Pentru zona

    Șemineuri moderne pe lemne sau peleți

    Articolul a fost citit chiar de 1217+ utilizatori
    În zilele reci de iarnă, toată lumea este atrasă de imaginea romantică a flăcărilor jucăușe într-o cameră caldă. Șemineurile sunt un mod preferat de încălzire datorită funcționalității cât și a emoțiilor pe care le trezește în noi. Poate de aceea și există atât de multe diferite în toate - dimensiunea, culoarea, materialul, forma, modul de lucru. Cu toate acestea, instrucțiunile tehnice și de siguranță nu trebuie uitate. Vă vom explica de ce considerăm că șemineurile pe lemne sau pe pelete sunt soluția potrivită pentru dvs.
    Articol de specialitate 1217
    șemineuri moderne
    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu:

    1. Șemineuri moderne

    Șemineul a fost întotdeauna considerat inima fiecărei case. Pocniturile înăbușite și strălucitoare ale focului creează un fel de magie care trezește sentimente tandre, calm și bună dispoziție la toată lumea, așa că nu este de mirare că șemineurile nu s-au demodat niciodată. Doar formele, materialele, gusturile și stilurile s-au schimbat.

    Alegerea unui șemineu, totuși, nu este ușoară; nu mai este valabil ca fiecare șemineu să fie un șemineu, tocmai din cauza unei game atât de largi de posibilități aduse de noile tehnologii și moduri de încălzire, încât clienții nu sunt nici măcar conștienți de toate detaliile legate inevitabil de o funcționare corectă și sigură. Când decideți că șemineul este ceea ce doriți în casa dvs., cel mai bine ar fi să vă consultați cu experți despre tot ceea ce este necesar. Vânzătorii și producătorii de șemineuri din saloanele lor oferă în general sfaturi și informații gratuite.

     

     Șemineul a fost întotdeauna centrul casei
    Șemineul a fost întotdeauna centrul casei

    2. Cum sunt proiectate șemineurile moderne?

    Pe lângă faptul că este folosit pentru încălzire, șemineul este considerat din ce în ce mai mult un element estetic și un punct de adunare în casă. Din această cauză, nu contează unde îi va fi locul, ce formă va avea și din ce material va fi făcut. Este o regulă nescrisă că șemineul este așezat acolo unde va fi locul de adunare a familiei. În jurul său sunt apoi aranjate canapele, fotolii, mese sau un covor gros - într-un cuvânt, tot ceea ce va face ca atmosfera să fie și mai dorită și mai atractivă. Șemineul este adesea însoțit de un raft sau grătar, dacă doriți să stați chiar lângă foc. De asemenea, aveți nevoie de un loc pentru păstrarea lemnelor de foc, cel mai adesea, cantitatea zilnică necesară de lemne.

    Din ce materiale poate fi făcut un șemineu? Poate fi tencuit, acoperit cu plăci ceramice, cărămizi sau piatră. Trebuie doar să țineți cont de armonia stilistică și colorată cu restul spațiului.

    Șemineurile vitrate sunt o soluție modernă preferată și, în același timp, foarte sigure. Există mai multe tipuri de geamuri: profil L, semicircular, drept, trapezoidal, cu trei fețe sau tunel.

    Cea mai importantă parte a șemineului este în mare parte ascunsă - este coșul de fum. Fără o circulație bună a aerului, focul nu poate arde, eficiența energetică este mai mică, se va acumula mai multă funingine. Din acest motiv, este extrem de important pentru ca și coșul de fum să fie curățat în mod regulat. Recomandarea experților este curățarea coșului de fum cel puțin o dată pe an și să fie făcută de un coșar profesionist sau cu experiență. Cu îngrijirea regulată, nu veți avea probleme cu șemineul sau coșul de fum. Pe lângă curățare, nu trebuie neglijate nici poziționarea coșului de fum, dimensiunile coșului de fum și forma capacului coșului de fum.

    Vă sugerăm să contactați experți atât pentru toate aceste condiții tehnice și de siguranță, cât și pentru estetică. Decizia va fi cu siguranță facilitată de designul 3D, deoarece va fi mult mai ușor să vedeți cum ar arăta șemineul în camera dvs. de zi.

    Sfaturi de specialitate de la FLAVALEX SRL

    Ce durată de viață și garanție are un șemineu pe lemne?

    Durata de viață a unui șemineu pe combustibil solid (lemn, brichete, peleti) este stabilită de anumite criterii și anume :

    a) calitatea focarului în sine, mai precis a fontei sau oțelului din care este turnat.

    b) calitatea serviciului de montaj al șemineului cu toate punctele tehnice unei bune funcționări.

    c)  calculul coșului de fum, înălțime, diametru interior, calitatea montajului, pentru un tiraj natural bun.

    d) combustibilul folosit să fie de calitate, numai lemn de esență tare, cu umiditate maximă de 25%, lemnele să fie crapate, cu lăturile de maxim 15cm.

    e) inspecția anuală și curățarea ansamblului coș de fum - șemineu, obligatorie o data la 12 luni sau de câte ori este nevoie, conform HG. 160 din 2007.

    De ce să aleg un șemineu pe lemne și nu unul pe gaz?

    Pentru faptul că lemnul este și va rămâne energia verde. Lemnul arde cu flacăra vie, căldura și mirosul degajat de lemn nu il veți găsi niciodată la combustibilul gazos. Serile de iarnă, cu țurțuri la geam și cu un foc într-un șemineu pe lemne, care pușcă cu scântei mici când arde sunt acele seri care nu se pot uita, dacă te afli la o cabană la munte sau în propria locuință. Lemnul este cald, este viu și trăiește până în acel moment în care după ce ne-a încălzit casele și sufletele se transformă în cenușă.

