Pentru zona
    Calitatea, scopul și aspectul frumos al fațadei sunt posibile numai dacă este realizată corect și profesional, deci este important să vă pregătiți bine pentru această lucrare și să cunoașteți regulile de bază. Așa veți economisi timp, veți preveni greșelile și reparațiile ulterioare și, nu în ultimul rând, veți economisi mulți bani.
    Articol de specialitate 408
    executarea corecta a fatadei
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Execuția corectă a fațadei este opera unui meșter excepțional

    Fațadele calitative și realizate profesional sunt rezultatul, în primul rând, alegerii unui executant profesionist, cu experiență și de încredere. Nu este suficient doar să alegeți materiale calitative, deoarece acestea nu se vor monta de la sine. Un bun executant va urma cu atenție instrucțiunile producătorului privind compoziția și utilizarea anumitor produse sau semifabricate. Un executant calitativ se va pregăti bine pentru lucrare, o va executa în condițiile adecvate și va avea grijă de toate cerințele prealabile relevante, cum ar fi vremea și temperatura.

    Când baza este complet netedă, adezivul se aplică pe întreaga suprafață a plăcii
    Când baza este complet netedă, adezivul se aplică pe întreaga suprafață a plăcii

    2. Realizarea fațadei - instrucțiuni

    2.1. Construcția fațadei în condiții exterioare corespunzătoare

    Pentru rezultatul final de înaltă calitate, este important ca lucrările la fațadă să fie întotdeauna efectuate la temperaturile aerului mai mari de 5°C. Trebuie avută grijă ca temperatura să nu scadă sub această limită nici măcar noaptea. Pe lângă temperatura aerului, sunt importanți și alți factori externi. La asamblarea corectă a structurii fațadei, aceasta nu trebuie să fie încălzită și să bată soarele direct în timpul lucrărilor, la fel este necesar să o protejăm de ploaie și vânt.

    2.2. Executarea fațadei pe baza corespunzătoare

    La lipirea sistemelor de fațadă, este important ca suprafața să fie cât mai plană. Abaterea permisă este de aproximativ 10 mm pe patru metri lungime. Adezivul poate fi aplicat numai atunci când suprafața este complet netedă. În plus, este important ca substratul să nu fie umed.

    Execuție calitativă a fațadei: atunci când vine vorba de construcții noi, baza de beton trebuie să aibă o vechime de cel puțin 30 de zile (în condiții normale) pentru a se asigura că este suficient de uscată. În iarnă și pe timpul sezonului ploios, este mai bine să așteptați și să nu începeți lucrarea.

    Diferitele grosimi ale materialului substratului vor necesita durată de timp diferită de uscare. În acest fel, se pot crea diferite nuanțe de culoare finale. Dacă substratul nu este suficient de uscat, fațada se va crăpa și ea. Prin urmare, o suprafață netedă și uscată este extrem de importantă pentru un rezultat final bun.

    2.3. Realizarea fațadei - aplicarea adezivului

    Dacă plăcile de polistiren este așezat pe o bază de beton sau cărămidă, adezivul trebuie aplicat în fâșii de aproximativ 5 cm lățime și până la 2 cm grosime, pe marginile și colțurile plăcii. În acest fel, se împiedică pătrunderea aerului sub plăci și să influențeze izolația. Totuși, atunci când suprafața este complet netedă, adezivul poate fi aplicat pe întreaga suprafață a plăcii, adică până la o grosime de 1 cm.

    Construcția corectă și calitativă a fațadei necesită ca plăcile de polistiren acoperite cu adeziv să fie imediat lipite de bază. Acest lucru previne uscarea prea rapidă a adezivului precum și aderența mai slabă de substrat. Chiar și adezivul uscat parțial poate provoca un aspect final mai rău, o izolație mai proastă a fațadei și chiar căderea din plăci.

    2.4. Plăci termoizolante și execuția corectă a fațadei

    Este foarte important să vă asigurați că îmbinările plăcilor de izolare montate sunt compacte. Banda de polistiren expandat este introdusă în toate îmbinările care sunt mai late de câțiva milimetri sau se injectează spumă în ele, care în cele din urmă trebuie să fie nivelată cu suprafața plăcilor. Prin urmare, plăcile sunt montate cu rosturi minime.

    2.5. Montarea elementelor de fixare, ferestre, glafuri și alte accesorii

    Structura fațadei cu toate elementele necesare trebuie să fie astfel încât să nu se formeze punțile termice. Elementele de fixare trebuie să aibă deschideri de dimensiunea corespunzătoare, complet curățate și uscate. La montarea ușilor, ferestrelor și pervazurilor, este important ca acestea să fie instalate conform tuturor reglementărilor inclusiv regulilor de bună practică pentru asigurarea calității satisfăcătoare a locuinței și reducea probabilității de formare a mucegaiului.

    Calitatea, funcționarea corectă, oportunitatea și aspectul frumos al fațadei sunt posibile numai dacă este realizată corect și profesional
    Calitatea, funcționarea corectă, oportunitatea și aspectul frumos al fațadei sunt posibile numai dacă este realizată corect și profesional

    3. Erori în construirea fațadei

    Cele mai mari greșeli în construcția fațadei apar în cazul balcoanelor. Straturile fațadei executate necorespunzător, adică anvelopa clădirii, provoacă formarea punților termice. În multe locuri, balcoanele nu sunt izolate deloc, sau abia izolate. Astfel de balcoane, pe lângă condițiile de locuit inadecvate, provoacă și condensarea umidității din aer în punctele sau locurile cu transfer de căldură mărit, ceea ce duce la dezvoltarea mucegaiului și igrasiei pe ziduri.

    Punțile termice de pe ramele de etanțare a ferestrelor sunt, de asemenea, problematice, acolo unde izolația termică mai groasă nu poate fi montată din cauza instalării incorecte a ferestrei, ceea ce determină formarea mucegaiului pe zidurile din jur.

    4. Construcția corectă a fațadei - detaliile contează

    Orice izolație a sistemului de fațadă trebuie să fie închisă pe toate părțile. Pe lângă componentele de bază, producătorii sistemelor de fațadă calitative în programele lor de producție au și accesorii pentru sistemele de fațadă, adică diverse profile, plinte și benzi, care sunt utilizate în principal la îmbinarea fațadei cu alte elemente (ferestre, pervazurile ferestrelor, plinte, acoperiș, terase, balcoane ..)

    Utilizarea accesoriilor pentru sistemele de fațadă permite, printre altele, o etanșare impermeabilă, ceea ce este important în principal pentru că împiedică pătrunderea apei în sistemul de fațadă, protejând în același timp izolația de accesul insectelor. Dacă îmbinările nu sunt sigilate corespunzător și nu sunt impermeabile, furnicile pot ajunge la polistiren, o pot dizolva cu acidul lor și pot crea o casă în ea, pe care cu siguranță nimeni nu și-o dorește în casa lor.

    Articol de specialitate 408
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case
    8.9
    0

    TEHNO EDIL SRL


    8.9
    0

    PLASTROM CONSTRUCT INVEST SRL


    10
    1

    LAREP TEAM S.R.L.


    8.9
    0

    FLAV SMART CONSTRUCT SRL