Pentru zona

  Cabine de duș: cabină de duș cu masaj, cabină de duș clasică sau duș încorporat?

  Dușul și cada au diferite scopuri. Când doriți să vă relaxați și să vă bucurați de o baie lungă în spumă luxoasă, alegeți o cadă pentru baia voastră la fel și pentru copii mici cărora le place să se joace în ea. Cabina de duș, în schimb, este mult mai practică și este folosită pentru dușurile „rapide” când se consumă mai puțină apă și mai puțină energie. De asemenea, este mai bine pentru membrii mai în vârstă ai familiei pentru care șederea în cadă și ieșirea din ea este o problemă fizică. În sfârșit, pe lângă faptul că sunt mai funcționale, cabinele de duș ocupă și mai puțin spațiu și sunt ideale pentru băile înghesuite. Există trei tipuri diferite de cabine de duș, iar alegerea dumneavoastră depinde de mai mulți factori - obiceiurile voastre, spațiul disponibil și estetică.
  Articol de specialitate 427
  cabine de dus
  Avem 136 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

  1. Cabina de duș trebuie întreținută în mod regulat

  1.1. Cabina de duș joacă un rol important în baie

  V-ați întrebat vreodată de ce un duș ar fi atât de important? Există mai multe motive pentru acest lucru, dar cheia este că datorită acestuia, baia voastră rămâne uscată și curată. Podelele uscate sunt cea mai bună prevenire a alunecărilor și căderilor și dacă ne credeți, căderile în baie reprezintă până la 80% din leziunile care apar acasă. În plus, ele previn și formarea mucegaiului și a igrasiei care se acumulează pe suprafețele umede. Cabinele de duș au și o valoare simbolică, întrucât reprezintă un spațiu intim care oferă intimitatea necesară și vă ascunde cu siguranță de privirile celorlalți.

  1.2. Mucegai și depuneri de calcar pe cabina de duș

  Cabina de duș își va servi scopul pentru o lungă perioadă de timp și calitativ, dar aceasta trebuie întreținută corespunzător. Cel mai mare pericol care amenință o cabină neglijată este formarea mucegaiului. Deseori mucegaiul apare în baie din cauza prezenței constante a apei și a umidității ridicate, iar cea mai bună modalitate de protejare este prevenirea, mai exact, curățarea și menținerea curățeniei. Aerisirea regulată a băii este, de asemenea, esențială, deoarece ventilația este cel mai bun mijloc de reglare a umidității în orice încăpere. Dacă nu puteți preveni formarea mucegaiului, puteți încerca să îl îndepărtați cu agenți de curățare chimici speciali. Trebuie să începeți să îndepărtați mucegaiul și igrasia imediat ce apar, adică imediat ce le observați, pentru că mai târziu, când pătrund mai adânc în structura peretelui, este aproape imposibil să le îndepărtați de pe substrat. Vă recomandăm să curățați temeinic cabina de duș cel puțin o dată pe săptămână și să ștergeți sticla în fiecare zi după duș.

  „Pe sticlă și fitingurile din interiorul cabinei de duș se acumulează mult calcar, care pot fi îndepărtate cu succes cu oțet.”
  Este important să curățați regulat cabina de duș, altfel mucegaiul se va acumula pe suprafețe și materiale precum și în rosturi.
  Este important să curățați regulat cabina de duș

  2. Cabina de duș modulară

  Cabina de duș modulară este un tip de model care este realizat ca produs în bucată. Ușa glisantă a cabinei, cădița de duș, precum și partea laterală, adică partea din spate a cabinei, sunt combinate într-o singură bucată, care este introdusă și montată în baie ca atare. Acest tip de cabină poate avea diverse accesorii, precum rafturi pentru gel de duș și șampoane, mânere pentru duș etc., iar cel mai adesea sunt montate capul de duș din tavan și diverse jeturi de masaj. Cabinele de duș modulare sunt pe piață de mult timp și se caracterizează prin faptul că pot fi mutate în altă locație sau în altă încăpere ca și piesele de mobilier. Dezavantajul cabinelor de duș modulare poate fi considerat că sunt produse într-o selecție limitată de dimensiuni, de fapt, mărimi și forme, ceea ce poate fi o problemă pentru băile foarte mici. De asemenea,  cabina de duș modulară, cu masivitatea sa, influențează puternic aspectul întregului spațiu - de multe ori dă impresia că ocupă întreaga baie, ceea ce nu este elegant. 

