Pentru zona
    Pe piață există diverse tipuri de materiale care sunt folosite pentru izolarea termică, inclusiv spuma de sticlă. Acest material de dată recentă este un izolator de înaltă calitate, de aceea este folosit în construcții ca umplutură cu greutate specifică mică. Este adesea promovată ca izolația viitorului, așa că am decis să ne ocupăm cu ceea ce ar trebui să știți.
    Articol de specialitate
    spuma de sticla.JPG
    Avem 2654 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Ce este spuma de sticlă?

    1.1. Spuma de sticlă este un material izolator

    Mulți oameni nu au auzit niciodată de acest gen de material, ceea ce nu ar trebui să fie surprinzător pentru că este un produs relativ nou și este puțin folosit în practică, mai ales la noi. Deci, ce este exact spuma de sticlă? Este vorba de termoizolație de înaltă calitate și ecologică de generație nouă, care poate fi folosită și pentru a face mai ușoară construcția, deoarece este un material foarte ușor. Spuma de sticlă oferă multe avantaje pe care sectorul construcțiilor le folosește de mulți ani, deși materialul este în principiu relativ necunoscut și nou pentru publicul larg. Este interesant că a fost realizată de oamenii de știință sovietici în anii 1930, dar aplicarea sa practică a fost descoperită abia 30 de ani mai târziu de experții canadieni.

    1.2. Spuma de sticlă - izolația viitorului?

    Spuma de sticlă oferă multe posibilități de utilizare în construcții, iar popularitatea sa este în creștere rapidă. Pe viitor, printre alte materiale ecologice, va fi probabil principala alternativă la izolațiile clasice cunoscute în prezent, care în mare parte nu sunt ecologice. Polistirenul expandat și polistirenul extrudat sunt printre cei mai cunoscuți izolatori de acest tip.

    2. Avantajele spumei de sticlă

    Avantajele spumei de sticlă în comparație cu izolația clasică sunt numeroase. Acest tip de spumă este un material anorganic, prietenos cu mediul, care oferă un mod ecologic de construcție. Materialul este extrem de ușor și în același timp poate rezista la sarcini grele. Are o structură poroasă (80-95%), dar rezistentă la umiditate, în special la așa-numita umiditate prin creșterea capilară, și este un bun izolator termic și fonic. Acest tip de izolație este extrem de ignifugă și permeabilă la vapori în același timp, astfel încât poate fi folosită în subsoluri și beciuri.

    Spuma de sticlă s-a dovedit a fi deosebit de bună ca izolație pentru o astfel de construcție, mai ales dacă este folosită din exterior. Conductivitatea termică a spumei de sticlă este de 0,06 W / m2K. XPS, adică polistirenul extrudat, este cel mai des folosit pentru subsoluri și beciuri, iar din moment ce este un material ecologic complet nedorit, această alternativă este cu atât mai de dorit și mai binevenită. Cu siguranță, datorită tuturor acestor caracteristici, este foarte utilă in asanarea energetică a clădirilor mai vechi.

    Spuma de sticlă este un material izolant excelent
    Spuma de sticlă este un material izolant excelent

    3. Spuma de sticlă ca izolație termică

    3.1. Proprietăți material - spuma de sticlă

    Spuma de sticlă este realizată din sticlă 100% reciclată prin zdrobirea ei în pulbere, apoi i se adaugă diverși agenți, în special carbon, dar și activatori, care stimulează reacții chimice care îi vor conferi o rezistență mai mare. Cu până la 30% mai puțină energie este utilizată pentru producerea materialului nou în comparație cu producerea altor materiale izolatoare.

    3.2. Forma materiei prime

    Capacitatea izolatoare ridicată a spumei de sticlă este asigurată de un număr mare de bule de gaz cuprinse în material. În funcție de materiile prime utilizate în producție (cuarț zdrobit, sulfat de sodiu), spuma de sticlă poate fi crem, verde sau neagră. Când se produce materia primă, aceasta este de obicei tăiată în plăci sau blocuri de anumite dimensiuni, ceea ce depinde de producător și de posibilitățile de producție pe care acesta le are la dispoziție. Se mai produce însă și sub forma de granule de diferite diametre care servesc la izolare acolo unde plăcile nu pot fi amplasate.

    „Procesul de producție al plăcilor este complet automatizat, robotizat și strict controlat, iar produsele rezultate au dimensiuni identice și permit o montare relativ ușoară.”

    Totuși, acest lucru trebuie făcut de un expert, deoarece montarea necorespunzătoare duce la crearea de punți termice, la fel ca și la montarea altor tipuri de izolații.

    4. Unde poate fi folosită o astfel de izolație?

    Spuma de sticlă poate fi folosită pentru o varietate de clădiri, atât publice, cât și private. Se folosește pentru izolarea pereților, pardoselilor, tavanelor și acoperișurilor, atât celor înclinate și cât celor plane, precum și pentru izolarea subsolurilor și beciurilor. Poate fi folosită și în construcția drumurilor, pentru care la fel oferă mari avantaje. Este adesea folosită pentru izolarea termică la renovarea clădirilor care trebuie să fie mai eficiente energetic.

    5. Spuma de sticlă – preț

    Există părerea în rândul experților că acest tip de material este scump chiar și pentru piața americană, iar din moment ce puțini meseriași știu să lucreze cu el, nu este de mirare că este atât de rar întâlnit, indiferent de toate caracteristicile bune atribuite acestuia. Prețul spumei de sticlă în plăci este ceva mai mare, iar prețul granulelor este în jur de 87 EUR+TVA/buc. pentru ambalajul big-bag de 1m3 .

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Avem 2654 executanți pentru domeniul Fațade case:

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 2654 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane
    Ajutor

    Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

    Cereri: +40 31 229 8485
    Firme: +40 31 630 4864