În continuare:
1. Aspectul unei băi moderne
Lumina, fie cea naturală, fie sub formă de iluminat, a devenit un element foarte important al amenajării interioare în ultimii ani, inclusiv în băi. Acest lucru se datorează faptului că băile în sine au devenit o parte importantă a spațiului de locuit și nu mai sunt doar camere de serviciu care nu au nevoie de lumină naturală. În trecut, o astfel de împărțire „ierarhică” era valabilă pentru toate părțile locuinței, așa că erau evaluate și aranjate în raport cu aceasta. Astăzi, ferestrele mari din băile mari nu mai sunt un simbol al prestigiului. Băile moderne au tot mai des aceleași ferestre ca și restul clădirii, chiar dacă sunt de la podea până în tavan. De aceea, spre deosebire de cele mai vechi, acum este un spațiu luminos și confortabil în care puteți să stați cu bucurie și plăcere mai mult timp, citind relaxați pe când faceți baie parfumată sau uitându-vă la televizor din cadă. Băile moderne renovate sau nou construite sunt amenajate astfel încât să fie spațioase și funcționale, fără dezordine inutilă.
2. Materiale și culori într-o baie modernă
2.1. Materiale pentru o baie noua
În băile moderne, plăcile ceramice sunt înlocuite cu materiale ceva mai îndrăznețe, mai moderne, precum piatra, lemnul, terrazzo, epoxid și microciment. Învelișurile din lemn devin din ce in ce mai rezistente, iar dacă sunt și bine pregătite și impregnate apa nu va ajunge nici la miez și nici nu-l va deteriora, așa că puteți folosi lemnul în baie fără teamă. Același lucru este valabil și pentru alte materiale naturale sau artificiale precum și pentru combinațiile lor, care sunt din ce în ce mai mult în băile moderne, și sunt de mare ajutor gospodinelor moderne care au la dispoziție tot mai puțin timp, darămite pentru curățarea, să zicem, rosturilor între faianță. Toate aceste materiale sunt turnate, ceea ce înseamnă că acoperă complet substratul dintr-o singură bucată. Terrazzo există și în varianta plăcilor care sunt mult mai mari decât ceramica medie (50x50 cm sau mai mult) în caz că vă plac atât de mult și sunt incomparabil mai ușor de întreținut. Noile tendințe de amenajare a băii dictează folosirea materialelor naturale pentru pereți și pardoseli precum și a altor elemente, inclusiv obiectele sanitare, dar dacă finanțele dvs. nu vă permit, utilizați plăci cu imitație de texturi și culori naturale, care sunt mai ieftine și la fel de bune pentru acest scop și veți obține interiorul pe care l-ați dorit.
Dacă mai aveți îndoieli, însă totuși doriți să rămâneți în continuare cu plăcile ceramice, vă recomandăm pe cele mai moderne, disponibile în diverse culori și dimensiuni și în forme din ce în ce mai nestandardizate precum triunghiuri sau hexagoane, care acum sunt folosite doar pentru a decora anumite locuri cu forme geometrice.
2.2. Culori pentru băi moderne
În prezent, culorile pentru băile moderne devin mai blânde, mai neutre, și din spectrul așa-zis pământesc. Ca să spunem așa, albul strict de laborator de la începutul anilor 2000 se retrage. Pe lângă harta tonală moderată, pentru băile de astăzi, tot mai mult sunt alese accentele pentru a sparge uniformitatea monocromatică în punctele cele mai vizibile - pot fi armături negre sau un cadru în jurul dușului sau altceva. Așadar, regula modernă a coloritului este simplă: culori calme, uniforme și discrete sau, și mai bine, nuanțe pastelate blânde care sunt „întrerupte” în locuri atent alese cu o culoare complementară, dar mai puternică sau cu negru. Coloritul, în continuare, merge mână în mână cu geometria care se vede în așezarea elementelor și a acoperirii. Astfel, liniile și figurile geometrice nu mai sunt doar pe ceramică, ci peste tot în baie.
2.3. Instalații în baie
Când vine vorba de instalații, regula care se respectă în amenajarea modernă a altor părți ale interiorului se aplică și în cazul băii - deoarece sunt necesare pentru un trai normal, nu pot fi lăsate la o parte, dar pot fi ascunse vederii. Cel mai evident exemplu în acest sens sunt, desigur, caloriferele, care dispar treptat, deoarece sunt înlocuite cu încălzirea prin pardoseală. Încălzirea prin pardoseală este, de asemenea, excelentă și foarte practică pentru băile moderne, deoarece apa vărsată și rămasă se evaporă mai repede. Totuși, dacă credeți că nu puteți fără calorifere, vă sfătuim să alegeți piatra, adică marmura sau cele norvegiene, pentru că sunt un adevărat hit în acest moment.
3. Băile moderne sunt o prelungire a dormitorului
Legătura directă dintre baia modernă și dormitor devine din ce în ce mai populară. Dormitorul și baia modernă pot forma un singur spațiu sau pot fi separate doar printr-un perete de sticlă. Cu toate acestea, este cu siguranță dificil să stabiliți o astfel de conexiune în apartamentele mai vechi care au o singură baie pentru întreaga familie. Dacă vă hotărâți asupra unui design atât de modern, țineți cont de faptul că baia se va afla în partea cea mai intimă a spațiului de locuit și ca atare nu va fi disponibilă altor membrii de familie. Baia modernă, încorporată în dormitor, trebuie să aibă o proiectare atentă a elementelor, astfel încât elementele umede (duș/cadă/chiuvetă...) să fie cât mai departe de pat. De asemenea, este de dorit ca dușul și cada să fie într-un fel ascunse de vederi, în timp ce pentru chiuvetă este mai puțin important.
3.1. Locul pentru toaletă
Să mai menționăm că toaleta nu este planificată ca parte a celor mai moderne băi. Se așază separat, într-o încăpere separată, deoarece în baia ca prelungire a dormitorului nu ar fi în primul rând igienic. În plus, nu ar oferi intimitate. Nu este nevoie să mai amintim și alte motive.
Dacă vă hotărâți să decorați sau să aranjați baia, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.
Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.