Pentru zona

    Surse de bacterii: acestea sunt cele mai murdare locuri din casa dumneavoastră

    Curățarea regulată și minuțioasă a locuinței este necesară nu numai din motive estetice - în acest fel prevenim răspândirea microbilor care sunt responsabili de diferite boli și infecții. Praful este un alergen și provoacă probleme celor cu probleme respiratorii, așa că este important să-l ștergeți cât mai des posibil. Știți  care locuri din casa voastră sunt cele mai murdare și sunt considerate un teren propice pentru bacterii? Răspunsurile vă vor surprinde cu siguranță.
    Articol de specialitate 220
    Curatarea casei
    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Chiuveta de bucătărie

    Dacă credeți că după ce ați spălat vasele chiuveta este curată pentru că a intrat în contact cu detergentul, va trebui să vă dezamăgim. Pe marginile chiuvetei rămân numeroase bacterii și, credeți sau nu, o jumătate de milion de bacterii trăiesc numai în canalizare, pe o suprafață de șase centimetri pătrați.

    Aceste date nu sunt deloc surprinzătoare, având în vedere că chiuveta este aproape întotdeauna udă și reziduurile alimentare sunt spălate în ea din vase, ceea ce creează un mediu ideal pentru reproducerea bacteriilor, adesea salmonella și Escherichia coli. Prin urmare, este foarte important să spălați chiuveta în fiecare zi, precum și robinetul cu un dezinfectant.

    Cu toate acestea, nu numai chiuveta este sursa de bacterii, ci și bureții, trulexurile și cârpele de vase care se află în apropierea acesteia. Și aceste obiecte sunt, de asemenea, întotdeauna umede și în contact cu reziduurile alimentare și altă murdărie. Găurile din burete îngreunează dezinfectarea.

    Când vine vorba de cârpe de vase, este important de subliniat că acestea sunt considerate unul dintre cele mai murdare lucruri din bucătărie - doar o singură utilizare lasă pe cârpă numeroase bacterii transmise prin alimente. Dacă este umed, ceea ce în majoritatea cazurilor este, reproducerea bacteriilor se accelerează și acestea devin un teren propice pentru infecție. Cel mai bine este să le evitați, folosiți în schimb prosoape de hârtie de unică folosință.

    Chiuveta

    Deși ați crezut că  cel mai murdar loc din baie este vasul de toaletă v-ați înșelat,  răspunsul corect este lavoarul. Motivul este evident – ​​primul lucru pe care îl facem după ce folosim toaleta este să lăsăm să curgă apa pentru a ne spăla pe mâini. Bacteriile rămân pe robinet, așa că curățarea cu regularitate  cu dezinfectanți, precum și întreaga chiuvetă, este o măsură de igienă necesară.

    Paharele în care ne ținem periuțele de dinți nu sunt cu mult în urmă pe această listă.Ținem zilnic mânerul periei în mână, transferăm bacterii care sunt favorizate de un mediu umed, apoi lăsăm peria într-un pahar unde rămân și continuă să se răspândească. Când curățați chiuveta, nu trebuie să uitați niciodată paharul pentru periuțe.

    Cada

    Când vine vorba de baie, nu trebuie să uităm să includem și vana - din cauza umezelii care rămâne în colțurile acesteia, apare adesea mucegaiul. Prin urmare, este important ca acesta să fie dezinfectat în mod regulat cu un agent adecvat, iar colțurile vanei  să fie întreținute prin ștergere uscată cu o cârpă. Covorașele de cauciuc sunt adesea plasate pe fundul căzii de baie pentru siguranță - ne împiedică să alunecăm. Oricat de utile ar fi acestea, nu trebuie să uităm de faptul că conțin foarte multe bacterii și trebuie curățate ocazional cu ajutorul dezinfectanților.

    Comutatoarele

    Când facem curat în casă, rar ne gândim la întrerupătoare, iar acestea sunt pline de bacterii pe care le transferăm cu palmele - se estimează că 217 bacterii trăiesc pe șase centimetri pătrați. Motivul este evident - primul lucru pe care îl facem când intrăm în casa noastră este să aprindem lumina și o facem înainte de a ne spăla pe mâini.

    Intrerupatoare
    Când curățăm casa, rareori ne gândim la întrerupătoare, iar acestea sunt pline de bacterii

    Soneria este, de asemenea, problematică, deoarece este atinsă atât de persoane familiare, cât și de persoane necunoscute înainte de a se spăla pe mâini. Este important să le curățați în mod regulat cu un agent antibacterian.

    Tastatura

    Pandemia de covid  a adus o mulțime de schimbări în viața oamenilor - una dintre ele este munca din ce în ce mai frecventă de acasă. Birourile de acasă sunt, de asemenea, o sursă de infecție, cu accent pe tastatură. Știați că tastaturile sunt mai murdare decât un scaun de toaletă?

    Mâncăm adesea la computer, lăsând în urmă grăsimi și bacterii care continuă să se înmulțească. Prin urmare, este necesară curățarea cu aer comprimat, o cârpă moale și un detergent ușor..

    Telecomanda

    Referitor la  tehnologie, nu e prea rău să menționăm un alt element care se află în fruntea listei de articole „infectate” - telecomanda. Cu ajutorul telecomenzii, bacteriile și virușii se transmit ușor și rapid, iar faptul că în timp ce ne uităm la televizor avem adesea tendința de a mânca ceva și de a atinge butoanele cu mâinile unsuroase, această afirmație este susținută.

    Articol de specialitate 220
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Firmă de curățenie?

    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie
    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.


    8.9
    0

    CURĂȚENIE LA MALUL MĂRII SRL


    8.9
    0

    Kronstadt curatenie SRL


    8.9
    0

    SC MODERN HOUSE SRL