Pentru zona

    Lavoar suspendat, de sine stătător, încorporat sau montat pe suprafață?

    Articolul a fost citit chiar de 5555+ utilizatori
    Atunci când amenajați o baie nouă sau renovați o baie veche în apartamentul dvs., unul dintre factorii importanți este alegerea articolelor și echipamentelor sanitare. Pe piață, printre altele, puteți găsi nenumărate tipuri, forme, dimensiuni și materiale de chiuvete. Există chiuvete montate pe perete, încorporate, montate pe suprafață, de sine stătătoare și în consolă, dar pe care le alegeți pentru baia dvs. depinde în principal de dorințele și nevoile dvs.
    Articol de specialitate 5555
    lavoar
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    1. Lavoar suspendat

    Lavoarul din baie poate fi fixat sau agățat direct de perete. Astfel de lavoare sunt de obicei folosite pentru băile înguste, deoarece ocupă cel mai mic spațiu. Ele pot fi, de asemenea, un element frumos, minimalist și au adesea un suport / picior integrat pentru a acoperi țevile și canalele de scurgere.

     Lavoarul de perete în spațiu pare ușoar și minimalist
    Lavoarul de perete în spațiu pare ușoar și minimalist

    2. Lavoar încorporat

    Un alt tip de lavoar sunt cele care sunt plasate într-un blat sau element de podea. Pot fi de o formă mai modernă și așezate într-o scândură, astfel încât să poată fi văzute mai mult sau mai puțin - în funcție de modul în care doriți să arate întregul bloc. Lavoarul montat la suprafață diferă de cel încorporat, în principal prin faptul că este așezat pe suprafața de lucru și întregul este vizibil, iar cel încorporat este la același nivel sau sub linie, astfel încât numai marginea este vizibilă.

    Lavoarul încorporat este plasat la nivel de blat, cu marginile încastrate sau scoase
    Lavoarul încorporat este plasat la nivel de blat, cu marginile încastrate sau scoase

    3. Lavoar montat la suprafață

    Lavoarul montat la suprafața din baie este așezat pe un blat sau pe un element de podea, astfel încât întregul să fie vizibil. Un astfel de lavoar este foarte practic, deoarece în general există o zonă mare de depozitare gratuită. Lavoarele montate la suprafață sunt de obicei așezate în perechi, dacă dimensiunea băii o permite, deoarece arată ca sculpturi și arată foarte rafinat. În orice caz, dacă există spațiu, este întotdeauna recomandat să instalați acest tip, deoarece oferă spațiu suplimentar pentru depozitarea diferitelor obiecte mici, în timp ce alte mijloace și aparate pentru menținerea igienei sau curățării pot fi păstrate în dulapurile de dedesubt, deasupra sau în jurul blatului. Astfel de lavoare sunt din ce în ce mai populare și sunt disponibile în nenumărate versiuni, de la cele mai simple și minimaliste, până la destul de pretențioase și elegante, în special din materiale compozite noi.

    Avantajul unui lavoar montat pe suprafață, pe lângă estetica superioară incontestabilă, este mult spațiu liber în jurul său
    Avantajul unui lavoar montat pe suprafață, pe lângă estetica superioară incontestabilă, este mult spațiu liber în jurul său

    4. Forme de lavoar

    Pe lângă alegerea tipului de lavoar, puteți alege și forma - de la clasice, dreptunghiulare, cele cu colțuri rotunjite până la cele mai moderne, în formă de cub sau emisferă. Undeva între ele apar toate acele poligonale, eliptice, în formă de rinichi sau complet rotunde. Alegerea formei lavoarului este influențată de toate celelalte elemente și părți ale echipamentului de baie, deoarece ar fi bine dacă spațiul reprezintă un întreg design și ca formele, precum și materialele și culorile să se potrivească.

    În acest sens, este importantă și alegerea bateriilor. În același timp, ar trebui să fiți atenți dacă chiuveta de baie selectată permite o combinație cu o baterie care vă place. Dacă doriți ca robinetul să fie instalat direct în chiuvetă, alegeți-l pe cel cu gaură. Dacă doriți un lavoar încorporat în blat, trebuie să faceți o gaură în blat, dar dacă doriți o baterie în perete, aveți grijă să nu o luați pe cea cu gaură. În acest caz, orificiul ar fi de prisos și ar perturba estetica nu numai a lavoarului, ci și a întregii băi.

     Astăzi, lavoarele vin în nenumărate forme și culori, chiar și din materiale complet exotice precum sticlă, piatră, lemn și compozite.
    Astăzi, lavoarele vin în nenumărate forme și culori, chiar și din materiale complet exotice precum sticlă, piatră, lemn și compozite.

    5. Materiale pentru lavoar

    Același lucru se aplică tuturor elementelor de baie: alegeți dimensiunea, forma, culoarea, poziția, dar și materialul din care va fi realizat. Lavoarele din ceramică sunt, ca să spunem așa, clasice - cele pe care le-am găsit întotdeauna în baie, deoarece sunt ușor de curățat și sunt accesibile și durabile. Cu toate acestea, există din ce în ce mai multe alte materiale atipice utilizate la fabricarea toaletelor, iar cele din băile moderne seamănă cu operele de artă; așa sunt cele din pietre sau de marmură ca și cele făcute din Kerrock. Sunt, desigur, mai scumpe, dar sunt și mai durabile și au o durată de viață mai lungă. Astăzi, există din ce în ce mai multe chiuvete de sticlă care sunt mai puțin durabile, dar corespund tendințelor modei contemporane.

    Echipamentul de baie din oțel inoxidabil devin tot mai frecvente; este extrem de durabil, ușor de curățat și un astfel de interior arată ultra-modern, aproape futurist. Cu toate acestea, o chiuvetă din oțel inoxidabil își poate pierde strălucirea în timp.

    Cu toate acestea, se pare că cea mai puțin așteptată și complet atipică, dar foarte naturală alegere este o chiuvetă din lemn, care creează o atmosferă specială, familiară. Se potrivește cu aproape orice stil de decorare a casei. Singura sa slăbiciune este că trebuie reînnoită frecvent cu acoperiri de protecție.

    Dacă decideți să instalați lavoar și toalete de baie, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 5555
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier baie?

    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie
    8.9
    0

    EURO GLASS 2003 SRL


    8.7
    0

    TREWOO PRODUCTION S.R.L.


    8.9
    0

    FREE SPIRIT PURE SRL

    41
    8.9
    0

    PARASCHIV MIHAIL DANIEL PFA