Pentru zona

    Sunt oare fibrele de cocos o izolare bună?

    Articolul a fost citit chiar de 566+ utilizatori
    Tot mai multe persoane își doresc o legătură mai strânsă cu natura, de unde provin și tendințele de favorizare a construcției cu materiale naturale sau cu cât mai puține adaosuri artificiale. Pe lângă felurile și tipurile de materiale de construcții, se recomanda și alegerea izolației naturale, deci dacă optați pentru acest tip de lucrări, veți putea alege între termoizolații pe bază de plută, fibre de lemn, vată minerală, nucă de cocos, agregate ușoare pe bază de argilă expandată, plastic spumă, polistiren, beton celular și similare. Izolația din nucă de cocos este încă nouă pentru noi - dar nu permiteți asta să vă împiedice să aflați mai multe despre acest subiect!
    Articol de specialitate 566
    cocos
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Izolația din nucă de cocos este versatilă și utilă

    Fibrele de cocos pot fi folosite pentru a izola pereții, fațadele și acoperișurile. Nuca de cocos este folosita și ca acoperire pentru podea sau perete. În țara noastră, este tot mai mult folosit pentru izolarea fonică a pardoselilor.

    2. Fibrele de cocos sunt un material natural

    Fibrele de nucă de cocos sunt de origine complet naturală, așa că utilizarea lor este întotdeauna recomandată. Izolația din nucă de cocos este considerată un material sănătos care nu are impact negativ asupra omului, spre deosebire de multe alte materiale de izolare care provoacă probleme respiratorii și irită pielea. La fel, fibrele de cocos sunt rezistente la umiditate și microorganisme, nu sunt comestibile deoarece nu fermentează și deci nu atrag insectele.

    Izolația din nucă de cocos, adică din fibrele de cocos, este considerată ecologică, deoarece are multe proprietăți pozitive, iar producția sa nu împovărează mediul înconjurător. Producția izolației nu necesită cantități mari de energie și nici nu utilizează agenți nocivi. La demolarea sau renovarea unei clădiri, fibrele de cocos pot fi refolosite.

    3. Producția izolației din nucă de cocos

    3.1. Palmier de cocos

    Cocos nucifera este numele botanic pentru palmierii de cocos care cresc în regiunile tropicale. Ei cresc până la 30 de metri înălțime de la nisip și ajung la o vârstă de aproximativ 100 de ani. Se găsesc cel mai adesea de-a lungul coastei mării și pe insule. Un palmier poate produce până la 60-80 de nuci pe an, între al 7-lea și al 80-lea an.

    3.2. Fibre de cocos

    Fibrele de nucă de cocos sunt făcute din coaja exterioară, groasă a fructului. În primul rând, partea interioară este îndepărtată din nucă de cocos - miezul, care constă din pulpa albă și lapte, și apoi prelucrat în continuare în industria alimentară și de cosmetică. Partea exterioară este formată dintr-o înveliș dur și o teacă fibroasă groasă care sunt spălate și pieptănate pentru a separa toate fibrele, iar apoi urmează procesele de înmuiere, uscare și prelucrare ulterioară, în funcție de scopul final.

    Izolație din nucă de cocos - fibre de cocos împletite
    Izolație din nucă de cocos - fibre de cocos împletite

    După uscare, fibrele sunt țesute în „împletituri” și lăsate un anumit timp să se înmoaie și să devină mai elastice. După această perioadă, fibrele de cocos se desfac, se îndreaptă și li se adaugă aditivi speciali și lianți pentru a le păstra compactitatea și flexibilitatea. În cele din urmă, acestea sunt comprimate și tăiate în plăci care devin material izolator. În principiu, fibrele de cocos nu sunt deteriorate de presiunea mecanică, deoarece sunt suficient de elastice și revin la poziția inițială atunci când forțele nu mai acționează asupra lor.

    „Plăcile izolante din fibră de cocos sunt moi la atingere și absorb bine sunetul.”

    4. Fibrele de cocos oferă o bună izolare termică

    Fibrele de nucă de cocos, ca și fibrele de plută, au celule de aer închise și, prin urmare, sunt izolatori excelenți.

    Caracteristicile fibrei de cocos:
    Conductivitate termică: 0,045–0,05 W/mK
    Căldura specifică: 1600 J/kgK
    Coeficient de absorbție a sunetului: 70 % la 5250 Hz
    Coeficient de rezistență la difuzie: 1 µ

    5. Fibrele de cocos sunt un excelent izolator fonic

    Fibrele de cocos s-au dovedit ca o izolare fonică excelentă pentru spațiile de locuit, deoarece amortizează perfect toate sursele de sunet. Izolația din fibră de cocos are o structură împletită care absoarbe perfect sunetul, dar și împiedică răspândirea acestuia prin structura și construcția clădirii. Absorbția sunetului este de până la 70% la un volum de 5.250 Hz.

    6. Fibrele de cocos reglează umiditatea

    Ca material izolator, fibrele de nucă de cocos sunt suficient de permeabile încât aburul să nu se rețină și de aceea reglează perfect umiditatea din cameră. Pe lângă aceasta, chiar dacă sunt în contact cu umezeala mult timp, nu se va simți miros neplăcut, așa cum este cazul la alte tipuri de izolație.

    7. Dezavantajele izolației din nucă de cocos

    Unul dintre dezavantajele de care ar trebui luate în considerare, care nu are legătură cu materialul, este prețul mai mare de pe piață din cauza ofertei mai mici. În plus, există costuri de transport și vamă, care lipsesc în cazul „concurentului principal” al nucii de cocos – paiele domestice.

    „Un alt dezavantaj este faptul că fibrele de nucă de cocos sunt inflamabile în ciuda adaosului de săruri de bor și fosfat de amoniu. Prin urmare, trebuie acordată mai multă atenție protecției împotriva incendiilor.”

    8. Tipuri de izolație din nucă de cocos

    8.1. Plăci izolatoare din nucă de cocos

    Plăcile izolante rigide din nucă de cocos sunt destinate izolației pardoselilor din beton. Se pun sub șapă. Plăcile izolante moi din nucă de cocos sunt cele mai potrivite pentru izolarea acoperișului. De asemenea, sunt folosite pentru izolarea pereților și a podelei.

    8.2. Benzi izolante din fibre de cocos

    Benzile din fibra de cocos pentru izolare fonică sunt folosite ca protecție pentru pereți, podele și acoperișuri. Benzile absorb bine sunetul și în același timp oferă izolarea termică a pereților. Se folosesc sub tencuială sau laminat, iar ca termoizolație se pot pune și sub parchet.

    8.3. Nucă de cocos mărunțită

    Fibrele de nucă de cocos mărunțite în majoritatea cazurilor se folosesc ca izolație la etanșarea ferestrelor și ușilor.

    Fibrele de nucă de cocos mărunțite sub formă de bucăți sunt folosite pentru etanșarea ferestrelor și ușilor
    Fibrele de nucă de cocos mărunțite sub formă de bucăți sunt folosite pentru etanșarea ferestrelor și ușilor

     

    Articol de specialitate 566
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case
    8.9
    1

    MSG GRIM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    LEZEU PETRU FLAVIUS "LEZEU" PERSOANA FIZICA AUTORIZATA


    8.9
    0

    GEO DAVIROX SRL


    10
    3

    IRIMIA G. RADU-CALIN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA