Pentru zona

    Bucătărie - proiect, preț, montare

    Articolul a fost citit chiar de 3331+ utilizatori
    Bucătăria este o încăpere în care se petrece mult timp. Prin urmare, nu trebuie doar să satisfacă toate nevoile funcționale legate de prepararea alimentelor, ci ar trebui să fie și o parte frumos proiectată, elegantă și plăcută a casei în care oamenii se întâlnesc, socializează și iau masa; într-un fel, bucătăria este o oglindă a gospodăriei. Planificați, asamblați și aranjați cu atenție, în detaliu și încet; prețul să nu fie măsura decisivă pentru niciuna dintre decizii. Angajați un arhitect sau designer de interior pentru a vă ajuta să vă faceți toate dorințele realitate.
    Articol de specialitate 3331
    bucatarie clasica
    Avem 232 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

    În continuare:

    1. Tipuri de bucătărie

    În funcție de modul de utilizare, bucătăriile sunt împărțite în cele clasice, în interiorul casei și în exterior, adică așa-numitele bucătării de vară. După aspect sau stil, există clasice și moderne - fiecare cu mai multe subgrupuri.

    1.1. Bucătăria în casă

    O bucătărie este un spațiu sau o parte a unui spațiu care este utilizat pentru pregătirea și gătirea meselor în gospodărie. Bucătăriile moderne sunt echipate de obicei cu plită, chiuvetă cu apă caldă și rece, frigider (congelator), suprafețe de lucru cu aparate de bucătărie mai mici și elemente aranjate conform principiului modulului. În multe gospodării, pot fi găsite și alte tipuri de echipamente, cum ar fi cuptoare cu microunde și obișnuite, mașini de spălat vase, mini-brutării și alte aparate electrice. Funcția principală a bucătăriei este de a depozita alimente, de a pregăti și de a găti mesele, dar îi sunt inevitabil atașate toate lucrările însoțite, de la sortarea produselor până la spălarea vaselor. În bucătărie există uneori o mașină de spălat și / sau un uscat haine (destul de rar în țara noastră). Astăzi, la fel ca acum câteva decenii, bucătăria este din ce în ce mai mult centrul casei atât pentru familie, cât și pentru oaspeți. Foarte des, este un spațiu deschis, o parte a unei camere de zi extinse în care există o cameră de zi și o sufragerie, astfel încât aspectul, echipamentul și mobilierul ar trebui să fie armonizate stilistic și la fel de confortabil.

    Prețul unei bucătării la comandă variază între 730 și 2.000 lei / m2 fără aparate. Cea tipică este puțin mai ieftină: 500-1.500 lei / m2.

    Astăzi, bucătăria nu este destinată doar pregătirii mâncării, ci este și un loc de socializare și relaxare
    Astăzi, bucătăria nu este destinată doar pregătirii mâncării, ci este și un loc de socializare și relaxare

    1.2. Bucătărie de vară

    Bucătăriile de vară sunt locuri în afara casei sau a apartamentului (pe balcon, terasă, în grădină) rezervate pentru gătit, luat masa, ospătare și relaxare cu familia sau prietenii. Cele mai mari avantaje ale acestei bucătării, în afară de desfătare în aer liber, sunt că mirosurile rămân în afara spațiului de locuit, iar curățarea este mult mai ușoară.

    Prețul unei bucătării de vară la comandă este de aproximativ 1.250 lei pe metru, în timp ce pentru o bucătărie standard trebuie să plătiți aproximativ 500 lei / m.

    Gătind în aer liber în timpul caniculei verii, evităm și supraîncălzirea interiorului casei
    Gătind în aer liber în timpul caniculei verii, evităm și supraîncălzirea interiorului casei

    1.3. Bucătărie clasică

    Este obișnuit ca bucătăriile să fie împărțite după stil în clasice și moderne. Cele clasice nu se demodează niciodată. Ele arată casnic, călduroase și ospitaliere și subliniază confortul; creează o ambianță dorită și tentantă în fiecare casă. O mare parte din bucătăriile clasice sunt realizate din lemn masiv, solid, de obicei de culoare deschisă, care apare pe toate elementele. Nuanțele bej, gri sau pastelate sunt preferate cu învelitori de pereți din piatră și cu modele clasice. Placa sau aragazul de încălzire este elementul central lângă care sunt aranjate elementele inferioare sau suspendate, adică dulapurile pentru depozitarea și depozitarea ustensilelor. Aparatele de bucătărie sunt în mare parte de sine stătătoare și în locuri vizibile. Bucătăria tradițională este cu siguranță o alegere preferată și una foarte des întâlnită.

    Sfaturi de specialitate de la ErgalaHome

    Care sunt cele mai frecvente greșeli la montarea bucătăriei?

    - Clienții care cumpără produsele de mobilier se apucă de montaj mobilier fără a avea toate sculele profesionale, gen: bormașină, pendular.
    - Își fac singuri măsurătorile și își comandă mobilier gen ikea în mod individual și uneori apar diferențe între măsurătorile realizate de ei versus corpurile de mobilier.
    - Își comandă corpurile de mobilier care sunt la dimensiuni unice pe piață (gen adâncimea de 60cm) de la diversi revânzători/producători la care adaugă blat de 60 cm. În mod normal blatul nu trebuie sa fie la față cu fronturile corpurilor de bază.
    - Strângerea prea tare a holșuruburilor
    - Nu dau importanță reglajelor pentru fronturile corpurilor
    - Evaluarea duratei de montaj eronată
    - Doresc programări pentru montarea mobilierului în aceeasi zi sau a doua zi spunând frecvent ca e mică bucătăria și nu trebuie să dureze mult
    - Nu folosesc toate accesoriile pe care le găsesc în cutiile livrate de către revânzator/producătorul de mobilă
    - Montarea a diferitelor tipuri de balamale pe aceeași ușă
    - Folosirea materialului de MDF înfoliat în detrimentul celui vopsit. Îl recomandăm pe cel din urmă pentru o durată mai mare de timp
    - Nu își montează înălțător pentru blat care ajută la protejarea mobilierului (se montează între blat și faianță)
    - Nu își verifică robineții de apă ca montajul să se facă în siguranță.

    Cât durează și ce exact presupune montajul unei bucătării?

     -Termenul este variabil în funcție de numărul de corpuri,  de sertare, spațiul disponibil în care se montează mobilierul
    - Durata minimă de montaj este de 2-3 ore, poată sa ajungă și la 2/3 zile de montaj.

    Pașii necesari pentru realizarea montării mobilierului de bucătărie:

    - Discutarea proiectului, în funcție de tipul de mobilier: pe comandă/modular/serie
    - Desfacerea coletelor
    - Montarea corpurilor inferioare de la stânga la dreapta sau invers în funcție de spațiu
    - Punerea pe poziție a corpurilor inferioare
    - Fixarea corpurilor inferioare
    - Reglarea corpuri inferioare în boloboc/după teren
    - Decupaje blat pentru chiuveta și plită
    - Modificări aferente corpurilor dacă e cazul după grinzi, robineți, țevi. 
    - Tăierea blatului în unghi de 30/35 de grade
    - Suspendarea corpurilor superioare
    - Montarea ușilor 
    - Reglaje
    - Recepție

    Laurențiu Ciocan, ErgalaHome

    Bucătăriile clasice sunt mereu la modă, deoarece oferă o ambianță familiară, caldă
    Bucătăriile clasice sunt mereu la modă, deoarece oferă o ambianță familiară, caldă

    1.4. Bucătării moderne

    Bucătăriile de astăzi sunt elegante și la modă, create pentru cei care doresc ca întreaga lor casă să fie deschisă și un spațiu de locuit unic. Funcțional și modern sunt sinonime pentru linii ascuțite, drepte, reduse și forme pătrate, spre deosebire de curbele și formele organice ale bucătăriei tradiționale. Bucătăriile moderne se caracterizează prin forme minimaliste, curate și cele mai moderne aparate, dispozitive și echipamente care subliniază practicitatea. Părțile din față a elementelor sunt de obicei fără mânere pentru a fi elegante și a arăta ordonat. Suprafețele sunt, spre deosebire de cele clasice, lustruite și lucioase, fără modele, incrustări sau reliefuri. Aproape toate elementele sunt închise și doar în mod excepțional apar vitrine sau rafturi conectate deschise. Mobilierul bucătăriilor moderne de astăzi seamănă mai mult cu mobilierul de sufragerie și de aceea lasă o impresie atât de mare în casele de tip deschise.