  3. Cabina de duș clasică

  Tocmai din cauza imposibilității de a ajusta dimensiunile cabinei la băile de diferite forme și volume, oamenii optează mult mai des pentru un duș clasic, de fapt un model pentru care armăturile, căzile, accesoriile, pereții laterali și ușile cabinei se achiziționează separat. Pentru a preveni stropirea cu apă, puteți folosi laturi dure din sticlă sau Plexiglas, dar și perdele din material impermeabil. Datorită acestei posibilități de cumpărare și asamblare a elementelor după dorință și necesitate, acest tip de cabină este pe departe cel mai popular și cel mai des folosit. Este important ca piesele individuale să fie compatibile între ele, ceea ce ar trebui verificat înainte de cumpărare. Puteți alege orice cadă de duș, mai adâncă sau mai puțin adâncă, din ceramică albă sau colorată, în funcție de stilul și designul pe care îl alegeți, deși poate fi placată cu gresie la nivelul stratului final de pardoseală, cu sau fără soclu. Cea clasică, compusă din elemente după dorință, oferă mai multă libertate în proiectarea aspectului final atât al cabinei, cât și al întregii băi și oferă mai multe modalități de montare. Dușul în sine, nu trebuie să aibă cadă. În schimb, pe podea se pun plăci ceramice speciale, suprafețe mai aspre pentru a preveni alunecarea, iar sub o anumită pantă cu scurgere la mijloc pentru a asigura scurgerea apei. În felul acesta, toată podeaua băii arată uniform și plan, ceea ce este o soluție foarte elegantă și modernă, prin care se evită ridicarea pereților.

  Cabina de duș este o soluție bună pentru a menține baia curată și uscată
  Cabina de duș este o soluție bună pentru a menține baia curată și uscată

  4. Cabina de duș cu masaj

  Indiferent de faptul că dușul este un element de baie foarte practic destinat în primul rând menținerii igienei, acesta poate oferi și varianta unui anumit grad de agrement și relaxare. Această posibilitate a fost oferită de apariția pe piață a cabinelor de duș cu masaj. Clienții deosebit de pretențioși au fost foarte mulțumiți de o astfel de soluție, putând să o folosească pentru a satisface nevoile pe care cabinele obișnuite nu le puteau oferi. Acest tip de cabină de duș are unul sau două dușuri principale - montate pe perete, adică mobile, manuale și/sau montate pe tavan, iar dușurile mai mici, așa-numitele duze, sunt instalate pe lateral. Prin duze pentru duș, care pot fi de diverse forme și mărimi în funcție de producător, se emit jeturi de diferite intensități pentru masarea corpului. Fiecare duză de masaj dintr-o astfel de cabină de duș specială are un inel încorporat cu care puteți controla puterea și direcția jetului de apă și există, de asemenea, întrerupătoare care pornesc și opresc fiecare jet, ceea ce vă permite să alegeți de unde va veni apa. Corpul cabinei de duș cu masaj este de obicei realizat din material PVC, profilele sunt în mare parte din aluminiu, iar în interior există adesea un scaun din PVC și rafturi pentru șampoane și săpunuri. Aceste modele de cabine de duș cu masaj sunt cu sau fără acoperiș. În ultimii ani s-au realizat tot mai multe modele de lux în care sunt instalate sisteme cu telecomandă, pentru conectarea la o casă inteligentă, cu iluminat, dispozitive muzicale și ecrane video, ba chiar și funcții de saună.

