Pentru zona

  Planificarea bucătăriei și elementele de bucătărie

  Bucătăria este un loc în care mereu ceva se întâmplă. Fiecare casă are nevoie de o bucătărie adaptată nevoilor sale. Bucătăriile sunt de obicei proiectate sub formă de pătrat sau dreptunghi, iar în cazuri rare, planul lor este poligonal. Printre aranjamentele clasice ale elementelor se numără cele cu insulă și cu elementele suspendate sau bucătăriile de colț, precum cele în formă de U și L. Pentru planificarea reușită a bucătăriei, fiecare detaliu este foarte important, inclusiv cele legate de aspect: există bucătării rustice, bucătării moderne, bucătării cu blaturi din piatră, bucătării cu dulapuri din lemn...
  Articol de specialitate 57
  planificare-bucatarie.jpg
  Avem 165 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

  1. Planificarea bucătăriei

  Planificarea unei bucătării poate fi un proces ușor dacă știți de care elemente de bucătărie aveți nevoie și ce fel de design vă place. Puteți încredința proiectarea bucătăriei unui dulgher sau unui arhitect, care va schița bucătăria înainte de construcție, dar o puteți încredința și vânzătorilor din saloane, pentru că de multe ori oferă realizarea desenelor 3D.

  2. Elemente de bucătărie

  Este foarte important pe care dintre elementele de bucătărie le considerați necesare și indispensabile în versiunea dumneavoastră. Elementele, inclusiv polițe de diferite dimensiuni, rafturi, sertare de gunoi, frigider, mașină de spălat vase, chiuvetă, dulapuri suspendate, unități de podea pentru vase, fac parte integrantă din fiecare bucătărie, dar asta nu înseamnă că trebuie sau că le doriți pe toate. Dacă vă gândiți la dorințele și nevoile voastre și la modul în care funcționați în bucătărie, veți putea determina rapid care piese sunt esențiale pentru modul vostru de viață. Alcătuirea unei astfel de liste este o idee bună, fiindcă cel care va planifica amenajarea și dotarea interiorului va avea o imagine clară despre ceea ce doriți și ce căutați.

  2.1. Care sunt dimensiunile elementelor de bucătărie?

  Adâncimea și lățimea standard pentru elementele de bucătărie sunt de 60 cm, iar pentru dulapurile suspendate de 30 cm, astfel în timp ce lucrați deasupra blatului, să nu vă loviți cu capul de ele. Elementele insulei sunt puțin mai mari. De obicei au o adâncime de 90-120 cm, dar depinde și de dorințele clientului și de spațiul disponibil. Elementele de bucătărie au înălțimea cuprinsa între 90-92 cm.

  3. Elemente de bucătărie în linie

  3.1. Elemente de bucătărie într-o singură linie

  Elementele de bucătărie în rând, adică în aceeași linie pe o parte, sunt o soluție ideală pentru spațiile mici și înguste, unde aveți la dispoziție un singur perete pe care pot fi amplasate părțile din bucătărie. Avantajul unei astfel de organizări este utilizarea eficientă a spațiului. Dezavantajul este că are o suprafață de lucru relativ mică dintr-o singură bucată. Este greu de asigurat ca toate lucrurile să fie la îndemâna cuiva care lucrează într-un spațiu atât de limitat. O bucătărie în linie este considerată cea mai simplă aranjare, deoarece elementele bucătăriei sunt unul lângă celălalt de-a lungul peretelui.

  „Majoritatea persoanelor sunt în mare parte dreptace și este obișnuit ca elementele să fie aranjate de la stânga la dreapta într-o ordine tipică: frigider, elementele la înălțime pentru depozitare, suprafața de depozitare sau blat de lucru, chiuvetă, suprafață centrală de lucru, aragaz sau plită și cuptor și suprafața pentru depozitarea alimentelor.”
   Elementele de bucătărie în linie sunt o soluție ideală pentru spațiile mici și înguste
  Elementele de bucătărie în linie sunt o soluție ideală pentru spațiile mici și înguste

