Pentru zona

    Curățarea covoarelor: de ce este importantă curățarea corectă a covoarelor?

    Un covor este un detaliu estetic important în fiecare casă. Oferă o senzație de căldură și influențează impresia generală pe care spațiul dvs. rezidențial sau comercial o va lăsa vizitatorilor și, prin urmare, trebuie să fie coordonat corespunzător cu restul interiorului. O suriozitate: covoarele rețin cea mai mare cantitate de praf și microorganisme dăunătoare care provoacă diverse boli infecțioase. Din acest motiv, trebuie acordată o atenție adecvată întreținerii covoarelor. Am cercetat de ce este atât de importantă curățarea regulată și adecvată a covoarelor.
    Articol de specialitate 298
    curatare covor
    Avem 254 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Covoarele pot fi o sursă de infecție

    Este dovedit științific - covorul face parte din suprafețele cele mai expuse și, ca atare, este ideal pentru acumularea de praf precum și pentru reproducerea virușilor și bacteriilor. Microorganismele și particulele care afectează sănătatea oamenilor și a animalelor de companie se ascund în interiorul țesăturilor. Praful, polenul, dar și părul de câine și pisică rămân prinse în covor, iar mergând pe el sau aspirând, îl eliberezi în aer. Vărsarea alimentelor și mersul pe covor în pantofi de stradă fac din covor un magnet pentru bacterii și viruși, dar și murdărie, precum părul și diferite tipuri de alergeni.

    Invizibili cu ochiul liber și, prin urmare, adesea uitați, acarienii acumulați în covor pot provoca eczeme și rinită, în special la persoanele predispuse la probleme respiratorii. De aceea, covoarele care nu sunt întreținute regulat și corespunzător pot cauza probleme grave de sănătate la adulți și copii.

    De fapt, ar trebui să fiți deosebit de atent în casele cu copii mici și animale de companie. Și anume, copiii se târăsc și își ating fața cu mâinile după contactul cu covorul și adesea varsă mâncare pe ei și apoi o pun în gură, transferând astfel alergeni. Când vine vorba de animale de companie, acestea lasă fire de păr pe covor cu mișcarea lor, iar agenții patogeni care se ascund în covoare pot avea și un efect negativ asupra sănătății lor.

    Covoarele murdare strică aspectul casei

    Deplasându-ne pe covor îl murdărim, oricât de atenți am fi. Un covor murdar plin de fire de păr, firimituri și pete strică valoarea estetică a întregului spațiu.

    Curatare pete covor
    Un covor plin de pete distruge valoarea estetică a întregului spațiu

    Murdăria acumulată pe covor creează în curând mirosuri neplăcute. Impuritățile profunde pot fi îndepărtate doar printr-o curățare adecvată, iar covorul poate fi păstrat curat, parfumat și de lungă durată, precum și protejat de deteriorare.

    Covoarele murdare au o durată de viață mai scurtă

    Covoarele murdare neîntreținute ajung foarte repede la groapa de gunoi și sunt înlocuite cu altele noi. Deși la prima vedere pare ca trebuie aruncat, poate ca covorul tau are nevoie doar de o curatare in profunzime de calitate.

    Spălarea regulată și corectă a covorului îi va prelungi semnificativ durata de viață - va reveni la structura, textura și culoarea inițială, suprafața sa nu va mai fi aspră la atingere, ci catifelată și moale și cu siguranță va arăta proaspătă. Chiar dacă a fost cumpărat cu mult timp în urmă, veți reda acest decor important în fiecare casă la vechea ei glorie.

    Este necesară curățarea profesională a covoarelor?

    O întrebare care se pune des este dacă poți spăla corect covoarele singur sau este necesar să angajezi profesioniști, adică un service? Vom da cel mai bun răspuns la această întrebare prin exemple.

    Când este vorba de curățarea și întreținerea independentă a covoarelor, aceasta se bazează în principal pe aspirarea, periajul și spălarea cu detergenți clasici. Majoritatea oamenilor își aspiră covoarele de aproximativ două ori pe săptămână. Cu aspirarea regulată, putem îmbunătăți igiena generală și putem elimina parțial alergenii, dar nu este deosebit de eficient în lupta împotriva virușilor și bacteriilor.