  „Dușurile cu masaj ajută la reducerea durerilor musculare, care apar în special după activitățile sportive lungi și intense. Pe lângă aceasta, au și un efect benefic, relaxant, asupra stării psihice.”

  5. Duș încorporat

  O altă opțiune despre care se poate spune că arată cel mai elegant este o cabină de duș încorporată. Aceasta este o soluție care se realizează prin plasarea dușului într-o nișă de perete și este înconjurat cu pereți pe toate cele trei, două sau o latură, în funcție de forma nișei în sine, partea frontală fiind de obicei o ușă de intrare din sticlă. Un duș încorporat nu necesită o cadă de duș, iar podeaua poate fi acoperită cu gresie sau altă pardoseală, în conformitate cu designul complet. În astfel de cazuri, trebuie asigurat un drenaj corespunzător al apei, care se poate face ca un drenaj punctiform sau un canal de-a lungul unuia dintre pereți. Atât drenajul punctiform, cât și canalul pot fi amplasate la nivel de podea, ceea ce designerii de interior îl consideră o soluție de prestigiu. Interiorul cabinei de duș poate fi acoperit cu ceramică, decorată cu marmură sau una din compozite, mase artificiale care imită materialele naturale. Dușul încorporat poate fi montat și cu echipamente, adică dispozitive de masaj, jeturi de apă și elemente similare folosite pentru relaxare.

  Un duș încorporat oferă o mulțime de posibilități; este unul dintre puținele elemente din baie al carui design poate fi urma imaginației

  Un duș încorporat oferă o mulțime de posibilități; este unul dintre puținele elemente din baie al carui design poate fi rezultatul imaginației

  6. Preț: cabina de duș cu masaj este într-adevăr cea mai scumpa?

  O cabină de duș cu masaj nu trebuie să fie neapărat cea mai scumpă. Prețurile variază foarte mult și depind de dimensiune, calitatea materialelor încorporate și design. O cabină de duș perfectă, elegantă, cu fitinguri și scurgere de înaltă calitate, costă mai mult decât orice duș cumpărat din magazin - chiar și decât o cabină de masaj. Totuși, cele mai ieftine sunt cabinele de duș standard modulare. 

  Prețurile modelelor standard de cabine de duș modulare variază și sunt aproximativ 480 RON. Veți plăti peste 5.000 RON pentru cabine de duș modulare și clasice cu o clasă superioară de calitate și design, iar cele mai simple modele cu masaj sunt aproximativ 1.900 RON. Gama de prețuri pentru acestea din urmă este destul de mare - modelele cabinelor de duș cu masaj sunt disponibile la preț aproximativ de 6.500 RON și mai mult, există și modele foarte luxoase, cu nenumărate accesorii și funcții al căror preț urcă până la 20.000 RON.

  Articol de specialitate 427
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 136 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 136 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 136 executanți pentru domeniul Mobilier baie
  9.5
  0

  STOLZ & BAUER PRODUCTION SRL


  9.5
  0

  AMD MOB S.R.L.


  9.8
  0

  KONCEPTA SRL


  10
  0

  MAD GLOBAL GROWTH SRL


  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL MOBILIER BAIE?