  3.2. Elemente de bucătărie pe două linii

  Elementele de bucătărie în linie pot forma și o bucătărie prin plasarea a două linii paralele. Într-o astfel de situație, spațiul dintre cele două rânduri trebuie să fie de cel puțin 90 cm lățime, de fapt 100-110 cm, pentru a vă putea deplasa între ele cu ușurință. Când faceți repartizarea în două linii, trebuie să acordați atenție așa-numitului „triunghi de bucătărie”; este de fapt un plan clasic și omniprezent, tipic pentru încăperile cu acest scop: locul de gătit - fie că este un cuptor standard sau cea mai recentă plită - ar trebui să fie pe o parte, iar chiuveta pe cea opusă - de preferință chiar vis-à-vis. La astfel de aranjare liniară, nu așezați niciodată plita și chiuveta într-un colț, deoarece o astfel de poziție îngreunează gătitul confortabil. Excepția este încăperea îngustă, unde se iau în calcul alte soluții. Trebuie avut grijă ca blatul să fie suficient de mare.

  4. Bucătării de colț

  4.1. Bucătărie de colț în formă de L

  În acest caz, elementele de bucătărie sunt aranjate unul după altul în forma literei L și așezate pe doi pereți adiacenți ai camerei. Bucătăriile de colț în formă de L sunt potrivite pentru spațiile mari deschise în care bucătăria se prelungește în camera de zi sau în sufragerie. Atunci când proiectați acest tip de plan, trebuie să asigurați o suprafață de lucru suficient de mare într-un singur loc. Se recomandă amplasarea elementelor înalte din bucătărie (frigider, dulap depozitare și cuptor la înălțime) la capătul setului pentru asigurarea unui blat continuu. Într-o astfel de amenajare a unei bucătării de colț, plita și chiuveta nu ar trebui să fie una lângă alta. Soluția optimă este așezarea fiecărui element dintre acestea pe lângă peretele său, așa că între ele veți obține o suprafață de lucru liberă. Ca avantaj în proiectarea unei astfel de bucătării, merită evidențiat unul dintre colțurile libere, unde puteți așeza o masă.

  „Dezavantajul bucătăriei în formă de L este elementul unghiular înalt, care nu poate fi evitat în niciun fel. Elementul bucătăriei de colț nu este practic pentru depozitarea vaselor.”

   Un plan al bucătăriei de colț este una în care elementele au forma literei L sau U
  Un plan al bucătăriei de colț este o bucătărie în care elementele au forma literei L sau U

  4.2. Bucătării de colț în formă de U

  Planificarea unei bucătării de colț în formă de U este o soluție ideală atât pentru încăperile mari cât și pentru cele mici. Din punct de vedere al designului, ele sunt de fapt bucătării în duble linii cu adaos. La proiectare, elementele înalte ale bucătăriei sunt amplasate de-a lungul a trei pereți, cu reguli similare pentru amenajarea și succesiunea elementelor ca pentru bucătăriile de colț în formă de L. Dispunerea funcțională vă permite mișcarea pe cea mai scurtă direcție atunci când pregătiți mesele.

  Dezavantajele unor astfel de bucătării sunt elementele de colț ale bucătăriei care necesită așezarea atentă. De asemenea, nu alegeți acest tip de bucătărie de colț daca liniile opuse nu sunt la cel puțin 120 cm între ele. Bucătăriile în formă de U pot fi amplasate în propriul cerc, separate de zona centrală a camerei de zi, dar pot fi extinse frumos până în sufragerie.

   Bucătăriile cu o insulă apar de obicei ca un plan extins ale bucătăriei de colț sau în linie
  Bucătăriile cu o insulă apar de obicei ca un plan extins ale bucătăriei de colț sau în linie

  5. Bucătării cu insulă

  Bucătăriile cu insulă sunt o soluție ideală pentru spațiile de locuit în care unitățile sunt combinate într-un întreg, deoarece permit comunicarea și conectarea vizuală cu alte persoane din cameră. Aceste tipuri de bucătării au o insulă ca element independent, care de obicei stă în mijlocul încăperii sau cu o parte atinge peretele. În acest caz, este o peninsulă. Compoziția bucătăriei cu o insulă ca element central și elemente de bucătărie înalte care sunt aliniate pe peretele din spatele acesteia este considerată funcțională și deschisă, adică potrivită pentru socializare.