    Aspirare covor
    Folosind aspiratoare clasice, eliminăm doar particule vizibile de praf

    Folosind aspiratoare clasice, eliminăm doar particulele de praf vizibile, în timp ce bacteriile și impuritățile care au pătruns adânc iî fibrele și țesătura covorului rămân intacte. Pentru că o parte din aer părăsește aspiratorul în același timp cu care este aspirat, o anumită parte a alergenilor captați este reejectată în cameră. Aspirarea nu este așadar o măsură suficientă pentru a vă menține covoarele curate - doar pare să rezolve problema.

    La spălarea covoarelor acasă se folosesc cel mai des detergenți obișnuiți, universali, cei care nu sunt destinati exclusiv spălării covoarelor, precum și bureții de bucătărie. Este important de știut că nu orice covor se curăță  la fel și că este necesar să se acorde atenție uscării  acestuia pentru ca mucegaiul să nu apară. Și anume, covoarele sunt realizate din materiale diferite, așa că nu toate pot fi curățate în același mod.

    Fiți deosebit de atenți dacă aveți un covor scump, cum ar fi unul persan - curățarea inadecvată îl poate distruge cu ușurință.

    Consecințele pot fi: micșorarea covorului, întunecarea, reținerea permanentă a petelor și, de asemenea, puteți provoca răspândirea mirosurilor neplăcute din cauza umidității excesive. Mulți oameni, când spală singuri covorul, înmoaie covorul prea mult cu apă și apoi nu așteaptă până când este complet scurs și uscat. Umiditatea excesivă provoacă apariția mucegaiului și a mucegaiului, care afectează și sănătatea tuturor celor care stau în cameră.

    Pe de altă parte, serviciile profesionale de curățare a covoarelor evită umezirea excesivă și inutilă a materialului. Cu ajutorul unor echipamente speciale și a detergenților eficienți și adesea siguri din punct de vedere ecologic, aceștia vor spăla și usca temeinic covorul în scurt timp, indiferent de materialul din care este confecționat și de cât de dens este țesut. Si anume, serviciile profesionale de curatenie vor sti sa trateze fiecare tip de covor si care sunt mijloacele optime pentru indepartarea petelor si murdariei. Un expert va putea ajusta formulele de detergent și metodele de curățare pentru a se potrivi unui anumit tip de covor.

    Curatare profesională covoare
    Folosirea unui serviciu profesionist de curățare a covoarelor va putea îndepărta chiar și cele mai vechi pete.

    Aspiratoarele clasice nu pot înlocui în niciun caz mașinile profesionale pentru îndepărtarea murdăriei de pe și de pe covoare. Un service profesionist de covoare va putea elimina chiar și cele mai încăpățânate și persistente pete și va reduce riscul de potențiale alergii la minimum. Curățarea temeinică și profundă face covoarele moi la atingere, parfumate, iar durata de viață a acestora este prelungită. Cu toate acestea, poate cel mai important, curățarea profesională a covoarelor reduce numărul de acarieni, iar multe servicii vor oferi și un tratament de pulverizare a acarienilor pentru a le reduce prezența.

    Se recomandă igienizarea profesională a covoarelor să se facă cel puțin o dată pe an, deși este optimă o dată la șase luni.

    De asemenea, dacă decideți să curățați singur covorul, trebuie să asigurați echipamentele necesare si detergenti pentru aceasta, ceea ce presupune costuri materiale, precum si mult timp investit.

    Răspunsul este că curățarea profesională a covoarelor este necesară cel puțin o dată pe an pentru a preveni apariția alergiilor, acumularea de murdărie, viruși și bacterii și pentru a prelungi durata de viață a covorului. Dacă sunteți în căutarea unui serviciu profesional de curățare a covoarelor, ne puteți contacta pe daibau.rs. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând serviciile vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Curățare profesională covoare - preț

    Agențiile profesionale de curățenie percep, în general, 2,5 EURO/m2 pentru serviciile de curățare a covoarelor. Alte prețuri pentru servicii de curățenie pot fi găsite în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 298
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Firmă de curățenie?

    Avem 254 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 254 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie
    10
    1

    JIANU RENT UTILAJE S.R.L.


    9.3
    0

    RAPEL ALPHA SRL


    9.3
    0

    CESO ACTIV GOLD CONSTRUCT S.R.L.


    9.2
    0

    CURĂȚENIE LA MALUL MĂRII SRL