cu gresia corespunzătoare, creează un aspect somptuos.

    cabina de duș walk in design actual
    Cabina de duș  walk-in arată luxos și, în combinație cu plăcile asortate, creează un aspect somptuos.

    Cabina de duș walk-in se caracterizează printr-un design minimalist și linii simple și se potrivește cu ușurință în orice mediu. Se poate spune că acest tip de cabină de duș, care constă dintr-un paravan și se așează direct pe gresie în combinație cu un canal de drenaj, este o soluție excelentă funcțională și vizuală pentru băi de diferite stiluri.

    Avantajul unei cabine de duș walk-in este că poate fi amplasată în locuri unde cabinele de duș standard nu pot, cum ar fi mansardele.

    Dezavantajele cabinei de druș walk-in

    În timp ce pentru unele persoane caracteristicile de mai sus sunt avantaje, pentru alții sunt dezavantaje ale cabinei de duș walk-in.

    Primul dezavantaj pe care îl vom aminti este lipsa intimității. Chiar dacă conceptul deschis și compartimentul transparent dau profunzime spațiului, există și un dezavantaj - persoana care face duș va fi pe deplin expuse altor persoane care intră în baie. Dacă locuiți singur sau în cuplu, asta nu va fi o problemă pentru dumneavoastră, ca și în cazul în care în casa dumneavostră sunt mai multe băi. Cu toate acestea, dacă o baie este folosită de mai multe persoane, acest lucru poate fi un mare inconvenient pentru unii.

    sticlă transparentă duș walk-in
    Un mare dezavantaj al cabinei de duș walk-in este lipsa de intimitate.

    Deoarece cabina de duș clasică este închisă atunci când facem duș,  picăturile de apă și aburul aburesc geamul, iar vizibilitatea este redusă, chiar dacă compartimentele sale sunt complet transparente.

    Ca unul dintre dezavantajele cabinelor de duș walk-in, oamenii menționează frigul din perioada iernii.  Și anume, închiderea cabinei de duș clasice este și în acest caz un avantaj, deoarece pastrează căldura. Chiar dacă baia este rece, spațiul din cabina de duș se va încălzi suficient în timpul dușului. Totuși, când este  vorba de peretele dușului, vă va  fi frig dacă nu ați încălzit baia în prealabil.

    Într-o cabină de duș walk-in deschisă, aburul cald nu se reține ca într-o cabină de duș obișnuită sau o cadă cu perdea. Cu o cabină de duș walk-in, căldura este disipată în toată baia.

    Al treilea dezavantaj al cabinei de duș walk-in pe care îl vom sublinia va apărea doar dacă lucrările nu sunt bine executate. Aceasta este prezența apei pe podeaua băii, ceea ce nu se va întâmpla în cazul cabinelor de duș obișnuite sau al căzilor cu perdea. Totuși, dacă există o ușoară înclinare până la scurgerea de pe podea și un canal de duș (dren de pardoseală) de bună permeabilitate, apa nu se va reține, ci se va scurge.

    walk in plan
    Este important să se facă un plan bun al cabinei de duș walk-in. 
    Dacă podeaua nu are o pantă, apa nu se va scurge în mod natural. O pantă bine executată asigură ca apa să nu rămână în duș și să nu se scurgă acolo unde ar trebui.

    Tocmai acest pas de montare necesită cea mai mare îndemânare, iar dacă nu este făcut corect poate crea costuri suplimentare și daune. Drenajul slab al apei poate duce la o baie inundată sau, într-un caz și mai rău, la scurgerea apei în apartamentul de dedesubt, ceea ce crește drastic costul remedierii.

    Cui ar trebui să i se încredințeze achiziționarea și montarea  cabinelor de duș? Trimiteți o cerere către meșterii corespunzători și eapreciați din jurul vostru - gratuit și fără obligații!

    Când vorbim despre prețul pereților de duș, acest element al băii vă va costa mai puțin decât o cabină de duș sau o vană clasică. Un perete de duș cu lățimea de 80 cm și înălțimea de 200 cm, cu sticlă de 8 mm grosime și un profil de aluminiu cu mulă compensatoare, va costa în jur de 150 EURO. Costul mai mare al unei cabine de duș este montarea și asigurarea canalului, precum și panta plăcilor astfel încât să existe o cădere spre canal din toate părțile. 

     

    Articol de specialitate 38
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier baie?

    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie
    8.9
    0

    KONCEPTA SRL


    8.9
    0

    SĂLĂJAN PREST SERV S.R.L.


    8.9
    0

    HOTEL FURNITURE S.R.L.


    8.9
    0

    PARASCHIV MIHAIL DANIEL PFA