  „Bucătăriile cu insulă sunt ideale pentru acei bucătari care au o mulțime de aparate electrocasnice și echipamente pentru prepararea și gătitul alimentelor, pentru că oferă mult spațiu de depozitare.”

  Bucătăriile cu o insulă au adesea un colț cu scaune de bar mai înalte. O astfel de bucătărie are o aranjare a elementelor foarte eficientă, dar vă sfătuim să nu încercați să forțați aranjarea pieselor destinate unei bucătării spațioase într-o bucătărie mică. Insula trebuie să fie la cel puțin 90 cm distanță de alte elemente sau, și mai bine, la 100-110 cm, pentru a putea fi ușor accesată. Dimensiunile planului insulei sunt la libera alegere. Insula are de obicei o plită și/sau o chiuvetă, în timp ce elementele înalte de-a lungul peretelui  sunt alcătuite din frigider și cuptor suspendate.

  Articol de specialitate 57
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 165 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 165 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 165 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie
  9.2
  0

  MOBILA BOCSIG SRL


  9.6
  0

  COSTELLO MARCOS SRL


  9.8
  0

  GABRIELA MOB DESIGN S.R.L.


  9.6
  0

  V&C MOBIX SRL


  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL MOBILĂ BUCATARIE?

 • Mobilă bucatarie Bucureşti
 • Mobilă bucatarie Cluj-Napoca
 • Mobilă bucatarie Constanţa
 • Mobilă bucatarie Dumbrăveni
 • Mobilă bucatarie Iaşi
 • Mobilă bucatarie Timişoara
 • Mobilă bucatarie Alba Iulia
 • Mobilă bucatarie Arad
 • Mobilă bucatarie Bacău
 • Mobilă bucatarie Baia Mare
 • Mobilă bucatarie Bârlad
 • Mobilă bucatarie Bistriţa
 • Mobilă bucatarie Botoşani
 • Mobilă bucatarie Brăila
 • Mobilă bucatarie Braşov
 • Mobilă bucatarie Buzău
 • Mobilă bucatarie Călăraşi
 • Mobilă bucatarie Craiova
 • Mobilă bucatarie Deva
 • Mobilă bucatarie Drobeta-Turnu Severin
 • Mobilă bucatarie Focşani
 • Mobilă bucatarie Galaţi
 • Mobilă bucatarie Giurgiu
 • Mobilă bucatarie Hunedoara
 • Mobilă bucatarie Mediaş
 • Mobilă bucatarie Oradea
 • Mobilă bucatarie Piatra-Neamţ
 • Mobilă bucatarie Piteşti
 • Mobilă bucatarie Ploieşti
 • Mobilă bucatarie Râmnicu Vâlcea
 • Mobilă bucatarie Reşiţa
 • Mobilă bucatarie Roman
 • Mobilă bucatarie Satu Mare
 • Mobilă bucatarie Sfântu Gheorghe
 • Mobilă bucatarie Sibiu
 • Mobilă bucatarie Slatina
 • Mobilă bucatarie Slobozia
 • Mobilă bucatarie Suceava
 • Mobilă bucatarie Târgovişte
 • Mobilă bucatarie Târgu Jiu
 • Mobilă bucatarie Târgu Mureş
 • Mobilă bucatarie Tulcea
 • Mobilă bucatarie Turda
 • Mobilă bucatarie Vaslui
 • Mobilă bucatarie Zalău
 • Mobilă bucatarie Abrud
