Pentru zona

    Proiectarea fațadei și combinația de culori pe fațadă

    Alegerea culorii care va împodobi fațada casei dumneavoastră nu este un lucru ușor. Culoarea fațadei, în anumite ocazii, poate fi prescrisă de planurile de amenajare locală sau ordonanțe privind protecția bunurilor culturale. Dar și atunci când este pe voia dumneavoastră, dilema - cum va arăta și cum se va potrivi cu grădina și împrejurimile - uneori este o adevărată provocare și nu este de mirare că au apărut și studii de specialitate pe acest subiect.
    Articol de specialitate 494
    proiectare fatada
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Ce este un proiect de fațadă?

    Proiectul de fațadă este un plan care prezintă cu acuratețe și în detalii toate fațadele unei clădiri. Designul fațadei se face de obicei într-un desen în linie, dar se poate atașa și o randare 3D, adică o animație care arată în mod realist fațada cu toate materialele, culorile și texturile. Pe lângă planul etajelor și secțiunea, proiectul de fațadă este planul de bază al documentației pentru autorizația de construire.

    2. Ce informații conține proiectul fațadei?

    Pe lângă dimensiunile generale menționate, proiectul de fațadă conține și date despre material, culoarea tencuielii, dacă fațada este tencuită, construcția fațadei (de exemplu, dacă elementele sunt din lemn), deschiderile pe fațadă (toate ferestrele și ușile trebuie desenate) și alte detalii importante pentru aspectul clădirii.

    3. Este cu adevărat necesar un proiect de fațadă?

    Desigur, există mai multe motive pentru asta. În primul rând, este necesar un proiect pentru a vă putea imagina cu ușurință cum va arăta casa. Fațada este extrem de importantă, fiind un fel de „față” care conferă clădirii o identitate specifică și o separă de casele învecinate. Un alt motiv pentru care aveți absolut nevoie de un proiect de fațadă este cel legal și tehnic. Nu puteți solicita o autorizație de construire fără un proiect de fațadă. În cazul în care clădirea, a cărei fațadă doriți să o renovați, este protejată, fără un nou proiect nu puteți nici să solicitați și nici să obțineți avizele corespunzătoare pentru renovarea sau reabilitarea clădirii care se află sub autoritatea Institutului Național al Patrimoniului.

    Înainte de realizarea stratului final, se recomandă să se facă un studiu de culoare al fațadei
    Înainte de realizarea stratului final, se recomandă să se facă un studiu de culoare al fațadei

    4. Proiectarea 3D a fațadei

    Proiectarea 3D a fațadei este o schiță, de fapt, o animație care va prezenta cel mai bine și cel mai exact cum va arăta fațada finită a viitoarei clădiri. Animația 3D arată materialele, culorile și detaliile care se vor vedea și pe fațada finită. Există și fațade 3D - dar acesta este un mod complet diferit de proiectare, nu de randare. Fațadele tridimensionale desigur nu fac parte din cele clasice - sunt mult mai solicitante, mai scumpe și sunt proiectate și executate diferit. Fațadele tridimensionale sunt de fapt fațade în relief, cele care ies în spațiu din planul suprafeței, deși sunt cei care includ și fotografiile în execuția tridimensională.

    5. Combinații de culori pe fațade: studiul culorilor

    5.1. Ce este un studiu culorilor?

    Studiul culorilor este baza pentru stratul final al fațadei. Un studiu de desen și culoare reprezintă cum va arăta clădirea când învelișul său exterior este complet. Astfel, acest tip de studiu nu doar ușurează munca executanților, ci facilitează și clienților să aleagă și să decidă. Studiile de culoare pot fi realizate la comandă de la firmele care produc straturi decorative ale fațadei. Pentru a obține un astfel de studiu de culoare, este necesar să furnizați o fotografie sau un model 3D a clădirii. Creatorului studiului de culori ar trebui să-i încredințați și dorințele privind alegerea culorilor și să-i explicați posibilele limitări privind combinațiile culorilor și materialelor, iar și locația clădirii ar trebui indicată. 

    5.2. Combinații de culori pe fațade: proiectarea fațadelor pe Internet

    Mulți producători ale straturilor decorative pentru fațade oferă aplicații gratuite pe lângă sfaturi individuale cu privire la alegerea culorilor de fațadă. Aplicațiile vă permit să proiectați singuri fațada. Dacă decideți să încredințați acest proiect unor experți, acest lucru se poate face și online.

    Fațada ar trebui să fie planificată în același mod ca și celelalte elemente ale casei
    Fațada ar trebui să fie planificată în același mod ca și celelalte elemente ale casei

    6. Combinații populare de culori pentru fațade

    6.1. Alb clasic

    O fațadă albă este întotdeauna elegantă și curată și, prin urmare, este adesea folosită. Albul poate fi combinat cu diferite culori ale ramelor de ferestre, ușilor din față sau alte detalii arhitecturale. Mai simplu spus, nu puteți greși cu o fațadă albă. Fațada albă este extrem de elegantă în combinație cu ramele din lemn, care cu siguranță o fac mai moale și mai caldă.

    6.2. Combinații contrastante de culori pe fațadă

    Utilizarea culorilor contrastante poate adăuga viață și accent vizual. De exemplu, o fațadă neagră sau gri închis în combinație cu rame de ferestre albe sau invers. Chiar și o combinație de nuanțe deschise și închise de aceeași culoare poate crea un contrast interesant.

    6.3. Nuanțe naturale

    Folosirea nuanțelor naturale precum maro, verde măsline, gri sau maro-roșcat va adăuga căldură și un aspect organic fațadei. Sunt nuanțe cu care practic nu puteți greși, pentru că sunt potrivite pentru fiecare mediu și fiecare clădire. Aceste culori sunt adesea folosite pe fațadele din lemn sau piatră pentru a sublinia textura naturală a materialului.

    6.4. Nuanțe pastelate

    Nuanțele pastelate moi precum albastru deschis, roz deschis, verde sau galben sunt populare pentru a crea un aspect fin și subtil al fațadei. Aceste culori pot fi deosebit de atractive pentru casele din zonele de primăvară și vară și sunt o alternativă bună la culorile vibrante ale fațadei, care de obicei ies prea mult în evidență din împrejurimi pentru a fi dezirabile și adecvate.

    6.5. Combinație monocromatică

    Folosind diferite nuanțe de aceeași culoare pentru fațadă, de exemplu, diferite nuanțe de gri sau albastru, se creează un aspect monocromatic. Poate fi o alegere elegantă și modernă, unde detaliile arhitecturale sunt deosebit de importante și care ar trebui să fie la fel de subtile și rafinate ca și tonurile culorilor fațadei.

    7. Combinații de culori vii pe fațadă

    Culorile de fațadă intense și vii, aproape toxice, sunt încă populare în România. Evitați astfel de combinații, pentru că vă strică nu doar casa, ci și întregul cartier. Este mai bine să alegeți una dintre nuanțe de culoare. De asemenea, evitați culorile închise.

    Articol de specialitate 494
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case
    8.9
    0

    STYLL STONE S.R.L.


    8.9
    0

    GEREBENES TEREZ ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ


    8.9
    0

    LUZ CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    HARRIS ENTERPRISE SRL