Pentru zona

    Vopsirea fațadelor - reînnoirea vopselei fațadelor

    Articolul a fost citit chiar de 563+ utilizatori
    Vopsirea fațadei se face de obicei atunci când casa este nou construită sau când trebuie renovată complet. Însă, starea fațadei nu este doar o chestiune de aspect. Vopsirea suprafețelor de fațadă protejează straturile materialelor, precum tencuiala, de influențele externe, permite buna funcționare a izolației și are un efect favorabil asupra confortului locuinței. Întreținerea și vopsirea periodică a fațadei păstrează, de asemenea, valoarea de piață și cea estetică a locuinței.
    Articol de specialitate 563
    vopsire fatada
    Avem 2489 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Vopsirea fațadei - la ce intervale trebuie reînnoit stratul?

    După zece ani, rezistența la apă a vopselei de fațadă începe încet să slăbească, așa că renovarea fațadei este recomandată cel târziu după cincisprezece ani. Deoarece întreaga suprafață a fațadei este expusă în mod constant tuturor condițiilor meteorologice și adversităților, precum și fluctuațiilor de temperatură, se murdărește, iar culoarea devine tot mai palidă și spălată. Dacă nu reînnoiți la timp vopseaua de fațadă, poate provoca deteriorarea tencuielii, ceea ce duce în continuare la costuri mari de reparații și reabilitare, care bineînțeles depășesc cheltuielile suportate doar pentru întreținerea fațadei.

    2. Vopsea pentru fațadă – pe care să o alegeți?

    Astăzi, pe piață este disponibilă o gamă largă a diferitelor tipuri și variante de vopsele pentru fațade de la diverși producători și furnizori. Există produse special destinate primei vopsiri, produse pentru reabilitarea, restaurarea și întreținerea vopselei fațadelor, produse pentru suprafețe netede sau aspre etc. Prin urmare, nu trebuie să luați niciun produs fără a consulta un profesionist. Cumpărați numai ceea ce este potrivit pentru substratul existent al fațadei (tip, calitate, vechime). În consecință, este necesară o evaluare atentă și realistă a stării bazei fațadei. Vopselele pentru fațadă pot fi permeabile la vapori (ridicat și mediu) sau impermeabile (ridicat și mediu).

    2.1. Vopsea pentru fațadă - acrilică

    Acest tip de vopsea pentru fațadă este impermeabilă și permeabilă la vapori. Se alege pentru fațadele a căror suprafețe sunt netede, fin nivelate sau din beton, care trebuie să aibă o vechime de cel puțin o lună (pentru ca apa să se evaporeze complet din ea). Există și o versiune micro-întărită de vopsea acrilică pentru fațadele din fibre sintetice. Are aceleași proprietăți ca vopseaua acrilică obișnuită, dar poate fi folosită și pentru suprafețele mai puțin aspre până la  foarte aspru structurate.

    Vopselele acrilice pentru fațadă sunt cele mai ieftine.

    2.2. Vopsea pentru fațadă - silicat

    Aceste tipuri de vopsele se potrivesc clădirilor mai vechi, deoarece seamănă cu materialele antice, de aceea sunt folosite în renovarea și restaurarea fațadelor monumentelor istorice și clădirilor protejate. Vopseaua pentru fațadă pe bază de silicat este permeabilă la vapori, deci poate fi utilizată cu mortarele fine de var și var-ciment vechi sau noi. Varianta cu fibrele sintetice este deosebit de potrivită pentru vopsirea tencuielilor decorative grosiere.

    2.3. Vopsea pentru fațadă - silicon

    Vopseaua pentru fațadă pe bază de silicon are rezistență ridicată la apă, dar este și permeabilă la vapori. Se folosește pentru suprafețele fațadelor netede, fin tencuite. Versiunea micro-întărită a vopselei cu silicon pentru fațadă previne acumularea impurităților pe suprafața fațadei. Există și acoperire incoloră cu silicon, care mărește rezistența la apă a vopselei și tencuielii de fațadă. De asemenea, este potrivită pentru protejarea pietrei și a placajului cu piatră.

    Vopseaua pe bază de silicon este rezistentă la efectele dăunătoare ale razelor UV și ale gazelor de fum pe fațadă.

    2.4. Vopsea pentru fațadă - calcar

    Este una dintre vopselele pentru fațadă care permite trecerea completă a aburului, folosită pentru tencuielile fine mai puțin solicitante. Este utilizată pe scară largă la restaurarea și renovarea clădirilor și monumentelor istorice protejate.

    2.5. Vopsea pentru fațadă - cu autocurățare

    Vopseaua pentru fațadă micro-armată cu autocurățare funcționează pe principiile nanotehnologiei și este foarte permeabilă la vapori. Este cea mai scumpă și mai sofisticată dintre toate vopselele pentru fațadă. Conține substanțe de silicon care formează pe fațadă un strat de textură care este complet impermeabil.

    Totodată, această vopsea nu reține și nu absoarbe funinginea, praful sau alte impurități. Tot ce se găsește pe ea poate fi spălat de ploaie sau zăpadă. Un alt avantaj este că acest tip de vopsea nu crapă în locurile în care se aplică mai dens (caneluri, adâncituri, brazde...), datorită fibrelor sintetice subțiri care acționează ca micro-întărituri.

    Reînnoirea acoperirii fațadei se recomandă tot la 15-20 de ani, indiferent de tipul acesteia
    Reînnoirea acoperirii fațadei se recomandă tot la 15-20 de ani, indiferent de tipul acesteia

    3. Cum se vopsesc fațadele?

    3.1. Pregătirea substratului

    Primul pas înainte de vopsirea fațadei este pregătirea corectă al substratului vechi. Este necesară evaluarea atentă a tipului de substrat și starea acestuia. Mai întâi trebuie asanate diverse daune minore ale tencuielii, adică reparate.

    3.2. Accesul la suprafețele fațadelor

    Tencuiala sau vopsirea caselor cu unul sau două etaje se face cel mai adesea cu ajutorul schelelor mobile și a scărilor din aluminiu, fiind cea mai rapidă și mai ușoară cale. În cazul clădirilor mai mari și mai înalte, este necesară montarea schelelor de construcție, adică asigurarea închirierii unei platforme de lucru la înălțime.

    3.3. Protecția fațadei și a elementelor exterioare

    Înainte de începerea vopsirii, este necesar să protejați corespunzător ferestrele, pervazurile, ușile și jgheaburile. Împrejurimile clădirii trebuie, de asemenea, protejate cu folie și benzi de protecție. Petele uscate, în special a vopselelor pentru fațadă pe bază de silicați, nu pot fi îndepărtate ulterior.

    3.4. Condițiile meteorologice

    Renovarea fațadei se realizează numai atunci când condițiile meteorologice sunt potrivite.

    Temperatura aerului trebuie să fie mai mare de +5°C și mai mică de +35°C (la vopselele cu silicat și var acest interval este și mai mic), iar umiditatea relativă trebuie să fie mai mică de 80%. Când soarele arde puternic, fațada trebuie protejată cu perdele. Când plouă, este ceață sau bate un vânt puternic, este mai bine să faceți o pauză de la muncă.

    3.5. Numărul de straturi de acoperire a fațadei

    Indiferent dacă fațada este vopsită pentru prima dată sau este o vopsire de restaurare, vopseaua pentru fațadă trebuie aplicată în cel puțin două straturi. Prima acoperire este impregnarea cu emulsie, urmată de două aplicații de vopsea.

    3.6. Uneltele pentru vopsirea fațadei

    Vopseaua pentru fațadă se aplică pe suprafață cu pulverizatoare, dar în locurile greu accesibile cu role sau perii din păr natural, blană sau textile.

    4. Vopsirea fațadei - preț

    Dacă vă decideți asupra pentru una dintre aceste variante ale designului fațadei, este clar că, pe lângă un anumit preț pentru materialul în sine, ar trebui să contați și pe munca meșterului și pe costuri suplimentare. Prețurile variază destul de mult de la producător la producător în ceea ce privește materialele, precum și de la ofertant la ofertant când vine vorba de executanți. Prin urmare, vă recomandăm să întrebați și să vă informați sau să ne contactați pentru ajutor trimițând o cerere, iar companiile și meșterii cu care cooperăm vă vor trimite în curând ofertele lor.

    Articol de specialitate 563
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2489 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2489 executanți pentru domeniul Fațade case
    10
    0

    GEORGE CONSTRUCT 2007 S.R.L.


    8.9
    0

    SAZCON DESIGN SERVICES SRL


    8.9
    0

    SC MAN-INVEST ENGINEERING SRL


    8.9
    0

    RUSU JANOS ATTILA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