 • Mobilă bucatarie Adjud
 • Mobilă bucatarie Agnita
 • Mobilă bucatarie Aiud
 • Mobilă bucatarie Aleşd
 • Mobilă bucatarie Alexandria
 • Mobilă bucatarie Amara
 • Mobilă bucatarie Anina
 • Mobilă bucatarie Aninoasa
 • Mobilă bucatarie Ardud
 • Mobilă bucatarie Avrig
 • Mobilă bucatarie Azuga
 • Mobilă bucatarie Babadag
 • Mobilă bucatarie Baia de Aramă
 • Mobilă bucatarie Baia de Arieş
 • Mobilă bucatarie Baia Sprie
 • Mobilă bucatarie Băile Govora
 • Mobilă bucatarie Băile Herculane
 • Mobilă bucatarie Băile Olăneşti
 • Mobilă bucatarie Băile Tuşnad
 • Mobilă bucatarie Băileşti
 • Mobilă bucatarie Bălan
 • Mobilă bucatarie Bălceşti
 • Mobilă bucatarie Balş
 • Mobilă bucatarie Băneasa
 • Mobilă bucatarie Baraolt
 • Mobilă bucatarie Bechet
 • Mobilă bucatarie Beclean
 • Mobilă bucatarie Beiuş
 • Mobilă bucatarie Berbeşti
 • Mobilă bucatarie Bereşti
 • Mobilă bucatarie Bicaz
 • Mobilă bucatarie Blaj
 • Mobilă bucatarie Bocşa
 • Mobilă bucatarie Boldeşti-Scăeni
 • Mobilă bucatarie Bolintin-Vale
 • Mobilă bucatarie Borşa
 • Mobilă bucatarie Borsec
 • Mobilă bucatarie Brad
 • Mobilă bucatarie Bran
 • Mobilă bucatarie Breaza
 • Mobilă bucatarie Brezoi
 • Mobilă bucatarie Broşteni
 • Mobilă bucatarie Bucecea
 • Mobilă bucatarie Budeşti
 • Mobilă bucatarie Buhuşi
 • Mobilă bucatarie Bumbeşti-Jiu
 • Mobilă bucatarie Buşteni
 • Mobilă bucatarie Buziaş
 • Mobilă bucatarie Cajvana
 • Mobilă bucatarie Calafat
 • Mobilă bucatarie Călan
 • Mobilă bucatarie Călimăneşti
 • Mobilă bucatarie Câmpeni
 • Mobilă bucatarie Câmpia Turzii
 • Mobilă bucatarie Câmpina
 • Mobilă bucatarie Câmpulung
 • Mobilă bucatarie Câmpulung Moldovenesc
 • Mobilă bucatarie Caracal
 • Mobilă bucatarie Caransebeş
 • Mobilă bucatarie Carei
 • Mobilă bucatarie Cavnic
 • Mobilă bucatarie Căzăneşti
 • Mobilă bucatarie Cehu Silvaniei
 • Mobilă bucatarie Cernavodă
 • Mobilă bucatarie Chişineu-Criş
 • Mobilă bucatarie Ciacova
 • Mobilă bucatarie Cisnădie
 • Mobilă bucatarie Codlea
 • Mobilă bucatarie Comăneşti
 • Mobilă bucatarie Comarnic
 • Mobilă bucatarie Copşa Mică
 • Mobilă bucatarie Corabia
 • Mobilă bucatarie Costeşti
 • Mobilă bucatarie Covasna
 • Mobilă bucatarie Cristuru Secuiesc
 • Mobilă bucatarie Cugir
 • Mobilă bucatarie Curtea de Argeş
 • Mobilă bucatarie Curtici
 • Mobilă bucatarie Dăbuleni
 • Mobilă bucatarie Darabani
 • Mobilă bucatarie Dărmăneşti
 • Mobilă bucatarie Dej
 • Mobilă bucatarie Deta
 • Mobilă bucatarie Dolhasca
 • Mobilă bucatarie Dorohoi
 • Mobilă bucatarie Drăgăneşti
 • Mobilă bucatarie Drăgăneşti-Olt
 • Mobilă bucatarie Drăgăşani
 • Mobilă bucatarie Dragomireşti
