Pentru zona

    Curățenia generală a apartamentului - ordinea corespunzătoare și trucuri utile

    Curățenia generală a apartamentului se face de obicei la schimbarea anotimpurilor, iar cea mai cunoscută este cu siguranță „curățenia generală” de primăvară când apartamentul este curățat temeinic de la podea până la tavan. Pentru ca apartamentul tău să strălucească în toată splendoarea sa, este nevoie de o bună organizare. Ordinea corectă a sarcinilor și trucurile utile pe care le-am discutat vă vor ajuta să efectuați curățenia generală a apartamentului în cel mai bun mod posibil.
    Articol de specialitate 155
    curatenie generala apartament
    Avem 254 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Pentru majoritatea oamenilor, curățarea generală a apartamentului este o sarcină nedorită. De aceea oamenii recurg adesea la depozitarea, iar apartamentul devine din ce în ce mai neîngrijit. Înainte de a începe curățenia, probabil că vă veți pune întrebarea – „De unde să încep?” Dacă știți răspunsul corect, toată treaba va fi mult mai ușoară.

    Puneți lucrurile înapoi la locul lor

    Înainte de a începe o curățare temeinică, cel mai bine este să puneți lucrurile împrăștiate pe podele și suprafețele de lucru înapoi la locul lor. In acest fel, vei face curatarea si aspirarea mai usoara, deoarece vei indeparta obstacolele din drum. De asemenea, cu această mișcare, vei simți ușurare pentru că ai făcut primul și important pas și vei obține energia pentru a continua cu această obligație, pentru cei mai mulți, urâtă.

    Spălați și puneți vasele deoparte

    Aruncați resturile de mâncare la coșul de gunoi, aruncați resturile de mâncare din frigider pe care nu le-ați consumat și care încep să creeze mirosuri neplăcute, spălați  vasele folosite îngrămădite în chiuvetă. Când reveniți  mai târziu pentru a curăța mai bine bucătăria, farfuriile, oalele și paharele cu resturi de mâncare nu vă  vor sta în cale.

    Curatare bucatarie
    Chiuveta este un loc ideal pentru înmulțumirea bacteriilor
    Nu uitați de chiuvetă - pe marginile ei rămân numeroase bacterii, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că chiuveta este aproape întotdeauna umedă și reziduurile alimentare sunt spălate în ea din vase. Este așadar un loc ideal pentru reproducerea bacteriilor, iar spălarea sa regulată, precum și robinetele cu dezinfectant, sunt foarte importante.

    Începeți de la baie

    Pentru că  igienizarea băii este cea mai grea pentru toată lumea, va fi mult mai ușor dacă o faceți imediat, mai întâi, pentru că vă veți  lua o povară uriașă de pe suflet. Apropo de baie, n-ar strica să strângeți rufele murdare și să porniți  mașina de spălat în timp ce începeți cu munca. În acest fel, veți economisi timp – veți trece la alte acțiuni în paralel în timp ce rufele se spală.

    Curatare baie
    Dacă curățați imediat baia, veți scăpa de o povară uriașă

    Înlăturați pânza de păianjen

    Acum, când este timpul să curățați apartamentul de praf, germeni și murdărie, cel mai bine este să începeți cu părțile mai puțin accesibile. Marginile tavanului, colțurile pereților, draperiile, candelabrele, jaluzelele - toate acestea sunt locuri în care păianjenilor le place să trăiască și să își țese pânzele așteaptă prada. Îndepărtați pânzele de păianjen cu o mătură sau un praf.

    În timp ce sunteți la fereastră, dați jos draperiile, scuturați-le  și spălați-le  manual sau în mașină - în funcție de materialul din care sunt făcute.

    Dacă perdelele sunt din dantelă, spălați-le manual, storeați-le ușor fără a se întinde prea mult și lăsați-le să se usuce în uscător de rufe, apoi întindeți-le pe o suprafață plană pentru a se usuca. Perdelele din bumbac sau fibre mixte pot fi spălate în mașina de spălat, dar la o temperatură scăzută și un ciclu de centrifugare slab.

    Împărțiți suprafețele și curățați de sus în jos

    Curățarea va fi mai minuțioasă și mai ușoară dacă împărțiți un spațiu mare, cum ar fi podeaua, în părți mai mici, cum ar fi un puzzle, și curățați parte cu parte. Astfel vei fi sigur că nu vei sări peste nimic. De asemenea, o tactică bună este să începeți curățarea de la intrarea în cameră și să continuați în sensul acelor de ceasornic.

