Pentru zona

    Unitățile de alimentație publică– igiena ca factor al unei afaceri de succes

    Pe lângă mâncarea delicioasă și de înaltă calitate, personalul prietenos, designul interior și exterior interesant, autentic, unul dintre factorii principali care vor afecta funcționarea restaurantului este igiena acestuia. Fie că este vorba de un restaurant, cafenea, bar sau hotel, asigurarea curățeniei este necesară atât din motive de sănătate, cât și din motive estetice - oaspeții nu se vor simți plăcut să stea într-un spațiu care este murdar și neglijat. Prin urmare, atunci când vine vorba de facilități de alimentație publică, igiena și dezinfecția trebuie luate în serios.
    Articol de specialitate 123
    curatenia in unitatile de alimentatie publica
    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Menținerea igienei este foarte importantă pentru clădirile rezidențiale și comerciale, dar este de o importanță crucială pentru unitățile de alimentație publică.

    De ce unitățile de alimentație publică  trebuie să fie întotdeauna curate?

    În unitățile de alimentație publice se servesc alimente și băuturi, iar accesoriile, echipamentele și suprafețele care vin în contact cu acestea trebuie să fie complet curate și dezinfectate, doar astfel se va putea garanta siguranța sănătății. Același lucru este și în cazul spațiilor  în care se prepară mâncarea. Impuritățile favorizează dezvoltarea și reproducerea microorganismelor care pot cauza probleme de sănătate mai grave.

    masă murdară
    Curățenia obiectivului de alimentație public  afectează foarte mult impresia pe care o vor avea oaspeții
    ”Una dintre premisele pentru păstrarea sănătății alimentelor este menținerea curățeniei.

    Curățenia unui obiectiv de alimentație publică afectează foarte mult impresia pe care o vor avea oaspeții. Dacă mesele sunt murdare, tacâmurile și vesela au urme de grăsime, podelele sunt pline de praf și murdărie, iar ferestrele sunt pline de imprimeuri, cu siguranță niciun vizitator nu va dori să intre în restaurant, dar mai ales să rămână în el. Pe de altă parte, un restaurant care emană curățenie și prospețime va avea oaspeți obișnuiți și recomandări pozitive pentru că recomandările circulă repede din gură-n gură.

    ”Nu există niciun compromis cu igiena în obiectivele de alimentație public

    Fiecare obiectiv de alimentație publică are specificul său (mâncarea se servește într-una și nu în altul, unele au una și altele două toalete etc.) prin urmare, în primul rând, este necesar să avem o perspectivă asupra nevoilor de curățenie și să facem un program de curățenie și dezinfecție.

    Unitățile de alimentație publică pot fi întreținute de agențiile de curățenie?

    Un număr mare de firme de curățenie, pe lângă serviciile de curățare și dezinfecție rezidențiale și comerciale, oferă și întreținerea igienei în unitățile de catering. Serviciile de curățenie includ în principal: spălarea și ștergerea pardoselilor dure, ferestrelor și a altor suprafețe din sticlă, spălarea și dezinfectarea zonei toaletei (gresie, chiuvete, toalete, robinete, oglinzi, mânere), curățarea zonei bucătăriei, a electrocasnicelor, spălarea vaselor, aspirarea sau măturarea, curățarea prafului și pânzelor de păianjen de pe diverse suprafețe, ștergerea mobilei, rafturi, elemente de încălzire, elemente de iluminat inferioare. De asemenea, serviciile agențiilor de curățenie includ golirea coșurilor de gunoi și a pungilor de schimbare, reumplerea dozatoarelor cu săpun lichid, hârtie igienică, prosoape, odorizante de cameră, udarea și îngrijirea de bază a plantelor din interior și/sau grădinile incintei, curățarea scării din interior  are, curățarea și amenajarea grădinii deschise și închise.

    firmă curatenie
    Un număr mare de firme de curățenie oferă, de asemenea, întreținerea igienei în unitățile de catering

    Este important să ne gândim la spațiile exterioare, mai ales în perioada mai caldă a anului, când grădinile sunt deschise. Mesele și alte piese de mobilier din grădinile unităților de catering pot fi expuse influențelor meteorologice nefavorabile care le vor scurta durata de viață, cum ar fi ploaia, razele UV și murdăria. Prin urmare, acestea devin din ce în ce mai puțin reprezentative în timp, ceea ce are ca rezultat înlocuirea lor cu noi piese de mobilier. Cu toate acestea, cu curățarea și îngrijirea regulată a meselor și a lemnului, acestea vor dura mai mult.

    Prețurile firmelor de curățenie variază în funcție de anvergura muncii, condițiile de muncă, cerințele speciale, utilizarea anumitor agenți chimici, distanța agenției față de locul în care locuiți/lucrați, dar și de agenția în sine.

    Majoritatea unităților de catering angajează agenții care curăță și întrețin profesional diverse tipuri de obiecive pentru întreținerea igienei. Acestea folosesc agenți chimici care sunt adecvați pentru fiecare tip de suprafață și material, precum și echipamentul în sine, asigurând astfel o curățare minuțioasă, precum și longevitate (de ex. diferite tipuri de pardoseli sau mobilier din diferite materiale nu vor fi curățate în același fel). În plus, agențiile de curățenie angajează oameni cu cunoștințe și experiență, ceea ce asigură rapiditate și eficiențăîn efectuarea lucrării, și astfel bucuria fiecărui oaspete într-un sejur impecabil și confortabil.

    firma de curatenie
    Agențiile de curățenie angajează oameni cu cunoștințe și experiență, ceea ce asigură rapiditate și eficiență în efectuarea lucrării

    Dacă sunteți în căutarea unei agenții de curățenie profesionistă care să vă curățeze unitatea de catering, puteți căuta ajutor la daibau.ro și este complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând agențiile vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Dar ce spune legea?