 • Mobilă bucatarie Eforie
 • Mobilă bucatarie Făgăraş
 • Mobilă bucatarie Făget
 • Mobilă bucatarie Fălticeni
 • Mobilă bucatarie Făurei
 • Mobilă bucatarie Feteşti
 • Mobilă bucatarie Fieni
 • Mobilă bucatarie Fierbinţi-Târg
 • Mobilă bucatarie Filiaşi
 • Mobilă bucatarie Flămânzi
 • Mobilă bucatarie Frasin
 • Mobilă bucatarie Fundulea
 • Mobilă bucatarie Găeşti
 • Mobilă bucatarie Gătaia
 • Mobilă bucatarie Geoagiu
 • Mobilă bucatarie Gheorgheni
 • Mobilă bucatarie Gherla
 • Mobilă bucatarie Ghimbav
 • Mobilă bucatarie Gura Humorului
 • Mobilă bucatarie Hârlău
 • Mobilă bucatarie Hârşova
 • Mobilă bucatarie Haţeg
 • Mobilă bucatarie Horezu
 • Mobilă bucatarie Huedin
 • Mobilă bucatarie Huşi
 • Mobilă bucatarie Ianca
 • Mobilă bucatarie Iernut
 • Mobilă bucatarie Ineu
 • Mobilă bucatarie Însurăţei
 • Mobilă bucatarie Întorsura Buzăului
 • Mobilă bucatarie Isaccea
 • Mobilă bucatarie Jibou
 • Mobilă bucatarie Lehliu-Gară
 • Mobilă bucatarie Lipova
 • Mobilă bucatarie Liteni
 • Mobilă bucatarie Livada
 • Mobilă bucatarie Luduş
 • Mobilă bucatarie Lugoj
 • Mobilă bucatarie Lupeni
 • Mobilă bucatarie Mangalia
 • Mobilă bucatarie Mărăşeşti
 • Mobilă bucatarie Marghita
 • Mobilă bucatarie Medgidia
 • Mobilă bucatarie Miercurea Nirajului
 • Mobilă bucatarie Miercurea Sibiului
 • Mobilă bucatarie Miercurea-Ciuc
 • Mobilă bucatarie Mihăileşti
 • Mobilă bucatarie Milişăuţi
 • Mobilă bucatarie Mioveni
 • Mobilă bucatarie Mizil
 • Mobilă bucatarie Moineşti
 • Mobilă bucatarie Moldova Nouă
 • Mobilă bucatarie Moreni
 • Mobilă bucatarie Motru
 • Mobilă bucatarie Murfatlar
 • Mobilă bucatarie Murgeni
 • Mobilă bucatarie Nădlac
 • Mobilă bucatarie Năsăud
 • Mobilă bucatarie Năvodari
 • Mobilă bucatarie Negreşti
 • Mobilă bucatarie Negreşti-Oaş
 • Mobilă bucatarie Negru Vodă
 • Mobilă bucatarie Nehoiu
 • Mobilă bucatarie Novaci
 • Mobilă bucatarie Nucet
 • Mobilă bucatarie Ocna Mureş
 • Mobilă bucatarie Ocna Sibiului
 • Mobilă bucatarie Ocnele Mari
 • Mobilă bucatarie Odobeşti
 • Mobilă bucatarie Odorheiu Secuiesc
 • Mobilă bucatarie Olteniţa
 • Mobilă bucatarie Oneşti
 • Mobilă bucatarie Orăştie
 • Mobilă bucatarie Oraviţa
 • Mobilă bucatarie Orşova
 • Mobilă bucatarie Oţelu Roşu
 • Mobilă bucatarie Ovidiu
 • Mobilă bucatarie Panciu
 • Mobilă bucatarie Pâncota
 • Mobilă bucatarie Paşcani
 • Mobilă bucatarie Pătârlagele
 • Mobilă bucatarie Pecica
 • Mobilă bucatarie Petrila
 • Mobilă bucatarie Petroşani
 • Mobilă bucatarie Piatra-Olt
 • Mobilă bucatarie Plopeni
 • Mobilă bucatarie Podu Iloaiei
 • Mobilă bucatarie Pogoanele
 • Mobilă bucatarie Potcoava
 • Mobilă bucatarie Predeal