    De asemenea, urmați o regulă simplă - curățați de sus în jos - ștergeți mai întâi mobilierul, apoi aspirați și curățați podelele. Motivul este evident – ​​astfel vei ridica praful care a căzut pe podea de pe mobilier. Când vine vorba de curățarea covoarelor, există un truc simplu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Stropiți-l cu bicarbonat de sodiu, lăsați-l să stea aproximativ o jumătate de oră, apoi aspirați - sifonul va capta toate mirosurile neplăcute.

    Când aspirați, asigurați-vă că sacul de vid nu este plin, altfel veți muta doar particule de praf și murdărie, dar nu le veți ridica. Dacă ați primit accesorii pentru aspirator, acestea pot deveni cei mai buni aliați ai dvs. în curățare - vă vor ajuta să ridicați totul chiar și din părțile inaccesibile ale apartamentului. Nu aspirați obiecte mari, cum ar fi agrafe de păr, agrafe de birou, scobitori - acest lucru poate provoca înfundarea și deteriorarea țevii. Ridicați cablurile de pe podea - veți vedea că s-a adunat multă murdărie în jurul lor, așa că aspirați-o.

    Cel mai bine ar fi să adunații cablurile cu suporturi special făcute pentru ele, astfel încât să nu se încurce.

    Nu uitați de plante

    Pentru curățarea prafului de pe candelabre, perdele, rafturi, cărți și obiecte decorative, cel mai bine este să folosiți o cârpă din microfibră. Pentru piesele inaccesibile, poți folosi o „pulbere” pe care ai spălat și uscat-o după ce ai colectat pânzele de păianjen.

    Dacă aveți plante de interior, nu uitați să le spălați frunzele. Treceți cu degetul peste frunza plantei - cu siguranță va lăsa o urmă în stratul de praf care împiedică planta să respire și să crească și să se dezvolte corespunzător. Țineți foaia cu o mână, iar cu cealaltă ștergeți-o cu o cârpă umedă, dar nu umedă sau un tampon de bumbac, cu mișcări blânde. Cel mai bine este să ștergeți frunzele animalelor de companie verzi la fiecare zece zile.

    Dacă nu aveți timp sau dacă vreți să vă  petreceți timpul liber în afara casei,îin compania familiei și prietenilor, puteți angaja o agenție profesionistă pentru curățenia generală a apartamentului. Ei vor efectua serviciul de curățenie și întreținere conform caietului de sarcini convenit. Agențiile au echipamente profesionale, pe care de multe ori nu le avem în case. Un număr mare de agenții folosesc exclusiv mijloace ecologice fără substanțe nocive.

    Dacă sunteți în căutarea unei agenții profesioniste de curățenie care să vă curețe spațiul de locuit și în cel mai bun mod posibil, puteți căuta ajutor pe daibau.ro si este complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând agențiile vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Curățarea apartamentelor – prețul pe oră

    Prețurile serviciilor agențiilor de curățenie variază în funcție de diverși factori: mărimea suprafeței pe care urmează să se lucreze, tipul de curățare, cantitatea de muncă în sine și perioada de timp necesară pentru curățenie. Prețurile pentru întreținerea unei zone rezidențiale variază între 6 și 7 EURO pe oră, iar agențiile de curățenie includ în acest preț utilizarea substanțelor lor chimice.

    Accesorii pentru curatenie
    Agențiile vor efectua serviciile de curățenie și întreținere conform detaliilor convenite

    Curățenia generală include sarcini suplimentare, cum ar fi spălarea geamurilor, curățarea dulapurilor, pardoselile textile și altele asemenea. Agențiile de spălat ferestre percep de obicei 0,50 EURO în parte, în timp ce spălarea covoarelor costă 2,5 EURO pe m2. Alte prețuri pentru serviciile de curățenie rezidențială pot fi găsite în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 155
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Firmă de curățenie?

    Avem 254 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 254 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie
    9.2
    0

    CURĂȚENIE LA MALUL MĂRII SRL


    9.3
    0

    CRISS OPTIM CLEAN S.R.L.


    9.5
    0

    AGUA KANGEN ARAGON SRL

    1
    9.3
    0

    HERMANNSTADT MEISTER DEVELOPMENTS SRL