 • Mobilier baie Bucureşti
 • Mobilier baie Cluj-Napoca
 • Mobilier baie Constanţa
 • Mobilier baie Dumbrăveni
 • Mobilier baie Iaşi
 • Mobilier baie Timişoara
 • Mobilier baie Alba Iulia
 • Mobilier baie Arad
 • Mobilier baie Bacău
 • Mobilier baie Baia Mare
 • Mobilier baie Bârlad
 • Mobilier baie Bistriţa
 • Mobilier baie Botoşani
 • Mobilier baie Brăila
 • Mobilier baie Braşov
 • Mobilier baie Buzău
 • Mobilier baie Călăraşi
 • Mobilier baie Craiova
 • Mobilier baie Deva
 • Mobilier baie Drobeta-Turnu Severin
 • Mobilier baie Focşani
 • Mobilier baie Galaţi
 • Mobilier baie Giurgiu
 • Mobilier baie Hunedoara
 • Mobilier baie Mediaş
 • Mobilier baie Oradea
 • Mobilier baie Piatra-Neamţ
 • Mobilier baie Piteşti
 • Mobilier baie Ploieşti
 • Mobilier baie Râmnicu Vâlcea
 • Mobilier baie Reşiţa
 • Mobilier baie Roman
 • Mobilier baie Satu Mare
 • Mobilier baie Sfântu Gheorghe
 • Mobilier baie Sibiu
 • Mobilier baie Slatina
 • Mobilier baie Slobozia
 • Mobilier baie Suceava
 • Mobilier baie Târgovişte
 • Mobilier baie Târgu Jiu
 • Mobilier baie Târgu Mureş
 • Mobilier baie Tulcea
 • Mobilier baie Turda
 • Mobilier baie Vaslui
 • Mobilier baie Zalău
 • Mobilier baie Abrud
 • Mobilier baie Adjud
 • Mobilier baie Agnita
 • Mobilier baie Aiud
 • Mobilier baie Aleşd
 • Mobilier baie Alexandria
 • Mobilier baie Amara
 • Mobilier baie Anina
 • Mobilier baie Aninoasa
 • Mobilier baie Ardud
 • Mobilier baie Avrig
 • Mobilier baie Azuga
 • Mobilier baie Babadag
 • Mobilier baie Baia de Aramă
 • Mobilier baie Baia de Arieş
 • Mobilier baie Baia Sprie
 • Mobilier baie Băile Govora
 • Mobilier baie Băile Herculane
 • Mobilier baie Băile Olăneşti
 • Mobilier baie Băile Tuşnad
 • Mobilier baie Băileşti
 • Mobilier baie Bălan
 • Mobilier baie Bălceşti
 • Mobilier baie Balş
 • Mobilier baie Băneasa
 • Mobilier baie Baraolt
 • Mobilier baie Bechet
 • Mobilier baie Beclean
 • Mobilier baie Beiuş
 • Mobilier baie Berbeşti
 • Mobilier baie Bereşti
 • Mobilier baie Bicaz
 • Mobilier baie Blaj
 • Mobilier baie Bocşa
 • Mobilier baie Boldeşti-Scăeni
 • Mobilier baie Bolintin-Vale
 • Mobilier baie Borşa
 • Mobilier baie Borsec
 • Mobilier baie Brad
 • Mobilier baie Bran
 • Mobilier baie Breaza
 • Mobilier baie Brezoi
 • Mobilier baie Broşteni
 • Mobilier baie Bucecea
 • Mobilier baie Budeşti
 • Mobilier baie Buhuşi
 • Mobilier baie Bumbeşti-Jiu
 • Mobilier baie Buşteni
 • Mobilier baie Buziaş
 • Mobilier baie Cajvana
 • Mobilier baie Calafat
 • Mobilier baie Călan
 • Mobilier baie Călimăneşti
 • Mobilier baie Câmpeni
 • Mobilier baie Câmpia Turzii
 • Mobilier baie Câmpina
 • Mobilier baie Câmpulung
 • Mobilier baie Câmpulung Moldovenesc
 • Mobilier baie Caracal
 • Mobilier baie Caransebeş
 • Mobilier baie Carei
 • Mobilier baie Cavnic
 • Mobilier baie Căzăneşti
 • Mobilier baie Cehu Silvaniei
 • Mobilier baie Cernavodă
 • Mobilier baie Chişineu-Criş
 • Mobilier baie Ciacova
 • Mobilier baie Cisnădie
 • Mobilier baie Codlea
 • Mobilier baie Comăneşti
 • Mobilier baie Comarnic
 • Mobilier baie Copşa Mică
 • Mobilier baie Corabia
 • Mobilier baie Costeşti
 • Mobilier baie Covasna
 • Mobilier baie Cristuru Secuiesc
 • Mobilier baie Cugir
 • Mobilier baie Curtea de Argeş
 • Mobilier baie Curtici
 • Mobilier baie Dăbuleni
 • Mobilier baie Darabani
 • Mobilier baie Dărmăneşti
 • Mobilier baie Dej
 • Mobilier baie Deta
 • Mobilier baie Dolhasca
 • Mobilier baie Dorohoi
 • Mobilier baie Drăgăneşti
 • Mobilier baie Drăgăneşti-Olt
 • Mobilier baie Drăgăşani
 • Mobilier baie Dragomireşti
 • Mobilier baie Eforie
 • Mobilier baie Făgăraş
 • Mobilier baie Făget
 • Mobilier baie Fălticeni
 • Mobilier baie Făurei
 • Mobilier baie Feteşti
 • Mobilier baie Fieni
 • Mobilier baie Fierbinţi-Târg
 • Mobilier baie Filiaşi
 • Mobilier baie Flămânzi
 • Mobilier baie Frasin
 • Mobilier baie Fundulea
 • Mobilier baie Găeşti
 • Mobilier baie Gătaia
 • Mobilier baie Geoagiu
 • Mobilier baie Gheorgheni
 • Mobilier baie Gherla
 • Mobilier baie Ghimbav
 • Mobilier baie Gura Humorului
 • Mobilier baie Hârlău
 • Mobilier baie Hârşova
 • Mobilier baie Haţeg
 • Mobilier baie Horezu
 • Mobilier baie Huedin
 • Mobilier baie Huşi
 • Mobilier baie Ianca
 • Mobilier baie Iernut
 • Mobilier baie Ineu
 • Mobilier baie Însurăţei
 • Mobilier baie Întorsura Buzăului
 • Mobilier baie Isaccea
 • Mobilier baie Jibou
 • Mobilier baie Lehliu-Gară
 • Mobilier baie Lipova
 • Mobilier baie Liteni
 • Mobilier baie Livada
 • Mobilier baie Luduş
 • Mobilier baie Lugoj
 • Mobilier baie Lupeni
 • Mobilier baie Mangalia
 • Mobilier baie Mărăşeşti
 • Mobilier baie Marghita
 • Mobilier baie Medgidia
 • Mobilier baie Miercurea Nirajului
 • Mobilier baie Miercurea Sibiului
 • Mobilier baie Miercurea-Ciuc
 • Mobilier baie Mihăileşti
 • Mobilier baie Milişăuţi
 • Mobilier baie Mioveni
 • Mobilier baie Mizil
 • Mobilier baie Moineşti
 • Mobilier baie Moldova Nouă
 • Mobilier baie Moreni
 • Mobilier baie Motru
 • Mobilier baie Murfatlar
 • Mobilier baie Murgeni
 • Mobilier baie Nădlac
 • Mobilier baie Năsăud
 • Mobilier baie Năvodari
 • Mobilier baie Negreşti
 • Mobilier baie Negreşti-Oaş
 • Mobilier baie Negru Vodă
 • Mobilier baie Nehoiu
 • Mobilier baie Novaci
 • Mobilier baie Nucet
 • Mobilier baie Ocna Mureş
 • Mobilier baie Ocna Sibiului
 • Mobilier baie Ocnele Mari
 • Mobilier baie Odobeşti
 • Mobilier baie Odorheiu Secuiesc
 • Mobilier baie Olteniţa
 • Mobilier baie Oneşti
 • Mobilier baie Orăştie
 • Mobilier baie Oraviţa
 • Mobilier baie Orşova