 • Mobilă bucatarie Pucioasa
 • Mobilă bucatarie Răcari
 • Mobilă bucatarie Rădăuţi
 • Mobilă bucatarie Râmnicu Sărat
 • Mobilă bucatarie Râşnov
 • Mobilă bucatarie Recaş
 • Mobilă bucatarie Reghin
 • Mobilă bucatarie Roşiori de Vede
 • Mobilă bucatarie Rovinari
 • Mobilă bucatarie Roznov
 • Mobilă bucatarie Rupea
 • Mobilă bucatarie Săcele
 • Mobilă bucatarie Săcueni
 • Mobilă bucatarie Salcea
 • Mobilă bucatarie Sălişte
 • Mobilă bucatarie Săliştea de Sus
 • Mobilă bucatarie Salonta
 • Mobilă bucatarie Sângeorgiu de Pădure
 • Mobilă bucatarie Sângeorz-Băi
 • Mobilă bucatarie Sânnicolau Mare
 • Mobilă bucatarie Sântana
 • Mobilă bucatarie Sărmaşu
 • Mobilă bucatarie Săveni
 • Mobilă bucatarie Scorniceşti
 • Mobilă bucatarie Sebeş
 • Mobilă bucatarie Sebiş
 • Mobilă bucatarie Segarcea
 • Mobilă bucatarie Seini
 • Mobilă bucatarie Sighetu Marmaţiei
 • Mobilă bucatarie Sighişoara
 • Mobilă bucatarie Simeria
 • Mobilă bucatarie Şimleu Silvaniei
 • Mobilă bucatarie Sinaia
 • Mobilă bucatarie Siret
 • Mobilă bucatarie Slănic
 • Mobilă bucatarie Slănic-Moldova
 • Mobilă bucatarie Solca
 • Mobilă bucatarie Şomcuta Mare
 • Mobilă bucatarie Sovata
 • Mobilă bucatarie Ştefăneşti
 • Mobilă bucatarie Ştefăneşti
 • Mobilă bucatarie Ştei
 • Mobilă bucatarie Strehaia
 • Mobilă bucatarie Sulina
 • Mobilă bucatarie Tălmaciu
 • Mobilă bucatarie Ţăndărei
 • Mobilă bucatarie Târgu Bujor
 • Mobilă bucatarie Târgu Cărbuneşti
 • Mobilă bucatarie Târgu Frumos
 • Mobilă bucatarie Târgu Lăpuş
 • Mobilă bucatarie Târgu Neamţ
 • Mobilă bucatarie Târgu Ocna
 • Mobilă bucatarie Târgu Secuiesc
 • Mobilă bucatarie Târnăveni
 • Mobilă bucatarie Tăşnad
 • Mobilă bucatarie Tăuţii-Măgherăuş
 • Mobilă bucatarie Techirghiol
 • Mobilă bucatarie Tecuci
 • Mobilă bucatarie Teiuş
 • Mobilă bucatarie Ţicleni
 • Mobilă bucatarie Tismana
 • Mobilă bucatarie Titu
 • Mobilă bucatarie Topliţa
 • Mobilă bucatarie Topoloveni
 • Mobilă bucatarie Turceni
 • Mobilă bucatarie Turnu Măgurele
 • Mobilă bucatarie Ulmeni
 • Mobilă bucatarie Ungheni
 • Mobilă bucatarie Uricani
 • Mobilă bucatarie Urlaţi
 • Mobilă bucatarie Urziceni
 • Mobilă bucatarie Valea lui Mihai
 • Mobilă bucatarie Vălenii de Munte
 • Mobilă bucatarie Vânju Mare
 • Mobilă bucatarie Vaşcău
 • Mobilă bucatarie Vatra Dornei
 • Mobilă bucatarie Vicovu de Sus
 • Mobilă bucatarie Victoria
 • Mobilă bucatarie Videle
 • Mobilă bucatarie Vişeu de Sus
 • Mobilă bucatarie Vlăhiţa
 • Mobilă bucatarie Vulcan
 • Mobilă bucatarie Zărneşti
 • Mobilă bucatarie Zimnicea
 • Mobilă bucatarie Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate