Pentru zona

    Cărămizi și plăci din șamotă pentru șemineu

    Articolul a fost citit chiar de 3666+ utilizatori
    Șemineurile sunt din ce în ce mai utilizate ca sursă principală de încălzire în gospodărie. Fie că este un șemineu clasic, din zidărie, aragaz sau insert pentru șemineu, cea mai importantă componentă pentru acest tip de încălzire este șamota. Cărămizile din șamotă, adică plăcile din șamotă, acumulează cel mai bine căldura, o rețin și o eliberează încet în spațiu, ceea ce duce la încălzire constantă și uniformă.
    Articol de specialitate 3666
    cărămidă din șamotă pentru șemineu
    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu:

    1. Șamotă și cărămizi din șamotă pentru șemineuri din zidărie

    1.1. Utilizarea șamotei

    Insertul pentru șemineu este un focar, adică centrul șemineului și, în același timp, un dispozitiv care devine un corp excelent de încălzire, cu condiția să fie construit corespunzător. Materialul slab va cauza ineficiența încălzirii și de aceea alegerea corectă este crucială pentru cel mai eficient șemineu. Se recomandă ca inserția să fie zidită cu cărămizi ignifuge din lut și special destinate acestei utilizări. Caracteristicile rezistente la foc ale cărămizilor de cuptor sau a șamotei pentru cuptoare sau coșuri de fum sunt realizate prin procesul de extracție.

    1.2. Caracteristicile șamotei

    Șamota, care se folosește la fabricarea cărămizilor pentru șemineuri, este utilizat pentru șemineuri din zidărie, țevile de fum, precum și pentru căptușirea șemineurilor, sobelor, sobelor de țiglă și șemineurilor ​​deschise. Este posibil să se construiască șemineuri mai mari, cu acumulare, cu cărămizi din șamotă, deoarece asigură acumularea optimă de căldură. Aceasta înseamnă practic că asigură încălzirea treptată, uniformă și constantă a spațiului înconjurător. O caracteristică foarte importantă a șamotei  este că radiază căldură mult timp după stingerea focarului.

    Sfaturi de specialitate de la ŞEMINEE EXCLUSIVISTE OLTENIA S.R.L.

    Din ce cauză este șamota material bun pentru șeminee?

    Plăcile de șamotă din interiorul șemineelor ajută la:
    - înmagazinarea căldurii pentru o perioadă mai mare sau mai mică, în funcție de grosimea șamotei
    - ajută la creșterea temperaturii din interiorul camerei de ardere, fapt ce duce (în funcție de tipul de focar), la o ardere mult mai bună a combustibilului lemnos, odată cu creșterea temperaturii în interiorul camerei de ardere la focarele din gama premium apar și fenomenele de curățire a geamului (prin piroliză) și fenomenul de gazeificare.

    Este bine de știut că la acest moment sunt producători renumiți ce folosesc deja un alt material pentru placarea șemineelor, acesta fiind termota (cu capacități de înmagazinare mult mai mari decât șamota).

    La ce se mai folosește caramida din șamotă?

    La noi în țară (dacă ne referim la utilizarea în mediul rezidențial), cărămida de șamotă se folosește preponderent la construirea ansamblurilor de grătar și cuptor, la căptușirea interioară a sobelor și a focarelor de sobă și în anumite cazuri la construirea coșurilor de fum.

    Cristian Căileanu, ŞEMINEE EXCLUSIVISTE OLTENIA S.R.L.

    2. Cărămizi din șamotă

    Cărămida din șamotă pentru șemineu este una dintre cele mai bune materiale pe care le puteți găsi. Șamota pentru cuptor este utilizată pentru construirea coșurilor de fum, deoarece acumulează căldură cel mai bine. Pe măsură ce focul arde, căldura se acumulează în șemineu și se răspândește pe laturile sale. Când toate suprafețele sunt încălzite în mod egal, căldura începe să se răspândească prin cameră și nu se oprește nici atunci când focul este stins. În acest fel, șamota mărește eficiența energiei acumulate a insertului șemineului. Cu un mod special de a construi un șemineu se reglează nu numai acumularea de căldură, ci și puterea dispozitivului, precum și durata radiației energetice. Mai presus de toate, zidăria adecvată extinde durata de viața șemineului în sine.

     Cărămida din șamotă pentru șemineu este un material cu caracteristici excelente, precum și cu un aspect tradițional
    Cărămida din șamotă pentru șemineu este un material cu caracteristici excelente, precum și cu un aspect tradițional

    3. Șamotă și tipuri de șemineuri

    Avantajele șamotei sunt mai puțin pronunțate dacă se folosește un șemineu cu acumulare, deoarece atunci radiația de căldură este mai slabă. Dacă se folosește un șemineu cu aer cald, datorită convecției de căldură, circulația aerului cald este accelerată.

    4. Cărămizi din șamotă - preț

    Cărămida din argilă este un material ieftin. Cărămizile cu dimensiuni standard pot costa aproximativ 4 lei/bucata.

    5. Plăci din argilă

    5.1. Plăci din șamotă pentru uz zilnic

    Plăcile din șamotă sunt utilizate în principal pentru prepararea mâncării în șemineuri, sobe și cuptoare. Caracteristicile lor sunt identice cu cărămizile din șamotă, astfel încât să poată rezista la temperaturi ridicate și să fie ignifuge. Placa este fabricată din șamotă compactă, are o structură fină și margini periate. Șamota este un material natural din care atât cărămizile, cât și plăcile pentru cuptor sunt cele mai frecvent întâlnite în brutării. Placa din argilă este cea folosită pentru a coace cea mai bună pizza. Deoarece farfuria radiază căldură treptat și pentru o lungă perioadă de timp, coacerea este mai ușoară și pizza și pâinea sau produsele de patiserie pot fi făcute pe ea și totul va fi la fel de delicios.

    5.2. Caracteristicile plăcii din șamotă

    Placa din șamotă poate fi folosită și la grătar. Cel mai important lucru este să nu o spălați cu detergent, deoarece placa îl va absorbi și apoi toată hrana preparată pe ea ar avea gustul de detergent. De asemenea, manipulați cu atenție placa din șamotă, deoarece este dură și ușor de rupt. Dacă este expusă la o diferență mare de temperatură, pot apărea fisuri pe ea. În cuptorul în sine, ar trebui să stea întotdeauna în mijloc, fără a atinge pereții, pentru că altfel se poate rupe și tăia în jumătate.

      Dacă vă plac produsele de panificație, placa din șamotă este ceva fără de care nu se poate

    Dacă vă plac produsele de panificație, placa din șamotă este ceva fără de care nu se poate

    Dacă decideți să instalați un șemineu, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vă vor răspunde la întrebare.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 3666
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șemineu?

    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu
    8.9
    0

    SAGE FOREST SRL


    8.9
    0

    DESIGN SEMINEE CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    123 TERMICA EXPERT SRL


    8.9
    1

    BESTALMI PROEXEC MB SRL