Pentru zona

    Șemineele bio – de ce sunt bune pentru vremea de tranziție?

    Una dintre principalele asociații cu șemineul este căldura, confortul, tradiția, relaxarea cu o carte preferată. Dacă doriți ca și dvs. să aveți toate acestea în casa dvs., dar nu aveți suficient spațiu disponibil, veți fi mulțumit de faptul că pe piață se găsesc bioșeminee, care sunt foarte simplu de utilizat și întreținut, și care nu necesită mult spațiu. În continuarea textului, ne ocupăm de avantajele și dezavantajele acestei soluții ecologice pentru încălzirea spațiului.
    Articol de specialitate 229
    seminee bio
    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu:

    Șemineele bio, spre deosebire de șemineele tradiționale care folosesc combustibili solizi, funcționează cu bioetanol. Este un combustibil natural obtinut din biomasă, prin fermentarea acesteia, cel mai adesea din plante, precum trestia de zahăr sau porumbul. Prin urmare, este un biocombustibil care conține exclusiv produse de origine naturală. Datorită acestui fapt, este considerat o soluție ecologică excepțională pentru încălzirea spațiului - șemineele bio nu sunt folosite ca sursă principală, ci ca sursă suplimentară de încălzire și sunt perfecte pentru perioadele de tranziție ale anului, când sezonul de încălzire nu este în plină desfășurare. Aproape 100 la sută din căldura produsă în procesul de ardere a biocombustibilului este emisă în interiorul unde este amplasat, prin urmare, șemineele sunt  o excelentă sursă suplimentară de căldură.

    Printre cei care au auzit despre șemineele bio, există adesea o concepție greșită că nu produc foc real, dar acest lucru nu este adevărat - este o flacără reală, directă. Singura diferență este că incendiul nu se produce ca urmare a arderii buștenilor de lemn, ci ca urmare a arderii bioetanolului, care este 96 la sută alcool. A fost modificat și denaturat astfel încât să ardă cu o frumoasă flacară galbenă, fără fum.

    Este alcătuit din două elemente - un arzător și un focar. Arzătorul este un produs de serie certificat care asigură arderea controlată și sigură a vaporilor de etanol, conform normelor și standardelor. Focarul în care este amplasat arzătorul reprezintă un mediu sigur care asigură utilizarea în siguranță.

    Primul șemineu bio datează din 1977 și a fost construit de inginerul italian Giuseppe Lucifora. El a fost primul care a propus că în locul așchiilor tradiționale pentru lemn de foc ar trebui să se folosească alcool industrial obișnuit.

    Șeminee bio – avantaje

    Șemineele bio devin o alegere din ce în ce mai des întâlnită pentru mulți, deoarece permit încălzirea spațiilor, îi măresc valoarea estetică, dau impresia că sunt închise și în același timp sunt mai simplu de folosit și întreținut decât cele tradiționale. Trebuie doar să umpleți arzătorul cu bioetanol și să aprindeți flacăra. După stingerea focului, spre deosebire de șemineele care folosesc lemne de foc, în șemineul bio nu există cenușă și nu trebuie curățat. Motivul constă în faptul că reziduurile sale de ardere sunt doar dioxid de carbon și vapori de apă, pe lângă căldura pe care o emite. În afară de cenușă, șemineele bio nu eliberează mirosuri, funingine sau fum în spațiu.

    bio etanol
    Șemineele bio nu necesită coș de fum, sistem de ventilație și sistem de alimentare cu combustibil.

    La menționarea unui șemineu, aproape imediat ne gândim la articolele care îl însoțesc - o brichetă, clește, coșuri pentru lemne de foc. Nu vor fi necesare atunci când utilizați un șemineu bio. Dar mai important - instalarea șemineelor ​​tradiționale nu poate fi imaginată fără instalațiile necesare, în primul rând fără existența unui coș de fum. Șemineele bio nu necesită coș de fum, sistem de ventilație și sistem de alimentare cu combustibil. În acest fel, chiar și cei care nu au în casa lor un coș de fum se pot bucura de căldura șemineului. Datorită faptului că sunt independente de coșurile de fum și alte instalații, șemineele bio pot fi instalate oriunde doriți - pot fi de sine stătătoare, incastrate, incorporabile. Alegeți aspectul și metoda de instalare care vi se potrivește, în funcție de spațiul disponibil și de aspectul din cadrul acestuia.

    Și în perioada mai caldă a anului, când nu sunt folosite pentru a încălzi spațiul, șemineele bio arată foarte elegante și decorative. Cu aspectul lor, ele completează orice ambianță, creând o atmosferă magică.

    semineu bio de interior
    Prin aspectul lor, șemineele bio completează orice mediu, creând o atmosferă magică

    Unul dintre principalele obstacole pentru instalarea unui șemineu este spațiul îngust.  Cu toate acestea, șemineele bio depășesc și această barieră - sunt produse în diferite forme și dimensiuni și pot fi instalate în spații de locuit mai mici ca o alternativă excelentă la șemineele tradiționale pe lemne sau peleți.

    Când vine vorba de instalarea unui șemineu, este destul de simplu, iar comoditatea montajului și demontării ușoare este evidentă mai ales în cazul unei mutări sau atunci când decidem asupra unei noi amenajări în cameră.

    Viața  aglomerată de zi cu zi nu ne lasă mult timp liber, astfel  că șemineele sunt o soluție bună pentru toți cei care nu vor să se ocupe mult de ele, adică nu vor să investească timp și efort în pregătirea și aducerea lemnului, curățirea cenușii...

    Pe lângă  avantajele menționate ale șemineului bio, mai sunt câteva: fără „sărituri” de scântei, este sigur de folosit...

    Șeminee bio – dezavantaje

    Pe lângă numeroasele caracteristici pozitive ale șemineelor ​​bio, există și câteva dezavantaje pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a vă decide să le cumpărați și să le instalați.

    Dezavantajul principal al șemineelor ​​bio este că nu pot fi folosite continuu. Șemineele bio pot funcționa continuu până la 3 ore, adică cât va dura un litru de bioetanol, deoarece între completare arzătorul ar trebui să fie rece. Acea pauză nu este prea lungă, este în jur de 15 minute, dar totuși nu există permanență în utilizarea ei.

    Un alt dezavantaj este că are o putere termică mai mică în comparație cu șemineele cu combustibil solid. Prin urmare, șemineele bio nu sunt folosite ca formă primară de încălzire, ci doar pentru încălzirea suplimentară a spațiului.

    Toți cei care au un șemineu tradițional cu combustibil solid știu că încăperea în care se află trebuie să fie ventilată cu regularitate.  La fel este și cu un șemineu bio pentru că flacăra „consumă” oxigen. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, nu trebuie să investiți în ventilație suplimentară, deschiderea regulată a ferestrelor va fi suficientă.

    Menționăm că șemineele bio  nu necesită echipamente suplimentare. Cu toate acestea, există un lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare - un protector de ecran din sticlă călită. Uneori se întâmplă ca flacăra să se îndoaie înainte sau înapoi, deci este necesar să se prevină consecințe nedorite.

    Cât vă vor costa aceste șeminee va depinde de modelul și dimensiunea lor. Dacă v-ați hotărât asupra unui  șemineu bio  în casa dumneavoastră și căutați  antreprenori și meseriași care să-l instaleze pentru dvs., puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând meșterii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

     

    Articol de specialitate 229
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șemineu?

    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu
    8.9
    1

    ŞEMINEE EXCLUSIVISTE OLTENIA S.R.L.


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    0

    PERSI INSTAL SRL


    8.9
    0

    ŞEMINEE MOL SRL