Pentru zona

    Termoșemineu pe pelete sau lemne

    Articolul a fost citit chiar de 1187+ utilizatori
    Cumva, este obișnuit ca prima noastră asociere cu un șemineu să fie o atmosferă romantică de iarnă. Un dans jucăuș de flăcări și lumină slabă care înmoaie formele și liniile, cu căldură care se răspândește și pătrunde până la cei adunați într-un sejur plăcut. Cu toate acestea, șemineul poate fi și elementul de încălzire centrală a întregii case. Pentru asta, este necesar așa-numitul schimbător de căldură. Apa din rezervor este încălzită de un șemineu cu pelete sau lemn, iar apoi este distribuită în toate încăperile încălzite printr-un sistem de conducte. Ce trebuie să știți pe această temă?
    Articol de specialitate 1187
    termoșemineu
    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu:

    1. Șemineu pe pelete pentru încălzire centrală sau prin pardoseală și calorifere

    Termoșemineurile sunt folosite pentru încălzirea pe perete sau pardoseala, deși pot fi conectate și radiatoare la acestea. Încălzirea centrală conectată la un termoșemineu poate încălzi întreaga casă.

    Există diferite tipuri de termoșemineuri. Acestea sunt cel mai adesea pe pelete sau lemn, dar sunt combinate și pe ambele. Aceste șemineuri sunt foarte interesante în primul rând deoarece reduc foarte mult costurile de încălzire. Pe lângă economisiri, acestea se caracterizează prin eficiență și siguranță.

    2. Cum funcționează un termoșemineu?

    Termoșemineul funcționează încălzind apa din rezervor. Apa încălzită este condusă din rezervor prin conductele sistemului prin toate încăperile și le încălzește. Pe lângă conductele de încălzire prin pardoseală, la șemineu pot fi conectate și radiatoarele. Un termoșemineu, spre deosebire de alte tipuri de sobe, este instalat de obicei în camera de zi sau în camera în care stați cel mai mult. Șemineul este un plus pentru produsele de uz casnic cât și pentru interior, dar și un element special al sentimentelor simbolice, subiective de căldură, relaxare și confort.

    Termoșemineurile pot fi de sine stătătoare sau încorporate. Vom acorda mai multă atenție acelor cu putere mai mare, care pot încălzi spații mai mari, adică la care pot fi conectate mai multe corpuri de încălzire. Pe piață se disting termoșemineurile de sine stătătoare și termoșemineurile încorporate.

    Sfaturi de specialitate de la FIREDESIGN S.R.L.

    Ce specificații trebuie să luăm în considerare când dorim să achiziționăm un termoșemineu?

    În primul rând trebuie să luăm în considerare câți mp avem de încălzit cu un termoșemineu, iar în funcție de aceasta calculăm ce putere trebuie să aibă termoșemineul.
    Mai trebuie să luăm în calcul și coșul de fum aferent (ideal ar fi ca el să se construiască pe peretele exterior al clădirii). Coșul trebuie să fie dotat cu oala de condens și ușa de curățire, pentru a facilita curățirea și scoaterea funiginii cât mai ușor - coșuri profesionale din inox cu perete izolat cu vată (inox-vată-inox) sau ceramice - izolate cu vată și tub de șamotă la interior. Mai trebuie să ținem cont că pentru a funcționa corect termoșemineul avem nevoie de accesorii pentru el: pompa (e) de apă, supapa de siguranță, modul de control al arderii, schimbător în plăci, vas de espansiune și alte accesorii (fitinguri) și să nu uităm de calorifere. Toate aceste accesori trebuie să fie într-o nișă sau într-un spațiu tehnic (la fel ca la centralele termice).
    Trebuie să mai ținem cont și de cum va arăta termoșemineul la final (cu masca de șemineu cum ar fi: clasic, rustic sau de ce nu modern)

    Cum se curăță un termoșemineu?

