Pentru zona

    5 sfaturi despre cum să creezi și să amenajezi un centru SPA în casa ta

    Centrul SPA este sinonim pentru relaxare și distracție, regenerarea energiei de viață și relaxarea tuturor mușchilor. Cu toate acestea, mersul la SPA nu este adesea realizabil din diverse motive. Și dacă ți-am spune că poți crea un centru SPA în propria casă? Ne ocupăm de acest subiect mai jos.
    Articol de specialitate 348
    centru spa acasă
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Un centru SPA  personal în locuință are numeroase avantaje, precum accesibilitate ușoară, personalizare, îngrijire zilnică a sănătății și frumuseții. Argumentele contra, precum lipsa spațiului și prețurile mari, sunt din ce în ce mai infirmate de oferta diversă de pe piață care include soluții disponibile pentru fiecare spațiu și buzunar. De la jacuzzi-uri din băi, am ajuns la centre SPA complete de acasă devenite imperative astăzi în amenajarea interiorului.

    Pentru început, uitați-vă bine la spațiul pe care doriți să îl transformați într-un SPA, dimensiunea și forma acestuia vor depinde de conținutul viitor. Este necesar ca spațiul destinat acestui scop să fie bine izolat și cu instalații bune.

    1. Folosiți materiale naturale pentru centrul dvs. SPA de acasă

    Alegerea materialelor potrivite este de o importanță crucială, deoarece acestea vor avea o mare influență asupra atmosferei și emoțiilor pe care acest spațiu de vacanță le va evoca în dvs. Cel mai bine este să optați pentru materiale, precum piatra, lemnul și ceramica care dau o notă naturală și creează o atmosferă relaxantă, pentru că ce relaxează mintea și corpul mai mult decât natura? Când vine vorba de materiale textile, cel mai bine este să optați pentru cele care sunt moi la atingere, precum bumbacul.

    materiale naturale în baie
    Cel mai bine este să optați pentru materiale  precum piatra, lemnul și ceramica care aduc o notă naturală.

    Un alt lucru important de care trebuie să aveți grijă sunt culorile. Și aici se remarcă o reîntoarcere la natură și se aleg cele inspirate din natură, precum diferite nuanțe de verde, maro, gri. Dacă aveți o baie mai mică la dispoziție, cea mai bună alegere sunt cu siguranță nuanțe mai deschise și mai neuter, precum bej, verde deschis sau gri deschis. Acestea vor spori vizual spațiul și vor oferi o atmosferă liniștitoare.

    2. Organizează-ți bine centrul SPA de acasă

    Când amenajați centrul SPA de acasă, urmați regula mai puțin este mai mult. Păstrați totul simplu, fără lucruri inutile - nu vă veți simți calm și relaxat într-o baie aglomerată. Prin urmare, o bună organizare este importantă pentru a-l face să arate spațios și curat.

    Unul dintre detaliile care se văd des în centrele SPA și pe care ar trebui să-l includeți în cel din locuința dvs. este un difuzor cu uleiuri esențiale sau un recipient de sticlă cu sare de mare în care sunt înfipte bețișoare de tămâie. Acestea vor răspândi mirosuri plăcute, relaxante, iar sarea de mare poate fi în diferite culori și se poate amesteca cu ușurință cu alte culori ale interiorului. Este bine cunoscut faptul că aromaterapia are numeroase efecte pozitive asupra sănătății fizice și psihice.

    difuzor bețișoare parfumate
    Este binecunoscut faptul că aromaterapia are numeroase efecte pozitive asupra sănătății  fizice și psihice

    Iluminatul este cu siguranță un element important. Daca aveții iluminat natural în baia dvs, aceasta este o situație ideală, iar dacă nu, puteți opta pentru iluminarea ambientală. Iluminarea prea intensă trebuie evitată.

    3. Optați pentru o cadă cu hidromasaj

    Combinația ideală pentru distracție și relaxare maximă este apa și masajul. Sunt unite tocmai în căzi cu hidromasaj. Datorită jeturilor hidro și aero care sunt eliberate sub presiune ridicată de la duzele încorporate și de la motoarele de masaj, acestea oferă utilizatorilor o senzație unică de relaxare a întregului corp.