 • Mobilier baie Oţelu Roşu
 • Mobilier baie Ovidiu
 • Mobilier baie Panciu
 • Mobilier baie Pâncota
 • Mobilier baie Paşcani
 • Mobilier baie Pătârlagele
 • Mobilier baie Pecica
 • Mobilier baie Petrila
 • Mobilier baie Petroşani
 • Mobilier baie Piatra-Olt
 • Mobilier baie Plopeni
 • Mobilier baie Podu Iloaiei
 • Mobilier baie Pogoanele
 • Mobilier baie Potcoava
 • Mobilier baie Predeal
 • Mobilier baie Pucioasa
 • Mobilier baie Răcari
 • Mobilier baie Rădăuţi
 • Mobilier baie Râmnicu Sărat
 • Mobilier baie Râşnov
 • Mobilier baie Recaş
 • Mobilier baie Reghin
 • Mobilier baie Roşiori de Vede
 • Mobilier baie Rovinari
 • Mobilier baie Roznov
 • Mobilier baie Rupea
 • Mobilier baie Săcele
 • Mobilier baie Săcueni
 • Mobilier baie Salcea
 • Mobilier baie Sălişte
 • Mobilier baie Săliştea de Sus
 • Mobilier baie Salonta
 • Mobilier baie Sângeorgiu de Pădure
 • Mobilier baie Sângeorz-Băi
 • Mobilier baie Sânnicolau Mare
 • Mobilier baie Sântana
 • Mobilier baie Sărmaşu
 • Mobilier baie Săveni
 • Mobilier baie Scorniceşti
 • Mobilier baie Sebeş
 • Mobilier baie Sebiş
 • Mobilier baie Segarcea
 • Mobilier baie Seini
 • Mobilier baie Sighetu Marmaţiei
 • Mobilier baie Sighişoara
 • Mobilier baie Simeria
 • Mobilier baie Şimleu Silvaniei
 • Mobilier baie Sinaia
 • Mobilier baie Siret
 • Mobilier baie Slănic
 • Mobilier baie Slănic-Moldova
 • Mobilier baie Solca
 • Mobilier baie Şomcuta Mare
 • Mobilier baie Sovata
 • Mobilier baie Ştefăneşti
 • Mobilier baie Ştefăneşti
 • Mobilier baie Ştei
 • Mobilier baie Strehaia
 • Mobilier baie Sulina
 • Mobilier baie Tălmaciu
 • Mobilier baie Ţăndărei
 • Mobilier baie Târgu Bujor
 • Mobilier baie Târgu Cărbuneşti
 • Mobilier baie Târgu Frumos
 • Mobilier baie Târgu Lăpuş
 • Mobilier baie Târgu Neamţ
 • Mobilier baie Târgu Ocna
 • Mobilier baie Târgu Secuiesc
 • Mobilier baie Târnăveni
 • Mobilier baie Tăşnad
 • Mobilier baie Tăuţii-Măgherăuş
 • Mobilier baie Techirghiol
 • Mobilier baie Tecuci
 • Mobilier baie Teiuş
 • Mobilier baie Ţicleni
 • Mobilier baie Tismana
 • Mobilier baie Titu
 • Mobilier baie Topliţa
 • Mobilier baie Topoloveni
 • Mobilier baie Turceni
 • Mobilier baie Turnu Măgurele
 • Mobilier baie Ulmeni
 • Mobilier baie Ungheni
 • Mobilier baie Uricani
 • Mobilier baie Urlaţi
 • Mobilier baie Urziceni
 • Mobilier baie Valea lui Mihai
 • Mobilier baie Vălenii de Munte
 • Mobilier baie Vânju Mare
 • Mobilier baie Vaşcău
 • Mobilier baie Vatra Dornei
 • Mobilier baie Vicovu de Sus
 • Mobilier baie Victoria
 • Mobilier baie Videle
 • Mobilier baie Vişeu de Sus
 • Mobilier baie Vlăhiţa
 • Mobilier baie Vulcan
 • Mobilier baie Zărneşti
 • Mobilier baie Zimnicea
 • Mobilier baie Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate