Pentru zona

    Bloc de trecere a vaporilor sau barieră de vapori?

    Articolul a fost citit chiar de 1400+ utilizatori
    Obiectul în care este instalată blocarea trecerii aburului este complet închisă, astfel încât umezeala să nu poată scăpa. Bariera de vapori, cu toate acestea, împiedică doar parțial trecerea vaporilor de apă și, totuși, permite obiectului să „respire”.
    Articol de specialitate 1400
    folie permeabila la vapori
    Avem 2485 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Folie impermeabilă la vapori

    Folia impermeabilă la vopori previne complet trecerea umezelii prin structura clădirii. Previne umezeala, care se creează în încăperi datorită respirației, gătitului, călcării și altele asemenea, să pătrundă mai adânc în pereți și să provoace condens acolo. Spațiul care este izolat prin blocarea trecerii aburului trebuie ventilat mai des, deoarece „nu poate respira”.

    2. Setarea blocului de trecere a vaporilor

    Blocul de trecere a vaporilor este instalat în principal pe partea interioară a clădirii, cât mai aproape posibil de partea caldă a structurii. Instalarea blocului trebuie efectuată conform principiului impermeabilității, astfel încât trebuie acordată o atenție deosebită execuției detaliilor și faptului că toate îmbinările sunt complet impermeabile.

    Utilizarea unei bariere împotriva vaporilor reduce pierderile de căldură, deoarece nu permite trecerea aerului. Bariera de vapori este utilizată atunci când este necesară prevenirea completă a pătrunderii umezelii și pentru aceasta există diferite tipuri, cum ar fi: folie polietilenă, ALU sau folie aluminiu ranforsat.

    Bariera de vapori trebuie instalată între izolație și interiorul încăperii
    Bariera de vapori trebuie instalată între izolație și interiorul încăperii

    3. Blocarea de trecere a vaporilor

    Prețul barierei de vapori, adică folie barieră de vapori 110 g/mp, 1.5 x 50 m, 75 mp este de aproximativ 184,26 lei/sul.

    4. Folie polietilenă - barieră de vapori

    După cum am menționat deja, bariera împotriva vaporilor blochează trecerea vaporilor de apă, dar nu complet. Folia este de așa natură încât permite construcției să respire și vaporii de apă să curgă uniform. Aceasta înseamnă practic că o clădire nu este sigilată sub vid, dar aburul poate pătrunde în izolația termică, adică se usucă atât în exterior, cât și în interior. Atunci când instalați o barieră de vapori, trebuie să aveți grijă să alegeți combinația potrivită de barieră și izolație, deoarece acest lucru poate îmbunătăți condițiile microclimatice din interiorul clădirii. Materialele de izolare naturală sunt întotdeauna recomandate, deoarece acumulează abur și îl readuc înapoi în spațiu.

    De aceea, bariera de vapori este instalată în interior, cât mai aproape posibil de partea caldă a construcției.

    5. Instalarea unei bariere împotriva vaporilor

    Bariera de vapori este instalată în principal atunci când există un strat de aer în structură, adică treceri prin care aerul curge și usucă umezeala, care apoi nu se condensează în structură. Există mai multe tipuri de bariere împotriva vaporilor pe piață, cum ar fi: KNAUF HOMESEAL LDS 5 Silk, Tyvek VCL, Airguard.

    6. Bariera de vapori – preț

    Prețul folie polietilenă, color, 4.2 m este de aprozimativ 299.50 lei/rolă.

    Dacă decideți să ajutați la instalarea izolației, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1400
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2485 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2485 executanți pentru domeniul Fațade case
    8.9
    0

    DAMAS MIRAL COMPANY SRL


    8.9
    0

    ANDREI GRAND CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    ILIE ALEX CONSTRUCT SRL


    8.6
    0

    TACSUM GRUP SERVICII SRL