    Pentru a completa plăcerea, puteți face rost de un raft de lemn pentru cadă pe care puteți aranja diferite crème, dar și să puneți o masă delicioasă în timp ce vă bucurați de apa caldă și parfumată. Acest raft este atașat de marginile căzii și este stabil. Când vine vorba de detalii, puteți înlocui covorașul clasic care este asezat pe fundul căzii  pentru a preveni alunecarea acestora, cu un covoras de silicon cu elemente în relief care vă vor masa picioarele și reprezintă o opțiune mai confortabilă.

    Pentru ca baia dvs. să pară mai puțin obișnuită, dacă aveți mult spațiu disponibil, puteți separa cada de restul elementelor, de exemplu, așezând-o într-un colț separat sub bolta arcuită.

    Dacă nu aveți loc pentru cadă, puteți opta pentru o cabină de duș cu hidromasaj. Acestea includ în mod specific un cap de duș, un duș de mână, un jet de apă pentru masajul corpului superior și inferior, un radio, un scaun și alte accesorii. Majoritatea cabinelor de duș cu hidromasaj sunt realizate din sticlă transparentă securizată.

    4. Procurați o saună pentru central dvs. SPA-ul de acasă

    Una dintre primele asocieri cu un centru SPA este o saună. Ele pot fi găsite astăzi pe piață în numeroase dimensiuni, cu diferite metode de încălzire și realizate din diferite materiale. Selecția colorată a făcut posibilă alegerea celui care se va potrivi cel mai bine în interiorul existent și în concordanță cu numărul de persoane care îl vor folosi în același timp.

    sauna acasă
    Înainte de instalarea saunei, trebuie verificat dacă suprafața este complet plană

    Saunele sunt o invenție scandinavă care s-a răspândit în întreaga lume după cel de-al Doilea Război Mondial. Oferă numeroase beneficii pentru sănătatea umană: îmbunătățesc circulația - căldura provoacă dilatarea vaselor de sânge și creșterea fluxului de sânge în toate organele, relaxează mușchii, ceea ce este necesar în special după antrenamentul intens, reduce stresul și migrenele, asigură un somn profund și odihnitor.

    Înainte de a monta sauna, trebuie verificat dacă suprafața este complet plană, si este recomandat ca aceasta să nu fie din parchet laminat, ci să fie beton, eventual gresie sau parchet. În locul unde va fi amplasată sauna este necesară o racordare la curent electric și posibilitatea de ventilație.

    Pentru ca două persoane să stea în saună în același timp și să să se poată mișca sufficient , dimensiunea minimă este de 150x140 cm. Înălțimea standard a saunei este de 210 cm. Dacă preferați o saună înclinată, dimensiunile minime ar fi 180x140 cm. Este suficient pentru ca o persoană să se întindă pe banca de sus, iar cealaltă pe banca de jos.

    Saunele cu infraroșu devin din ce în ce mai populare, deoarece vă permit să vă bucurați de beneficiile unei saune fără prea multă căldură. În loc să încălzească aerul ca în alte saune, corpurile sunt încălzite cu raze infraroșii. Toate avantajele acestui tratament nu lipsesc, iar mediul este acceptabil de cald.

    5. Tepidariumul este o completare excelentă pentru centrul SPA de acasă

    Tepidariumul este un pat de încălzire care, prin radiația sa termică, are un efect plăcut asupra corpului și relaxează mușchii lezați. Se încălzește până la temperatura aproximativă a corpului - de la 37 la 39 de grade. Corpul se încălzește fără a transpira, vasele de sânge se extind în căldură, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și întărește imunitatea. Tepidariumul este un bun preludiu pentru sauna finlandeză, deoarece organismul este mai bine pregătit pentru aceasta, dar poate fi folosit și independent de saună. Se caracterizează printr-o instalare extrem de ușoară și, în combinație cu beneficiile pentru sănătatea umană, este un element excelent al unei saune de acasă.

    tepidarium
    Tepidariumul este un pat de încălzire care are un efect plăcut asupra organismului prin radiația sa termică

    Dacă vreți să aveți și dvs. propriul centru SPA acasă și sunteți  în căutarea unor meșteri de  încredere și cu experiență care să vă facă posibil acest lucru, puteți solicita ajutor la daibau.ro  complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând meșterii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Puteți găsi informații despre preț în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 348
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier baie?

    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie
    8.9
    0

    AMBER CREATIVITY S.R.L.


    8.9
    0

    FREE SPIRIT PURE SRL

    41
    8.9
    0

    METALICA S.R.L.


    8.9
    1

    V&C MOBIX SRL