Pentru zona

    Ce sunt panourile sandwich și pentru ce se utilizează?

    Articolul a fost citit chiar de 566+ utilizatori
    Panourile sandwich, elemente încorporate cu proprietăți de izolare termică care sunt utilizate pentru acoperirea pereților și acoperișurilor clădirilor, constă dintr-o umplutură izolatoare și două învelitori care sunt îmbinate într-o singură unitate. Astăzi, ele sunt utilizate pe scară largă datorită caracteristicilor bune, despre care scriem în continuarea textului.
    Articol de specialitate 566
    panouri sandwich
    Avem 2490 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Acest material de construcție termoizolant are de obicei foi de tablă din diferite profile ca acoperiri. Metalele folosite la realizarea foilor de tablă interioare și exterioare sunt în mare parte panouri galvanizate sau din oțel cu un strat aplicat de o anumită culoare. Spațiul dintre ele este umplut cu spumă poliuretanică, obișnuită sau incombustibilă, sau cu vată minerală.

    Panourile sandwich sunt împărțite în panouri pentru ziduri (fațadă) și panouri pentru acoperiș. Ele reprezintă o soluție excelentă pentru clădiri industriale cu diverse scopuri. Sunt folosite cel mai adesea în hale industriale, depozite frigorifice și clădiri cu consum redus de energie.

    Beneficiile panourilor sandwich

    Se pune întrebarea de ce panourile sandwich sunt atât de populare. Răspunsul constă în caracteristicile lor de bază. Acestea includ, în primul rând, izolarea termică, ceea ce presupune numeroase beneficii. Reduce sau previne fluctuațiile de temperatură de la un mediu la altul. Rezistența termică reduce punțile termice prin îmbinări. Izolația cu panourile sandwich va economisi energie termică, ceea ce se va reflecta cu siguranță și în facturile lunare. Există și izolație acustică care asigură reducerea difuziei zgomotului. Printre beneficii se remarcă rezistența la foc, iar în funcție de tipul de izolație și de grosimea tablei utilizate la realizarea lor, panourile sandwich prezintă un anumit comportament, rezistență și reacție la foc. Aici vorbim și de impermeabilitate, ajută la crearea clădirilor care sunt permit intrarea apei și aerului.

    Un alt avantaj este mutarea lor ușoară. Și anume, panourile sandwich sunt foarte ușor de asamblat și dezasamblat. De asemenea, nu trebuie să uităm că panourile sandwich sunt durabile fiind realizate din materiale calitative. Beneficiul în sine constă în aplicarea lor largă.

    Utilizarea panourilor sandwich

    Deși panourile sandwich sunt o soluție excelentă pentru clădirile industriale, acestea pot fi folosite în aproape orice tip de construcție. Sunt utilizate la casele prefabricate, clădirile agricole, hangarele de aviație, precum și clădirile de birouri.

    Panouri sandwich pentru ziduri și acoperiș

    În prezent există două tipuri de panouri de acest tip în producția industrială, și anume panouri sandwich pentru fațadă și pentru acoperiș.

    Panourile sandwich pentru ziduri sunt organizate ca și cuburile într-o structură de oțel și astfel obiectul se formează într-un mod rapid și simplu
    Panourile sandwich pentru ziduri sunt organizate ca și cuburile într-o structură de oțel și astfel obiectul se formează într-un mod rapid și simplu

    Panourile sandwich pentru ziduri sunt ordonate ca și cuburile într-o structură de oțel și astfel se formează obiectul într-un mod rapid și simplu. Sunt folosite pentru protejarea izolației existente, ca izolare termică ulterioară (pentru întreaga clădire sau doar anumite încăperi) sau pentru asamblarea unei noi structuri. Când vine vorba de montarea lor, în funcție de necesități, pot fi montate în exterior și în interior, foarte simplu și rapid, chiar și câteva sute de metri pătrați în câteva ore. Se caracterizează prin greutate redusă și deci nu reprezintă o povară pentru construcție, întreținere simplă și curățare rapidă, costuri reduse de producție și instalare, rezistență bună la coroziune, iar pentru că sunt produse în mai multe culori, nu le lipsește valoarea estetică. În funcție de tipul de instalare, panourile sandwich pentru fațadă se împart în cele cu conexiune ascunsă, în care șuruburile nu sunt vizibile, și cele în care sunt vizibile, deci mai ieftine.

    Panourile sandwich pentru acoperiș se caracterizează, de asemenea, prin montarea simplă și acoperirea ușoară a clădirilor cu diferite scopuri. Panoul termoizolant cu 5 nervuri poate fi montat pe un acoperiș cu o pantă minimă de 7%. De asemenea, se caracterizează prin costuri de producție reduse, rezistență la coroziune, apă și insecte, sunt ușoare și nu reprezintă o sarcină mare pentru structură.

    La montarea acestora este important să verificați la început suprafața pe care sunt amplasate. Ar trebui să fie plat, altfel vor exista scurgeri la îmbinările panoului. Înainte de a fi așezate, se îndepărtează folia de protecție de pe ele. De asemenea, înainte de montare, este necesară lipirea benzilor de etanșare, ceea ce previne deteriorarea mecanică a părții interioare a panoului. Panourile sandwich pentru acoperiș sunt montate folosind elemente de fixare speciale pentru construcție. Îmbinările sunt întărite cu material de etanșare și plasarea foilor de tablă pentru protecție pe colțurile panourilor de acoperiș.

    Pe baza tuturor caracteristicilor și a aplicării largi, se poate concluziona că panourile sandwich pentru ziduri și acoperiș reprezintă o soluție excelentă care va economisi bani și timp, având în același timp o durată de viață lungă și o mare rezistență la diferite influențe mecanice și climatice.

    Articol de specialitate 566
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2490 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2490 executanți pentru domeniul Fațade case
    9.6
    0

    GRECU-TEAM CONS S.R.L.


    8.9
    0

    IMB BUILDERS EXPERT S.R.L.


    8.9
    0

    ROPE ACCESS CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    GYM EDIFICIO TEAM SRL