    Termoșemineul se curăță mecanic, cu perii speciale, pentru a intra în toate orificiile unde se depun gudronul și funinginea. Pe piață sunt fel și fel de produse care ar putea curăța gudronul rezultat în urma arderii dintr-un termoșemineu dar asta nu înseamnă că nu trebuie curățat și mecanic. Coșarii profesioniști au camere speciale pentru a vedea în interiorul termoșemineului problemele apărute și după funcționarea în prealabil al focarului de termoșemineu. De regulă se curăță de o firmă specializata (coșari profesioniști). 

    Marius Penescu, FIREDESIGN S.R.L.

    3. Șemineu pe pelete THERMOSTAHL IDRO MOD 20

    Acest șemineu pe pelete este utilizat în principal pentru un sistem de încălzire cu radiatoare, dar este potrivit și pentru încălzirea prin pardoseală sau pentru încălzirea apei sanitare. Prin urmare, poate fi conectat la mai multe unități. Acest tip de șemineu poate încălzi până la 110 m2 de spațiu sau aproximativ 295 m3 de aer; puterea sa este de 19,03 kW și are o eficiență de 96,7%. Consumul de pelete este de 1,113-4,03 kg/h. Acest șemineu este dotat cu panou de comandă și telecomandă prin care se selectează modul de funcționare, se reglează puterea și temperatura, programarea zilnică sau săptămânală.

    3.1. Șemineu pe pelete – preț

    Cât costă un șemineu pe pelete? Prețul lor este de aproximativ 15.423 lei.

    4. Șemineu pe pelete, FUJI

    Similar cu tipul anterior de șemineu, șemineul FUJI poate fi utilizat și pentru diverse sisteme de încălzire. Acest șemineu poate încălzi aproximativ 180 m2, adică aproximativ 470 m3 de aer și este mai puternic - 18 kW. Eficiența sa este de 91,94%. Spațiul de depozitare încorporat pentru acest șemineu este de 27 kg de pelete, ceea ce oferă practic 5,5-19 ore de încălzire continuă. Avantajul acestui model este că poate fi controlat de la distanță, prin intermediul unui telefon mobil.

    4.1. Șemineu pe pelete – preț

    Cât costă un șemineu pe pelete? Prețul acestor șemineuri este de aproximativ 18.740 lei.

    5. Șemineu pe lemne PRITY K1K

    Pentru acest tip de șemineu este indicat să se utilizeze combustibil solid, doar lemnul natural, precum și brichete de lemn. Aici este foarte important ca lemnul să fie bine uscat. Randamentul șemineului este de 84%,  puterea 9 kW.

    5.1. Șemineu pe lemn - preț

    Cât costă șemineul pe lemn? Prețul lui este de aproximativ 956 lei.

    6. Termoșemineu pe lemne, IDRO30 CS

    Acesta este un termoșemineu destinat sistemelor de încălzire prin pardoseală și radiatoare. Poate încălzi până la 140 m2 sau 360 m3 de aer. Are o putere de 18 kW, dar eficiența sa este puțin mai mică - aproximativ 75%. Acest termoșemineu consumă între 1,7 și 5,3 kg de lemne pe oră.

    6.1. Termoșemineu pe lemn – preț

    Cât costă un temoșemineu pe lemne? Prețul său este de aproximativ 8.996 lei.

    7. Șemineu pentru bușteni, H2OCEANO

    Acest termoșemineu poate fi utilizat pentru mai multe sisteme de încălzire. Se încălzește până la 150 m2, adică aproximativ 380 m3 de aer. Puterea șemineului este de 15 kW, iar eficiența sa este de aproximativ 80%. Consumă între 1,5 și 4,5 kg bușteni mai mari sau spini pe oră.

    7.1. Șemineuri pe bușteni – preț

    Cât costă un șemineu din bușteni? Acest tip de șemineu costă în jur de 14.455 lei.

    Dacă decideți să instalați un șemineu, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1187
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șemineu?

    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 844 executanți pentru domeniul Șemineu
    8.9
    0

    TEHNOSTONE SRL


    8.9
    0

    SPARK STONE S.R.L.

    Miclesti
    8.9
    0

    FOCUL VIU S.R.L.


    8.9
    0

    ECOTECH SOLAR SOLUTIONS SRL