    Acesta este un șemineu pe lemn! 

    Gabriel Nelu Timbuș, FLAVALEX SRL

    FB_IMG_1571644451758.jpg
    Șemineu Acasă

     

    3. Instalarea șemineului

    În plus față de un design bun, este necesară montarea de calitate pentru a evita toate pericolele. Multe depind de alegerea materialelor adecvate și de capacitatea meșterului. Meșterul sobar folosește șamotă, granit, marmură, lemn sau cărămidă pentru a instala șemineul. Este important ca materialul ales să fie un bun acumulator de căldură, deoarece este important să o rețină și să o elibereze încet în spațiu. Pentru șemineurile deschise se folosesc inserții pentru șemineu, care sporesc eficiența șemineului deschis. Ele pot fi, de asemenea, adaptate la șemineurile existente.

    În plus față de montarea șemineului, adică instalarea insertului pentru șemineu, este, de asemenea, necesar să protejați spațiul de cenușă și daune. De aceea platforma și conexiunea de alimentare cu aer sunt instalate mai întâi. Apoi vine instalarea insertului pentru șemineu și conectarea la coș. În cele din urmă, șemineul este construit pentru a arăta ca o cameră. Dacă este necesar, la aceasta poate fi adăugată o distribuție a conductelor pentru fluxul de aer cald către alte încăperi. Ultima linie este acoperirea șemineului cu stratul final dorit, adică cu un material decorativ.

    3.1. Insert pentru șemineuri pe lemne și pelete

    Insertul pentru șemineu este o construcție metalică a șemineului, centrul său vizual și funcțional. Selecția acestor carcase pe piață este într-adevăr mare, iar posibilitățile la fel de mult ca și puterea acestor radiatoare sunt de așa natură încât puteți găsi întotdeauna ceea ce vă doriți. Cutii de foc din argilă, fontă, vermiculit și materiale similare sunt doar câteva. Din motive de siguranță, aproape toate inserțiile pentru șemineu au o extensie pentru alimentarea cu aer extern care permite o combustie adecvată. Există, de asemenea, inserții cu convecție naturală și ventilatoare încorporate.

    Lăsați instalarea șemineului pe seama experților
    Lăsați instalarea șemineului pe seama experților

    4. Șemineuri moderne pe lemne

    Șemineurile moderne pe lemne devin din ce în ce mai populare astăzi. Sunt o soluție excelentă pentru cei care sunt obligați să taie în mod constant la lemne, dar și-ar dori ca întregul sistem de încălzire să fie modernizat cumva. Ceva de genul acesta ar putea fi găsit în șemineurile cu apă caldă, în care căldura focului este transferată de apă printr-un sistem de țevi către radiator. În acest fel, toate camerele din casă pot fi încălzite. Pentru a alege cel mai bun șemineu, de fapt cel care se potrivește cel mai bine cerințelor clădirii și dorințelor dvs., trebuie făcut un calcul al volumului spațiului, al izolației termice, al expunerii la soare și al climatului.

    5. Șemineuri pe pelete

    Aceste șemineuri funcționează pe același principiu ca cele pe lemne, cu excepția faptului că aici combustibilul lor este diferit. Aceste șemineuri au un ușor avantaj, tocmai datorită peleților deoarece sunt mai ușor de obținut și depozitat decât lemnele. Peleții ocupă mai puțin spațiu, deoarece se vând comprimate în saci. În acest sens, dacă ezitați între un șemineu pe lemne sau peleți, lăsați ghidul să fie locul și modul de păstrare a combustibilului - pentru care tip aveți mai mult spațiu și condiții de depozitare mai bune.

    Insert modern pentru șemineu, cu depozit pentru lemne
    Insert modern pentru șemineu, cu depozit pentru lemne

    6. Șemineuri sau sobe de șemineu pe lemne sau pelete

    Sobe pe lemne sau pe peleți au ferestre mici prin care se vede flacăra. Astfel de sobe încălzesc spațiul cu încălzire directă și convecție naturală, iar ceea ce le deosebește de șemineuri este că pot fi folosite și pentru prepararea alimentelor. Sunt disponibile în toate dimensiunile, formele, puterile și aspectele exterioare. În funcție de stilul pe care îl doriți, luați o sobă clasică, tradițională sau modernă. Unele au și cuptoare încorporate. Aceste sobe de șemineu sunt foarte ușor de montat și trebuie doar conectate la coș în mod corespunzător.

    6.1. Sobe pe lemne

    Vă amintiți de soba pe care au gătit bunicile și poate bunicii? În acești ani sunt din ce în ce mai căutate. În țara noastră au fost folosite atât pentru gătit cât și pentru încălzire. Puteți încălzi cu ușurință un spațiu mai mare. Acum aveți de ales - nu mai sunt doar albe - vin într-o varietate de culori, modele, dimensiuni și pot avea atât finisaje ceramice, cât și din piatră. Există, de asemenea, sobe pe lemne încorporate.

     O sobă cu lemne este o parte foarte atractivă, dar și utilă a interiorului
    O sobă cu lemne este o parte foarte atractivă, dar și utilă a interiorului

    Prin urmare, vă recomandăm ca șemineul să redevină centrul căminului vostru cald.

    Dacă decideți să montați un șemineu, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1217
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șemineu?

    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu
    9.4
    0

    TEHNOSTONE SRL


    9.5
    0

    SPARK STONE S.R.L.

    Miclesti
    9.7
    0

    MARMO GLASS S.R.L


    9.4
    0

    UMG ART DESIGN SRL