Pentru zona

    Montarea corectă a șemineelor

    Articolul a fost citit chiar de 2852+ utilizatori
    Șemineele au fost în trecut și redevin la ora actuală elemente tot mai des întâlnite în case. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă ambientul plăcut pe care îl creează în camere, ele constituie sursele de căldură cele mai eficiente în sezonul foarte rece. Șemineele sau căminele trebuie să fie montate corect, cu multă atenție și ținându-se cont de anumite detalii.
    Articol de specialitate 2852
    1
    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu:

    Tipuri de șeminee

    Cel mai des folosite sunt șemineele radiante, cu apă caldă sau cu aer cald. Montarea unui cămin este o lucrare complexă, care necesită multă atenție și, de aceea, la construcții noi este bine să atenționăm constructorii ca aceasta va fi realizată.

     

    2.jpg

    Sfaturi de specialitate MINCONS PREST SRL

    Care sunt cele mai populare tipuri de șeminee alese de clienții dvs? De ce?

    Clienții noștri optează către varianta PREMIUM de la SPARTHERM cele cu 2 laturi sau chiar 3 și modelele de șeminee pe Bioethanol. De ce?
    Oferim posibilitatea de a-și alege și personaliza focarul dorit. De la lungimea sticlei de 50cm până la lungimea chiar și de 2m, cu o latură, 2 laturi sau 3 laturi. Imaginea focului nu este obturată de niciun accesoriu, toate sunt ascunse în suport. Astfel rămâne să ne bucuram de toată splendoarea acesteia.
    Deschiderea este pe vertical, sistemul de curățare devine ușor având posibilitatea să se rabateze sticla de pe lateral. Are 2 intrări a aerului în focar:
     - în partea de jos care face permanent ca jarul sa fie permanent aprins, oferind astfel o imagine fără egal.                                                
     - a doua parte a aerului intră pe sus, astfel folosind lemne uscate, practic sticla se spală singură, fără a mai fi nevoie să o curațăm noi.
     Varianta șemineului pe Bioethanol se adresează clienților care doresc să creeze un mediu ambiental în locul lor preferat. Fie integrat într-o masă în living sau chiar în baie. Avem varianta automată care se utilizează cu ajutorul unei telecomande, se alimentează singur, arderea este uniformă pe toata suprafața, iar pentru noi răsfățul rămâne la o apăsare de buton pentru a porni șemineul.

     Care sunt etapele parcurse pentru montajul corect a unui șemineu?

    Prima etapă este să găsim focarul potrivit pentru nevoile clientului nostru.
    - Montarea coșului de fum potrivit focarului ales
    - A doua etapă pregătirea locului unde va fi montat șemineul
    - A treia parte este amplasarea focarului și racordarea acestuia la coșul de fum și la prize de aer
    - A patra parte este îmbrăcamintea focarului cu materiale special concepute pentru a nu exista vreun pericol
    - Ultima parte fiind finisajul, care ramâne la imaginația clientului.

    Andrei Iliuța, MINCONS PREST SRL

     

    Alimentarea cu aer a căminului

    Căminul absoarbe aerul din cameră în timpul arderii. În cazul în care acesta este folosit foarte frecvent, calitatea aerului și concentrația de oxigen din camere scade. Dacă avem o casă cu consum redus de energie, iarna nu este bine să aerisim camerele. În acest caz, problema aerului poate fi rezolvată printr-un sistem de alimentare cu aer din exterior. Avem două posibilități: în cazul în care avem izolație sub placă, putem să montăm țeava de alimentare cu aer a căminului sub placă. Dacă izolația se află pe placă și are grosimea de peste 5 cm, montăm țeava pe placă și executăm o deschizătură în zid. Pe partea exterioară a zidului se execută un orificiu, pe care se montează o plasă.

    Eliminarea condensului

    În timpul arderii, pe pereții coșului de fum și în interiorul căminului se condensează vapori de apă. Căminele mai moderne sunt prevăzute cu un sistem de protecție împotriva condensului. Țeava destinată eliminării apei rezultate din condensarea vaporilor în exteriorul casei se montează fie sub placă, fie pe placă.

     

    3.jpg

     

    Coșul de fum

    Înainte se foloseau coșurile de fum zidite. La ora actuală, se folosesc tot mai des coșurile de fum prefabricate. Avantajele pe care le oferă acestea din urmă sunt simplitatea și ușurimea cu care se montează ramificațiile țevii coșului de fum, atunci când aceasta nu poate fi verticală. Coșurile de fum prefabricate din inox sunt ușoare și se demontează simplu. Deschizăturile executate pentru coșurile de fum au dimensiuni de aproximativ 300 mm. În cazul în care vă construiți o casă nouă, aveți grijă să nu uitați de coșul de fum, pentru că găurirea cu diamant a zidurilor este extrem de scumpă.

    Articol de specialitate 2852
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șemineu?

    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu
    10
    1

    TOP ŞEMINEE S.R.L.


    9.3
    0

    LVL VICAPI CUMANDA CONCEPT S.R.L.

    77
    9.4
    0

    PACURAR SERVICII COSERIT S.R.L.


    9.1
    0

    YOUR COMFORT LC SRL