Pentru zona
    Nu ne putem imagina viața de zi cu zi fără electrocasnice, acestea ne ajută în îndeplinirea diverselor sarcini - pregătirea meselor și a băuturilor, curățarea spațiilor rezidențiale și comerciale, spălarea vaselor și a rufelor, călcatul... Pentru ca electrocasnicele să aibă o viață cât mai lungă posibilă și să funcționeze fără defecte, au nevoie de curățare regulată, la fel ca orice alt element al casei noastre. Și știți cum pot fi curățate electrocasnicele?
    Articol de specialitate 102
    electrocasnice curatare
    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Fiecare dintre aparatele electrocasnice sunt curățate într-un mod diferit adaptat acestora. În acest scop pot fi folosite și substanțe naturale, care vor atrage în special susținătorii unui stil de viață ecologic, sănătos.

    Curățarea fierului de călcat

    Un fier de călcat este unul dintre aparatele de uz casnic fără de care cu siguranță nu ne-am putea imagina viața de zi cu zi - fără el, hainele noastre ar avea cute, ar fi fost rigide după uscare. Acest aparat de uz casnic, după o utilizare îndelungată, are urme vizibile - fundul fierului de călcat se poate înnegri, iar apa poate forma depuneri.

    Din fericire, curățarea fierului de călcat nu este deosebit de complicată, dar este important să o faceți continuu. Dintr-o lingură de apă și două linguri de bicarbonat de sodiu trebuie făcută o pastă fină cu care se va freca fundul fierului de călcat, după aceea șters cu o cârpă umedă, apoi uscată. Bețișoarele pentru urechi pot fi folosite pentru a se curăța găurile de abur. Dacă s-a format murdărie insistentă pe fundul fierului de călcat, puteți lăsa pasta câteva minute și apoi să o ștergeți cu o cârpă umedă.

    De asemenea, puteți scăpa de calcar într-un mod simplu - puteți amesteca apă cu oțet și o puteți turna în rezervorul gol. Fierul de călcat trebuie apoi setat la cea mai ridicată temperatură și plasat într-o poziție verticală. Găsiți în dulap o piesă de îmbrăcăminte mai veche pe care nu vă deranjeze dacă se murdărește și apoi călcați-o cu fierul de călcat astfel setat timp de câteva minute - aburul va elibera murdăria care a rămas în interiorul acestui aparat electrocasnic. Curățarea fierului de călcat se poate realiza cu succes în felul acesta.

    Curățarea mașinii de spălat vase

    Deși în trecut era rezervată doar celor înstăriți și era considerată ca o „sclavie a modei”, astăzi mașina de spălat vase a devenit una dintre cele mai des folosite electrocasnice. Pe măsură ce farfuriile, paharele și tacâmurile murdare sunt așezate în mașina de spălat vase, resturile de mâncare rămân pe ea și, odată cu acestea, un număr mare de bacterii și mirosuri neplăcute.

    Pe măsură ce vasele murdare sunt introduse în mașina de spălat vase, resturile de mâncare rămân pe ea și, odată cu acestea, un număr mare de bacterii și mirosuri neplăcute
    Pe măsură ce vasele murdare sunt introduse în mașina de spălat vase, resturile de mâncare rămân pe ea și, odată cu acestea, un număr mare de bacterii și mirosuri neplăcute

    Prin urmare, din când în când trebuie făcută o curățare temeinică a mașinii de spălat vase. Puteți împrăștia bicarbonat de sodiu pe fundul mașinii și o puteți porni la un program mai puternic. Desigur, mașina de spălat vase ar trebui să fie goală în timpul curățării, adică fără vase. Curățând mașina în acest fel, veți elimina mirosurile neplăcute și bacteriile.

    Nu uitați de rafturile pentru vase și suportul pentru tacâmuri. Le puteți șterge cu o cârpă înmuiată în alcool.

    Curățarea mașinii de spălat rufe

    Un miros neplăcut care vine de la tambur este unul dintre primele semne că mașina de spălat trebuie curățată. Un miros neplăcut poate fi cauzat de bacteriile care se aflau în haine sau pur și simplu de hainele ude care au stat mult în tambur.

    Și apa fierbinte poate face o treabă bună. Puteți seta mașina la cele mai înalte grade fără haine în ea. Apa fierbinte va neutraliza numeroasele bacterii și mirosurile neplăcute. Pentru o curățare mai minuțioasă, ar trebui să utilizați un produs de curățare destinat mașinii de spălat rufe sau se poate adăuga puțin detergent de rufe. Nu uitați de sertarul pentru detergent și balsam. Mai întâi trebuie să fie îndepărtat (instrucțiunile care au venit împreună cu produsul spun și cum). Sertarul scos trebuie apoi scufundat în apă fierbinte cu săpun și, cu ajutorul unei periuțe de dinți, îndepărtați săpunul sau mucegaiul acumulat, dacă există. Desigur, sertarul trebuie spălat și uscat cu o cârpă de bucătărie. Înainte de a-l pune la loc, trebuie să curățăm deschiderea în care se află, aceasta poate conține și reziduuri de detergent și murdărie.

    Când curățați mașina de spălat rufe, cauciucul de protecție de pe ușă nu trebuie uitat - în el se acumulează murdărie, fire de păr și apă. În acest scop, putem folosi o cârpă moale puțin înmuiată într-o soluție neutră de săpun (nu trebuie folosiți agenți abrazivi deoarece pot deteriora cauciucul). Cu aceasta este necesar să ștergeți cauciucul de protecție de pe ușa mașinii de spălat rufe.

    Când curățați mașina de spălat, nu uitați de cauciucul de protecție de pe ușă
    Când curățați mașina de spălat, nu uitați de cauciucul de protecție de pe ușă

    Cu cât mașina de spălat este curățată mai regulat, cu atât va fi mai ușoară fiecare întreținere ulterioară. Curățarea profundă a mașinii de spălat rufe trebuie făcută cel puțin o dată pe lună. Sfat important: Când mașina de spălat nu este pornită, ușa trebuie ținută deschisă pentru a permite aerului să circule.

    Curățarea aspiratorului

    Știați că eficiența unui aspirator scade cu 20% dacă nu este curățat după fiecare utilizare? Dacă aveți un aspirator cu un recipient din plastic, va trebui să aruncați pur și simplu conținutul aspirat după fiecare utilizare. Dacă aveți un aspirator cu sac, acesta trebuie golit sau schimbat când este plin 1/3.

    Curățarea cuptorului

    Cuptorul, la fel ca și mașina de spălat vase, este un loc în care se depun resturile de mâncare. Curățarea cuptorului nu este întotdeauna o sarcină simplă, iar de gradul murdăriei depinde cât timp și efort vom investi.

    Curățarea cuptorului nu este întotdeauna o sarcină simplă, iar cât timp și efort investim depinde de gradul de murdărie
    Curățarea cuptorului nu este întotdeauna o sarcină simplă, iar cât timp și efort investim depinde de gradul de murdărie

    Înainte de a se începe curățarea cuptorului, este necesar să îndepărtați grătarele precum și resturile de mâncare. Cuptorul trebuie să fie rece la curățare. Ca și în cazul curățării fierului de călcat, pentru curățarea cuptorului se folosește o pastă din apă și bicarbonat de sodiu - ½ cană de bicarbonat de sodiu și câteva linguri de apă. Pasta preparată trebuie aplicată în interiorul cuptorului, evitând în același timp elementele de încălzire. Este necesar să lăsați pasta câteva ore, aceasta va căpăta o culoare maronie în timp, ceea ce este semn că se desprinde grăsimea. Folosind o cârpă umedă, este necesar să îndepărtați bine toată pasta, iar locurile în care s-a încrustat și este greu de îndepărtat trebuie stropite cu puțin oțet. Oțetul reacționează cu bicarbonatul de sodiu creând o spumă ușoară și, în plus, curăță interiorul cuptorului.

    Curățarea grătarului se poate face cu succes și cu oțet și bicarbonat de sodiu. Aceste două elemente vor elimina toate grăsimile, chiar și pe cele insistente. Grătarele trebuie clătite și uscate bine înainte de a le întoarce în cuptor.

    Curățarea frigiderului

    Aparatele electrocasnice, care se află în bucătărie, sunt deosebit de susceptibile la murdărie. Frigiderul este un exemplu excelent în acest sens - există firimituri, pete grase, pete lipite, resturi de mâncare veche. Curățarea frigiderului ar trebui să vă asigure că acest aparat electrocasnic, fără de care nu puteți trăi și care funcționează tot timpul, este „eliberat” de orice murdărie și mirosuri neplăcute.

    Este necesar să faceți o soluție din apă și oțet (din alcool sau de măr) în proporție de jumătate și jumătate și adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat. Este necesar să pulverizați toate suprafețele din frigider cu soluția și să le ștergeți.

    Frigiderul poate fi curățat cu succes cu o soluție din apă și oțet
    Frigiderul poate fi curățat cu succes cu o soluție din apă și oțet

    Și cum să vă asigurați că există mai puțină murdărie, grăsime și mirosuri neplăcute în frigider? Este necesar să verificați în mod regulat dacă alimentele din frigider au început să se strice, să păstrați alimentele în cutii de plastic pentru a preveni răspândirea mirosurilor și, de asemenea, să nu se usuce legumele, fructele și produsele din carne curată.

    Mici aparate electrocasnice de bucătărie - curățare

    Micile electrocasnice de bucătărie, precum blenderele, prăjitoarele de pâine, fierbătorii de apă și aparatele de cafea, sunt adesea uitate, deși curățarea lor este extrem de importantă. Curățarea regulată le prelungește durata de viață și eficiența funcționării.