    Regulamentul privind condițiile și modul de desfășurare a activităților de catering, modul de prestare a serviciilor de catering, clasificarea unităților de catering și condițiile tehnice minime de amenajare și dotare a unităților de alimentație prevede linii directoare în articolele sale pentru menținerea igienei în obiectivele de alimentație publică.

    Regulamentul prevede că pardoselile coridoarelor și scărilor destinate oaspeților trebuie să ofere protecție împotriva alunecării, precum și să fie protejate cu pardoseli care sunt ușor de curățat, spălat și dezinfectat. Ade asemenea, prevede că bucătăria în care se pregătesc diferite tipuri de prăjire trebuie să aibă și o unitate de lucru separată pentru prepararea cărnii dotată cu dispozitive de prăjire a cărnii (zidit sau produsă industrial), un loc pentru  depozitarea cărnii prăjite în mod igienic și spațiu pentru curățarea, spălarea și dezinfecția echipamentelor și accesoriilor”. De asemenea, regulamentul prevede că o unitate de alimentație publică cu produse alimentare și băuturi în care se prepară alimente calde și reci, băuturi, și se servesc în ambalajul original sau în ambalaj de unică folosință peste tejghea sau tejghea acoperită trebuie să aibă spațiu și o chiuvetă dintr-o singură bucată cu apă curentă caldă și rece pentru curățarea și spălarea echipamentelor și ustensilelor de preparare a alimentelor”. Totodată, o unitate de alimentație publică pentru prestarea ocazională a serviciilor de catering la târguri și alte evenimente publice trebuie să aibă o chiuvetă dintr-o bucată cu apă curentă rece și caldă pentru spălarea ustensilelor și a vaselor, dacă mâncarea este servită în regim de catering, iar numărul prescris de chiuvete dintr-o singură bucată poate fi înlocuit cu o chiuvetă din două piese cu apă curentă caldă și rece.

    Regulamentul prevede că pentru furnizarea de servicii de catering într-o unitate mobilă se utilizează echipamente de catering adaptate tipului de servicii furnizate și tipului de unitate mobilă. Instalația mobilă trebuie să aibă ustensile și dispozitive pentru curățarea, măsurarea, prelucrarea și prepararea alimentelor și chiuvetă dintr-o singură bucată cu apă curentă caldă și rece și cel puțin o suprafață de lucru lângă chiuvetă, dacă se pregătesc alimente; suprafețele de lucru trebuie să fie din material ușor de curățat și întreținut.

    Când vorbim despre curățenia unităților de alimentație publică, este important să menționăm eliminarea deșeurilor. În obiectivele de alimentație publică trebuie să se asigure eliminarea deșeurilor solide (recipiente sau găleți cu capac de aceeași calitate, amplasate într-o zonă special amenajată).

    resturi de mancare

     În medie, restaurantele din România aruncă în jur de 40 de mii de tone de resturi de mâncare pe an

    Știați că restaurantele din România aruncă în medie în jur de 40.000 de tone de resturi de mâncare pe an? 15.000 de tone sunt lăsate de oaspeți în farfurii, iar restul de 25.000 de tone sunt deșeuri de bucătărie.

    ”Se estimează că sectorul de catering din România  comandă anual 120.000 de tone de produse alimentare, astfel că este ușor de concluzionat că o treime devin deșeuri.

    Când este vorba de  managementul deșeurilor, trebuie spus că deșeurile bio sunt deșeurile biodegradabile din grădini, parcuri, din alimente, deșeuri de bucătărie din gospodării, restaurante, unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul și deșeuri similare din producția de produse alimentare și produse destinate hranei animalelor și producției de hrană pentru animale”.

    Legea prevede că uleiul comestibil  ca și deșeu este generat prin activități de alimentație publică și turistică, în industrie, comerț și alte activități similare în care se pregătesc peste 50 de mese pe zi. El este colectat pentru prelucrare și obținere de biocombustibil”. Proprietarii și/sau alți deținători de uleiuri uzate comestibile sunt obligați să colecteze uleiul comestibil uzat produs prin prepararea alimentelor separat de alte deșeuri și să-l predea unei persoane care deține autorizație de colectare și tratare a uleiurilor uzate”.

    Regulament privind condițiile de igienă alimentară prevede că deșeurile alimentare, subprodusele necomestibile și alte deșeuri (denumite în continuare: deșeuri) se scot din spațiile în care se găsesc alimente, cât mai curând posibil, pentru a evita acumularea lor. Deșeurile sunt îndepărtate prin plasarea lor în containere care se închid, iar alte tipuri de containere sau sisteme de eliminare pot fi utilizate numai dacă operatorii din sectorul alimentar dovedesc că sunt adecvate. Containerele pentru eliminarea deșeurilor trebuie să fie construite în mod corespunzător, trebuie să fie menținute în stare bună pentru ca să poată fi curățate cu ușurință și, dacă este necesar, dezinfectate.”

    Cum pot unitățile de catering să reducă cantitatea de deșeuri alimentare pe care le produc? Acest lucru se poate realiza prin investirea în calitatea echipamentelor de depozitare, introducerea diferitelor dimensiuni de porții și oferind oaspeților posibilitatea de a alege propria mărime a porției, optimizând cantitatea de comenzi...

     

    Articol de specialitate 123
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Firmă de curățenie?

    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie
    8.9
    0

    NLG-FAMILY SERVICES S.R.L.


    8.9
    0

    Kronstadt curatenie SRL


    8.9
    0

    CERUTTI SRL


    8.9
    0

    AGUA KANGEN ARAGON SRL

    1