    2. Bucătărie la comandă

    Alegerea dintre o bucătărie fabricată sau cea la comandă de la un atelier de tâmplărie nu este deloc ușoară și nici lipsită de importanță, deoarece nu este o investiție mică sau un proiect mic pe care l-ați repeta cu ușurință în câțiva ani. Faptul că există nenumărate saloane sau oportunități de cumpărături nu ușurează treaba. Pentru a vă ajuta măcar un pic, vom enumera punctele tari și punctele slabe ambelor bucătării.

    Bucătăria la comandă este un termen foarte larg. Chiar și bucătăriile în serie pot fi personalizate de producători într-o oarecare măsură, deși doar în cadrul modelelor și liniilor lor. O bucătărie la comandă realizată de un tâmplar nu are, în mod literal, alte restricții decât dimensiunile și finanțele dumneavoastră.

    O bucătărie la comandă este întotdeauna interesantă
    O bucătărie la comandă este întotdeauna interesantă

    Mobilier personalizat

    Bucătăria la comandă, realizată de un tâmplar, poate fi făcută în conformitate cu dorințele și nevoile dvs. în orice mod, fără restricții. Dacă doriți unele elemente speciale care nu sunt de obicei în bucătărie, cum ar fi un șemineu, lucrarea meșteșugărească este singura opțiune. De asemenea, amenajarea unui apartament în mansardă care are pereți înclinați sau alte câteva specificități, este posibilă, în principal, cu mobilier realizat conform măsurilor date, și chiar a bucătăriei.

    Armonia stilistică

    Optarea pentru o bucătărie personalizată este alegerea potrivită pentru cei care doresc ca bucătăria să se potrivească cu restul mobilierului din punct de vedere al materialelor, formelor și culorilor, mai ales dacă formează un întreg unic cu sufrageria și camera de zi. Un arhitect sau designer de interior poate realiza schițe și planuri pe baza cărora tâmplarul va realiza piesele dorite.

    Unicitate

    Bucătăria, care este realizată manual după designul arhitectului sau dorința dvs., este un produs unic și, ca atare, nu doar o măiestrie unică, ci și o oglindă a stilului și a înțelegerii vieții. Nimeni din lume nu va avea o astfel de bucătărie în afară de tine.

    Calitate

    Dacă comandați bucătăria într-un atelier recunoscut și cunoscut, pe lângă serviciile de top, veți primi și materiale și accesorii de cea mai înaltă calitate. Dacă există o defecțiune sau o eroare, meșterul se va ocupa de aceasta rapid și eficient, spre deosebire de un furnizor sau producător.

    2.1. Preț pentru bucătăria la comandă

    Cât costă o astfel de bucătărie? Banii pe care îi dați pentru o bucătărie lucrată manual se îndreaptă către tâmplar și furnizorul de materiale, în timp ce în saloane plătiți și marja comercială, distribuția, transportul și câștigurile capitale. Prețul unei bucătării adaptate la dimensiunile și numărul de elemente standarde, fără aparate, conform calculelor noastre, variază între 1.500 și 3.500 lei / m2. Bucătăriile lucrate manual sunt cu aproximativ 30% mai scumpe decât cele de la salon.

    3. Saloane de bucătărie

    Cel mai simplu mod de a alege o bucătărie este să vizitați saloanele. Bucătăriile de serie ale mărcilor celebre sunt de înaltă calitate, practice, plăcute și, desigur, mult mai accesibile. Astăzi există nenumărați producători de bucătărie pe piață din toate gamele de prețuri și stiluri.

    Bucătăria în serie a producătorului cunoscut este de înaltă calitate și flexibilă
    Bucătăria în serie a producătorului cunoscut este de înaltă calitate și flexibilă

    Adaptabilitate

    Bucătăriile de la producători cunoscuți astăzi permit o mai mare adaptabilitate la nevoile individuale, adică personalizarea. În plus față de elementele la comandă, există și opțiuni pentru alegerea componentelor individuale, cum ar fi mânere, glisoare, diverse accesorii, iluminat și altele asemenea.

    Simplitate

    Alegerea unei bucătării de serie înseamnă, de asemenea, economii semnificative de timp, energie și ceva bani, deoarece nu este nevoie să angajați un arhitect, adică să faceți planuri sau să căutați un bun maestru și să așteptați livrarea produselor manufacturiere. În saloanele specializate puteți obține ajutor profesional și schițe 3D ale bucătăriei. În plus, acestea vă vor ghida prin întregul proces de comandă, cumpărare, livrare și instalare.

    Timp limită de livrare

    Există din ce în ce mai puțini maeștri adevărați ai meșteșugurilor lor, iar listele de așteptare devin tot mai lungi. Atelierele de tâmplărie din țara noastră sunt în mare parte mici și fac mai multe lucrări în același timp. De aceea există o probabilitate mai mare ca să fie o întârziere. Bucătăria de serie de la fabrică o obțineți de obicei în aproximativ două luni.

    Potrivirea mobilierului

    Bucătăriile producătorilor renumiți pot fi găsite acum într-un număr incredibil de variante - stiluri, culori, dimensiuni, materiale - motiv pentru care pot fi adaptate cu ușurință la toate cerințele și dorințele, oricare ar fi acestea. Excepție fac încăperile cu forme neregulate, precum mansardele. În plus, bucătăriile din fabrică nu sunt cea mai bună soluție pentru cineva care dorește ca materialul și finisarea tuturor pieselor de mobilier să fie complet egale.

    Calitate

    Contrar credinței populare că produsele din fabrică sunt mult mai rele decât cele fabricate manual, bucătăriile fabricate în serie sunt de o calitate mult mai bună din toate punctele de vedere. Desigur, calitatea depinde de gama de prețuri, deși același lucru se aplică producției meșteșugărești în funcție de alegerea materialelor și de complexitatea muncii. Cu toate acestea, bucătăriile din fabrică sunt întotdeauna fabricate din cele mai bune materii prime. Producția în fabrică începe cu o idee de care se ocupă experții de top în domeniu artistic și tehnic și se gândesc la fiecare detaliu din toate unghiurile. Aceste detalii și producția lor sunt, în general, mult mai complexe și de o calitate mai bună decât cele create de un tâmplar. Acest lucru se întâmplă deoarece în secțiile din uzine există cele mai moderne mașini pe care maeștrii nu-și pot permite. În cele din urmă, calitatea și durabilitatea elementelor fabricate sunt obligatoriu testate pentru garanții.