    Deși majoritatea blenderelor pot fi spălate în mașina de spălat vase, acest lucru nu este întotdeauna recomandat deoarece cuțitul blenderului poate deveni tocit. Puteți curăța borcanul blenderului și cuțitul în cel mai simplu mod umplându-l cu apă, turnând puțin detergent de vase și pornind blenderul la cea mai mare viteză timp de 15 secunde. Blenderul trebuie apoi clătit bine și uscat.

    Curățarea prăjitorului de pâine este, de asemenea, necesară deoarece adună firimiturile. Înainte de a curăța prăjitorul de pâine, trebuie să îl deconectați și să îl lăsați să se răcească. Apoi este necesar să îndepărtați baza prăjitorului, să scuturați firimiturile în chiuvetă sau în coșul de gunoi și apoi să îl spălați ușor cu ajutorul unui burete și detergent. Clătiți baza și uscați-o bine și ștergeți exteriorul prăjitorului cu o cârpă umedă și apoi uscată. Regulă importantă: Nu folosiți niciodată furculițe metalice pentru a curăța părțile blocate ale prăjitorului de pâine.

    Curățarea prăjitorului de pâine este, de asemenea, necesară deoarece adună firimituri
    Curățarea prăjitorului de pâine este, de asemenea, necesară deoarece adună firimituri

    În timp, calcarul se acumulează în fierbătorul de apă, iar în ce măsură, va depinde de cantitatea de sare și minerale din apă. Puteți îndepărta calcarul cu oțet - turnați 1 litru de apă și 100 ml de oțet în fierbător și porniți-l la fiert. Apoi opriți-l și lăsați-l să stea timp de 10 minute. După așteptare, repetați procesul, vărsați și curățați cu un burete moale. Apoi, este necesar să turnați apă curată în fierbător, să o lăsați să fiarbă, să o turnați și să repetați procedura. În cele din urmă, este necesar să clătiți bine fierbătorul.

    De asemenea, puteți curăța fierbătorul cu bicarbonat de sodiu. Turnați 1 litru de apă în fierbător și porniți-l la fiert. Se adaugă apoi 2 linguri de bicarbonat de sodiu în apa fiartă și se lasă să stea o jumătate de oră. După aceea, este necesar să curățați fierbătorul cu un burete moale, apoi clătiți-l în același mod ca atunci când curățați cu oțet. Sfat important: aceeași apă se fierbe o singură dată în fierbător, se schimbă la fiecare fierbere ulterioară a apei.

    Pentru a curăța un espressor standard, cel mai bine este să folosiți tablete specializate care se dizolvă într-un recipient cu apă. Cu toate acestea, dacă sunteți adeptul unei modalități ecologice de curățare, există o soluție: turnați cantități egale de apă și oțet în recipientul de apă, apoi porniți aparatul ca la prepararea cafelei. În loc de o ceașcă, puneți un recipient gol, mai mare, în care se va scurge apa murdară. Așezați mânerul cu dozatorul de cafea (fără cafea) și verificați dacă mânerul se poate potrivi și etanșa fără distribuitorul cu plasă metalică mică în care este plasată cafeaua. Dacă este posibil, îndepărtați-l, astfel încât impuritățile să nu înfunde deschiderile micronului din partea de jos a dozatorului de cafea.

    Trebuie să lăsați să fiarbă și să iese jumătate din amestecul de apă și oțet. După aceea, trebuie să așteptați o jumătate de oră - atât timp durează oțetul pentru a „roade” calcarul din interiorul dispozitivului. Când a trecut o jumătate de oră, lăsați aparatul să golească rezervorul de apă și apoi spălați-l bine. Umpleți din nou rezervorul cu apă, de data aceasta cu apă curată și porniți mașina pentru a clăti oțetul. Repetați procedura de clătire.

    Dacă nu aveți timp sau vreți să folosiți timpul liber în afara locuinței, în compania familiei și prietenilor, puteți angaja o agenție profesionistă pentru curățenia amănunțită a electrocasnicelor. Anumite agenții de curățenie oferă servicii de curățenie pentru cuptoare, frigidere și alte electrocasnice. Agențiile dispun de echipamente profesionale și într-un număr mare de cazuri folosesc numai mijloace ecologice fără substanțe nocive. Cât de mult vor varia prețurile serviciilor agenției de curățenie va depinde de tipul de curățenie, cantitatea de muncă și perioada de timp necesară pentru lucru.

    Dacă sunteți în căutarea unei agenții de curățenie profesională care să vă curețe spațiul de locuit cu devotare și în cel mai bun mod posibil, inclusiv aparatele electrocasnice, puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și ușor. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând agențiile vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Articol de specialitate 102
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Firmă de curățenie?

    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 260 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie
    8.9
    0

    BEST CLEANING EXPERTS SRL


    8.9
    0

    BLA SHINE SRL


    8.9
    0

    ALPIN PARTNER CONCEPT SRL


    8.9
    0

    RAPEL ALPHA SRL