Pentru zona
    Când amenajați o baie, apare întotdeauna aceeași întrebare: ar trebui să alegeți o cadă sau o cabină de duș? Înainte de a lua această decizie, este important să țineți cont de mai mulți factori: dimensiunea băii și aranjarea altor elemente, obiceiurile dumneavoastră și ale membrilor gospodăriei și economicitatea în sine. Am decis să vă ajutăm să găsiți răspunsul la această întrebare comparând avantajele și dezavantajele acestora.
    Articol de specialitate 178
    cada sau cabina de dus
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Avantajele cabinei de duș

    Dacă nu faceți parte din cei cărora le plac băile lungi, dar preferați dușurile scurte, cabinele de duș sunt alegerea mai bună pentru dumneavoastră. Pe măsură ce trăim într-o viață de zi cu zi încărcată în care sarcinile zilnice ne lasă puțin timp liber, tot mai mulți optează pentru un duș rapid. În acest caz, nu este nevoie să instalați o cadă, deoarece cabinele de duș sunt o soluție mai practică. Ar trebui să ajustați dimensiunea și forma cabinei la încăperea în sine și la propriile dorințe, precum și la dorințele celorlalți membri ai gospodăriei. Cabinele de duș pot fi semicirculare, circulare și pătrate.

    În plus, pentru cei care doresc totuși să se bucure de momente de relaxare în baie, cabina de duș nu este un obstacol. Acum există un program de hidromasaj pentru multe modele, iar duzele pot fi încorporate în perete sau pot fi instalate unități gata făcute cu duze integrate în cabine, așa-numitele coloane de hidromasaj. Deși nu oferă o „atmosferă de spa” precum o cadă, acum vă puteți relaxa în cabina de duș, nu doar să faceți un duș rapid.

    Unul dintre principalele avantaje ale cabinelor de duș este mărimea lor, sau mai bine zis, dimensiunile lor. Dacă aveți o baie mică, cabinele sunt o soluție excelentă. Un alt factor important iese în evidență aici - economisirea. Având în vedere că vom petrece mult mai puțin timp în cabina de duș decât în ​​cadă, vom folosi și mai puțină apă și energie electrică pentru a încălzi apa.

    Un alt avantaj care trebuie subliniat este intrarea mai ușoară în cabina de duș. Acest lucru este deosebit de important dacă o persoană în vârstă sau o persoană cu mobilitate redusă locuiește în casă sau apartament. Se intră mai ușor datorită marginilor joase în comparare cu o cadă.

    Dacă aveți o baie mică, cabinele de duș sunt o soluție excelentă
    Dacă aveți o baie mică, cabinele de duș sunt o soluție excelentă

    Dezavantajele cabinei de duș

    Pe lângă faptul că oferă totuși mai puțin confort decât o cadă, pentru că trebuie să stăm mereu în picioare, lipsa unei cabine de duș se reflectă și privind întreținerea acesteia. Și anume, cabina de duș totuși necesită mai multă întreținere și este mai dificilă. Motivul constă în faptul că mucegaiul persistent apare adesea în colțuri și rosturi. Garniturile ușii cabinei sunt, de asemenea, greu de curățat. Dacă nu ștergem pereții imediat după duș, pe pereți și pe sticlă se formează calcar.

    Avantajele căzii de baie

    În primul rând, cada oferă o experiență spa care nu poate fi atinsă cu o cabină de duș. Poate avea opțiunea de hidromasaj, fie cu aer, jet de apă sau în combinație, iar numărul și aranjamentul lor variază în funcție de tipul de cadă. Dacă faceți parte dintre cei care se bucură de spuma parfumată și își folosește timpul liber pentru relaxarea într-o baie caldă, atunci o cadă este soluția pentru dumneavoastră. Cu aceasta, transformați baia în propria dumneavoastră spa.

    Cu o cadă, transformați baia în propriul spa
    Cu o cadă, transformați baia în propriul spa

    Deși cabina de duș este mai practică când vine vorba de intrare, căzile pot avea și șezut, iar aceasta este o soluție excelentă pentru scăldarea copiilor mici sau a vârstnicilor, deoarece astfel se poate face baie în poziția de ședere.

    Dezavantajele căzii de baie

    Principalul dezavantaj al căzii este cu siguranță dimensiunea acesteia, adică ocupă o mare parte din baie în comparație cu alte elemente. Așadar, cada este soluția doar dacă aveți o baie de dimensiuni mai mari. De asemenea, bucuria de a face o baie fierbinte va duce la un consum mai mare de apă, dar și de energie pentru încălzirea acesteia, iar economisirea mai mică este un mare dezavantaj al căzii.

    Prin urmare, puteți obține răspunsul la această eternă întrebare dacă „o puneți pe hârtie” și luați în considerare toate avantajele și dezavantajele unei cabine de duș adică a unei căzi. Este foarte important să luați decizia corectă deoarece este o investiție pe termen lung.

    Articol de specialitate 178
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier baie?

    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 177 executanți pentru domeniul Mobilier baie
    10
    2

    ORIZONT CONSTRUCT BUILDING S.R.L.

    Lotul nr.2 camera 1
    8.9
    0

    SOCIETATEA COMERCIALA DE PRODUCTIE CONSTRUCTII COMERT SERVICII SI IMPORT EXPORT LIVISTY S.R.L.


    8.9
    0

    SĂLĂJAN PREST SERV S.R.L.


    8.9
    0

    BRENDA COMSERV SRL