    3.1. Prețul bucătăriei din saloane

    Astfel de bucătării sunt mai ieftine decât cele făcute la comandă. Tâmplarul realizează piese de mobilier în funcție de dorințele dumneavoastră, fiecare separat și de aceea are nevoie de mult timp și muncă. În procesul de producție, realizarea este mult mai rapidă, deoarece are loc într-un lanț, pe linia de producție. Materialele pe care dulgherul le achiziționează sunt mai scumpe deoarece sunt în cantități mai mici, în timp ce producătorii le cumpără în vrac. Desigur, în salon plătiți și marja, transportul, livrarea și profitul. Aproximativ, bucătăriile din fabrică sunt cu 30% mai ieftine. Astfel, bucătăriile din saloane cu numărul standard de elemente fără aparate, variază între 1.000 și 2.500 lei / m2.

    3.2. Producători renumiți

    Mărcile cunoscute de bucătării se împart după preț în ieftine, medii, scumpe și luxoase.

    Bucătăriile cu o gamă de prețuri mai scăzute includ: Dipo, IKEA, Momax, Maros, Da ...

    Bucătăriile de nivel mediu includ Miton, Ewe, Dankuchen, Svea, Nolte, Alples, Alno, Intuo, Bauformat, Maros ...

    Bucătăriile scumpe și luxoase includ Arclinea, Arrital, Binova, Boffi, Bulthaup, tâmplăria Copenhaga, Dada, Lago, Poggenpohl, Scavolini, Schiffini, Siematic, Snaidero, Strato, Riva 1920, Valcucine, Varenna, Vipp ...

    4. Prețurile materialelor pentru bucătării

    4.1. Elemente de bucătărie

    4.1.1 Bucătărie din MDF

    Elementele de bucătărie sunt realizate din diferite materiale. Suprafețele vizibile ale ușilor și laturilor sunt de obicei realizate din plăci MDF lăcuite cu lac mat, lucios sau foarte lucios. Aceste plăci sunt prelucrate și acoperite în procesul de producție, astfel încât îmbinările lor să devină aproape invizibile. Aceste plăci sunt considerate mai bune decât PAL-ul și sunt utilizate în cea mai mare parte pentru părțile care nu vor fi expuse la uzură, deoarece ar fi deteriorate foarte repede cu o utilizare intensivă. Avantajul MDF este că-i ușor de lacuit și devine o suprafață uniformă netedă, fără margini și îmbinări, ceea ce conferă bucătăriei eleganță și rafinament.

    Cât costă MDF? Prețul MDF de 19 mm este de aproximativ 90 lei / m2 și mai mult, fără lăcuire.

     Fronturile din mdf lăcuit fără mânere sunt simple și frumoase
    Fronturile din MDF lăcuit fără mânere sunt simple și frumoase

    4.1.2 PAL

    Materialele din gama de prețuri medii și inferioare includ și PAL-ul acoperit cu folie de melamină (PAL rafinat). Aceste plăci pot fi în diferite culori sau tonuri de lemn. Acestea sunt utilizate în principal pentru laturile și fronturile vizibile, deși datorită prețului scăzut, pot fi făcute și alte părți ale elementelor de bucătărie. Avantajul PAL-ului este o selecție largă de modele, culori, nuanțe și tonuri și poate fi, de asemenea, făcut să arate ca un ultrapast sau un alt material din care sunt fabricate în mare parte blaturile și mesele. Marginile PAL-ului sunt acoperite cu bandă ABS de aceeași culoare cu suprafața, astfel încât totul pare fuzionat și uniform.

    Cât costă PAL-ul? Prețul PAL-ului și al foliei de melamină de o calitate mai bună de 19 mm începe de la 120 lei / m2.

    PAL vine în multe culori, iar posibilitățile de a combina modele și texturi sunt nelimitate
    PAL vine în multe culori, iar posibilitățile de a combina modele și texturi sunt nelimitate

    4.1.3 Furnir

    PAL-ul furniruit sunt, de fapt, plăci pe care se presează o foaie de lemn sub presiune, deci arată ca și cum ar fi din lemn adevărat. Această impresie poate fi îmbunătățită cu lac mat. Bucătăriile furniruite sunt complet unice, deoarece în natură nu există două structuri din lemn identice. Avantajul furnirului este că oferă bucătăriei un aspect unic și cald, natural.

    Imitația inelelor naturale pe fronturile furniruite
    Imitația inelelor naturale pe fronturile furniruite

    4.1.4. Sticlă

    Bucătăriile cu fronturile din sticlă nu sunt printre cele mai căutate datorită prețului ridicat. Avantajul sticlei este că-i ușor de curățat și întreținut și oferă impresia de transparență, puritate și eleganță. Fronturile de sticlă sunt mai grele decât cele realizate din PAL și MDF, deși în combinație cu balamalele de calitate, aceasta nu este o problemă.

    O bucătărie albă elegantă, din sticlă, cu reflexia împrejurimii
    O bucătărie albă elegantă, din sticlă, cu reflexia împrejurimii

    4.1.5. Lemn

    Lemnul, adică plăcile de tâmplărie cu trei straturi sunt un material folosit pentru confecționarea mobilierului și a bucătăriilor clasice sau rustice cu o gamă de preț mai mare. Aceste plăci sunt mai bine cunoscute sub numele de lemn masiv sau plin și sunt folosite pentru a realiza rame frontale și, uneori, umpluturi. Lemnul masiv „respiră” și, prin urmare, nu este cel mai potrivit pentru bucătăriile în care se gătește mult (datorită aburului și evaporării). Pentru ca acesta să fie bine curățat și întreținut, suprafața acestuia ar trebui să fie cât mai netedă. Avantajul fronturilor din lemn masiv este că sunt ușor de refăcut prin șlefuirea / măcinarea și uleierea ocazională.

    Fronturile din lemn masiv uns cu ulei conferă bucătăriei naturalețe și căldură
    Fronturile din lemn masiv uns cu ulei conferă bucătăriei naturalețe și căldură

    4.1.6. Luciu ridicat

    Luciul ridicat este un strat de suprafață din ce în ce mai popular pentru mobilierul de bucătărie. Cea mai căutată culoare este albul, dar cu siguranță există și altele. Opiniile despre acest strat final sunt foarte diferite; unii îl consideră un detaliu la modă, iar alții o adevărată expresie pur minimalistă. Alegerea materialelor care pot avea acest tip de finisaj este excelentă. Cea mai scumpă și cea mai înaltă calitate este MDF, care este lăcuit de mai multe ori până când se extrage luciul ridicat dorit. Astfel de fronturi sunt și ușor de curățat, astfel încât amprentele degetelor pe ele să nu fie vizibile, iar prețul este foarte accesibil. O alternativă la luciul ridicat sunt panourile acrilice care sunt tăiate la dimensiunile necesare și lipite peste ele, astfel încât marginile să fie aproape invizibile. Și prețul lor este destul de accesibil. Al treilea tip este folia lucioasă cu care sunt lipite plăcile. Și aici, îmbinările sunt abia vizibile, iar avantajul lor este destul că sunt ușor de curățat cu o cârpă umedă.

    În intervalele de prețuri mai ridicate și cele mai ridicate sunt bucătăriile din alte materiale speciale, cum ar fi piatra și diverse compozite de ultimă generație.

    4.1.7. Interiorul elementelor de bucătărie

    PAL-ul este cel mai des utilizat pentru corpurile elementelor de bucătărie; pentru bucătăriile mai scumpe există PAL furniruit sau lemn masiv.

    4.2. Blat de bucătărie

    Materialele pentru blaturile de lucru, adică blaturile de bucătărie, care sunt considerate a fi cele mai expuse și cele mai încărcate suprafețe din bucătărie, pot fi, de asemenea, complet diferite - există altele mai dure și altele mai slabe, mai ieftine și mai scumpe.

    4.2.1. Blaturi laminate

    Laminatul este cel mai ieftin material folosit pentru blaturi; de fapt, PAL-ul este acoperit cu o foaie laminată de 6 mm grosime. Deși acesta este un material foarte sensibil la căldură și daune, este destul de căutat.

    Cât costă un blat laminat? Prețul său variază între 100 și 200 lei / m2.

    O bucătărie cu suprafețele laminate este foarte ușor de curățat
    O bucătărie cu suprafețele laminate este foarte ușor de curățat

    4.2.2. Blaturi din piatră

    Suprafețele de lucru din piatră naturală sau artificială sunt foarte rezistente la temperaturi ridicate, șocuri și alte daune și nu absorb lichide. Granitul este cel mai des folosit pentru blaturile din piatră naturală datorită rezistenței și durabilității sale și nu trebuie colorat. Piatra artificială este de fapt un material compozit compus din pulbere de piatră și rășini artificiale. Piatra naturală este recunoscută prin textura sa granulată, pe când cea artificială este uniformă ca structură și culoare, deși există și cele în care s-a obținut un aspect aproape natural (vene, rugozitate etc.).

    Cât costă blaturile din piatră? Prețul unui blat din piatră artificială variază între 500 și 700 lei / m2, iar un blat de granit începe de la 1000 lei / m2, fără instalare.

    O combinație din două pietre artificiale
    O combinație din două pietre artificiale

    4.2.3 Blat din Kerrock

    Materialele compozite artificiale sunt antibacteriene și neporoase, foarte rezistente și durabile. Kerrock-ul este unul dintre ei; este foarte ușor de modelat și prelucrat chiar și pe mașinile folosite de dulgheri. Poate fi procesat și așezat astfel încât îmbinările și marginile să nu fie deloc vizibile și să pară monolitice; de exemplu, o chiuvetă și un perete pot părea de parcă sunt turnate dintr-o singură bucată. Kerrock-ul este în așa fel încât din acesta pot fi realizate forme organice și elemente tridimensionale. Cu toate acestea, singura lui slăbiciune este cea mai mare - nu tolerează căldura și nu trebuie așezate vase fierbinți pe el.

    Cât costă un blat din kerrock? Prețul său depinde de grosime, astfel încât media de 12 mm costă în jur de 500 lei / m2.

    O chiuvetă Kerrock încorporată se curăță ușor, dar este contopită cu blatul
    O chiuvetă Kerrock încorporată se curăță ușor, dar este contopită cu blatul

    4.2.4. Blaturi din lemn

    Blaturile din lemn conferă spațiului căldură, îl înmoaie și creează o ambianță de casă, gospodărie și intimitate; toată lumea se gândește mai întâi la copilărie și la bucătăria bunicii. Cu toate acestea, lemnul este poros, se fisurează, vaporii și umezeala îl deformează și rămân petele alimentare. Acestea necesită curățare regulată, întreținere și multă îngrijire. Orice lucru vărsat trebuie șters imediat. Șlefuirea și ungerea sunt deseori necesare. Pentru blatul de bucătărie sunt cel mai bine lipite scânduri de fag sau mesteacăn, stejar și salcâm. Există tipuri de lemn, cum ar fi veșnic verde, care nu ar trebui luate deloc pentru blat, deoarece în contact cu uleiul, umezeala și anumite alimente, eliberează rășini sau sunt pur și simplu prea moi.

    Un blat din lemn aduce o gură de natură în fiecare bucătărie
    Un blat din lemn aduce o gură de natură în fiecare bucătărie

    4.2.5. Blaturi de sticlă

    Sticla arată frumos și este igienică, dar este foarte fragilă și ușor de spart, așa că, în general, nu este recomandată pentru bucătăriile adevărate.

    4.2.6. Blaturi din oțel inoxidabil- INOX

    Oțelul inoxidabil este utilizat în cea mai mare parte pentru bucătăriile profesionale din clădirile publice și restaurante, deoarece este rezistent la aproape toate substanțele chimice și la temperaturi, la diverse daune și sarcini și este igienic și ușor de întreținut. Cu toate acestea, pe ea rămân urme de calcar și amprente.

    4.3. Mânerele și glisierele pentru sertare

    Când vine vorba de calitatea bucătăriilor, mânerele și glisierele nu pot fi ocolite, deoarece afectează foarte mult experiența utilizatorului. Mânerele sunt la fel de importante la prima vedere cât și la atingere. În bucătăriile moderne, datorită stilului minimalist, adesea nu există mânere, adică sunt încorporate în fronturile bucătăriei și nu pot fi văzute. Din ce în ce mai populară este deschiderea foarte practică a fronturilor și sertarelor la atingere. Glisierele și ghidajele sunt foarte importante în acest tip de deschidere, deoarece deschiderea și închiderea ușoară și fără zgomot a ușilor și sertarelor depinde direct de ele. Glisierele au și dopuri care permit vizualizarea întregului interior fără ca sertarul să cadă din rulmet. Există diferite mecanisme pentru deplasarea și închiderea ușilor elementelor suspendate.

    Cât costă glisoarele și mânerele? Prețul glisoarelor Blum de calitate pentru bucătărie de o dimensiune medie ar fi între 500 și 1.000 lei, iar mânerele costă 10-50 lei / bucată.

     Glisoarele, opritoarele, ghidajele și mânerele de calitate sunt părți mai puțin vizibile ale bucătăriei, dar foarte importante
    Glisoarele, opritoarele, ghidajele și mânerele de calitate sunt părți mai puțin vizibile ale bucătăriei, dar foarte importante 

    4.4. Acoperiri de perete

    De ani de zile, aproape singurele acoperiri de perete pentru bucătării au fost plăcile ceramice. Aparent foarte practic, dar deloc ușor de curățat. Dacă vă decideți din nou pentru ele, vă recomandăm să le luați pe cele de format mai mare. Astăzi, acestea sunt disponibile și în dimensiuni XXL, astfel încât unele părți ale pereților pot fi acoperite „dintr-o singură bucată”. Vă recomandăm acest format, deoarece ar trebui să existe cât mai puține rosturi în care impuritățile sunt cel mai ușor de colectat și reținut și cele mai greu de curățat. Cu toate acestea, dacă rămâneți la dimensiunile standard, asigurați-vă că rosturile sunt umplute cu mortar epoxidic, deoarece este cel mai rezistent.

    În ceea ce privește soluțiile de proiectare, acoperirile de pereți din materialul din care a fost fabricat blatul de bucătărie sunt din ce în ce mai solicitate. Dacă blatul de lucru este ultraplastic, ar trebui să fie același cu acoperirea de perete, deoarece astfel veți obține un aspect uniform, într-o confluență. Sticla de bucătărie, care este ușor de curățat și întreținut și este disponibilă în diferite culori, devine tot mai populară.

    5. Idei de bucătărie: arhitecți, designeri de interior și experți din salon

    Dacă doriți să obțineți mai mult sau să folosiți cât mai mult spațiul de bucătărie la dispoziția dvs., ajutorul unui arhitect sau expert în amenajări interioare va fi de neînlocuit și vă recomandăm să contactați unul dintre ei sau cel puțin un expert dintr-un salon de bucătărie specializat. Cu experiență și cunoștințe profesionale, vă va permite să veniți la o soluție la care nu v-ați fi gândit niciodată cu idei abile și inovatoare. Arhitecții și designerii de interior sunt mereu la curent cu cele mai noi materiale și produse care ar fi putut fi create pentru dvs. Indiferent de modul în care se va termina, în cele din urmă, bucătăria se va dovedi cu siguranță practică și frumoasă.

     Un arhitect, designer de interior sau expert din salon, vă pot ajuta să găsiți soluțiile optime
    Un arhitect, designer de interior sau expert din salon, vă pot ajuta să găsiți soluțiile optime

    Arhitectul va veni să se uite la apartament sau la casă și să vă vorbească înainte de a compila oferta. Apoi va schița încăperile și va face un desen tehnic cu toate măsurile, astfel încât să aibă o bază de la care să înceapă. Mai departe, în funcție de ceea ce ați spus că vreți, vor face un design conceptual. Când sunteți de acord cu toate detaliile, este rândul proiectului, adică planul final pentru salon sau tâmplar. În funcție de modul în care ați stabilit acordul, un arhitect sau designer de interior poate ghida întregul proces de la început până la sfârșit. În cazul în care v-ați ales cu mobilier la comandă, el / ea va face schițe și va comanda tot ce aveți nevoie și, în cele din urmă, va supraveghea asamblarea și instalarea. În ceea ce privesc sursele financiare, fiți sinceri de la început și spuneți cât de mare buget poate avea un arhitect sau un expert în design interior. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de fonduri mai mici, deoarece el / ea vă va sfătui cu privire la ce puteți și la ce nu ar trebui să economisiți. De exemplu, rafturile sunt mai ieftine decât elementele închise; alegerea elementelor inferioare mai mari le poate înlocui pe cele suspendate; blatul de bucătărie este cea mai expusă și cea mai încărcată parte a bucătăriei și nu ar fi bine să fie din cel mai ieftin material; mai degrabă luați fronturi laminate în loc de lăcuite, deoarece sunt mai ieftine și mai rezistente. Nu va fi deplasat să rețineți că cel puțin 10% din buget trebuie alocat pentru cheltuieli neprevăzute care, într-un fel, apar întotdeauna.

    6. Planificarea bucătăriei, pas cu pas

    6.1. Lista de verificare

    Faceți o listă de verificare, de fapt o listă cu toate elementele necesare din bucătărie pe care le doriți sau aveți nevoie, astfel încât să nu uitați nimic în timpul procesului.

    GOSPODĂRIE Câte persoane trăiesc în gospodărie?    
      Câți copii sunt în gospodărie?    
      Câte persoane lucrează în bucătărie?    
    CLASA DE PREȚURI Cât sunteți dispuși să plătiți pentru o bucătărie nouă?    
      Veți folosi aparatele de bucătărie existente?    
    CAMERE ALĂTURATE Cămara este într-o cameră separată?    
      Veți avea și alte treburi în bucătărie?    
    STIL DE BUCĂTĂRIE Ce stil de bucătărie doriți? Bucătărie modernă  
        Bucătărie clasică  
      Bucătăria va fi conectată la camera de zi?    
      Doriți să montați dulapuri înalte?    
      Doriți să folosiți vitrine?    
    CONECTORI ȘI PREGĂTIREA SPAȚIULUI Ce fel de energie veți folosi? gaz  
        energie electrică  
        combinație  
      De asemenea, intenționați să renovați spațiul? instalații noi  
        pardoseli noi  
        acoperiri noi de perete  
        renovare completă  
    INSTALAREA FRIGIDERULUI / CONGELATORULUI Instalați un frigider? într-un dulap înalt  
        sub blat  
        ridicat de la sol  
        de sine stătător  
      Instalare ca parte a frigiderului  
        sub blat  
        ridicat de la sol  
        într-un dulap înalt  
        fără  
    ELEMENTE PENTRU SCOPURI SPECIALE Dulap scund de colț cu rafturi extensibile - extragere completă.    
      Dulap scund de colț cu deschidere până la jumătate.    
      Dulap pentru sertare.    
      Dulap înalt cu sertare interne - cămară.    
      Dulap suplimentar cu fronturi rulante.    
      Dulap finisat cu fronturi înclinate    
      Dulap scund de colț cu rafturi pivotante.    
      Dulap scund de colț cu rafturi.    
      Insert pentru tacâmuri    
      Element despărțitor pentru tacâmuri    
      Coșul de gunoi din dulapul inferior.    
      Masă.    
    PREPARAREA HRANEI Pentru preparare veți utiliza: blat  
        tocatoare de bucătărie  
        suport cuțit în sertar  
        masa  
    USTENSILE ȘI APARATE MICI DE BUCĂTĂRIE Următoarele aparate de bucătărie mici vor fi utilizate în bucătărie: încălzitor de apă  
        storcător de lămâie  
        Automat de cafea  
        aparat pentru fiert ouă  
        mixer  
        prăjitor de pâine  
        mașină de copt pâine  
        deschizător de conserve  
        radio  
        mixer vertical  
        storcător  
    GĂTIREA ȘI COACEREA Cuptor (clasic, abur, piroliză, combinat cu microunde): împreună cu plita  
        despărțit de plită  
        instalare înaltă  
      Plita (cu inducție, vitroceramică, gaz, electrică, combinată): instalare mai joasă  
        instalare mai afundă  
        în colț  
        în insulă  
      hota (șemineu / decorativ, de perete, tavan, insulă, încastrat pentru masă, încorporat / integrat, colț, extragibil): decorativă  
        incorporată  
        cu ieșire de aer  
        fără ieșire de aer  
    SPĂLARE VASE Chiuvetă: dublă chiuvetă cu o suprafață de stoarcere  
        Chiuveta cu scurgere și suprafața de stoarcere  
        cu o deschidere pentru coșul de gunoi  
        cu accesorii (tocătoare, storcător)  
      Bateria: cu o comandă  
        dublă comandă  
        cu senzor  
        retractabilă cu duș  
        fără duș   
        cu filtru de apă  
    APA FIERBINTE Rezervor de stocare a apei sanitare    
      Cazan.    
    DEŞEURI Sortați deșeurile separat?    
      Ce este sub chiuvetă? coș de gunoi  
        produse de curățat  
    ZONA DE LUAT MASA Pentru câte persoane este masa?    
      Masa este utilizată:  doar pentru gustări rapide  
        ca masă de bar pentru micul dejun  
        ca masă extensibilă  
        pentru toate mesele, inclusiv pentru oaspeți  
        masă clasică  
        cu o bancă de colț  
        la înălțime normală  
        blat de lucru extins  
    ILUMINAT Iluminatul ar trebui să fie: integrat cu fundul din sticlă al dulapurilor  
        cu un set de lămpi cu LED-uri  
        reflector  
        integrat în rafturile de perete   

    6.2. Măsurarea corectă

    Măsurarea detaliată, precisă și corectă are o mare importanță pentru realizarea planurilor și a schițelor, deoarece poate contribui la evitarea multor dificultăți, care se arată de obicei numai în momentul instalării bucătăriei.

    Sunt necesare schițe ale tuturor pereților cu toate părțile fixe, cum ar fi ușile, ferestrele, caloriferele, adânciturile / proeminențele și altele asemenea. Trebuie introduse toate liniile electrice, sanitare și de canalizare (prize, întrerupătoare, conducte). Pe lângă lățime, este necesară și înălțimea. Toate măsurătorile sunt luate la trei puncte de înălțime, între podea și tavan. Această măsură se ia direct pe perete, dar este de dorit și la 60 cm de perete. Prin aceasta se găsesc posibile abateri de la unghiurile drepte. În cele din urmă, se măsoară toate distanțele de la ferestre, uși și alte elemente arhitecturale până la conexiunile de instalare. Dacă lucrați la o bucătărie deschisă, este bine să desenați și alte părți ale spațiului care formează împreună un întreg (sufrageria și camera de zi).

    6.3. Plan de bucătărie

    Atunci când desenezi o bucătărie, precum și o altă cameră, este foarte important să te înțelegi și să te orientezi în spațiu. Puteți accepta să faceți singuri desenele, dar dacă nu sunteți siguri ce să faceți și cum să o faceți, cu siguranță este mai bine să angajați un arhitect, designer de interior sau expert din salon pentru a desena un plan de nivel precis al bucătăriei.

    Măsurarea și desenul corect sunt cheia pentru a realiza o bucătărie
    Măsurarea și desenul corect sunt cheia pentru a realiza o bucătărie

    7. Setarea bucătăriei

    7.1. Suprafețe de bucătărie necesare

    O gospodărie cu doi membri are nevoie de o bucătărie cu o lungime totală de 3 m (minimum), iar pentru fiecare membru suplimentar este nevoie de încă 40 cm. În acea lungime totală a bucătăriei, intră 60 cm al unui frigider și a plitei. Chiuveta și plita ar trebui să fie la cel puțin 30 cm de perete sau de elementul înalt. Suprafața medie a blatului este de 80 cm.

    La instalarea bucătăriei, trebuie luate în considerare toate restricțiile de construcție posibile sau orice alte restricții; să spunem, direcția deschiderii ușii, locația radiatorului și așa mai departe.

    7.2. Triunghi de lucru

    Bucătăria are cinci funcții de bază: depozitarea și pregătirea alimentelor, gătitul și coacerea, ținerea vaselor și ustensilelor și spălarea. Funcțiile ar trebui să fie aranjate într-o succesiune logică de preparare a mâncării, adică modul în care facem lucrările în bucătărie. Prin urmare, punctul de plecare ar trebui să fie întotdeauna triunghiul de lucru care alcătuiește distanțele celor trei puncte principale - frigiderul, plita și chiuveta. Distanța totală dintre ele nu trebuie să depășească 6,6 m.

     Triunghiul de lucru este punctul de plecare pentru amenajarea bucătăriei
    Triunghiul de lucru este punctul de plecare pentru amenajarea bucătăriei

    7.3. Elemente - dimensiuni

    Pentru munca neîntreruptă în bucătărie, se recomandă ca distanța minimă dintre podea și dulapurile suspendate să fie de 50 cm. Aspiratorul trebuie să fie la o înălțime mai mare - cel puțin 60 cm de blatul de lucru, iar dacă se gătește pe gaz, atunci chiar și 75 cm. Distanța dintre două rânduri de elemente de podea sau o linie și perete trebuie să fie de 90-120 cm. O distanță de 135 cm ar trebui să fie planificată atunci când există o masă în bucătărie. Dacă chiuveta se află sub fereastră, ar trebui avut grijă ca robinetul să nu blocheze deschiderea ferestrei.

    înălțimea hotei-plita cu inducție

    înălțimea hotei-plita cu gaz

    distanța dintre bucătărie și insulă

    distanța dintre bucătărie și masă

    60 cm deasupra plitei

    75 cm deasupra plitei

    90-120 cm

    135 cm

    Înălțimea standard a blatului de bucătărie este de 86-100 cm. Înălțimea ar trebui să fie ajustată în funcție de utilizatori. De obicei are aproximativ 92 cm. Pentru persoanele care folosesc scaune cu rotile pentru invalizi, este necesar să coborâți blatul la 70-85 cm.

    7.4. Bucătărie confortabilă, ergonomie

    Bucătăriile ergonomice sunt cele în care aparatele și echipamentele de uz casnic sunt sigure, confortabile, plăcute și fără efort. Sa spunem:

    - sertarele în loc de rafturile din elementele de podea permit o vizibilitate mai bună și o manipulare mai ușoară,

    - sertarele care pot fi scoase până la capăt permit o vizibilitate mai bună și o accesibilitate mai ușoară;

    - fronturile și sertarele cu komplement amortizator facilitează utilizarea accesoriilor, sunt silențioase și nu provoacă cutremure ...

    Înălțimea blatului în funcție de înălțimea utilizatorului
    Înălțimea blatului în funcție de înălțimea utilizatorului

    7.5. Iluminat

    Pentru a menține blatul uniform și bine luminat, puteți alege iluminarea integrată în partea de jos a elementelor suspendate sau spoturile încorporate din ce în ce mai populare sau benzile cu LED-uri care se întind pe toată lungimea. O altă opțiune sunt lămpile flexibile fixe și vizibile care pot fi deplasate după necesitate și iluminează anumite puncte. Atunci când există dulapuri sau rafturi suspendate, sunt convenabile de asemenea spoturile de perete sau pandantive.

    Iluminarea corectă a blatului facilitează lucrul
    Iluminarea corectă a blatului facilitează lucrul

    7.6. Aparate de bucătărie

    Pentru o funcționare eficientă și de lungă durată a aparatelor de bucătărie, pe lângă spațiul de instalare, ar trebui să fie prevăzut un spațiu suficient pentru ventilație sau deschideri de ventilație.

    8. Design bucătărie - încadrare în spațiu

    Când planificați o bucătărie, primul lucru căruia trebuie să îi acordați atenție sunt caracteristicile spațiului în care va fi. Vom lua în considerare câteva dintre principiile de bază și variantele lor.

    8.1. Bucătărie liniară

    Dacă vine vorba despre camera destinată unei bucătării care este un spațiu mai mic și mai îngust și este disponibil doar un singur perete, o bucătărie liniară, adică o bucătărie într-un rând este singura soluție. Avantajul său este utilizarea eficientă a spațiului de la podea la tavan, iar slăbiciunea sa este spațiul îngust pentru muncă. Elementele de bucătărie sunt plasate de obicei chiar lângă frigider, urmate de un element înalt și o zonă pentru depozitare, o chiuvetă, un blat de dimensiuni medii, o plită și o altă zonă pentru depozitare. Bucătăria liniară poate fi aranjată în două rânduri paralele dacă întreaga lățime este de 210 cm. Apoi, trebuie doar să acordați atenție punctelor triunghiului de lucru - plita fierbinte este așezată într-o parte, iar frigiderul și chiuveta pe cealaltă.

    Setarea liniară a bucătăriei ocupă cel mai mic spațiu
    Setarea liniară a bucătăriei ocupă cel mai mic spațiu

    8.2. Bucătării în formă de ”L”

    Când aveți la dispoziție doi pereți adiacenți, poate fi instalată o bucătărie în formă de L. Bucătăria de colț se conectează ușor, de fapt trece imperceptibil într-o sufragerie sau o cameră de zi. Elementele înalte (frigider, cuptor la înălțime și dulap de depozitare ridicat) merg la începutul sau la sfârșitul unui sau altui braț. Între timp, componentele sunt aranjate în următoarea ordine: zonă de depozitare, chiuvetă, blat mediu, plită și altă zonă pentru depozitare. Chiuveta și plita ar trebui să fie în locuri opuse și niciodată în colțuri. Colțul este cel mai slab punct al bucătăriei din colț. Aici apare elementul de colț de podea, de obicei cu rafturi rotative.

    O bucătărie în „L” este o soluție practică pentru doi pereți adiacenți
    O bucătărie în „L” este o soluție practică pentru doi pereți adiacenți

    8.3. Bucătărie în formă de „U”

    Această bucătărie este doar o suprastructură a bucătăriei în formă de ”L”. Este acomodată ușor în spațiu și intră în sufragerie. În acest caz, șirul începe cu elementele înalte (frigider, cuptor la înălțime și dulap de depozitare ridicat) cu o condiție, ca zona pentru depozitare să fie chiar lângă frigider și aproape de cuptor, astfel încât să puteți pune pe el ceea ce scoateți dintr-un dispozitiv în altul. O plită se îndreaptă către peretele adiacent de lângă suprafața mediană de lucru și se termină cu o chiuvetă și o altă suprafață pentru depozitare pe al treilea perete. Către peretele adiacent vine o plită lângă o suprafața medie a blatului și se termină cu o chiuvetă și o altă suprafață pentru depozitare pe al treilea perete. O astfel de dispunere a componentelor urmează fluxul natural al preparării alimentelor. Nu optați pentru acest aranjament dacă între rânduri există o distanță de cel puțin 1,2 m.

    Bucătăria „U” este foarte practică deoarece toate elementele sunt la îndemână
    Bucătăria „U” este foarte practică deoarece toate elementele sunt la îndemână

    8.4. Bucătărie cu bar

    O bucătărie cu o insulă sau un bar este practic aceeași cu o bucătărie „U”, doar aici un braț este liber, adică nu se sprijină de perete. Aceast braț este, de fapt, un loc orientat spre spațiul deschis și poate servi ca o suprafață suplimentară pentru prepararea alimentelor, dar și ca un loc în care familia va putea mânca rapid. Această formă are, de asemenea, o slăbiciune a celor două colțuri în care pot fi plasate doar anumite elemente.

     O bucătărie cu o insulă sau un bar este un loc pentru a mânca la repezeală
    O bucătărie cu o insulă sau un bar este un loc pentru a mânca la repezeală

    8.5. Insulă pentru bucătărie

    Dacă bucătăria dvs. face parte dintr-o planificare spațială deschisă, care formează un întreg cu o sufragerie și o cameră de zi, atunci o insulă de bucătărie este soluția optimă. În această formă, elementele înalte sunt de obicei așezate pe perete și toate celelalte merg pe insulă, deci acesta este un cadru complet funcțional - atât pentru gătit, cât și pentru socializare. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cameră ca aceasta, asigurați-vă că optați pentru o altă schemă de bucătărie, deoarece insula ar trebui să fie la cel puțin 90 cm de celelalte elemente. Deși insula de bucătărie poate fi de orice dimensiune, există o regulă nescrisă că nu este recomandat să fie mai mică de 90 cm. Pur și simplu își pierde forma, deoarece are de obicei o chiuvetă și o placă fierbinte lângă care ar trebui să existe cel puțin un blat, iar frigiderul și elementele înalte stau pe partea opusă.

     Insula de bucătărie este legătura ideală cu spațiul deschis
    Insula de bucătărie este legătura ideală cu spațiul deschis

    lățimea insulei de bucătărie

    înălțimea insulei de bucătărie

    lungimea minimă a insulei de bucătărie

    90 cm

    85-95 cm

    100 cm

    8.6. Bucătărie la comandă

    Când știți exact ce vreți și aveți un plan gata făcut cu proiecte, acum este momentul să chemi maeștrii!

    9. Montare - prețul lucrărilor

    Dacă comandați o bucătărie fabricată în serie din salon, livrarea și instalarea sunt aproape întotdeauna drept servicii suplimentare. Dacă acest lucru nu face parte din contract (sau este posibil să fi cumpărat bucătăria în alt mod), veți avea nevoie de un meșter priceput. Asamblarea și instalarea corespunzătoare sunt la fel de importante ca și materialele de calitate și manopera. Un montator incompetent și fără experiență poate distruge chiar și cea mai scumpă bucătărie, în timp ce un meșter capabil poate obține un maximum dintr-un produs mediu. Înainte de instalare, ar trebui să aveți grijă de toate conexiunile de instalare, deci și pentru asta veți avea nevoie de profesioniști.

    În cazul în care v-ați decis pentru o bucătărie la comandă, adică, conform proiectului arhitectului, pe lângă instalatorii excelenți, veți avea nevoie și de tâmplar de aceiași calitate. Pare ireal, dar și în ziua de azi există arhitecți care sunt și meșteri și sunt angajați în producția mobilierului. Dacă găsiți unul, lăsați totul pe mâinile sale abile și așteptați o surpriză!

    Conexiunea cuptorului încorporat 100 lei
    Conexiunea hotei 100 lei
    Conexiunea mașinii de spălat vase încorporată 100 lei
    Montare baterie   75 lei
    Montarea unei baterii cu ștanțare și ghipsare de până la 2 m 250 lei
    Instalare soclu, 2m   50 lei

    9.1. Design de bucătărie personalizat

    Înainte de a vă decide pentru unul, ar fi bine să colectați oferte de la mai mulți dulgheri. În acest fel, în primul rând, veți ști dacă prețul pe care îl caută este real și concurent. Obligatoriu întrebați dulgherul despre referințe și proiecte anterioare. Când vă decideți pentru un meșter, ar trebui să semnați un contract cu acesta cu toate detaliile - materiale, cantități, costurile forței de muncă, metoda și termenul de livrare, precum și condițiile de plată.

    Alegerea tâmplarului este foarte importantă pentru fiecare bucătărie la comandă
    Alegerea tâmplarului este foarte importantă pentru fiecare bucătărie la comandă

    9.2. Meșteri

    - Renovați complet sau renovați parțial bucătăria, dar dispunerea elementelor rămâne aceeași ca înainte?

    - Alegeți singuri echipamentul necesar?

    - Vă grăbiți?

    -Vreți să schimbați complet aspectul bucătăriei?

    -Renovați un spațiu într-o clădire care este sub protecție ca monument?

    - Veți face schimbări la structura portantă?

    -Veți muta instalațiile sanitare și electrice?

    - Doriți modificări minore în aspectul elementelor de bucătărie?

    - Aveți nevoie în primul rând de ajutor în alegerea materialelor și echipamentelor de finisare, a schemei de culori a camerei, a decorării camerei?

    -Doriți ajutor la comandarea produselor și echipamentelor din saloane, online, la tâmplărie ...?

    -Doriți să schimbați complet aspectul bucătăriei sau o configurați pentru prima dată?

    -Bucătăria face parte dintr-un spațiu deschis cu o sufragerie și un living?

    -Doriți ajutor profesional pentru aspectul funcțional al bucătăriei sau designul general al spațiului?

    -Vreți ca cineva să preia managementul proiectului, coordonarea și supravegherea contractorilor ..?

    - Doriți ajutor la comandarea produselor și echipamentelor din saloane, online, la tâmplărie ...?

    RECOMANDĂM: RECOMANDĂM: RECOMANDĂM: RECOMANDĂM:
    CONSULTANT ÎN SALONUL DE BUCĂTĂRIE ARHITECT DESIGNER DE INTERIOR ARHITECT SAU DESIGNER DE INTERIOR
    sau + + +
    DULGHER dacă doriți elemente personalizate DULGHER dacă doriți elemente personalizate DULGHER dacă doriți elemente personalizate DULGHER dacă doriți elemente personalizate
      + + +
     

    (în funcție de proiect)

    Antreprenor instalații sanitare, antreprenor instalații electrice, zugrav de cameră și antreprenor pentru lucrări de asamblare uscată, așezare ceramică sau parchet ...

    (în funcție de proiect)

    Antreprenor instalații sanitare, antreprenor instalații electrice, zugrav de cameră și antreprenor pentru lucrări de asamblare uscată, așezare ceramică sau parchet ...

    (în funcție de proiect)

    Antreprenor instalații sanitare, antreprenor instalații electrice, zugrav de cameră și antreprenor pentru lucrări de asamblare uscată, așezare ceramică sau parchet ...

    9.3. Lemn, piatră, oțel inoxidabil și alte blaturi

      PARCHET LAMINAT PIATRĂ (ex. granit) PIATRA ARTIFICIALĂ ȘI PORCELAN KERROCK, CORIAN LEMN STICLĂ INOX
    DURABILITATE Slab Foarte durabil Foarte durabil Slab, dar poate fi restaurat prin șlefuire Slab, dar poate fi restaurat prin șlefuire Relativ durabil Foarte durabil
    CURĂȚENIE ȘI MENTENANȚĂ Relativ exigent Uşor Uşor Relativ exigent Exigent Uşor Uşor
    COMPOZIŢIE Straturi de melamină lipite de PAL sau placa mediapan Granit Compus din pulbere de piatră naturală și rășini artificiale Compozit din metacrilat și hidroxid de aluminiu Lemn masiv multistrat sau furnir de lemn lipit pe PAL sau placa mediapan Sticlă securizată, vitraliu Oțel inoxidabil
    REZISTENȚĂ LA CĂLDURĂ Nu Da Da  Nu Nu Nu Da
    REZISTENȚĂ LA ZGÂRIETURI Nu Da Relativ Nu Nu Da Relativ
    REZISTENȚĂ LA PRODUSE CHIMICE ȘI LICHIDE COLORATE Relativ Da Da Nu Nu Da Da
    PALETA DE CULORI ȘI MODELE Foarte mare Relativ mare Mare Mare Mică Foarte mare /

    10. Bucătării moderne – tendințe

    Tendințele în decorarea bucătăriei se schimbă rapid, deși le cumpărăm la fiecare zece ani. Din când în când bucătăriile albe clasice cu accesorii cromate și aparate din oțel inoxidabil revin la modă. Noile tendințe sunt de obicei mai îndrăznețe, mai insolente, estetice și funcționale, deci votați pentru modern!

    10.1. Culorile bucătăriilor și ale pereților

    În sezoanele următoare, vor prevala nuanțele naturale de culori neutre, cum ar fi culoarea salviei, dar și cele mai puternice, cum ar fi albastru adânc, verde benzină sau negru cărbune. Se văd combinații mai exotice, cu accent pe portocaliu, care se amestecă cu alte tonuri intense și îndrăznețe, dar întunecate. Pentru al treilea an consecutiv, tonurile întunecate joacă un rol important în paleta de culori de modă. Bucătăriile în două tonuri sunt următoarea tendință. Culorile strălucitoare precum galbenul șofran armonizat cu materiale naturale calde și nuanțe precum teracotă, cupru, auriu, henna sau ghimbir par aproape irezistibile.

    Culoarea albă este mereu la modă, dar celelalte se schimbă foarte des în funcție de tendințe, așa că alegeți-o pe cea care vă place
    Culoarea albă este mereu la modă, dar celelalte se schimbă foarte des în funcție de tendințe, așa că alegeți-o pe cea care vă place

    10.2. Eclectism

    Tendința care devine din ce în ce mai populară sunt bucătăriile eclectice. Ele sunt, de fapt, un amestec nedeterminat de componente antice, clasice și moderne, care oferă o gamă întreagă de variații ale structurilor și texturilor. Bucătăria eclectică se poate încadra în stilul vechi burghez, apartamentul urban modern sau ambianța de pe litoral.

     Nu aruncați mobilierul vechi, poate arăta fantastic
    Nu aruncați mobilierul vechi, poate arăta fantastic

    10.3. Elemente de bucătărie - locuri ascunse pentru depozitare

    Pe măsură ce ideea deschiderii și îmbinării camerelor a devenit atât de acceptată, au apărut câteva întrebări practice, cum ar fi unde să păstrezi lucrurile pe care nu vrei să le vadă alții. Același lucru este și cu o bucătărie deschisă. Cămarile la îndemână sub formă de elemente individuale de bucătărie pot fi soluția pe care o căutați, precum și dulapuri încorporate mari sau dulapuri independente care pot fi extrase și trase ca modulele. Acestea sunt locuri ideale pentru a păstra mâncarea uscată, ustensilele de bucătărie, instrumentele, aparatele și lucrurile pe care le folosiți mai rar.

     Dacă nu aveți o încăpere sau cel puțin o parte care ar putea servi drept cămară, dulapurile mari încorporate sau modulare sunt o soluție excelentă.
    Dacă nu aveți o încăpere sau cel puțin o parte care ar putea servi drept cămară, dulapurile mari încorporate sau modulare sunt o soluție excelentă.

    10.4. Placă de gătit integrată

    Plăcile vitroceramice sau plitele metalice, după toate probabilitățile, aparțin trecutului. Plitele cu inducție sau arzătoarele la gaz încorporate într-un blat din piatră sau ceramică sunt un succes absolut. Aceste plite sunt într-adevăr complet integrate, atât de mult încât, atunci când nu gătești pe ele, nu le poți vedea dacă nu privești cu atenție. Prin urmare, întregul contor pare uniform, rectiliniu și complet redus. Și dacă gătiți, atunci pregătiți și prelucrați termic mâncarea practic în același loc.

    Cea mai recentă tendință în bucătăriile moderne sunt arzătoarele pe gaz integrate
    Cea mai recentă tendință în bucătăriile moderne sunt  plăcile de gătit pe gaz integrate

    10.5. Baterii de bucătărie

    Astăzi, pe lângă crom și oțel inoxidabil, puteți alege și baterii din diverse materiale, în culori incredibile - de la negru mat catifelat, la roșu cupru până la auriu și auriu strălucitor. Puteți opta pentru mai multe tipuri de metale și le puteți aranja în funcție de elemente astfel încât acestea să contrabalanseze rafturilor metalice. Strălucirea caldă a metalului completează într-adevăr designul îndrăzneț ale suprafețelor celor mai moderne bucătării.

     Bateriile de bucătărie din metal, mat sau lucios, ies în evidență în orice bucătărie
    Bateriile de bucătărie din metal, mat sau lucios, ies în evidență în orice bucătărie

    10.6. Bucătărie inteligentă

    Dezvoltarea dispozitivelor, aplicațiilor și ajutoarelor inteligente este în plină desfășurare. Bucătăriile, ca toate părțile din mediul nostru, devin mai inteligente și mai independente. Se estimează că în acest caz un om modern va primi un pic mai mult timp pentru el în ritmul din ce în ce mai rapid al vieții, că tehnica și tehnologia îl vor ajuta cu obligațiile de zi cu zi și că orice altceva, în general vorbind, va fi mai accesibil, mai simplu și mai ușor.

     Astăzi, toate aparatele de bucătărie pot fi controlate foarte ușor prin intermediul unui telefon mobil sau tabletă
    Astăzi, toate aparatele de bucătărie pot fi controlate foarte ușor prin intermediul unui telefon mobil sau tabletă

    10.7. Inspirație pentru bucătării

    Cum va arăta cu adevărat bucătăria în cele din urmă este absolut o chestiune de alegere personală. Căutarea în reviste specializate, cataloage, navigarea pe Internet și realizarea propriilor colaje din diferite specimene care vă plac vă pot ajuta să găsiți idei. Când începeți să vă gândiți la renovări sau la o bucătărie nouă, uitați-vă, scrieți-vă, fotografiați sau schițați tot ce întâlniți până când puneți laolaltă un mozaic care vă va plăcea și la prima și la a doua vedere. Apoi treceți la partea practică a lucrării.

     Un colaj de mobilier format din elemente, obiecte, piese, vopsea, materiale și orice vă place va fi un excelent punct de plecare pentru o nouă bucătărie.
    Un colaj de mobilier format din elemente, obiecte, piese, vopsea, materiale și orice vă place va fi un excelent punct de plecare pentru o nouă bucătărie.

    Dacă vă decideți pentru o bucătărie la comandă, ne puteți contacta și la daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 3331
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă bucatarie?

    Avem 232 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 232 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie
    10
    2

    DOMUS CARPATICA SRL


    8.9
    0

    B.P.C. Executive


    8.9
    0

    IULIA MOB TOP SRL


    8.9
    0

    DESIGN PROIECTARE EXECUTIE MONTAJ MOBILIER PAL COMANDA S.R.L.